כיצד מזהים מטופלת - חוששת מבילבול
דיון מתוך פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית
שלום, פתחתי תיק ביחדת IVF באסותא. בזמן פתיחת התיק במזכירות, כל הזמן נכנסו ויצאו אנשים והניחו תיקים רפואיים על שולחן המזכירה. כל זה במזמן שהמדבקות שלי (שאמורות לזהות אותי) נמצאות בכמה חלקים על שולחנה. אני חוששת שאולי המדבקות שלי בטעות יודבקו על תיק אחר ורציתי לדעת האם בזמן של תהליכים כגון: הפשרה/הקפאה של עוברים/ביציות וכו...הזהוי נעשה לפי המדבקות של האישה שנמצאות בתיקה? תודה!
בכל שלב שתעברי (לפני שאיבה, החזרה) וכו' ידרשו ממך לזהות את המדבקות. זה מעבר לזיהוי של הרופא המטפל ויתר הצוות. זו הדרך הטובה ביותר להבטיח זיהוי ודאי.
האם זה כך גם לפני השמדה או העברה למחקר בסוף תקופת השמירה? בטופס הסכמה יש לבחור אם בסוף תקופת השמירה הביציות/עוברים ישמדו או יתרמו למחקר. האם גם לפני העברת ביציות/עוברים מוקפאים להשמדה או מחקר המטופל צריך לזהות את המדבקה של עצמו לפני התהליך? תודה על התשובה!