פורום שתלים דנטליים
מנהל פורום שתלים דנטליים
יש לי כתר עם שן מזוהמת שמועמדת לעקירה,האם ניתן אחרי העקירה,ניתן לשים מיד את השתל בחור שנוצר וככה לחסוך "קידוח" לשתל שם?האם השתלת שתל שם מיד אחרי העקירה,תפחית כאבים שאחרי עקירה כי כי אין שם חור פעור שמזמין זיהום וכו'? האם הוספת עצם אחרי העקירה כדי לשים שתל כרוכה בכירורגיה או בכאב אחר כך?
שלום דורון כיום גוברת הנטיה לבצע שתלים מידיים יחד עם העקירה וזאת בכדי לחסוך זמן המתנה ארוך ולנצל את מכתשית השן ואת תהליך הריפוי של העקירה גם כדי לעגן את השתל במכתשית השן שנעקרה. ניתן לבצע זאת רק אם כל הדלקת סולקה מהמקום. במקרים של דלקת אקוטית נמנעים בדר"כ מביצוע השתלה מידית. הוספת עצם מיד לאחר עקירה אינה כרוכה בכירורגיה אלא אם כן נגרם נזק לעצם העוטפת את שרש השן.בכל מקרה תשובה נחרצת לשאלתך תוכל להינתן רק לאחר בדיקה קלינית ורנטגנית של אזור ההשתלה המיועד.
האם בעקבות הרמת סינוס +השתלת עצם ושיניים ייתכן חוסר יציבות(שווי משקל) לאחר מספר ימים תודה מראש
שלום דני האם הכוונה להרמת סינוס פתוחה או סגורה? במקרים של הרמת סינוס סגורה ישנם מספר דיווחים בספרות על הפרעה זמנית בשיווי משקל וזאת עקב השימוש בפטיש. במקרה של הרמה פתוחה איני מוצא כל סיבה לכך.יש להתייעץ עם רופא אאג.
נפל לי כתר שנשבר האם נכון יותר ללכת למומחה לשיקום הפה או שכל רופא שיניים יכול לבצע את אותו הטיפול?
מיכל שלום נראה לי שלפי תיאורך עלייך לגשת תחילה לרופא השיניים הכללי אצלו את מטופלת.
עברתי עקירת שן והשתלת עצם, לקראת שתל דנטאלי. עברו שבועיים ועדיין כואב. כמה זמן סביר שיכאב? האם כדאי לבדוק אם יש בעיה בשתל? לאחר כמה זמן מהניתוח כבר לא מרגישים בכלל כאב?
בעקבות שיחה היום ברדיו חיפה עם ד"ר יורם רוזן, אני מבקשת לשאול לדעתך: אני לא מבקשת חוות דעת על הרופא, אלא על השיטה שאותה הציג - השתלת שיניים מונחית מחשב. הבנתי שלאחר בדיקות וצילומים מתאימים מקדימים ותוכנית שיקום, וניתוח המידע, מקבלים שתל ושן מוכנים מתאימים ובתהליך קצר בהרדמה חלקית בד"כ , ללא חתך בחניכיים וללא תפרים, מתבצעת ההשתלה בכל שלביה בבת אחת באותו היום, והמטופל יוצא עם שן או מערכת שיניים חדשות 'מסודר ומאושר' מהמרפאה לדרכו.. לי זה נשמע יותר מדי קסום, לאחר שבן משפחתי עבר לאחרונה השתלות שיניים בשלבים המקובלים , (עקירה אם צריך, ריפוי המקום, שתל, מבנה, כתר...) מה שיכול להימשך מ-3 חודשים ועד חצי שנה ויותר.. האם זו אמנם 'פריצת דרך' בתחום השתלות השיניים? האם יש נסיון טוב אתה? לאורך זמן ? הרי כל עניין השתלות השיניים בכלל קיים למיטב ידיעתי כ15-20 שנה בלבד !! תודה לך.
שלום לחיפאית מבלי לשמוע את שנאמר בכתבה יקשה עלי להתייחס אך כפי הנראה את מתכוונת להשתלות מונחות לא בעזרת מחשב אלא בעזרת סד כירורגי שהוכן מראש על סמך תצלומי הסיטי.ניתן במקרים מסוימים כאשר יש תנאים אופטימליים להשתלה מבחינת רחב וגבה הלסת לבצע שתלים ללא הרמת מתלה ותפרים.מדובר רק בחלק קטן מהמקרים כך שלומר שזו שיטה שניתן להשתמש בה באופן גורף- אנו עדיין רחוקים מכך. החדרת שתלים ומסירת שיקום של כתרים וגשרים באותו המפגש היא שיטה טיפולית די נפוצה כיום ובכך אין כל חידוש.
שלום, אני לא יודעת אם שאלתי היא לעניין בפורום זה, אנסה.. יש לי ארבעה כתרים קידמיים שאני צריכה להחליף אותם בכתרים חדשים, מעוניינת בכתרי זירקוניה. הייתי אצל רופא פרטי, קיבלתי הצעת מחיר לכתרים זמניים וכתרים קבועים, האם זה הגיוני שכתר זמני יעלה כ3000 ש"ח לאחד? (אני מבינה שכל רופא והעלויות שלו, אבל עדיין).. כאשר לאחר מכן אצטרך להחליף לכתרי זירקוניה שמחיריהם כ-5500 ש"ח לכתר. תודה ....
עלייך להבין תחילה שלטיפולי שיניים אין מחירון מומלץ ועל כן כל רופא רשאי לדרוש כראות עיניו.מהנתונים שהצגת לי נראה לי שהמחיר מוגזם לפחות בכל מה שנוגע לשחזור הזמני. ישנם רופאים שלוקחים על השחזור הקבוע את המחיר אותו נדרשת לשלם עבור השחזור הזמני....
שלום, בעקבות כתר שנפל יחד עם המבנה (קיים כבר למעלה מ 15 שנה), הומלץ על שתל או למעשה כתר חדש. מכיוון שהשתל הקודם נעשה עם מקדחה וממש זעזע את כל הראש, הוחלט על ביצוע הכתר. לשם כך נאמר כי יש לבצע סוג של ניתוח בחניכיים על מנת להכין את המקום ל 2 מסמרים עלייהם יונח המבנה והכתר. הניתוח בוצע ולקח הרבה זמן (במהלכו גם נפצעה מאוד הלשון) ובסופו המקום נתפר. מהניתוח עבר שבוע ימים ועדיין ישנם כאבים. הוצאת התפרים היא בעוד 4 ימים. שאלותיי הן: 1. האם ההליך שבוצע הוא אכן ההליך הנכון והמתאים במקרה זה? 2. האם אמורים להיות עדיים כאבים שבוע לאחר הניתוח? מתי צפויים כאבים בעקבות ניתוח מסוג זה לחלוף? תודה רבה
שלום שרון לפי תיאורך מה שבוצע הוא כנראה ניתוח כירורגי של הארכת כותרת קלינית לשרש השן בכדי לבצע שם כתר חדש.הפרוצדורה עשוייה לגרום לכאב ואי נוחות למשך מספר ימים.במידה והכאבים לא יורדים יש לפנות אל הרופא המטפל. לשאלתך האם היה הטיפול נחוץ אין באפשרותי לענות ללא התמונה הקלינית והרנטגנית של השן לפני ביצוע הפרוצדורה.
שלום מעוננית לעשות צילומי שיניים כוללים על מנת לישמור לעצמי את הצילומים ועמם ל'טייל' בין רופאי השונים לקבלת יעוץ . (כידוע רופאי השיניים שומרים לעצמם את תיק המטופל) . יש לי כתרים ישניים וחוסר בשיניים בודדות וכנראה גם ניסגה של עצם /חניכים שגורמת להתרוממות הגשר בן לא מעט שנים. שאלתי היא: איזה סוגי צילום עלי לבצע פאר-פיקלים, צילומי CT, סטטוס רנטגני של השניים? אך לדעת מה צריך ומה לבקש? יום טוב
ליר שלום לפי דברייך קיימות בעיות הן של חניכיים והן של חסר שיניים. המלצתי היא לבצע 2 סוגי צילומים. האחד-צילום סטטוס פריאפיקלי הנותן תמונה מדוייקת ואבחנתית של מצב כל שן ושן מבחינת עששת ותמיכת עצם וצילום שני פנורמי הנותן תמונה כללית של 2 הלסתות ומספק מידע ראשוני לגבי כמות העצם הקיימת לצורך ביצוע שתלים עתידיים. המידע היחיד שיחסר בצילומים אלה הוא רחב הלסת שיכול להתקבל באמצעות תצלום סיטי.אינני ממליץ לבצע תצלום סיטי בשלב זה אלא רק לאחר שיוחלט שאכן את זקוקה לו.
שלום! יש לי כתרים (גשר) בני 17 שנים שכנראה על פי המצב הקיים זקוקים כבר לחלפה ביניהם באמצע חסרה לי שן ועל למעשה נבנה גשר בזמנו. שאלתי היא: האם אני צריכה לעשות שתלים במקום או כתר.גשר חדש מה עדיף מה צריך ולמה? תודה מליר
שלום ליר לפי תיאור המצב ואם אכן יש צורך בהחלפת הגשרים נראה לי שהפיתרון הקל ביותר הוא החלפתם בגשרים חדשים.במידה ולא היו קיימים גשרים נראה לי שפתרון של שתלים היה האפשרות המועדפת. יתרון נוסף בביצוע שתלים הוא אפשרות ניקוי טובה יותר מאשר גשר המחייב הגיינה קפדנית יותר תוך סילוק שיירי מזון המצטברים תחתיו. בכל אופן תשובה סופית ונחרצת יכולה להינתן רק לאחר בדיקה קלינית של אותם האזורים.
למה משמש הלייזר בזמן ניתוח ההשתלה? א. האם רק בעת ה"טיפול" בחניכיים? או ב. האם גם לצורך הקידוח בעצם לפני החדרת השתל? אם ב'... האם אין סכנה לחימום יתר של העצם? תודה
אורי שלום לצערי קיים בלבול רב בציבור בכל הנוגע למכשיר הלייזר ושימושיו ברפואת שיניים וכירורגיה.קיימים מכשירי לייזר שונים הנבדלים זה מזה באורך הגל עליהם הם עובדים ועל כן כל מכשיר יכול לעבוד על תחום אחר של פרוצדורות. ככלל כיום ניתן להשתמש בלייזר לצורך חיתוך רקמה רכה אך פחות לחיתוך עצם או רקמה קשה. עבודה על עצם אורכת זמן רב יותר ולא ניתן כיום לחדור מעבר לעומק מסויים כך שלפי דעתי אנו עדיין רחוקים מהאימרה שניתן לבצע השתלות באמצעות מכשיר הלייזר.
מה התהליך עצמו? הבנתי שאחרי שמחדירים את הבורג לעצם, יש להמתין 3 חודשים עד להתקנת השן מעל. האם זה נכון? אמורים להסתובב עם ברגים? אשמח אם תפריך את השמועות....
שלום הדס תהליך השתלה מורכב משני שלבים: השלב הכירורגי בו מוחדר בורג הטיטניום-שתל לתוך העצם והשלב הפרותטי של בנית השחזור הקבוע. לאחר השלב הכירורגי של החדרת התבריג יש להמתין לאיחוי בין השתל לבין העצם. תהליך זה אורך בין 3-6 חדשים ובמשך תהליך זה חבוי השתל תחת החניכיים.בשלב שני חושפים את השתל ומתחילים בשלב השיקום.שלב זה הוא השלב בו "רואים" את חלקי העל המוברגים לשתל שעליהם יושב הכתר.
תודה. אני מקשה שוב- החלק השני- כמה זמן אורך? האם יראו את הבורג בפה או ששמים שן זמנית עד להתאמת שן למבנה הפה?
אך לבחור רופא שינים (התמחות בכתרים ושתלים)? בני משפחתי טופלו דרך קופת חולים 'מאוחדת' לאחרונה 'עליתי' עליהם על הוספת בדיקות טיפולים וצילומים מיותרים שעלו לא מעט כסף? האם ניתן להמליץ על רופאים באשדוד תודה מראש
אלה שלום ככלל יש לבחור רופא לפי דרגת מומחיותו ונסיונו בכל תחום.על מנת לבחור רופא משתיל המלצתי היא לפנות או לרופא מומחה כמו מומחה לחניכיים או כירורג פה ולסת.קיימים גם רופאי שיניים כלליים רבים המבצעים שתלים אך כמו בכל מקצוע...יש ויש... לגבי קופות החולים אכן הפיתוי של המחיר לעיתים גובר על שיקולים אחרים אך יש לקחת בחשבון את התחלופה הרבה הקיימת בקופות וכמוכן כפי שציינת...טיפולי יתר.
האם זה לא בדיוק ההיפך? ברופאי קופות החולים אין אינטרס כלכלי מובהק שכן משכורתם תשולם גם אם יעבדו כל היום ללא הפסקה וגם אם יהיה להם רק לקוח אחד.... עניות דעתי דווקא הרופאים הפרטיים שאולי הם טובים יותר מקצועית - הם אלו המסוגלים ל"טיפולי יתר" לא ??
שלום רב אני אמור לעבור השתלות שיניים בלסת עליונה 3 שיניים בצד אחד ו-2 שיניים בצד השני כולל הרמת סינוס והשתלת עצם. הרופא ממליץ על ביצוע כל התהליך ביום אחד של שני הצדדים. האם לא קשה מדי לבצע הכל ביום אחד או לחלק לפעמיים. תודה מראש
שלום דני בהחלט ניתן לבצע טכנית את פרוצדורות הרמות הסינוס והשתלים בישיבה אחת.עליך לקחת בחשבון כי תהליך זה אורך זמן ניכר ועל כן במצבים אלו אני ממליץ למטופל על ביצוע התהליך תחת סדציה.הכוונה לסוג של הרדמה דרך הוריד אשר מפחיתה את תחושת הכאב וגורמת לנינוחות בעת הטיפול.אין מדובר בהרדמה כללית. הרדמה זו ניתנת בדר"כ על ידי רופא מרדים.
אני צריכה לעקור שן תוחנת (שן 36 ) והומלץ על שתל במקום.בין הרופאים שאצלם קיבלתי הצעות מחיר יש חילוקי דיעות האם לעקור ולהשתיל בו במקום. רציתי לציין שאני סובלת מדלקת חניכיים כרונית וכחודש לאחר כריתת בלוטת פרה תרואיד שמאלית. אשמח לקבל את דעתך.
שלום נועה השתלה מידית יחד עם עקירת השן ניתנת לביצוע כאשר אין דלקת חריפה באזור. ביצוע השתלה מידית יחד עם עקירה מחייב ברוב המקרים גם תוספת עצם שכן קטר השתל בדרך כלל קטן מקטר המכתשית בה היתה השן הטבעית. דלקת חניכיים כרונית אינה קונטראינדיקציה לביצוע השתל.בכל אופן ממליץ לבצע השתלה לאחר ישיבת תחזוקה פריודונטלית על מנת לודא שאין מוקדי דלקת יניכיים פעילה.
לפני כחודשיים השתילו לי 2 שתלים בצד שמאל 4 ימים לאחר ההשתלה המקום עדיין רדום. הרופא לא רצה לקחת יותר מידי סיכונים ומיד עשינו c.t. הצילום הראה שהשתל במקום ולא נוגע בעצם או בעצב. היום חודשיים לאחר ההשתלה השפה התחתונה מצד שמאל והשיניים שמקבילות לה עדיין רדומות, אך ההרגשה במקום כל פעם משתנה פעם זו מן הרגשה שלא נעים לגעת במקום מן צמרמורת כזו ועוד, שאלתי אם כך צריך להרגיש? אני רק אציין שחודשיים לפני כן עשיתי אותו טיפול רק בצד ימין. והכל עבר חלק מאוד. אודה לך מאוד על תשובה מהירה מכיוון שאני מתחילה לדאוג.