פרופ' זיידמן - שלום רב.
דיון מתוך פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
מכוון שלא השבת לשאלתי מיום 13/8/02, והנושא חשוב ודחוף לי מאוד - אבקש תגובתך. הסיפור הוא כזה: לאחר 3 חודשים טיפול באיקקלומין (בחודש אחרון - בתוספת אסטרופם) - ללא תוצאות - נשלחתי לבצע צילום רחם. הצילום בוצע בהרדמה כללית (לבקשתי). בצילום - המימצאים הבאים: "משמאל - חצוצרה במבנה תקין עם פיזור תקין מימין - חצוצרה תקינה ללא פיזור עם סקטוסלפניקס גדול" מבירור שערכתי, ומחומר שקראתי - מצאתי כי הסיכוי להרות במצב כזה הוא אפסי, וכי גם בטיפולי IVF - הסיכוי אינו גדול, ויש לבצע לפרוסקופיה ולכרות את החצוצרה הפגומה. כמו-כן, אני בעלת PCO. שאלותיי הן: 1. מהו הטיפול הרצוי והמומלץ במצב כזה ? 2. האם נהוג לבצע ישירות IVF במצב כזה, או ללכת במסלול המקובל (הזרעות וכד'). חשוב לציין כי מפאת גילי (32) אני מעוניינת להתקדם במהירות ולא לבזבז זמן על טיפולים שבמילא הסיכוי להצלחתם קלוש. אודה מאוד על תשובתך המהירה.
אני חושב שאת מאד נסחפת במסקנותיך. אומנם אין ספק שלסקטוסלפניגס יש השפעה שלילית על הפריון, אך בהחלט ניתן להרות בנוכחותו עם ובלי הפריה. יש גם הבדל ביחס לגודל הסקטוסלפינגס והאם ניתן לצפות בו בבדיקת אולטראסאונד. מקובל בדרך כלל להמשיך בטיפולים "בנוהל מקוצר" לכיוון הפריה, ורק אם שני טיפולי הפריה לא מצליחים לשקול כריתת החצוצרה.
שלום עברתי שתי הפלות נדחות אחת בשבוע 10/7 והשניה שק הריון ללא ניצן עוברי בשבוע 7 האם אי התאמה גנטית בין שני הורים גורמת להפלה נדחית? והאם יש טיפול לבעיה זו?