ספיגת מינרלים ממזון צמחי
דיון מתוך פורום מידענות רפואית - תמיכה
ישנו מידע מנוגד ממקורות שונים לגבי ספיגת מינרלים ממזון צמחי. הכוונה לזמינות של סידן וברזל ממזונות צמחיים העשירים בהם כגון אגוזים מסוימים. הגורמים מעכבי הספיגה ( לפי חלק מהדעות) הם חומצה אוקסלית , חומצה פיטית וטאנין ( שישנו באבקת חרובים לדוגמא). שאלתי היכן ניתן למצוא מידע אמין ומוסמך לגבי האי זמינות, באיזה אחוזים זה מונע ספיגה? האם יש דרך למנוע את האי זמינות או לנטרל אותה? שאלתי דיאטנים וקבלתי תשובות השונות מקצה לקצה !! בתודה מראש
פנה לאתר תזונה http://community.iol.co.il/ts.cgi?tsscript=f/index&forum_id=1291&cat_id=314
פניתי למנהלת האתר אולם לא קיבלתי את האתר / המידע המבוקש. אתם לא מכירים אתר בנושא? בתודה מראש