שלום ד"ר נתנזון.
דיון מתוך פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)
בהמשך להתכתבות בענין הקושי לחקור את הקשר בין הסרת נגעים מסוג BCC לבין הופעתם המחודשת במקומות אחרים, מענין אותי לדעת באם קימת סטטיסטיקה של מטופלים שהסירו נגעים באופן חד פעמי (או יותר מפעם אחת) והבריאו, לעומת המקרים בהם נדרשו החולים לניתוחים חוזרים ונשנים והסרת הנגעים לא פתרה להם את הבעיה. סקר כזה ניתן לבצע בנקל ע"י עיון בתיקיהם הממוחשב של עשרות אלפי מטופלים. בתודה מראש, אריה.
אריה דלום, מאוד לא סביר בעיני שמחלה כה נפוצה כמו BCC (הגידול השכיח ביותר באנושות כולה) תסתיים בתוצאות גרועות כפי שאתה מתאר (הופעת נגעים רבים במקומות אחרים לאחר הסרת נגע בודד) מבלי שאיש בעולם כולו לא ישים אליהן לב ויבצע מחקר בנושא. אתה כמובן מוזמן לבצע מחקר בנושא- ואם אתה צודק בהשערתך בהחלט תגרום לזעזוע משמעותי בקרב הקהילה הרפואית בעולם כולו ואולי אף לפריצת דרך בהבנתנו את מנגנון יצירת והתפשטות הסרטן. אשמח אם תעדכן אותי כשתתחיל לבצע את המחקר! בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
1).לצערי אתה מוציא דברים מהקשרם. במשך כל השנים לא הופיע אצלי יותר מנגע אחד בעת ובעונה אחת, וכך גם בשלושת השנים האחרונות מאז הוסר הנגע האחרון. 2).בהודעתי הקודמת שאלתי שאלה פשוטה ביותר, שניתן למצוא לה תשובה ללא שום קושי על ידי כניסה לתיקיהם הרפואיים של חולים, וגם (כך אני משער) מנסיונם האישי של פלסטיקאים ורופאי עור רבים! לצערי אין בידי את היכולת לבצע סקר כזה, משום שאנני רופא ומשום כך גם אין לי גישה לתיקים רפואיים. 3).אני חוזר ומדגיש, שאנני משתמש בשום אמצעי של "המסה כימית" או "מרקחות סודיות טבעיות" כפי שניסית לשייך לי, אלא נהנה מאורח חיים של תזונה מאוזנת, ופעילות ספורטיבית, וכמו כן נמנע לחלוטין מנטילת תרופות אשר גם להן חלק בדיכוי ובהחלשת המערכת החיסונית בגוף, כגון אנטיביוטיקה. 4). העובדה שאינך מספק לי תשובה ענינית לשאלה כל כך פשוטה ומתבקשת מעלה מבחינתי את החשד שמעורבים בכך שיקולים זרים ולא עניניים. תודה.