פורום אבחון וטיפול במחלות מין
מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין
שלום פרופ' סרוגו נדקרתי בראשי מקוצים של עץ לימון שנמצא סמוך לעגלת פח אשפה ברחוב בעת שבאתי לזרוק שקית צואה של הכלב שלי. מאחר ומיקום העץ סמוך לעגלה סביר שעוד אנשים נדקרו מאותו עץ לימון. האם יש איזה סיכון לצהבת, hiv? טטנוס קיבלתי לפני 3 שנים תודה וחג שמח
שלום פרופ' סרוגו האם יש איזה סיכון לhiv צהבת או מחלה זיהומית אחרת כמו הרפס השפתיים בקידוש על היין שמעבירים את כוס היין בין כל הנוכחים וכל אחד לוגם מהכוס בתורו והאם רצוי להימנע משתיה מאותה הכוס תודה
החתך שהייה לי באצבע ובא במגע עם זיפי המברשת לא דימם, זה חתך קטן שנחתכתי מדף ניר כ 14 שעות לפני כן תודה
היי, אשמח לדעת מה התוצאות אומרות והאם יש תרופה מומלצת לקחת  שם הבדיקה MYC.HOMINIS URIN-PCR תוצאה detected moderate שם הבדיקה U.UREALYTIC URIN-PCR תוצאה detected moderate תהליך הבדיקה:Urine culture התוצאה:צמיחה מעורבת 
דק שלום ראשית אציין כי אתה עושה עבודות קודש, וחסד של ממש. לפני כחצי שנה נדבקתי במהלך זמן הדגירה ועד שקבלתי זריקה עברו כ20 ימים במהלך הימים האלה אני כבר התחלתי לטפל בעצמי עם תרופות סבתא.. אכלתי שום בכמויות, שתיתי ג'ינג'ר בכמויות שקדים ,אמבטיות עם שמן עץ התה אוסטרלי וכו מציין שכבר הגעתי לקבל זריקה כמעט שלא היה לי תסמינים... כיום אני בזוגיות כמה שאלות א. אני מרגיש שהדחף המיני שלי ירד. האם יש משהו לעשות? ב. מה הסיכוי שאיכות הזרע שלי נפגמה ג. לפעמים יש לי תחושות של אי נוחות באשכים ד. האם אני צריך לשתף את הבת זוג שלי על מה שהיה לפני שהכרנו? תודה רבה
שלום פרופ' סרוגו נגעתי במברשת שיניים שהייתה בשימוש נשא hiv זמן קצר לפני כן, הזיפים היו לעדיין לחים ובאצבע היה לי חתך שבא במגע עם הזיפים. שתפתי מיד את הידיים בסבון ומים, האם יש סיכון להעברת hiv או צהבת. תודה
שלום דוקטור נדבקתי בטריכומונוס הרופא נתן לי ליטול 4 כדוריים של 500 מ״ג של פרוציד. אחרי כמה זמן אני אראה שיפור ?
שלום, היכן ניתן לבצע תרבית זרע לחיידקים (העוברים במגע מיני ובכלל)? PCR std יצא שלילי אך יש תסמינים.
שלום פרופסור לפני 4 וחצי שבועות ביצעתי מגע מיני לא מוגן במשך דקה וחצי עם גבר (אני החודר). כשבוע לאחר מכן חשתי בכאב כרון ואפטות בפה עד היום. ביצעתי קומבו ביום ה 22 וה 28 שתיהן חזרו שליליות. היום שמתי לב לנקודות אדומות בכף היד האחורית (דמוי פריחה). האם יכול להיות שנדבקתי ושהבדיקה תראה ככת חיובית?
אהלן ד״ר אשמח לקבל תשובה לגבי שאלה זו. בוצע חדירה עם נערת לווי עם קונדום אך נקרע בסוף האקט ונגרר כ 5ֶדק חדירה ללא קונדום בוצע בדיקת קומבו בכללית לאחר 7 ימים יצא שלילית ועוד בדיקה לאחר 28 ימים שוב שלישית האם לאחר 28 יום הבדיקה לא אמינה רק לאחר 21 יום? ובנוסף התחילו כאבי גרון לאחר חודש וכמה ימים וזיעה בלילה האם זה מעיד על מחלות מין אחרות או ( ידוע לי לפי האינטרנט שזה סימפטומים לאיידס) טו מחרדה לסימפטומים והגוף מייצר אותם לבד פסיכולוגית?
אין לך hiv. לפי מה שאתה מספר. יכולות להיות מחלות מין אחרות כדאי להיבדק. אצלנו זה 048359614
שלום, בבדיקה שנעשתה כרוטינה (ללא סימפטומים) יצאתי חיובית לגונוריאה במשטח גרון, ושלילית בבדיקת שתן. טופלתי בזריקת רוצפין. שאלתי היא מה הלאה- האם יש לבצע בדיקות חוזרות לפני קיום יחסי מין, ואם כן באיזה מרווח זמן? כמו כן האם ההדבקה היא ממין אוראלי בלבד או שניתן להידבק גם במעבר רוק כלומר נשיקות? תודה רבה
אהלן קיימתי לפני כחודשיים יחסים לא מוגנים עם חשפנית אך גמרתי בחוץ והאקט לא נמשך יותר מ4 דקות , לאחר שבועיים התחילו לי כאבי גרון וכאבי מפרקים , נבדקתי לhiv לאחר 27 יום ויצאתי שלילי 1. האם יש סיכוי שאחרי שאם אעשה בדיקה עכשיו אצא חיובי? 2. התחילו להופיע לי יבלות וכאבי מפרקים חזרו האם אתה חושב שזה קשור למחלת מין כלשהי ?
שלום דוקטור, האם ראית מקרים שאנשים נדבקו מטריכומונס לא ממגע מיני ממש חשוב לי לדעת ? האם הטפיל יכול להשאר רדום ולהתפרץ שנה אחרי החלמה?
שלום ד"ר. הפרטנר שלי ואני ביחד כחודש וחצי. השבוע נמצאנו חיוביים לזיבה. אצלו בבדיקות השתן חוץ מזיבה הכל שלילי. אצלי- זיבה חיובי, hominis חיובי, urealytic ברמה נמוכה ו- parvum ברמה נמוכה. הוא קיבל זריקה במיון לטיפול בזיבה ואני קיבלתי גם זריקה וגם דוקסולין לשבוע. המשך קיום היחסים בנינו כמובן יתקיים עם קונדום עד הבדיקות הבאות בעוד כחודש. שאלה ראשונה- האם בשבוע הזה של מהלך הטיפול מותר לקיים יחסי מין זהירים (ללא מין אוראלי)? או שמה עדיף לחכות לגמר טיפול למרות הקונדום? והאם עצם החדירה בזמן חיוביות לזיבה, גם אם מתרחשת עם קונדום, יכולה לעשות לי איזשהו נזק? שאלה שניה- לא כלכך הצלחתי למה הוא קיבל רק זריקה בעוד השני קיבלתי גם אנטיביוטיקה לשבוע? אם יש הבדל בין נשים לגברים? תודה.
ניתן לקיים יחסי מין רגילים לא אוראליים עם קונדום. הזריקה מיועדת לזיבה בלבד הדוקסילין מיועד לשאר החיידקים שמצאו אצלך
האם ההרפס סוג 2 מועבר לאדם בריא רק דרך שריטה או משהו פתוח בעור אצלו מהרגע הפעיל של החולה ואז חודר ? או רק בנוזלי גוף בחדירה ?
הרפס 2 עובר ברוב המיקרים במגע מיני רגיל אוראלי ואנאלי. ותינוק יכול להידבק כשעובר את תעלת הלידה
היי, ביצעתי מין אנאלי עם בחורה (נערת ליווי) עם קונדום לאורך כל האקט אמנם אבל הייתה פדיחה של הפרשות צואה מצידה על הקונדום יש סיכוי מסויים של הדבקות באיידס או מחלת מין או שהחשש מצידי מוגזם? השתמשתי בקונדום.. אבל לא יודע. שווה להבדק או שהסיכוי קלוש?
שלום, כאשר אורי' פארבום לא עובר לאחר 1 גרם אזניל. מה הטיפול הבא המומלץ? דוקסילין 10 ימים?
שלום ד"ר הבדיקה הנ"ל נלקחה בשתן std יצאה בתשובות detected moderate אשמח לקבל הסבר מה זה אומר והאם נדרש טיפול ?
האם ציסטה ביותר האשך (כך אובחן ע"י האורולוג) יכולה להיגרם מזיהום העובר במין? (הבדיקות ל std יצאו שליליות, אבל היה תחושת גירוי בשופכה). תודה.
שלום דר. אם קיימתי יחסים עם חולת Hiv . עם יחסים וגינלים עם קונדום אך לא מלא. הוא היה מתוח על שלושת רבעי מהאיבר. סליחה על התיאור. האם זה נחשב לא מוגן? אם תחילת האיבור קרוב לשק נגע באיברה?
תודה רבה רבה לך על התשובה כמובן אבדק. אני אדייק יותר דר הקונדום היה על חצי-שלושת רבע מהאיבר. האם עדיין מגן? יש מחקרים בנושא חפשתי Half condom לא מצאתי כלל. בנוסף קיימתי יחסים אוראלים- היא כלפיי. לאחר מכן שמתי לב לשריטות על האיבר וגם לסימן צהוב קטן בפרנולום קצת כאב. עבר לאחר מס ימים. האם יש סיכוי להדבק גם פה? צחצחנו שיניים לפני האקט גם. אני מאוד חושש כי זה היה בארץ זרה גם.. לא מדובר על יחסים בתשלום אך אין לי ספק שהבחורה הייתה עם עוד המון פרטנרים.
לאחרונה עשיתי בדיקה למחלות מין והתגלה לי u.urealytic urin pcr כמצוי במידה מועטה. נמצא במע יחסים ארוכה ורוצה להאמין שנאמנה. השאלה האם ישנה דרך כלשהי נוספת חוץ מקיום יחסי מין להידבק בדבר הזה? אף לא היה לי כלום וגם עם הבת זוג הזו עשיתי פעמיים בדיקות(פשוט עושה כל שנה על הכל) ולא היה עד עכשיו. השאלה האם יש מקום לגרסא כמו שירותים ציבוריים, או שזה היה לה או לי באיזהשהו מצב רדום או שזה נטו משהו שמגיע מיחסי מין בלבד תודה מראש
החיידק הזה ממש לא מצביע על בגידה. זה לא מחלת מין. הוא נמצא אצל חלק גדול מהאנשים שפעילים מינית
שלום פרופ' במקום עבודתי הייתי צריכה לעבוד עם מכשיר סיכות,לסגור אריזות.לפני שהתחלתי בחור החליף שם סיכות חדשות.בזמן שעבדתי רציתי לפתוח אריזה והיה לי מגע באצבע מן דקירה כזו מסיכה שרציתי לפתוח.לא ירד לי דם אבל יש לי מאוד יובש וחתכים בידיים.האם יש סיכון כלשהו להדבקה במצב כזה עם הבחור שהחליף נדקר מהן או אולי מישהו אחר.תודה
רק להוסיף,שהיו כמה אריזות מוכנות וסגורות מלפני שהתחלתי ובגלל זה לא יודעת אם זה אותה אריזה שרציתי לפתוח ומי נגע בה לפני.תודה שוב
שלום ד"ר ייתכן ונדבקתי בהרפס סוג 2 ממכשיר להסרת שיער בלייזר ? פרץ לי ההרפס כשבוע לאחר הסרת שיער במפשעה לבן זוגי מעולם לא פרץ על העור אז ממנו זה בטוח לא הגיע. אז הסבירות גבוהה שמהמכשיר . השאלה אם באופן חד משמעי הרפס סוג 2 עובר רק ביחסי מין ?
היי אני שואל כי רשום שהתוצאה נכונה ל 12 שבועות לפני הבדיקה. ופה רשום שאפשר להבדק גם אחרי 3 שבועות. אז האם הבדיקה במאוחדת היא קומבו?
שלום, עשיתי בדיקת HIV Ag/ab combo. *תמיד* כשעשיתי בעבר התקבלה תשובה negative וזהו. הפעם כתבו שלילי 0.08. האם יש סיבה שלפתע ציינו ערך? מודאגת.
שלושה שבועות לאחר מגע מיני חשוד. האם בדיקת hiv שלילית לאחר שלושה שבועות יכולה להפוך לחיובית אחרי כמה חודשים ? (אין עוד מגעים לא מוגנים)
בהמשך לשאלתי בעניין שימוש משותף בקוצץ ציפורנים רוצה להדגיש שהפצע לא שתת דם אבל היה כן אודם באזור הפגיעה של עור פגוע וכאב מקומי
היייתי בחול ושכבתי עם מישהי שרק לאחר מכן סיפרה לי שיש לה HIV. הסקס היה עם קונדום. האם יש לי ממה לדאוג ?
האם מגע עם חשפנית שכלל ליקוק של השדיים שלה ונשיכה בישבן שלה ונגיעות באיבר המין שלה יכול להדביק באיידס ? לא היו חדירות
היי, היתה לי התפרצות ראשונית לפני כעשר שנים, מאז כלום. כרגע רגישות בעטרה מצד שמאל, לא נראה שיש נגעים.כמו כן מרגיש צורך במתן שתן מרובה. האם זה נראה כמו התפרצות של הרפס? האם לקחת זובירקס? חושש מתופעות הלוואי שלה וכן שלא יוביל למצב של התפרצות עתידית
קיימתי יחסי מין מוגנים עם מישהי בחו״ל. לאחר 3 ימים הייתה לי שפעת. האם יכול להיות שכעבור 3 ימים מתחילים תסמינים של הדבקה בHIV ?
היי ד"ר אני הומו כפי שכבר הובן כחצי דקה אחרי שהבחור השני גמר לקחתי את הזרע שלו והבאתי איתו ביד עד שגמרתי. האם יש סיכוי גבוהה להדבקה? לא ידעתי שאפשר להדבק גם דרך השופכה שהיא ריקמה סופגת ועשיתי טעות ואני בלחץ! אני שבועיים אחרי ויש לי כאבי גרון
בהמשך לשאלתי בעניין שימוש משותף בקוצץ ציפורנים רוצה לחדד, בהנחה שהאדם הראשון שנחתך היה נשא hiv והפטיטיס ועבר זמן של חצי שעה עד שעה בין שני המקרים. מדובר בחתך שנוצר ליד מקום חיתוך הציפורן בחיבור לעור כמו שריטה עם דם וכואב למגע. האם לדעתך קיים סיכון בסיטואציה לhiv או להפטיטיס.
מתי עליי לבצע בדיקת איידס בשביל לדעת בוודאות שלא נדבקתי מאותו מגע מיני ? האם תשובה שלילית לאחר 3 שבועות היא סופית וודאית ?
היי, עשיתי בדיקת שתן ויצא לי תוצאה חיובית (שהחיידק אותר בשתן). מה המשמעות?
מישהו קצץ ציפורנים ונפצע וזמן קצר אחר כך אדם אחר קצץ ציפורנים באותו קוצץ ציפורניים ונפצע גם הוא. האם יש סכנה להדבקה באיידס או צהבת?
שלום ד"ר יקר ותודה על המענה. בתאריך 1.8 קיימתי מגע מיני אוראלי כאשר אני הצד הנותן. זה היה המגע היחיד. המגע היה מספר דקות , השתדלתי לא לבלוע ולנגב את הרוק אך לפחות פעם אחת אולי בלעתי.. ללא קשר ביצעתי בדיקה מהירה בוועד בתאריך 9.8. ובדיקה רגילה שתוצאותיה נבדקות עד ה15.8. אשמח לדעת: האם יש סכנה במגע זה? כן הרגשתי את נוזלי הנרתיק בלשון אך השתדלתי לא לבלוע ואף לפלוט את אותו הרוק החוצה. ב. אמנם הבדיקה לא מכסה את הימים הנ"ל אך האם יש בה אינדיקציה לפחות למגע ב1.8?
מלכתחילה להידבק באופן הזה באיידס הסיכוי נמוך. צריך 3 שבועות מהמגע ואם זה שלילי אז הכל בסדר
שלום. אחרי שקיבלתי זריקה ו דוקסילין 100 אחרי כמה ימים איבר המין נהייה ממש חיוור ליומיים וכבר כמה ימים שאין רגישות על העור של הכיפה.. זה אמור לעבור, מה לעשות ?
1)האם אחרי 11 שבועות מקיום יחסי מין תשובה שלילית לבדיקת איידס היא סופית ? 2)שכבתי עם מישהי עם קונדום, כשגמרתי יצאתי והורדתי את הקונדום. האם בזמן הורדת הקונדום מאיבר המין ההפרשות שלה יכלו לנגוע בפין שלי ולהדביק אותי באיידס ?
לאחר מקלחת עם יש לי הרפס פעיל בשפתיים האם מסוכן לי להתנגב עם המגבת באיזור הנגוע בפה, ולאחר מכן להתנגב באיזור איבר המין האם אפשר להדבק מהמגבת? וההרפס יכול לעבור מהפה לאיבר המין
שלום לכם, שמי רונן, בן 27, בריא בדרך כלל שמתי לב שבימים האחרונים אני קם בבוקר ולפני שאני עושה פיפי יוצאת כמו טיפה כזאת של שתן מרוכז, בצבע צהוב זוהר כזה (לצורך השוואה בצבע כמו של המשקה שוקו בננה). לפעמים אני יכול לקום בבוקר ולראות טיפה או שניים כאלה בתחתונים. במהלך היום אין דבר כזה, זה קורה בעיקר בבקרים או כשאני יושב בשירותים ויכול לראות טיפה כזאת יוצאת לפני הפיפי. היו גם יומיים שלושה שלא היה כלום. חשוב להגיד שאין צריבה במהלך השתן ומתן השתן רגיל בדרך כלל ואני מתאמן הרבה וצורך הרגה חלבון בצורה טבעית. מה זה אומר? האם זה קשור לשתן? או לצינור השופכה? האם זה פשוט הצטברות של חומר מרוכז בשתן שיוצא לפני מתן השתן? יכול להיות חלבון בשתן? דלקת? אשמח לתשובה, קצת לחוץ תודה
האם גבר יכול להדבק באיידס כשאר אישה יורדת לו ? לא היו לה פצעים בפה והיא לא דיממה
האם ניתן להדבק באיידס דרך כל פצע באיבר המין או שהפצע חייב להיות גדול טרי ומדמם בכדי להדבק דרכו ?
אם יש הרפס באבר המין שהוא פעיל יש מחקרים שטוענים שזה מגדיל את סיכויי ההדבקה. לא ברור לגבי פצעים אחרים
קיימתי יחבי מין, עם מישהי ששיפשפה לי את איבר הפין. האם פעולה זאת עלולה להדהיק באיידס?
1)הייתי בחו״ל אצל חשפנית שרקדה עליי בעירום מלא. אני הייתי לבוש. באיזשהו שלב היא לקחה את האצבע שלי ושמה על איבר המין שלה ושפשפה. על אותה אצבע היה לי פצע ממש קטן שהגליד באותו זמן ולא דימם. האם יכולתי להדבק באיידס מאותו מקרה דרך האצבע ? 2) שכבתי עם קונדום עם תיירת באותו הטיול האם יש סיכוי שנדבקתי באיידס ?
שלום דוקטור רציתי להתייעץ איתך בגלל שיש לי כלב בבית שנגע בעכבר ובהפרשותיו בצואה ובשתן פשוט זה בכל הבניין שלנו ובגלל שהוא השתין לי הכלב על הסדין ונגעתי בזה וכשראיתי את בן הזוג שלי ביצענו מגע מיני יחסי מין והוא גם נגע לי בידיים ונגע בפה שלו גם אני נגעתי בפה אחרי שנגעתי בסדין שכחתי לשטוף ידיים שיצאתי לאחר המגע המיני כדי לנקות גם הנייר כל הנייר מהגליל יצא מהמקום וגילגלתי חזרה פשוט כל המגע עם הכל אחרי שנגעתי בשתן בסדין האם אני יכולה להעביר לו מחלת מין או זיהום כלשהיא מחלה? או להעביר לעצמי? מהשתן של הכלב כי היה הרבה נגיעות עם זה נשיקה וגם נגע לי בידיים ושתינו נגענו בפה שלנו ובפנים מתוך הרגל תודה רבה..
היי בת 20 לפני כשבוע ביצעתי מין אוראלי בלבד ללא קונדום עם גבר שהייתי איתו בקטע (לא בן זוג) לא ידוע לי על מחלות מין של אותן הגבר הזרע שלו היה לי על השפתיים אבל ניגבתי מהר בכל מקרה אני חוששת ורוצה לדעת את הסבירות שאם יש לאותו בחור איידס גם אני יכולה להדבק רק ממין אוראלי? אשמח לתשובה
שלום ד"ר, מה הסיכוי להידבק בנגיף ה- cmv מקיום מין אורלי ללא קונדום ? יש לציין שיצאתי בבדיקות לפני הרבה שנים שכן נחשפתי לנגיף. אציין שכשבועיים לערך לאחר קיום המין האוראלי התפתחה לפתע פריחה מוזרה בגוף שנראתה בתחילה כמו פיצעונים ובהמשך התרחבה כמו פטריה. ללא חום או תסמינים נוספים. STD תקין מלבד מיקופלסמה הומינס,טרם נבדקתי ל-cmv. תודה מראש על תשובתך.
תודה על התשובה... IgG positive IgM negative כמו לפני מספר שנים...נדבקתי או לא לפי דעתך?תודה. האם אני יכול להדביק אחרים?
היי, כבר שנה ו 8 חודשים שאני בטיפולי ivf. סוףסוף נראה שהחזרת עוברים נקלטה, בטא ראשונה חיובית ומחר בטא שניה לבדיקת הכפלה. אני עם תמיכה של 1 קרינון ג'ל + 3 כדורי אסטרופם. אני סובלת מהרפס סוג 1 וסוג 2 כבר שנים עם התפרצויות אחת לתקופה. כרגע התפרץ בנרתיק. האם ישנה בעיה בהחדרת הקרינון? אם כן, מה החלופה? תודה רבה
כלב שהשתין על הארון אמבטיה ואחרי שסיימתי להתפנות האיבר מין שלי והמכנס שלי התנגשו בארון הזה האם יש סיכוי לעכברת? ומבחינת מחלת מין או עכברת בן הזוג שלי נגע במכנס שלי והשתפשף בישבן שלי ונגע באיבר שלי האם אפשר להידבק או המקרה בלתי סביר?