רגישות לתירס?
דיון מתוך פורום אלרגיה ואסתמה
שלום רב, הנני בחורה בת 26, סובלת מקרוהן במעי הדק שאובחן לפני שנה, מקבלת רמיקייד. לפני כשנתיים החלו אצלי כאבי גרון חזקים. תחילה אובחן ריפלוקס שטופל בהצלחה ומאז הכאבים הפכו התקפיים ותמיד אחרי אוכל. בדיקת אלרגיה שערכתי לפני שנה וחצי לא העלתה דבר. לאחרונה המצב החריף ומלבד כאבי גרון, התווספו פצעים מעל השקדים, דימומים בפה, בגרון וגם במעיים. הבחנתי שזה קורה לי דקה אחרי שאני אוכלת מאפים, דברים עם שמרים ואבקות אפייה, מרגרינה, קטשופ, חטיפים, מייצבים ולאחרונה גם אחרי תרופות ותוספי תזונה, כאנזימי עיכול. לפני כחודש לקחתי אנזימי עיכול נטולי גלוטן-קזאין וסויה ובכל יום כאבהלי הבטן והתפתלתי שעות, ברגע שהפסקתי התסמינים חלפו. היום לקחתי 6 טיפות של ויטמין D ואחרי כמה רגעים - כאבי גרון ויצאו לי פצעים אדומים בפה.. שעות כאב לי ואני כבר מיואשת. רופא גסטרו חושב שזו רגישות לאוכל ולא תוצאה ישירה של הקרוהן, רופא א.א.ג לא יודע מה לומר לי חוץ מלקחת משככי כאבים (שאני גם רגישה אליהם), הלכתי למומחים ורק בחודש האחרון התמונה קצת התבהרה - מסתבר שלכל הדברים שציינתי יש דבר אחד במשותף - כולם מופקים מתירס. תירס טבעי לא אכלתי למעלה משנתיים, אז איני יכולה לדעת אם מדובר ברגישות לכל דבר תעשייתי או שמדובר ברגישות לתירס בלבד. איך אדע? כדאי לערוך שוב בדיקת אלרגיה? אם זו לא אלרגיה - איך זה יכול להיות? אני מוכרחה להודות שאני מרגישה לא נעים כבר לפנות לרופאים. אני חוששת שיחשבו ש"זה בראש שלי", למרות שזה אמיתי לחלוטין, לצערי הרב. אני הגעתי למצב שאני לא נוגעת באוכל מוכן, רק באוכל פשוט כמו אורז ותפו"א, כי רק הם לא גורמים לי להרגיש רע. בבקשה, אם ישנה עצה או כיוון לטיפול, אני מוכנה לנסות הכל. תודה וסליחה על האורך.
קרון היא מחלה דלקתית של המעי העשוייה להתבטא גם בפה ובלוע כפצעים / אפטות ודלקות - ולפעמים שוכחים את זה עפי הסיפור לא נראה שמדובר באלרגיה או שניתן להאשים דווקא את התירס עלייך לפנות לרופא מומחה לקרון כמובן שיכול להואיל שינוי תזונתי - אין ספק של תזונה השפעה עצמו על מערכת העיכול