האם ניתן להרכיב כתר זמני לאחר השתלה?

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

01/09/2009 | 18:53 | מאת: עידו

שלום רב, אני בן 35 ללא בעיות בריאותיות. בעקבות עקירת שן בלסת עליונה המתנתי מספר חודשים. לאחר מכן עברתי השתלה + כיפת ריפוי. למרבה האכזבה גיליתי שעדיין זמן ההמתנה בטרם הרכבת השן עצמה, צפוי להיות ארוך מאוד (לצורך קליטת השתל). שאלותיי הן: 1. האם אפשרי מבחינה אסטתית לקצר את זמן ההמתנה ולהעמיס את השתל ולו במבנה+כתר זמניים? 2. אם זה לא אפשרי כבר, מהו פרק הזמן המינימלי הסביר ללא נטילת סיכון גבוה מידי? 2. האם שיטת העמסה מיידית חייבת להתבצע מייד בתום ההשתלה? 3. במה שונה שיטה זו מבחינת ההשתלה/השתל מהשיטה המסורתית יותר? העניין מאוד מציק לי... תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
01/09/2009 | 19:09 | מאת: עידו

שכחתי לציין שמדובר בשן 13 (עליונה). תודה !

02/09/2009 | 00:36 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום עידו העמסה מידית אפשרית במידה וקיימת יציבות ראשונית טובה של השתל.בדרך כלל היא מבוצעת כלשונה- באופן מידי עם ביצוע ההשתלה.לא נהוג להעמיס את השתל במשך השבועות הראשונים לאחר ההשתלה ולפיכך יש להמתין לפחות 3 חדשים עד להעמסה.כמובן שיתרון ההעמסה המידית הוא במתן פתרון אסתטי מידי לאזור מחוסר השיניים.יש כמובן להיות מיומן בביצוע השיטה ואם היא מתבצעת כפי שצריך אחוזי ההצלחה גבוהים ודומים לאחוזי ההצלחה ללא ההעמסה.

02/09/2009 | 00:56 | מאת: עידו

תודה ד"ר על תשובתך. אני מבין שתשובתך היא שלילית אבל לא הבנתי את הנימוקים. האם תוכל להסביר מדוע זה חייב להתבצע או מיידית או רק לאחר 3 חודשים? מה ההבדל בין השיטות למעט כמובן הפתרון האסטתי שבדבר. האם מדובר בחומרים אחרים? בשתל אחר?

מנהל פורום שתלים דנטליים