זיהום אקנטמבה איך ממשיכים מכאן
דיון מתוך פורום קרנית העין
שלום פרופ' לפני 7 חודשים התחיל אצלי בעין ימין כאב חד ורגישות לאור, לאחר בדיקות התגלה כי נדבקתי האקנטאמבה, זוהי האבחנה הקלינית, הייתי מאושפז ולאחר השחרור אני מקבל טיפות ומחכים עד שהפצע בעין יסגר.. חסר אפיטל, שאלתי מתי אפשר לעשות ניתוח קרנית כי הרופאים לא מקציבים בזמן אלא מדברים בשנים רבות וזה נורא קשה לחיות בחוסר וודאות שכזה, ביקור אחרון הבנתי שכבר אין סימנים לאקנטמבה, הטיפול הוא ברולן, כלורקסדין, קוסופט, ומשפחה ויטה פוס
לפני חודש התגלה כי נדבקתי בטפיל אקנטמבה בעין הכאב הוא כאבי תופת הייתי מאושפזת שבוע ושוחררתי הטיפול שאני מקבלת זה כלורוקסידין ויגמוקס, להרחבת אישונים אטרופמן, ומשככי כאבים טרגין פריקוסט 10 נורופן אמרו שהטיפול יכול לקחת כמה חודשים עד שהטפיל יושמד יש אפתיל ובביקורות פעם בשבוע הכיב הולך ומצטמצם ויתכן ואצטרך בעוד חצי שנה השתלת קרנית, מה מרגישים שהטפיל הושמד? עד מתי הכאבים ואיך ניתן לחזור לשגרת חיים רגילה כמו עבודה וכו?
שלום רציתי לדעת היכן את מטופלת ? ואיזה טיפול תרופתי את מקבלת ? אפשר בבקשה לדבר איתך ולהתייעץ ? תודה רבה
שלום רציתי לדעת בבקשה אחרי כמה זמן עבר לך האקנטאמבה בעין? על ידי מי טופלת ?
זיהום של הקרנית באקנטאמבה הוא אחד מזיהומי הקרנית הקשים לטיפול. אתה צריך הרבה סבלנות. אני מבין שקשה לך מאוד מאוד והאי וודאות קשה. כדאי לטפל תרופתית עד להרגעת העין ואז לפי הצורך לבצע השתלת קרנית.
יש בעין כמעט שנה אקנטאמבה והעין עברה פעמיים השתלת קרנית בזמן האקנטאמבה. כרגע יש בצקת בעין , באיזה טיפות כדאי להשתמש ? הבצקת יכולה לגרום טשטוש בראייה? כי כרגע הראייה לא טובה
מה זה בצקת בעין? האם הקרנית בדחיה? האם בצקת ברשתית? אם הקרנית בדחיה יש להשלים בדיקת עיניים על מנת להתייחס לאפשרות של השתלת קרית שלישית במספר.
הבצקת בקרנית. עדיין לא ידוע לגבי דחייה של השתל כי עבר רק שבועיים מההשתלה. ולא קיבלתי הודעה במייל
שלום פרופ׳ צדוק רציתי להתייעץ איתך בבקשה בהמשך לשיחתנו הקודמת מלפני שבועיים לגבי כדור נגד אקנטאמבה miltefosine מה דעתך על הכדור ? מדובר על סבא שלי בן 80 הוא אחרי שתי השתלות בעיניים ושום טיפול לא הועיל לאקנטאמבה. תודה רבה
הטיפול במילטפוסין אינו הטיפול הנפוץ והמקובל. אין עבודות מבוקרות לגבי יעיתול7 בהשוואה לטיפולים המקובלים בכלוהקסדין, phmb, ברולן. הטיפול הפומי הנ״ל ניתן כאשר טיפולים אחרים לא עזרו. כישלון שתל במקרה של זיהום אינו חייב להיות עקב המזהים אלא יתכן עקב בתהליך הדלקתי שמעורר את מערכת החיסון. לכן, במקרה של זיהום כדאי מאוד למשוך עד שהעין רגועה לגמרי ואז להשתיל קרנית לפי הצורך. אם יש חובה לטפל בהשתלת קרנית בזמן זיהום פעיל הרי ברור שסיכוי גבוה שהשתל ידחה או יכשל עקב המזהם.
פרופ׳ צדוק שלום בהמשך לשיחתנו לאחר עשרה חודשים של טיפול בעיניים עם אקנטאמבה, מטופל בכלורקסידין , וויגמוקס, סטרודקס, ובחודש האחרון הוספנו גם ovoriconazole. הוא אחרי שתי השתלות. כמה זמן לדעתך עוד צריך להמשיך עם הטיפות עיניים שלמעשה אחרי 10 חודשים לא הוביל לשום תוצאה. מתי לדעתך יהיה אפשר לעשות השתלה נוספת?