קיפוזה
דיון מתוך פורום פיזיותרפיה
אובחנתי כבעל קיפוזיס (50 מעלות) אצל אורתופד לאחר שהתלוננתי שאני חושש כי אני סובל מזה, אני לקראת גיוס והפרופיל הרפואי שלי הוא 97 ואני כנראה הולך להיות קרבי אבל עדיין לא עדכנתי את הצבא לגביי מצבי, איך זה שהאורתופד שבדק אותי בצוו הראשון לא שם לב לקיפוזיס? והאם אם אני אוכל לשרת בקרבי למרות הקיפוזיס? בכל מקרה, אשמח לכמה עצות על מתיחות וחיזוקים של הגב, האורתופד אמר לי שזה חסר טעם ושחיה יספיק אבל אין לי זמן לזה. בכל מקרה תודה.
שלום לירן! מניסיון - אורטופדים שיציבה היא לא ההתמחות שלהם-לא ממש שמים לב אם יש קיפוזה,וגם לא ממש יודעים איך לטפל. שחייה זה הדבר האחרון שמתאים אם הקיפוזה היא מבנית. אני דווקא חושבת שכן יש מה לעשות. אומנם אולי מאוחר לשנות את מבנה עמוד השדרה,אבל ניתן ליישר את הגב אם תדע מהי יציבה נכונה ואם תעשה מתיחות מתאימות. כדאי לעשות בעיקר מתיחות לשרירי החזה,כדי לאפשר פתיחה של בית החזה ויישור הגב. לכל שאלה נוספת אשמח לענות.050-6980009 יפעת
לירן שלום. בגילך הצעיר, במידה והסיבה לכיפוזה היא הרגלי יציבה גרועים ולא בעיה מבנית, חשוב מאוד להשקיע מאמצים בחיזוק זוקפי גוו, מתיחת שרירים קדמיים ומודעות לתיקון נכון של יציבה. בקיצור, יש הרבה מה לעשות ועליך לבקש הפניה לפיזיותרפיה בקופת החולים. לגבי השרות הצבאי, אם עדיין יש מספיק זמן עד לגיוסך ייתכן שתגיע לגיוס במצב טוב יותר לאחר ביצוע הנ"ל. אם הגיוס קרוב יש לבקש הפניה לוועדה רפואית מאחר ולא תוכל לבצע תפקידים הכרוכים בנשיאת משאות כבדים לאורך זמן.