סיבוכים בהרמת סינוס
דיון מתוך פורום שתלים דנטליים
מהם? איך מתגברים עליהם? האם הם יכולים להיות כרוניים? מהו אחוז ההצלחה בניתוחים מסוג זה? וכמה זמן כבר עושים אותם כאן בארץ?
שלום שרון שמח על שאלתך מכיוון שאני נמצא בעיצומה של כתיבת פרק בספר על סיבוכים בהרמות סינוס.הרמת סינוס היא פרוצדורה ההופכת ליותר ויותר שכיחה לצורך שיקום עצם אחורי בלסת העליונה.אחוזי ההצלחה גבוהים ביותר-למעלה מ-94% בתנאי שעוקבים אחר הפרוטוקול הכירורגי. כמו בכל פרוצדורה כירורגית קיימים סיבוכים שונים הן תוך כדי הטיפל והן לאחריו. בין הסיבוכים העשויים להופיע במהלך הטיפול נכללים קרעים ברירית הסינוס הניתנים לטיפול,דימומים וזיהומים. מרבית הסיבוכים הטכניים ניתנים לפיתרון במידה והרופא מיומן ומנוסה בפרוצדורות כאלו.הסיבוך ממנו אנו חוששים ביותר הוא זיהום לאחר הניתוח שעשוי במקרים רבים לגרום לכשלון כל הפרוצדורה והוצאת העצם והשתלים ובכל לחזור לנקודת המוצא.במקרים קיצוניים עשויים להיגרם גם נזקים ארוכי טווח כמו סינוסיטיס כרוני וכו.כמובן ניתן ללבן את הנושא בפרוט יתר אך לא זה המקום. לשאלתך בארץ הפרוצדורה מבוצעת כבר די הרבה שנים. באופן אישי אני מבצע פרוצדורות אלו משנת 1993 כשעוד היתה פרוצדורה זו בחיתוליה.מאז ועד היום נצבר ידע רב בתחום.באם תרצה תוכל לפנות אלי ואתן לך גם ספרות שתוכל לקרוא-צר לי אך היא כולה באנגלית.
תודה על תשובתך המפורטת והמלומדת, האם ניתן ללמוד מכך כי הסיבוכים יופיעו רק אצל 6% מהמקים? אני אמור לעשות טיפול זה אצל מומחה לחניכים אבל אין לי מושג אם יש לו נסיון רב בפרוצדורה כי רק לפני כחודש קיבל את תעדות המומחה, לכן אני קצת חושש.. אני גר בדרום ולצערי אין באיזורנו מומחים בתחומי רפואת השיניים... ואני חושש לבצע טיפול ארוך ומורכב באיזור הרחוק ממקום מגוריי.