קנודילומה

דיון מתוך פורום  אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה

26/11/2001 | 17:10 | מאת: ענת

רציתי לשאול האם קונדילומה דוגרת תקופה מסויימת ורק אז פורצת? האם נדבקתי מבן זוג אחר ולא מבן זוגי הנוכחי? האם זה יכול להתפתח לסרטן? האם אפשר לקיים מין אוראלי כשיש את החיה (קונדילומה) הזו ?

לקריאה נוספת והעמקה
26/11/2001 | 17:36 | מאת: שושי

כן, יתכן שהנגיף היה "רדום" משך זמן רב (אפילו שנים) עד שהתפתחה הקונדילומה ולכן יתכן שנדבקת ממישהו אחר. קונדילומה היא יבלת שמקורה בוירוס ה - HPV. זנים מסויימים של HPV עשויים לגרום להתפתחות גידולים טרום סרטניים בצוואר הרחם. אמנם, כיום סבורים שדווקא הזנים שגורמים ליבלות אינם אלה שקשורים לסרטן, אך לא לוקחים סיכונים ומי שאובחנה אצלה קונדילומה צריכה להיות במעקב PAP. אם וכאשר נמצא נגע בצוואר הרחם, מטפלים בו בצורה יעילה. אם את במעקב סדיר למעשה אין לך יותר מדי מה לדאוג. כדאי להסיר את הנגעים לפני שמקיימים מין אוראלי כי יש אפשרות (לא גדולה) להידבק ולפתח יבלות בפה. כשאין נגעים אין לדעתי בעיה. אגב, הקונדילומה הזו גורמת לצרות רק לנו, הנשים (כרגיל...). גם אם לגבר יש קונדילומה באיבר המין סביר להניח שהוא לא יחוש בכך ואין בזה סכנה בריאותית מבחינתו. כדאי, בכל מקרה, שגם הוא יבדק ויקבל טיפול במידת הצורך, כדי למנוע הדבקה חוזרת.

28/11/2001 | 16:39 | מאת: ענת

לשושי , יש לי שאלה נוספת : האם ייתכן שלבן זוגי יש קונדילומה? כי אין לו שום יבלת חיצונית הניראת לעין. קראתי באינטרנט שצריך לבצע בדיקה ע"י קלוסקופיה כדי לגלות את הקונדילומה . במקרה שלי- הופיעה יבלת חיצונית . האם ייתכן שיש לי קונדילומה מבלי שיש לי יבלת חיצונית? אגב , הרופא שלי לא ביצע בדיקה בקולוסקופיה . תודה לך על האינפורמציה. ענת

29/11/2001 | 09:37 | מאת: שושי

קונדילומה זו יבלת. מקור היבלת בוירוס הנקרא Human Papiloma Virus - HPV. אם היתה לך קונדילומה סימן שאת נושאת את הנגיף. כיום אין דרך להעלים את הנגיף מהגוף, ולכן חשוב להיות במעקב. יתכן בהחלט שחברך אף הוא נושא את הנגיף, גם אם אין לו סימפטומים כלשהם. כדאי שילך להיבדק אצל רופא עור. אגב, מדובר בוירוס מאד-מאד נפוץ, וכל-עוד נמצאים במעקב PAP סדיר אין מקום לדאגה.

29/11/2001 | 10:30 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

פני לפורום גינקולוגיה

מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה