אולי הפחד מהשמש מקורו בטעות?
דיון מתוך פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)
אחרי היסטריה של שנים להזהר מהשמש ולמרוח מסנני הקרינה (ואולי בגללם), סרטן העור עלה פי 5 לפי הכתבה. בנוסף רוב האנשים סובלים מחוסר של וויטמין D בגלל עודף הזהירות הזאת. לויטמין D יש חשיבות עצומה בתפקוד המערכת החיסונית שלה חשיבות במניעת סרטן. המסקנה ההגיונית היא שדוקא אמצעי המניעה המוגזמים מהשמש עלולים לעודד את המחלה.
רמה תקינה של ויטמים D הינה הכרחית לבריאות, אולם חשיפת יתר לשמש גורמת לנזקים גדולים עוד יותר. ניתן לקבל ויאמין D גם מהתזונה וע" חשיפה מועטה לשמש (מס' דקות). מאחר שרק שיעור קטן מהאוכלוסיה באמת משתמש במסנני הקרינה ובאמת נמנע משמש "לפי הספר" (איזה ספר?), הרי המסקנה בי התנהגות זו גרמה לעליה בסרטן העור אינה הגיונית כלל. האמת היא שהשמש קשור מאוד לסרטן העור מסוג Basal cell carcinoma ו-squamous cell carcinoma , וקשורה במידה כלשהי _(לא ברור עד כמה) למלנומה. אין אף מחקר שמצליח להסביר מדוע שיעור המלנומה בעולם עולה כל הזמן. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון
אבל כל אחד שחי מספיק שנים (אני בת 64) שם לב שאנשים נזהרים יותר מהשמש ומורחים מסנני קרינה הרבה יותר מאשר לפני 10 או 20 שנה. מכיון שמסנני הקרינה מונעים בעיקר את הקרינה שגורמת כוויות ולא את הקרינה המסרטנת הם מאפשרים להיות יותר זמן בשמש ולכן להיות חשופים יותר זמן לקרינה המסרטנת. כל זה עוד לפני שמביאים בחשבון שחומרי מסנני הקרינה אולי מסרטנים בעצמם.