פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
מנהל פורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה
![ד"ר הר - טוב יוסף ד"ר הר - טוב יוסף](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_24046.jpg)
שלום, אני בשבוע 25 . מהבוקר יש לי כאבי בטן תחתונה שמזכירים דלקת בדרכי השתן (ללא תכיפות במתן שתן), אתמול ביצעתי בדיקת שתן+תרבית כחלק ממעקב רגיל (אתמול הרגשתי טוב) האם בתוצאות ניתן יהיה לראות דלקת במידה ויש או שצריך לבצע בדיקה נוספת. חוץ מזה מה אתה מציע צריך לבדוק משהו? תודה
אני מציע לחכות לתשובות הבדיקה ובמידה ויש החמרה בכאבים או חום או כל סימן אחר להחמרה פשוט לגשת להיבדק על ידי רופא נשים מטפל. בהצלחה
שלום, אני בשבוע 12+4 ועשיתי אתמול שקיפות עורפית. השקיפות יצא 1.7 מ"מ שזה בגדר הנורמה, אבל ראו עוד שני דברים שקצת מדאיגים. ראו שיש לי שיליה אחורית נמוכה וזה גם כנראה מה שגורם לי לדימומים קלים, לפי מה שנאמר לי, אם זה ישאר ככה ולא יעלה אז אני אצטרך שמירת הריון, אבל זה פחות מדאיג מהדבר השני שראו וזה ציסטה צווארית בגודל 2 מ"מ. נאמר לי כי ציסטות בצוואר הרחם מצביעות בד"כ על מומים ושברוב המקרים היא תיספג, אבל לא בטוח, לחכות לסקירה הראשונה. ברצוני לדעת יותר על ציסטות בהריון, מה הסיכוים שזה יספג ומה קורה אם לא? לגבי השליה - האם עדיין מוקדם ויש עוד סיכוי שהיא תעלה?
שליה נמוכה בשלב זה של הריון יכולה לשנות מיקום עם גדילת הרחם ובסיום ההריון לא להפריע כלל, המצב דורש מעקב באולטרסאונד של מיקום שליה , כמו כן צריך לידע את הרופא הגניקולוג כדי שלא יבצע בדיקה ווגנלית בחשש לדימום. לגבי הציסטות הצוואריות , הן לא מום אך מהוות סמן המעלה שכיחות של תסמונות גנטיות ומומים שונים . מומלץ לבצע יעוץ גנטי מסודר דרך רופא נשים מטפל ולפעול לפי המלצות היועץ הגנטי .
לד"ר שלום ו.א 26.11 בטא 22.12 370 בטא 26.12 1862 בטא 28.12 4600 שבוע 4+3 (אתמול) אתמול בשל בפרשות חומות נבדקתי ונמצא רק שק הריון בגודל 0.44 ס"מ-האם תקין? מאילו ערכי בטא ניתן לראות דופק עוברי? הרופאה טוענת שיתכן לפי עלית הבטא כי מדובר ביותר מעובר אחד שיתברר בהמשך-איך יתכן אם ראו רק שק אחד???
הערכים תואמים את האולטרסאונד, את התשובה האם ההריון תקין ומסר העוברים תוכלי לקבל בעוד כשבועיים באולטרסאונד.
אני בהריון שבוע 31. משבוע 20 אני לוקחת כדורי-ברזל בהמלצת הרופא. השבוע לאחר הערכת משקל (התקבל משקל נמוך) הוחלט לבדוק בנוסף לספירת-דם גם ברזל. התוצאה ברזל גבוה, חורג מן הנורמה: micg/dl 209 כשהטווח הנורמלי: 60-180. האם זה יכול להזיק לעובר כמות ברזל גבוהה האם עליי להפסיק את כדורי-הברזל? תודה
במידה וקיימת אנמיה ( חוסר דם) משמעותי בהריון מומלץ להתיעץ עם המטולוג ( מומחה למערכת הדם ) בקשר לברור .
בבדיקת אולטרסאונד ניצפה בשחלה שמאלית ממצא סמיסולידי בקוטר 28 מ"מ המתאים לאנדומטריומה .שאלתי -מהי אנדומטריומה ומה הטיפול?
אנדומטריומה הנה ציסטה המכילה בתוכה רקמה הדומה לרקמה של רירית הרחם , הטיפול הנו או טיפול הורמונלי ( כגון גלולות ) או כריתה כירורגית של הציסטה ( ניתוח).
אני בשבוע 26 להריון (ראשון), התחלתי להרגיש תנועות מוזרות של תינוקי - ריתמיות כמו טיקים או התכווצויות כל שניה - שניה וחצי למשך 2 דקות . מה זה יכול להיות, האם תינוק בגיל כזה מוקדם יכול לגהק?
התינוק יכול לגהק. בכל מקרה כדי לפנות לבדיקת אולטרסאונד דרך רופא נשים מטפל כדי לוודא שהכל בסדר
מתי הכי מומלץ לבצע הבדיקה? אני בשבוע 16+3. הרופא שלי אמר שאני יכולה לבצע הבדיקה. קראתי שמומלץ לבצע ב 17 מלא. מה דעתך בעניין זה? האם עקרוני?
בין שבועות 15-20 שהמומלץ ביותר בין שבועות 16-18
מה זה מולא??? זה גוש סרטני?????? האם זה גורם למוות?
ראי תשובה קודמת
אני בשבוע 31 עם לחצים בבטן התחתונה. הרופא שלי אומר שראש העובר לוחץ כי הרחם מכווץ. באולטרה סאונד רואים שצוואר הרחם סגור. הרופא נתן לי פפברין הידרוכלוריד להרפיית שרירי הרחם. האם התרופה בטוחה בהריון? האם היא עוזרת להרפיית השרירים? תודה
יעילות הפפברין הנה נמוכה בהריון, לגבי בטיחות התרופה את יכולה לפנות טלפונית למרכזי תרופות בהריון בבי"ח הדסה( פרפ אורנוי) או בבי"ח בלינסון, השרות ניתן חינם. במידה ובאמת יש התכווצויות של הרחם הטיפול צריך להיות בהתכוצויות, לכן אני מניח כי לא ניצפו התכווצויות. מומלץ לב\היות במעקב צמוד של רופא נשים מטפל כדי למנוע מצב של לידה מוקדמת ככל הנית .
מולה הנו הריון לא תקין מבחינת הגנטיקה של השליה , השינוי הגנטי גורם לשליה להתפתח יתר על המידה ולעיתים אפילו צריך לטפל טיפול תרופתי כדי לגרום להרס תאי השליה.
שלום , אני בת 21 , לפני חודשיים בעקבות צריבה בעת קיום יחסי מין טופלתי לפי הנחיית הגניקולוג שלי בפטרייה . הפטרייה חזרה ולכן טופלתי שוב . ההפרשות הפסיקו ( הלבנות הידועות ) אך עדיין נשאר הכאב בזמן קיום יחסי המין . עשיתי תרבית שממצאה היה סטרפטוקוקוס מסוג בי . הגניקולוג רשם לי אנטיביוטיקה לשבוע בשם ספורל ( נדמה לי ) ונרות אגיסטן . שאלותי: 1.האם התרבית יכלה להראות על המצאות של הפטרייה ? האם זה אומר שזו עברה? 2.האם הטיפול שקיבלתי נכון ומתאים? 3 .מהו החיידק המדובר והאם ניתן להפתר ממנו לחלוטין ? מטריד אותי אם זה יחזור שוב ושוב ובאיזה שהוא שלב אני אפתח חסינות לאנטיביוטיקה .? תודה מראש :)
בעניין זה מומלץ שתיפני לפורום גניקולוגיה
שלום, משקל העובר עד הבדיקה האחרונה היה בהתאם לנורמה. הערכת משקל אחרונה קבעה 1366 גרם בשבוע 30 + 5 ימים שזה נמוך. האם זוהי סטייה חמורה? האם כדאי ללכת ליעוץ אצל מומחה?
הסטיה קיימת , אמנם לא מאוד גדולה אך דורשת מעקב וברור דרך רופא נשים מטפל.
שלום לך, ביום ה12 למחזור עובי רירית הרחם 11 ממ" האם זה בסדר? מה העובי האידיאלי ? (ליקראת ivf)
מעל 8 ממ נחשבת הרירית כעבה מספיק וטובה להפריה . בהצלחה
שלום, רציתי לדעת בבקשה האם הרמת קרומים בשליה זה שווה ערך להיפרדות קרומים בשליה או שני דברים עם משמעות שונה? תודה
המושגים דומים אך כמובן ההתיחסות צריכה להיות לגבי כל מקרה ספציפי לחוד.
מומחים יקרים שלום אני מצויה בשבוע 35 להריון. מצג עכוז נראה בכל האולטראסאונדים האחרונים. מהו השלב בו יש להחליט על ניתוח קיסרי אם בכלל. מהם הסיכונים בניסיון להפוך העובר? תודה
בשאלה זו מומלץ שתיפני לפורום העוסק בהריון ולידה, באופן כללי בד"כ ניתוח מבצעים בשבוע 38-39 כך שהחלטה ניתן לבצע עד שלב זה, היפוך חיצוני מתבצע בשבועות 36-37 . כדי שתיתיעצי עם רופא נשים מטפל לגבי כל האופציות. בהצלחה
שלום! אני עכשיו בשבוע 7 +3 וברצוני לדעת מתי מפסקים לעשות אולטראסאונד וגינלי ועוברים לאולטראסאונד רגיל על הבטן? תודה
בערך בשבוע 10. מצד שני למשך סקירה מוקדמת מבצעים ווגינלית כך שלמעשה ניתן לבצע אולטרסאונד ווגינלי גם מאוחר יותר בהתאם לצורך.
בבדיקת אולטראסאונד שיגרתית התגלה שהעובר קטן: 1.300 ק"ג בשבוע 31 בדיקה שיגרתית לפני חודש היתה נורמלית. האם גודל עובר כזה הוא סטייה חמורה מהנורמה? האם כדאי ללכת לרופא מומחה בגלל זה? תודה
העובר נימצא לפי הערכת המשקל מתחת לאחוזון 10 לגיל ההריון. סטיה זו יכולה להיות משמעותית ולכן אני ממליץ לך לפנות למומחה ברפואת נשים ולידה להמשך מעקב צמוד כדי לשלול בעיה של עיכוב בגדילה התוך רחמית. בהצלחה
ד"ר ינון שלום, ראשית, ברצוני להודות לך על העצה הכי טובה שקיבלתי והיא היתה לפנות למרכזי הטרטולוגיה ולברר לגבי השפעת התרופה CELCOX על החלטת העיתוי לכניסה להריון. שנית, בהזדמנות זו וברשותך רציתי לעדכן את מי שמעוניין כי ממרכזי הטרטולוגיה למדתי כי התרופה הנ"ל היא ממשפחת האדוויל ונורופן והן בעיקר לא רצויות במהלך השליש האחרון של ההריון (וגם עלולות להזיק בתהליך הביוץ ובהשתרשות הביצית ברחם אך לא פוגעת באיכות הביצית !!!!). תודה לך ד"ר ינון על העצה המקצועיתשל הפנייתי למרכזים הללו, כעת אני רגועה יותר עם ההחלטה שלי....(שלהמתין רק מחזור אחד טרם הכניסה להריון), מירב.
תודה
עשיתי בדיקת מי שפיר מרצוני בשבוע 21, והחלבון העוברי היה גבוה 4.6 MOM. התשובה התקבלה בשבוע 26. החלבון העוברי בדם היה תקין בשבוע 17, 1.6 MOM. כיום בשבוע 27 באולטרה סאונד לא נצפו בעיות בעמוד השדרה, אם כי עמוד השדרה התחתון לא נצפה היטב. אצטיל כולין אסטרז תקין. בנוסף נצפה מעי מורחב 0.9 ס"מ. סקירה מוקדמת היתה תקינה. בעלי נבדק ל CF ונמצא שלילי. 1. האם יכול להיות קשר בין החלבון העוברי לבין הרחבת המעי ? 2. חוץ ממום פתוח בע"ש, איזה עוד מומים יכולים להקשר לחלבון עוברי גבוה ? האם הם ניתנים לגילוי ואיך היית ממליץ להמשיך את הבירור ? 3. מה יכולות להיות הסיבות להרחבת המעי ואיך היית ממליץ להמשיך את הבירור ? תודה מראש
סיבות לחלבון עוברי גבוה יכולות להיות מומים פתוחים של דופן הבטן או האגן, מומים פתוחים של מערכת העצבים המרכזית, מומים של הכליות, מומים בשלמות עור העובר. הרחבת מעי יכולה לנבוע ממומים גנטיים, CF ( שהבנתי שנשלל), מומים במבנה מערכת העיכול , חסימות במערכת העיכול, זיהומים של העובר. לפי דעתי כדי קודם כל דרך רופא נשים מטפל לקבל יעוץ גנטי מסודר , להשלים סקירה מורחבת של העובר כולל האגן ( שם יתכן כי מסתתרת הבעיה , כגון עמוד שדרה תחתון, דופן הבטן, שלפוחית השתן וכו' ) . המקרה הנו מסובך ולא ניתן למצות את המקרה ביעוץ בפורום ולכן מומלץ בחום שתבצעי אותו בצורה מסודרת דרך רופא נשים מטפל.
הי שמי סיגל אני גרה בניו יורק ואני בשבוע 15 להריוני הראשון משום מה נראה שהכול פה מיושן ולא ברור....הרופא קבע לי לעשות סקירת מערכות רק בשבוע 20 האם זה בסדר? כדאי להתעקש גם על מוקדמת? בבקשה תייעצו לי מה עושים תודה רבה
לא בכל מקום מבצעים סקירה מוקדמת, סקירה מאוחרת מורחבת או רגילה מתבצעות בשבועות 20-24 . במידה ולא צפויה להיות בעיה קשה של ראות ( במקרים של השמנת יתר, שיעור יתר על הבטן, צלקות מניתוחים) בד"כ אין בעיה לבצע את הסקירה בשבועות אלו.
שלום ד"ר! אני בת 27, בשבוע 33 להריוני הראשון ולפני כשבוע הופיעו אצלי תנועות (דחיפות) קיצביות בבטן הימנית התחתונה. התנועות האלה דומות מאוד לקצב הלב, אבל שלי, לא של עובר - קצב נמוך מדיי ומופיעות כל יום, לפעמים מספר פעמים ביום למשך כשלוש-ארבע דקות ואז זה נפסק בעצמו. מה זה יכול להיות?קצת מבהיל אותי. שלשום הייתי ב"הערכת משקל", נאמר לי שהכל בסדר וכששאלתי את הטכנאית מה זה יכול להיות התנועות האלו, היא אמרה שלא יודעת. האם תוכלי לעזור לי ולהגיד מה זה יכול להיות? תודה רבה מראש על התייחסותך,
קשה לדעת , לעיתים העובר נע בצורה קצבית לעיתם הוא משהק ( תנועות של הגוף קיצביות). בכל מקרה כדי לפנות לרופא נשים מטפל ל.
שלום רב. בשנתיים האחרונות עשיתי אולטרסאונד(בערך כל חצי שנה) ושחלה אחת יותר גדולה מהשניה. הייתי מעוניינת לדעת מהי הסיבה והאם ישנו טיפול תודה.
יתכן מצב בו השחלות לא באותו גודל, במידה וההגדלה נובעת מציסטה אז יש מקום לשקול טיפול בהתאם לגודל ולסוג של הציסטה. בכל מקרה כדי לבצע מעקב אולטרסאונד דרך רופא נשים מטפל.
שלום רב, האם הסטיה הבאה היא בגדר הנורמה? באולט' שנעשה בשבוע 9+6 נמצא כי עובר 1 מתאים ל 10+0 עובר 2 מתאים ל 10+3.(נעשה באולט' ואגינלי) באולט' שנעשה היום 10+4 נמצא כי שני העוברים מתאימים לגילם 10+4.(נעשה באולט' אבדומינלי) כלומר עובר 2 כמעט ולא התפתח? האם דורש בירור נוסף או בגדר הנורמה? הסיבה לתכיפות האולט' דימומים חוזרים. בברכה.
שני העוברים תואמים את גיל ההריון ולכן לא ניראה לי כי יש בעיה. בכל מקרה מומלץ לבצע מעקב אולטרסאונד דרך רופא נשים מטפל.
האם יש צורך לבצע אותה במנוחה מוחלטת, כלומר: לחכות את השעה במרפאה? כי לא נאמר לי דבר כזה ואני הגעתי למרפאה מהבית.
אין צורך במנוחה לפני בדיקת הסוכר.
שלום, אני בהריון שני (הראשון הסתיים בשמחה רבה עם תוצאה מושלמת לפני שנה בדיוק!!) אך אינני זוכרת באילו שבועות עלי לבצע כל בדיקה, אשמח באם תרעננו את זכרוני. כמו כן אני בשבוע 9+4 עם בחילות אינסופיות - מה לעשות? זה פשוט בלתי נסבל!!!!
בנושא בדיקות בהריון והקאות בהריון מומלץ שתיפני לפורום הריון ולידה.
חזרנו מסקירה מאוחרת בה נמצאה שקיפות של 7 מ"מ. בסקירה הראשונה נאמר לנו שהכול תקין. 3-4 מ"מ. אני בת 30 . האם למהר ולעשות מי שפיר או שכבר מאוחר. ניסינו לקבוע תור ליועץ גנטי אך זה יקח זמן יקר. חלבון עוברי תקין.
בעובי עורף של 7 ממ יש מקום לפי דעתי לשקול דיקור מי שפיר. יש שיטה הניקראת FISH היכולה לתת תשובות תוך 48 שעות מהדיקור לגבי הבעיות הכרומוזומליות הנפוצות ביותר( במימון עצמי) . כמו כן במצב זה היתי שוקל לבצע אקו לב עוברי לעובר , ובמידת הצורך מעקב אולטרסאונד. מומלץ קודם להחלטה להתיעץ עם רופא נשים מטפל לגבי התשובות ולגבי המשך הברור. בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה בתיקווה שהכל יסתיים על הצד הטוב ביותר.
אני לא באה להמליץ לך בתשובתי לא לעשות מי שפיר אלא להיפך אני חושבת שזו בדיקה הכי חשובה בלי כל קשר לכלום. אבל בכל זאת לחברה שלי היתה תוצאה של 7.3 ויש לה היום תינוק מקסים ובריא אז לדעתי כדאי לעשות את המי שפיר בלי כל קשר אבל רק רציתי להרגיע אותך שתדעי שיש תקווה!!! בהצלחה
אני מעונינת לשמוע את דעתך המקצועית על אמצעי מניעה. אני בת 39 בריאה בדרך כלל אחרי לידה שלישית במספר, לא מעונינת בילדים נוספים מהי המלצה האם גלולה או התקן? לאחר לידה ראשונה היתה לי בעית ITP טופלתי וכיום הכל בסדר. האם הגלולה יכולה לעורר שוב ITP, יש מחלוקת בין הגניקולוג שלי לבין ההמטולוג שטיפל דאז בי. מהם השיקולים שעלי הכנסת /לקחת הורמונים לגוף ומניעה של סרטן, או גוף זר בגוף ולא 100 אחוז ביטחון. בקיצור אם תוכל לסדר את המידע הרב בעבורי. בברכה,אילת.
קשה לתת עצה בנושא זה ללא נתונים מלאים של בדיקות מעבדה וכו' , באופן כללי מכיוון שגלולות מעלות סיכון לחסימות בכלי דם , עלית הגיל גם מעלה את השכיחות ובעיות של טסיות הדם יכולות לגרום באופן תאורטי לעליה בשכיחות חסימות בכלי הדם. כל אלו גורמות לי לחשוב שיתכן כי התקן תוך רחמי שיעילותו למניעת הריון זהה לגלולות , לא דורש שום תשומת לב ויעיל ל 5 שנים יכול להיות הפיתרון המתאים. בכל מקרה יש להתיעץ עם רופא הנשים המטפל לפני ההחלטה .
תודה !
שלום, בשבוע 7 גילו אצלי הפרדות (שיליה?!) ואמרו לי לעקוב אחרי זה. בשבוע 12 פלוס 4 בשקיפות עורפית, גילו שיש הפרדות קרומים של 25 על 47 ממ (יותר מ- 40% מההיקף). רציתי לשאול כמה שאלות: 1. מהן ההשלכות והסכנות של היפרדות כה גדולה בשלב כה מוקדם בהריון? 2. עם העובדה שהעבודה מאוד חשובה לי, אבל ההריון והגוף שלי חשובים יותר, האם ממליצים בתנאים אלו על שמירת הריון (אפילו חלקית). 3. האם יש רופאים שבמקה כזה יגידו שאין סיכוי להריון ויש לשקול הפלה? אציין שלפני כשנה וחצי עברתי לידה אחרי הריון תקין לחלוטין. אודה לתשובה מפורטת, מיכל
היפרדות גדולה בהחלט מגדילה את הסיכוי להפלה , למרות זאת רוב ההפלות מתרחשות עד שבוע 15 ( 95%) . במקרה של היפרדות של השליה עצמה יכול להיווצר מצב בו השליה אינה מספקת מספיק דם לעובר והוא עלול לסבור מחוסר בהספקת דם וכתוצאה מכך לסבול ברחם מהפרעות בקצב הגדילה או מחוסר בהספקת חמצן ( תלוי במידת ההיפרדות) ,יש לזכור כי היפרדות קרומים אינה בהכרח היפרדות של השליה. במס מקרים שטיפלתי היתה היפרדות גדולה מאוד ועדיין ההריון ניגמר בצורה טובה במועד. לפי דעתי רוב הרופאים יתמכו בהמשך מעקב בהריון ועל פי הממצאים לקבל החלטה לגבי ההריון. בכל מקרה מומלץ שתיפני למעקב צמוד של מומחה בגניקולוגיה ומילדות. בהצלחה
אני מאד מודאגת... אני בשבוע 18 ובראשי מסתובבת המחשבה שאולי גרמתי לעובר נזק כלשהו אם שתמשתי בויברטור רב עוצמה בשבועות הראשונים להריון - עד שבוע 6. אודה לתשובה מהירה... מודאגת.
לא ניראה לי שניגרם נזק ( בשבועות המוקדמים פגיעות בעובר מתבטאות בד"כ בהפלה, בכל מקרה כדי כמובן לבצע מעקב מסודר דרך רופא מומחה ברפואת נשים ומילדות ) מומים ניתן לאתר ברוב המקרים באמצעות סקירת מערכות מורחבת. מומלץ שתיפני לרופא נשים מטפל ותיתיעצי איתו.
שלום, אחרי נתינת שתן נשאר על נייר הטואלט מעט דם. אין ממש טפטוף של דם, אבל אני מאוד מודאגת. אין לי כרגע כאבים אבל כל כמה זמן אני כן חווה כאבים שנאמר לי ע" הרופא לאחר בדיקה שזה בסדר כל עוד אני לא מדממת. קראתי שלפעמים מופיע דימום קל בזמן שבו היה צריך להיות המחזור החודשי שזה ממש עכשיו , אבל עברו זמנם של שני מחזורים עוד קודם ולא היה לי דימום.האם אני צריכה לדאוג או ללכת לרופא?? האם זה טבעי?? תודה טלי.
המצב כפי שתארת אינו נישמע קשה אך צריך לשלול דימום מצוואר הרחם ובמידה וקיים חשש ( כמו דימום המופיע לאחר יחסי מין) יש לבצע משטח מצוואר הרחם הניקראה PAP . בכל מקרה כדי גם לווצע אולטרסאונד דרך רופא נשים מטפל כדי לוודא את תקינות ההריון .
תודב רבה על תשובתך. מה הכוונה בדימום מצוואר הרחם המופיע לאחר קיום יחסי מין? טלי
שלום רב, בניתוח לפרוסקופי שעברתי אובחנתי עם severe endometriosis. כמו כן אובחנה הדבקות בין אזור הרקטום לרחם ובין השחלות לרחם שאלתי, האם תופעה זו עשויה להפריע למהלך הריון תקין ובפרט למהלך של יציאת הרחם מהאגן? (יצוין כי היסטרוסקופיה וצילום הרחם שעברתי היו תקינים). תודה מראש
קושי יכול להיות ( כאבים, מתיחת הידבקויות וכו') כמו כן ישנה אפשרות לקושי בכניסה להריון. מצב שני אנדומטריוזיס בעת הריון עובר נסיגה עקב ההורמון פרוגסטרון העולה בהריון, ההידבקויות שניגרמו עקב הבעיה לא נעלמות. מומלץ שתיהייה במעקב של מומחה ברפואת נשים ומילדות.
ערב טוב, עשיתי מי שפיר ביום חמישי ומאז אני נחה. לא היו לי כאבים ב24 שעות הראשונות.. אבל מאתמול בערב יש לי דקירות ממש במפשעה ולעיתי דקירות בבטן התחתונה.. לפעמים שמאל ופעמים ימין.. האם זה נחשב תקין? מה אומרים הכאבים במפשעה? מתי אוכל לדעת שעברתי את הסכנה, ולא יהיה זיהום או הפלה? (חס וחלילה) ומהו הסיכון לעובר אם הוא נדקב ברגל או בטוסיק? תודה
לגבי הדקירות קשה לדעת , בכל מקרה של ספק כדי לפנות לבדיקה. הסיכון בדקירה בטוסיק או ברגל אינו גדול ( תיזכרי שגם לאחר לידה התינוקות נידקרים לבדיקות דם וחיסונים.), בכל מקרה מגיוון שהדיקור מבוצע תחת הנחית אולטרסאונד הסיכון לדקירה הנו נמוך.
שלום רציתי בבקשה לדעת מה זה THREATENED ABORTION מפני שאיני מוצאת את המונח עם פירוש בעיברית בדפי האינטרנט. יש לציין שאני בשבוע 7 +1 והיו לי דימומים באולטראסאונד ראו עובר וראו דופק ברוך השם.... ואמרו לי שהרחם סגור צוואר מאורך. ויש לציין גם שראו פטרייה חריפה מאוד. האם יש קשר בין הדימומים לפיטרייה? או שמא זה מעיד על הפלה צפויה. (חס וחלילה) והאם זה נכון שאם כבר ראו עובר ודופק אז ההסיכוי להפלה הוא מיזערי? וזו האבחנה שנתנו לי בבית החולים. כטיפול נתנו לי נרות וגניליות של אגיסטן למשך 3 ימים האם זה מותר בהריון? ושאלה אחרונה מהם הסימנים שהפטרייה עוברת חוץ מהפסקת הגרד? האם יש הפרשות כאילו שהכול מתקלףף שם בצבע ורוד....? תודה רבה הדס.
המושג בעיברית הנו "הפלה מאימת" , מצב בו קיים דימום בהריון המאיים להתקדם להפלה, מצד שני בהופעת הדופק ישנו כבר סיכוי טוב להריון תקין ורק 20% מההפלות מתרחשות משבוע זה. לגבי הטיפול , אני בבד"כ נימנע משימוש בנרות בשלב זה של הריון למרות שהסיכון להריון הנו מזערי וכמובן שהדלקת עצמה גם אינה טובה להריון ( שוב ברוב המקרים אינה מזיקה) .במצב זה אני משתמש בקרם ווגינלי ( החומרים הללו גם הנרות וגם הקרם בטוחים יחסית בהריון). מומלץ שתבצעי שוב אולטרסאונד למעקב של תקינות ההריון בעוד כשבוע.
לצערי עדיין ממשיך הלחץ התמידי באזור הבטן התחתונה. על פי בדיקת אולטראסאונד למעט הציסטות(בשחלה ימנית, באורך מסכם של 4 ס"מ) אין הסבר לכאבים והלחץ שלי. אני לאחר אשפוז בו גם קיבלתי טיפול אנטביוטי לשם "כיסוי" אופציה של דלקת שלא הייתה לה עדות. אני כבר שבועיים לאחר אשפוז ועדיין סובלת. מהי דעתך?
לפי הרושם שלי יש הקלה במצבך. בכל מקרה של כאבים וציסטה שחלתית יש לשלול מצב של תסביב של השחלה ( מצב בו השחלה מסתובבת סביב עצמה ולא מגיע דם לשחלה בצורה מספקת). את בעית הביוצים ניתן לפתור בצורה פשוטה באמצעות טיפול בגלולות ( במידה וכמובן את לא מעונינת בהריון ואין מניעה ללקיחת גלולות).
שבת שלום אני השתמשתי ברוקוטאן והפסקתי מרצוני ב 16 לחודש, שאלתי היא... כמה שבועות מומלץ להמתין לפני כניסה להריון?.. בחפיסה כתוב 4 שבועות ... האם זה מספיק או שכדאי יותר? תודה
ככל הידוע לי התקופה המומלצת לאחר שימוש בראוקוטן הנה חצי שנה אבל בכל מקרה כדי שתישאלי במרכז לטרטולוגיה ( מרכז המתמחה בהשפעת תרופות על הריון ובהנקה). מרכזים כאלו ישנם בבי"ח הדסה ( פרפ אורנוי) או בבי"ח בלינסון, השרות הנו חינם .
שבוע טוב "רואקיוטן" זה שם הכמוסות שנטלתי , על החפיסה כתוב שזמן ההמתנה לאחר סיום הטיפול הינו 4 שבועות, האם זה מספיק או שמומלץ להמתין עוד כמה שבועות? תודה
הריון שבוע 10+. דימומים במשך שבוע. נמצא הפרדות קרומים +פוליפ בצוואר הרחם. הדימומים מופיעים בבוקר לאחר מתן שתן ונפסקים לאחר פעילות מעיים ברוטינה כמעט קבועה. האם קשור לאחר מהתופעות שצוינו לעיל? בברכה.
יתכן כי עקב דמם מתמשך קל מאוד בלילה עם מתן השתן הדימום מתנקז ונישטף. הדימום יכול נבוע מפוליפ ברחם או מהתנקזות של דימום בין הקרומים, קשה לדעת את הסיבה המדוייקת מומלץ שתבצעי מעקב אולטרסאונד דרך רופא הנשים המטפל.
בוקר אור, בסקירה מוקדמת שעשיתי ונמצאה תקינה לפי מה שהפרופסור שעשה לי אותה אמר, קראתי כשהגעתי הביתה ראיתי כי נרשמה הערה תחת מערכת עצבים מרכזית - "הודגם FALX קפל עור לא מעובה ע"ש צווארי ללא ממצא ציסטי.. מה הדבר אומר? האם מדובר במשהו לא תקין? יש ממה להילחץ? תודה מראש
לפי הכתוב לא נימצא ממצא לא תקין .
וסת אחרונה 2.11 .ב 28.11 ביצעתי בדיקת בטא והתוצאה הייתה 177.ב 2.12 חזרתי על הבדיקה והתוצאה הייתה 1317. ב-17.12 עשיתי אולטראסאונד (לפי וסת אחרונה הייתי בשבוע 6+2) וראו עובר עם דופק והגודל התאים לשבוע 7+1. אתמול 23.12 חזרתי שוב על בדיקת הבטא והתוצאה הייתה 118331 במקום 2022912 (אם עושים חישוב שההורמון אמור להכפיל את עצמו כל יומיים). עשיתי שוב אולטראסאונד וראו עובר עם דופק מתאים לשבוע 8+2 (לפי וסת אחרונה אני בשבוע 7+2) אני אמא לשניים ,בהריון השני שלי ניצלתי מגרידה מאחר ובשבוע ה - 5 ראו שק היריון ריק והבטא הייתה קרוב ל -1000000. ברגע האחרון ממש לפני הגרידא הופיע עובר עם דופק. בהיריון השלישי הבטא הייתה בסדר אבל הגעתי לשבוע 7 ולא ראו לא עובר ולא דופק ונאלצתי לעבור גרידה . עכשיו אני בהיריון הרביעי שלי ואני מאוד בלחץ לאור העבר שלי עם הריונות . רציתי לדעת אם ההיריון שלי נשמע תקין למרות שהבטא לא הכפילה את עצמה.
נתונים מאוד טובים, בשלב של כ 100000 הבטא כבר לא מכפיל את עצמו ולכן אינו מדד טוב. הנתון החשוב הנו התפתחות העובר באולטרסאונד .
ערב טוב החודש קיימתי יחסים במשגל נסוג .... ולא קיבלתי מחזור כבר שבועיים מלאים, שבוע וקצת כואבות לי השדיים, בדרך כלל יום לפני המחזור כאב לי .. והכאבים האלה משלים אותי כל יום אני אומרת זהו אני צריכה לקבל ולא שבוע שעבר הרגשתי כאבים של לפני מחזור וכלום... האם יש סיכוי להריון? תודה
בהחלט יש מקום לבצע בדיקת הריון כדי לבדוק האם האיחור נובע מהריון. משגל נסוג הנו אחת השיטות הפחות יעילות למניעת הריון
תודה שבת שלום
שלום ד"ר ינון, לפני שבועיים סיימתי ליטול תרופה בשם CELCOX שאסורה בזמן הריון. עקב כך, באותה תקופה נמנעתי מלהיכנס להריון. כעת קיבלתי מחזור ואחריו הייתי רוצה להיכנס להריון אך אני חוששת שמה רצוי להמתין עוד מחזור בכדי "להתנקות".(למרות שנאמר לי שהתרופה הנ"ל נשארת במחזור הדם רק 3 ימים אחרי נטילת הכדור האחרון) בעלי טס בעוד חודש לתקופה די ארוכה ולכן לא היינו רוצים לדחות את זה יותר. מה דעתך? (קיבלתי דעות שאין צורך להמתין ודיעה אחת שלפיה רצוי לחכות למחזור הבא). אנא עזור לנו להחליט......
ישנו מרכז ליעוץ על תרופות בהריון , המרכזים הללו נותנים יעוץ ללא תשלום, שני המרכזים הגדולים הנם המרכז לטרטולוגיה של פרפ אורנוי בהדסה או המרכז לטרטולוגיה בבי"ח בלינסון מומלץ פשוט להתקשר לשאול את דעתם שהנה העדכנית ביותר והמוסמכת. בהצלחה
שלום רב עברתי הזרעה לפני חודש ויומיים. בבדיקה אתמול הורמון הריון חיובי 77 יחידות. הרופאה המטפלת (לא רופאת נשים - אני בצבא) המליצה לחזור בעוד מספר ימים כדי לראות שעולה בצורה תקינה (אם הבנתי נכון) עד שאוכל לעשות אולטרא-סאונד ולראות שק בריון. הכל בצבא מסורבל יותר ואני מודאגת, רציתי לדעת האם נכון לעשות כך?
לפי הבטא את צריכה להיות בתחילת הריון ממש בתאריך שבו יש איחור של יום או יומיים, השלב בו ניתן לראות שק הריון הנו בטא 1000-1500 כלומר בעוד כשבוע מבדיקת הבטא. קצב עלית הבטא יכול לרמז על תקינות או חוסר תקינות של ההריון. מומלץ שתיפני באמת לבדיקת בטא חוזרת ובדיקת אולטרסאונד וכמו כן תקבעי תור לתחילת מעקב הריון דרך רופא נשים בהצלחה
בהמשך לתשובתך על פחד בלידה - מה זאת אומרת אי אפשר להתעלף בשכיבה - עלפון הוא מצב של אובדן הכרה ויכול להתקבל בכל תנוחה ובכל מצב למיטב הבנתי ונסיוני. ובלי לפגוע - אף גבר, או רופא טוב ככל שיהיה לא יכול להבין את הפחדים של אישה בהריון. ה-כ-ל מפחיד - כל כאב הכי קטן, שמישהו ברחוב סתם יסתובב וייתן מכה בבטן,שיש ההקאות-שאין הקאות, ה-CMV, הדיקור, שאולי עשינו משהו לא בסדר, יחסי מין... והלידה עצמה-הכאב, פשוט ככה, שמשהו יהיה לא בסדר, שהרופא יהיה עסוק מדי, מזלזל מדי, לחוץ מדי, שהצוות יהיה מרוכז במקרה בעייתי אחר. ה-כ-ל.החוויה היא מדהימה אולי אחרי שהכל נגמר. אני גם רופאה ויודעת כמה קשה לשמור על רגישות לאורך זמן. רק תהיו שם בשבילנו, אל תנסו לחנך או להרגיע.
פחדנית , להבין אפשר, אולי לחוות אותם פחדים אי אפשר . לאחר לילות כימים בחדר הלידה , במתן תשובות של מטופלות, בטלפונים בכל שעה ובצפיה במקרים קשים שלא מצליחים ומקרים קשים שאתה מצליח להציל אני חושב שלמרות שכפי שכמה מטופלות אמרו כבר לי " אתה לא מרגיש את הצירים אז איך אתה יודע?" , אז אני אולי לא מרגיש , אבל כבר די יודע. פחדים הם לא הגיוניים , וגם ניסיון להסביר אותם לא תמיד מצליח אבל נכונות יש, וגם רצון לעזור. לגבי התעלפות , היא אינה אובדן הכרה רגיל אלא רפלקס בו בירידת לחץ דם גורם לאיבוד ההכרה כדי שהגוף יפול ויגיע למצב מאוזן בו הספקת הדם למוח טובה יותר, נכון שלאבד הכרה ניתן בשכיבה אבל להתעלף לא. מה שחשוב זה להתגבר על הפחד בהצלחה
לא חושבת שיודעת להרגיש את הפחד הנורא של חולה בשוק או את הצמא לאוויר למרות כל הפעמים העירו אותי בלילה לתורקוטומי דחופה,או ראיתי את ההקלה בעיניים כשהנקז שורק אוויר. אנחנו בצד,דוקטור,אנחנו חוזרים ומנשקים את האנשים שאנחנו אוהבים, אחרי שהורדנו כפפות ומסכה ובישרנו את הנורא מכל.כולנו איחרנו רק בשתי דקות,כולנו היינו שם ברגעים שיש שני מקרים ורק שתי ידיים.הבעיה היא לא הרצון להבין אלא היומרה שכבר מבינים. אחנו צריכים להיות צנועים.הפחדים שלנו הם הכי רציונאליים שיש, גם אם הם סותרים ומבולבלים. אחרי אחד הלילות הכי קשים שהיו,רופאה ואישה מדהימה,שהייתה אצלנו,הכי יודעת והכי גיבורה,תלתה לנו במחלקה את השיר "פחד" של ריימונד קארבר.נפגשנו לפני כמה ימים,אחרי יותר משנה,שתינו בהריון,והיא עדיין מפחדת ועדיין גיבורה,ועוד יותר צנועה מול החולי.הפחדים שלנו שומרים אותנו רגישים.
שלום רב בבדיקת אולטראסאונד האחרונה לא נצפתה שחלה שמאלית. האם יש דרך להבחין בה בכל זאת? יש לציין שבעברי שני ניתוחים קיסריים. הייתי מאושפזת לאחר כאבים איומים שהופיעו פתאומי בבטן התחתונה. אבחנה משוערת: התפוצצות ציסטה שחלתית. לאחר בדיקה חוזרת(לאחר ווסת) נצפו שתי ציסטות בשחלה הימנית בגודל של 4 סמ יחדיו. לא קיבלתי טיפול הורמונלי בעבר ולא כעת. כיצד ניתן בכל זאת להבחין באותה שחלה? האם כניסה להריון עשוייה להגביר את גודל הציסטות הקיימות ומה ההשלכות מכך? מאד מודאגת שיקרה שוב בזמן הביוץ הקרוב ושוב אצטרך אשפוז. תודה על המענה.
כאשר באולטרסאונד לא ניצפתה שחלה בד"כ הדבר נובע משחלה קטנה המוסתרת ע"י לולאות מעי. לגבי הציסטת , באופן עקרוני ההריון לא צריך לגרום להגדלת הציסטות או פקיעתן. כמובן שבכל מקרה של כאים מומלץ לפנות לרופא לבדיקה
תודה על התגובה המהירה! עדיין אני מודאגת לגבי העובדה שלא ניתן לראות את השחלה. כיצד בכל זאת ניתן לראותה? כמו כן, האם עצם העובדה שלא נצפתה מאששת שאין שם ציסטות? או שלא ניתן לדעת?
עברתי בדיקת U.S לאברי האגן הקטן להלן הממצאים: רחם ללא ממצא חריג שחלה ימנית: 31*29 זקיקים קטנים אחדים. שחלה שמאלית: 46*34 נמצא ממצא ציסטי עכור בתוך השחלה גודלו 38*32, בתוכו אזור סמיסולידי עגול מוגדר היטב בגודל 11*11*11 וזקיקים קטנים. כמו כן יש מעט נוזל חופשי בחלל הדוגלס כמו כן CA 125 יצא 70 מה זה אומר?
שלום ד"ר ינון. אתמול שלחתי שאלה בנוגע לעצבים בהריון. הפנתה אותי לפורום הריון ולידה אך שם מתקבלת תשובה שלא מרופא.רציתי לקבל תשובה מאדם מקצועי. אני מאוד חרדה ולחוצה. אודה לך אם תועיל לענות לי על שאלתי.מצערת על הטרחה.
מצב רוח בהחלט משפיע על ההריון אך אין מידע לגבי השפעה מדוייקת ( אין עדות ברורה על פגיעה בהריון או מומים וכו'). באופן כללי במידה וההריון תקין והבדיקות תקינות אין חשש קשה . מומלץ שבכל מקרה במידה וקיימת מצוקה נפשית לשוחח עם רופא נשים מטפל בהצלחה
שלום רב אני בשבוע 30 להריוני. כאשר עשיתי סקירת מערכות בשבוע 24 ושאלתי את מין העובר, נאמר לי שלא רואים טוב כו התינוק שוחף במצב עכוז. וכנירא שזה בת.... עד כמה הבדיקה מדוייקת ובאמת לא ניתן ליראות? ומה ניתן לעשות על מנת בבדיקת אולטראסאונד הבאה כן ניתן ליראות את מין העובר? רציתי לקבל יותר פירוט על אופן קביעת מין האובר על ידי רופא בודק... תודה
בהחלט ניתן בשלב זה לזהות את מין העובר , כמובן בתלות בתנוחה ובראות .
שלום רציתי לשאול אם אתם אולי יודעים היכן ניתן למצוא חומר מפורט על אולטרה סאונד ???? חומר מפורט הכוונה על אופן פעולתו ,עקרון העבודה שלו וכדומה??? וגם שהחומר יהיה בעיברית??? תודה
בקרוב יצא ספר בעיברית על אולטרסאונד שכתב חברי ד"ר וולמן , יתכן כי יוכל לעזר לך בנושא , תוכל לפנות אליו בתיבת הדואר האלקטרונית .
אני בשבוע 26+ להריון ,ביום חמישי שעבר 16/12 פגשתי את אחייני והייתי במגע איתו ,אז המחלה אצלו לא הופיעה... אחרי יומיים שלוש הודיעו לי שהוא חולה באבעבועות רוח ומאז אני מודאגת. את בדיקת הנוגדנים ביצעתי היום אבל זה יקח זמן (לא פחות משבוע) עד קבלת התשובה ולכן יש לי כמה שאלות : אני כמעט ובטוחה שבעבר חליתי במחלה זו (לא בוודאות מוחלטת) ,בכל זאת רציתי לדעת מה בהמשך מחכה לי בשני המקרים אם אני מחוסנת ואם לא(מה עושים במקרה זה) ??????? והאם זה נכון שהסיכון שנגרם לעובר תלוי גם בשבוע ההריון ? !!!!! כי לפי מה שקראתי מכמה תשובות קודמות שהסיכון עד שבוע 12 הוא0.4% ומשבוע 12-20 הוא 2% ומה עם שאר השבועות ????!!!!!!!!! כי כנראה לי ישנם דעות שונות בנושא זה ,יש גם שטוענים שזה גם מסוכן לאורך כל ההריון ,ויש כאלה שאומרים שזה מסוכן רק בתחילת ההריון ........ אני מבקשת את עזרתכם דחוף
וירוס האבעבועות הנו בעל יכולת לפגוע בהריון אך הסיכוי לכך נמוך. במידה ואת מחוסנת אין בעיה ולא תחלי . במידה ואת לא מחוסנת לפי הבדיקה , על פי הספרות תוך 96 שעות את צריכה לקבל חיסון של נוגדנים כדי להקטין את הסיכוי להידבקות ( החיסון בעיקר בא כדי למנוע את המחלה באם שיכולה להיות קשה בהריון ומלווה בדלקת ריאות וירלית קשה) . יש לזכור כי אחוז גבוה מהאוכלוסיה הבוגרת מחוסן לוירוס עקב חשיפה בילדות. בהצלחה מומלץ שתיפני בהקדם עם תשובות הבדיקה לרופא נשים מטפל
בעבר קרו לי מספר מקרים של התעלפות בשל כאב (מכה חזקה שקיבלתי..) הנושא נבדק ועפ"י זכרוני הוא הוגדר בשם המקצועי ואזה ואגל. אני נמצאת בהריון תאומים ורציתי לשאול האם במקרה כזה עדיף להשתמש באפידורל בלידה רגילה או לחילופין אפידורל+קיסרי מתואם מראש. במידה וההחלטה הרפואית היא על קיסרי, מה קורה במצב של התפתחות לידה רגילה , האם בקשה שלי לקיסרי מסיבה זו תענה ישירות ע"י הצוות הרפואי?
היום באופן כללי כאשר יש בקשה של היולדת לניתוח קיסרי ולאחר הסבר מקיף על הסיכונים בד"כ בבי"ח יבואו לקראת היולדת. לגבי המקרה שלך לפי דעתי אין סיבה רפואית עקב ההתעלפות לניתוח אך יתכן כי יהיו סיבות אחרות. מומלץ בכל מקרה להתיעץ עם רופא נשים מטפל לגבי דרך הלידה המועדפת.
האם מותר לקחת בהריון כדורי מלטונין בכדי למנוע ג'ט לג? תודה.
את יכולה לברר באחד מהמרכזים ליעוץ של תרופות בהריון בבי"ח הדסה ( פרפ אורנוי) או בבי"ח בלינסון .
תודה רבה.
שלום רב. הנני עובדת בעבודה מאוד מלחיצה, כך שיוצא שברוב שעות עבודתי אני חשה לחוצה ועצבנית ( לעיתים אף בצורה קיצונית ).אני יודעת שמצב זה אינו בריא כלל לא לי ובטח לא לעובר שברחמי, וכמובן שאני מנסה לשלוט בכך אך לרוב איני מצליחה. ברצוני לדעת האם העצבים והלחץ פוגעים בעובר בדרך כל שהיא?מהן ההשלכות של רגשות אלו כלפי העובר?
בנושא זה כדי שתיפני לפורום העוסק בהריון ולידה בהצלחה