חשיפה של תינוק אחרי שלשול/הקאה
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום, תינוקת בת 10 חודשים עם רגישות לחלבון חלב ידועה מגיל לידה. התחלנו לחשוף למוצקים, ואנחנו לא מצליחים להבין האם יש רגישות או סכנה לאחד מהם. להלן כמה מקרים: 1. אכלה חביתה + מעדן סויה, פעם ראשונה היא עצרה את האוכל באמצע ושילשלה אחרי חצי שעה. שאר היציאות היו תקינות. 2. אכלה דג + סויה, הייתה לא שקטה במשך היום, בלילה הקיאה קלות (אבל גם שתתה הרבה תמ"ל לפני, אז אולי קשר לזה) בגלל שיש כאן ערבוב של דברים קשה לנו להבין אם יש כאן חשד למשהו. האם זה בטוח לנסות לחשוף שוב לכל רכיב בנפרד? למשל, נראה שהיה שלשול אחרי החביתה (עם סויה) וזה מפחיד אותנו לנסות שוב רק חביתה. האם כדאי בכל זאת, בנפרד, כדי לוודא? או שיש סכנה? בכל מקרה קבענו בדיקת אלרגיה אבל רצינו להגיע לשם אחרי שבדקנו שוב, אם זה בטיחותי. תודה
תודה כמו שכתבתי יש לנו תור לתבחין כזה, אבל אנחנו רוצים להתנסות יותר במאכלים כדי להגיע עם סיפור מלא יותר. אשמח להבין, מהסיפור שסיפרתי, אם זה בטוח לנסות לחשוף שוב לביצה/דג/סויה. תודה
מומלץ לעצור חשיפה למזןונות שגרמו לתגובה חשודה לאלרגיה ולהגיע לייעוץ לצורך טסטים