פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)
מנהל פורום סרטן העור ונקודות חן (שומות)

בשבוע האחרון אני רואה באגודלים שלי קו דק מאוד שאינו מורגש בתחילת הציפורן אינו מגיע אפילו לחצי מהציפורן האם עלי לחשוש?
אין סיבה לדאגה אולם רצוי מעקב. אם הפס לא יעלם מעצמו תוך חודשיים פנה לרופא העור לבדיקה.
האיתי אצל אילן זמיר כבר שנה וקצת שאני מטופלת שם מאוד לא מרוצה הוא הוריד לי נקודת חן ונישאר סימן וגם כמה חודשים אחרי שהתחלתי את הטיפול אני לא מצליחה לבלוע רוק וגם ניהיה לי בלוטה טיפה באף זה ניראה לך קשור אחד לשני האיתי גם אצל אף אוזן גרון והם לא מבינים מה הבעיה יש לך מושג פשוט אני לא מצליחה לבלוע רוק וגם קשה לי לאכול יש לך מושג מה זה יכול להיות ולאן כדי לפנות תודה מראש!
אין לי כל דרך לעזור לך אלא בנושא העור. פני לרופא המשפחה להערכה של כל התחטנטת. לשאלך לגבי ד"ר אילן זמיר- אני סבור שאסור להסיר נקודות חן ללא שליחה לבדיקת פתולוג.
בסד שלום רופא אבחן סולר קרטוזיס מוקדים היםרקרטוטים בגווני העור מוקפים בהילה אדמונית מחוספסים בגודל 1סמ , עגולים מפוזרים בפנים ובעפות הידיים בראש בפנים. לפני כחצי שנה עשו לי ביופסיה מגוש אחד בראש יצא תקין. מה אומרת האבחנה הזו אודה על תשובתכם. בברכה
אלו התעבויות של העור הקשורות לחשיפה ניכרת לשמש, ומהוות נגעים טרום- סרטניים (אם לא יטופלו בהקדם).
שמתי לב לנקודת חן קטנה בגבב שאני מצלמת אותה מקרוב היא נראת מוזרה יש לה נקודות לבנות ושתי צבעים מרחוק היא נראת רגילה האם זה אמור להדאיג?
ומה זה שומה בכלל והאם היא יכולה להיות בכל גודל ?
שלום שוב אבל ממה זה קורה שיש שומות באיבר המין הרי העור לא חשוף לשמש איך זה קורה האם צריך באופן כללי להיות מודאג כי הייתי אצל רופא עור הוא אמר שומה ולא אמר אם זה מסוכן או לא
שומה יכולה להופיע בכל מקום על העור, ללא קשר לחשיפה לשמש. אם הרופא אמר שמדובר בשומה אזי מדובר בנגע שאינו מסוכן (שומה = נקודת חן).
והאם גם נקודות החן יכולות קרובות אחת לשנייה במרחק יחסית קצר ?
שלום ,התחלתי הסרת שיער בלייזר ויש לי גוון עור בהיר . התחלתי ברגליים ושחי וראיתי שהכל בסדר לר מזמן התחלתי בידיים ומסתבר נשרפתי בקטנה (נחשפתי לשמש מחוסר בררה) בכל מקרה פתאום יש לי נקודות חן חדשות האם יש חשש?
שלום , מזה תקופה מופיע לי פס שחור בבוהן הרגל, האם עליי לחשוש או לפנות לבדיקה?
שלום רב, הטציאו לי נקודת חן בשוק והתשובה שקיבלתי בפתולוגיה היא: Nevus pigmented Lentigo malignant Surgical margin free מה זה אומר והאם דורש המשך טיפול כלשהו? תודה מראש
התשובה לא הגיונית , מאחר והיא כוללת שתי אבחנות סותרות. שלח את התשובה במלואה.
לפני חודש וחצי הופיע לי כתם על האצבע ושמתי לב שקצה אחד שלו טיפה גודל ומשתלב עם שאר הכתם לא כואב או מגרד ולא בעל גוונים שונים כולו בצבע חום בהיר מה זה יכול להיות?
שלום הייתה לי בפנים נקודת חן אשר בחודשים האחרונים גדלה ונהפכה להיות שומה בולטת, עד שאלך לרופא העור (תור רק בעוד חודשיים) מה הסיכוי שהיא סרטנית? האם היא יכולה להיות גם לא מסוכנת למרות שגדלה??
רופא כירוג פלסטי הבחין ב2 נגעים חשודים לbcc ..אחד במצח מעין פצע שלא עובר כבר מספר חודשים ומצורף תמונה והשני בצוואר מעין צלקת קטנה. אמר שיש להסירם בניתוח מסוג מוז.יש לי תור לרופא פרטי . האם ניתן לאבחן סוג סרטן זה רק עם מכשיר או שחייב לבצע ביופסיה לפני ניתוח? האם ניתן להסיר שני נגעים באותו תהליך של ניתוח?
ניתן לבצע בדיקה יותר מעמיקה בעזרת דרמוסקופ. ניתן להסיר שני נגעים באותו ניתוח.
שלום ד"ר לפני כשבועיים הייתי אצל רופא עור לבדיקה שגרתית של נקודות חן בגוף. הרופא בדק את כל הגוף באמצעות מכשיר כזה כמו זכוכית מגדלת . אמרתי לרופא שיש לי נקודת חן בכתף שמציקה לי כי הפס של החזיה תמיד משתפשף בזה והתחושה לא נעימה . היתה מעין בליטה בנקודה הרופא בדק ואמר לא חשודה אם זה מציק ניתן להסיר ע"י כירורג. שלשום שמתי לב כי הבליטה שהיתה ירדה בגודל והפכה לקטנה יותר ויש קצת יובש מסביב האם צריך לחזור שוב לרופא?
שלום,קבלתי הפניה להורדה לבדיקה של נקודה בצבע כפחם בגודל ראש סיכה ברקה ימין. אשמח להבין: 1.האם קיימת בדיקה מבררת מקדימה לפני הסרה ? 2. האם יש דרכים שונות לביצוע ההסרה ש הבדיקה ?(ואם כן, יתרונות חסרונות כל שיטה) 3.האם יש סוגי בדיקות פתולוגיות שונות ? (ואם כן, יתרונות חסרונות כל שיטה) 4.מה הסיכונים מהפרוצידורה ? תודה
רצויה בדיקה דרמוסקופית טרם ההסרה. ההסרה מתבצעת ע"י כירורג פלסטי לפי החלטתו. בדיקה פתולוגית יש רק אחת והיא תלויה במיומנות הבודק.
שלום אני בת 23 ולאחרונה התפתח לי על העור מעל החזה מעין נגע אדום ודי עבה עם קשקשת עליו שלא עובר כבר שבועיים, אני קבעתי תור לרופא עור אך לצערי זה יהיה רק באוגוסט וכעת אני חוששת... האם זה נראה לא תקין?
היי דוקטור אני היום הסרתי לק מהציפורניים פתאום אני רואה בבוען בתחתית הציפורן כתם חום לא זכור לי שקבלתי מכה כלשהי שם
היכן ומה העלות של בדיקת מיפוי שומות החדשנית ברמת הסטודיו ובדיקת הדרמסקוף . ומה העלות לשנה השנייה לשם השוואת הבדיקות בברכה גדי
עלות הבדיקה (אצלי) כל שנה הינה 1,800 ש"ח. ביטוחי הבריאות הפרטיים מחזירים עד 80% מהעלות בהתאם לפוליסה שלך. ראה באתר www.molemap.co.il
היי דר, שמתי לב ע״י יש לי ב2 האגודלים פסים דקים שחורים, מצרפת תמונה להמחשה. האם יש מה לדאוג? התור לרופא הוא לאוגוסט אין תור דחוף פנוי לצערי בקופה. אשמח למענה! שירלי
לא התקבלה תמונה. בכל מקרה לא ניתן לאבחן על סמך תמונה... אך לרוב אין סיבה לדאגה. פני לרופא באוגוסט.
שלום, בשבוע שעבר הייתי אצל רופא עור מטעם קופת החולים (מכבי)אשר צרב לי מספר נקודות חן / שומות. כולן כמעט נעלמו אך ישנה אחת (בישבן) שבמקום להתייבש - גודלת ואף כואבת והעור מסביבה נראה רגיש ופגוע. עוד הערה: אני מכסה את הנקודה בפלסטר מדי יום כדי שלא יכאב, ואולי זה א מאפשר למקום להתאוורר. האם יש סיבה לדאגה ?.. כי אני דואג שהרופא א עשה אבחנה נכונה לפני שהחליט לצרוב לי את השומה. תודה
אני מניח ומקווה שהרופא השתמש בדרמוסקופ לפני הצריבה. בכל מקרה כדאי לפנות לבדיקה חוזרת.
תודה, למיטב ידיעתי הוא לא השתמש בשום דרמוסטופ, אלא מייד החל בצריבות. שבועיים לאחר מכן חזרתי אליו (לפני כשבוע ימים) והוא בדק ושוב ביצע צריבה בחנקן. לגבי הסימנים החדשים שיצאו בהיקף השומה- הוא טען שאלו נגרמו מכיוון ששמתי פלסטר על האזור (מה שאינו נכון). כיום, כשבוע ימים לאחר הצריבה השניה- אני שוב באותו המצב. השומה נותרה כמעט באותו הגודל ובהיקפה מעיןם עיגול כהה שמזכיר במאהו שטף דם פנימי (או שהשומה גודלת כלפי פנים). מה עושים ? קופת החולים מתעלמת ושולחת אותי בכל פעם לרופא אחר ובמועד מאוחר מדי. האם עלי לגשת לבית החולים ? או לרופא פרטי (אליך למשל ?) אני מתחיל להיות מודאג מהסיפור הזה ומתחרט שבכלל נגעתי באותה השומה. תודה
איפה אפשר נערכת הבדיקה ? מה העלות של בדיקה כזאת בכל הגוף?
היי יצא לי נקודת חן שחורה גדולה היא נראת לי מפחידה יכול ליות שזה סרטן מנמולה ( הלבן מסביב לנקודת חן זה בגלל שהרופא עור לקח לי ממנה דוגמית לבדיקה ) תודה רבה
בת 61. בעברי מלנומה מקומית ברגל ונגעים טרום סרטניים. יש לי כתם/ נגע אדום במצח. נראה שבתוכו יש כתמים נוספים. מצורף קובץ. האם הוא חשוד. מחכה לתור לרופא עור
לא צורפה תמונה
שלום. בני היה בן 6 שבועות כשהתחילה סאבוריה ורופאת עור המליצה למרוח שמןמזית מבלי להגיד מילה על הסכנה בחשיפה לשמש. מרחתי אותו (במצח ובקדמת הראש) ובאותו יום לא הוצאתי אותו החוצה אך למחרת כן והנקתי אותו כ4 פעמים על ספסל שחשבתי שמוצל. כעת חודשיים לאחר מכן אני בסרטים. מורחת על עצמי שמן זית ומגלה שהוא לא מתייבש גם כעבור לילה, וגם בצל יש קרינה. איך אני יכולה לדעת שלא נגרם נזק לאהוב ליבי? איך רופאה לא אומרת שמסוכן להוציא אותו ככה החוצה? תודה
לא ידוע לי כי שמן זית מגביר את הסכנה שבקרינת השמש. הלא ישירה. אם הספסל היה מוצל כנראה שמידת החשיפה היתה קטנה מאוד, ואם לא נגרמה לתינוק כווית שמש אין בכך כל נזק ממשי.
אי אפשר לראות כוויית שמש כאשר כל המצח אדום ועם פצעים מהסאבוריה. האם שמן זית מגביר רגישות בחשיפה לשמש? אם כן היתה שמש וכן היו כוויות - האם זה מעלה את הסכנה לסרטן העור? איך אפשר לבדוק שהכל בסדר? גם בצל יש חשיפה לשמש ואני לא יכולתי לראות עליו אדמומיות כי הוא היה אדום מלכתחילה.. מה קורה כשבן אדם משתזף עם שמן זית?
לא ידוע לי האם שמן זית מעלה את הרגישת לשמש. בכל מקרה לא רצוי להיחשף לשמש ללא הגנה, אבל לא צריך לפחד מכל חשיפה לשמש.
דר שלום אובחנתי עם פיטריה בציפורן. הבוקר הבחנתי בכתם כמו שמופיע בתמונה הגודל שלו כ 1.5 מ"מ. אני במעקב קבוע אצלך. הייתי אצלך לפני כשבועיים. לא יודע אם הפס שנראה בצורה V או אותה נקודה קטנה מתחת זה בגלל שטף דם או משהו אחר. כשרואים זאת במציאות מקרוב זה נראה כמו משולש פיצפון מתחת לציפורן והמראה של ה V זה מתקבל כנראה ממרקם הציפורן. האם יש טעם להגיע לביקור נוסף ומה רמת הדחיפות. האם מדובר המשהו מסוכן?
שלום הייתי בטיפול הסרת שיער ברגליים בפעם הראשונה במכון מוכר ושרפו לי את כל הנקודות חן (שטוחות) שהיו לי באזור. הן התקלפו לי ומה עליי לעשות עכשיו? זה מסוכן ? ודבר שני, רציתי לשאול באיזה מדבקות מאיזה חומר רצוי לכסות אותן בטיפול הבא? מדבקות עגולות משרדיות רגילות או חומר אחר שלא יישרף בלייזר ? תודה מראש ענת
רצוי מאוד לא לפגוע בשומות על ידי קרם לייזר. אני בהחלט מקווה שלא נגרם כל נזק. לגבי המדבקות- גם מדבקות רגילות לרוב לא נשרפות.
בת 47 רופאת עור החליטה להוריד קשרית שנראית סבוראית פיגמנטי בגודל 6 ממ נמצאת בין הצואר והכתף.. בגלל מיקום.. האם זה סרטני? יש לי תור לכירורג רק בנובמבר האם אפשר לחכות? תודה מראש.
שלום, בהריון יצאה לי שומה שהלכה וגדלה ולפני כשבועיים ולאחר בדיקה הרופא הסיר לי אותה עם חנקן. עכשיו לאחר שהפצע החלים אני מרגישה בליטה קטנה. מה זה יכול להיות? תודה מראש
היי אני מעוניינת להסיר שיער בלייזר בקרוב וכשהלכתי למכון מוכר מאוד כלשהו בארץ נאמר לי שהם לא מכסים נקודות חן {מה שאני יודעת שבמכונים אחרים כן עושים} בטענה שהמכשירים שלהם מאוד משוכללים ואין צורך לכסות את נקודות החן ושלא יגרם נזק נוסף לנקודת החן אז השאלה שלי האם זה נשמע הגיוני והאם זה לא מסוכן ? חשוב לציין שמדובר במכון מאוד מוכר אני אישית מפחדת לרשום מה שם המכון כדי להימנע מהוצאת דיבה ,בכל אופן אשמח לתשובתך בהקדם תודה מראש
שלום רב היום נבדקתי אצל רופא עור, לראות אם כל הנקודות חן שלי בסדר.. עברתי בדיקה שגרמה לי אי נעימות רבה !! אינני יודעת אם ככה בודקים..? ואם כן, למה עד עכשיו אני לא מצליחה להרגע מהבושה..? הרופא בקש שאסתובב, אוריד תחתונים, ואפסק את הישבן...! ככה מתבצעת בדיקה רגילה??? עזרו לי.. אני לא מפסיקה לבכות..
בדיקת שומות טובה כוללת את בדיקת כל השומות על פני הגוף, כולל באיזורים אינטימים. כמובן שעל הרופא להסביר זאת למטופל ולבקש את רשותו.
בעבר היו לי נגעים ורודים אדומים עם קשקשת בהם ועטרה אדומה מסביב ועברו לבד ואף רופא עור לא נתן הבחנה לפני כ14 שנה. ב2014 גיליתי נקודה חן קטנה ממש בגודל ראש סיכה שחשודה וביקשתי להורידה ואכן היתה סרטנית מלנומה. לאחרונה גדל לי שוב נגע בעור קטן בשוק שכעת בשלב החלמה עצמי ואחד גדול בירך בדיוק כמתואר ברישא. אני קוראת שאלה נגעים טרום סרטניים. אשמח לעמדתך כי רופא עור שלי הפנה אלייך אבל אין תורים ונגע יעבור עד שאגיע אלייך אז אין טעם... למערי לא ניתן להעלות קובץ תמונות של הנגע המחלים והנגע שעדיין לא החלים תודה מראש ניצה
יש לי כבר שנה כבר את הפס הזה בציפורן רגל ימין . ללא שינוי כלל. אני מאוד חושש שזה מלנומה . אני מצרף תמונה.
לפי התאור של הפס, קראתי על כך שזה מצביע על מצב בגוף עצמו שיש לבדוק אותו וזה לא מצב פשוט. על כן, יש לקחת אחריות ולעשות בדיקות מקיפות כדי לראות היכן בגוף יש בעיה. מטפלת אלטרנטיבית
גילו לאימי בת סרטן עור ממאיר מסוג ביסיסי .. ממאיר.יש לה נגע אחד .. שנמצא כבר כשנה וחצי ניתוח עוד כחוש וחצי .. יש איזה משהו בנוסף שצריך לעשות?
שלום- לבני בן ה3 הופיעה לאחרונה נקודת חן ממש קטנה על השפה התחתונה האם דורש בדיקת רופא עור בשל המיקום? יש לציין כי במהלך השנתיים האחרונות צמחו לו סהכ עוד 3 נקודות חן באיזורים שונים בגוף(גב רגל ישבן) כמו כן- אני מלאת נקודות חן כגנטיקה מאבא שלי תודה
שלום. האם מסוכן לשים שמן זית על הראש והפנים ולשהות בשמש? האם עלול לגרום לסרטן? תוך כמה זמן השמן זית שמרוח מתייבש ולא מהווה בעיה? והאם כשיש סאבוריה לתינוק יש בעיה עם שמן זית ויציאה לשמש? תינוק בן חודשיים שבמהלך שבוע מרחתי לו על סאבוריה במצח ובראש שמן זית בהמלצת רופאת עור והנקתי אותו כ5 פעמים על ספסל ללא כיסוי על ראשו וכעת אני לחוצה. אודה לתשובתך
שלום רב האם מלנומה נודלרית נראית כמו נקודת חן?
שלום רב האם שומה חדשה שמופיע לאחר גיל 40 רוב הסיכויים שמדובר במלנומה? האם שומה שמופיע לאחר גיל 40 בכלל יכולה להיות שפירה?
תודה רבה על המענה לשאלתי
בוקר טוב, רקע: בת 23. בלונדינית בעלת עור בהיר ועיניים בהירות. אין הרבה נקודות חן/שומות על הגוף. בריאה בדר״כ. לפניי שבוע עברתי כריתה והרחבה לאחר ביופסיה מנקודת חן שהתגלתה במפתיע כמלנומה in situ באמה. לאחר גילויי זה ובאותה העת של הכריתה/הרחבה של השוליים בהתאם לתוצאות המעבדה של הביופסיה, הוסרה באותה העת נקודת חן נוספת שיש לי בירך ״רק ליתר בטחון״. לאחרונה נתקלתי בפירסומים באינטרנט בנוגע לכך שמכונת הייבוש של הלק ג׳ל יכולה לגרום לסרטן העור. מעבר לכך שמעתה ואילך אמרח קרם הגנה 50+ על כפות היידים לפניי השימוש במכונה, רציתי לדעת לאור העבר שלי, האם אפשר ובטוח להמשיך להשתמש בלק ג׳ל? בגדול, אני עושה אחת ל3 שבועות לק ג׳ל מסוג ביו סקלפצ׳ר ובממוצע הידיים שלי נמצאות במכונה סה״כ 8 דקות (שתי היידיים למשך הטיפול). אני מצרפת לשאלה תמונה של המכונה שהטכנאית ציפורניים משתמשת בה. **חשוב לי לציין שאני מאוד מרוצה ממראה הציפורניים שלי, לאחר שנים בהן הייתי כוססת הציפורניים שלי חזקות, ארוכות ונראות נפלא. לכן אם אין סיכון רפואי אני ממש לא מעוניינת להפסיק.. אשמח למענה ממך. בחורה חרדתית לעור שלה, לבריאות שלה וגם לציפורניים שלה💅🏼 יום נפלא.
כל הנושא עדין בויכוח כי אין מספיק מידע מצטבר. לעת עתה אין איסור של אף מדינה על שימוש במכשירים אלו.
היי ..קצת היפוכונדר שמתי לב שיש לי בציפורן נקודה קטנה בגודל סיכה באמצע הלבן התחתון של הבוהן.קראתי דברים מפחידים האם יכול להיות סרטן... בלחץ מטורף
שלום יש לח נקודת חן בצוואר שיצאה לפני חצי שנה. לפני חודשיים גירדה ויצא ממנה קילוף.היום גירדה ולפתע ירד ממנה דם והיא התקלפה באופן חלקי. אני דואגת מאוד לאמי היה פעמיים סרטן העור. האם זה מסוכן?
שלום רב רציתי לדעת איך סרקומה בא לידי ביטוי אצל חולי איידס?
שלום דר' יקר אני בן 50 בריא בדכ. אבא שלי בהיר עור עם שני אירועים של bcc. לפני כשנתיים הופיעו לי קבוצת בליטות עור בהירות בשוק בשטח של כ- 2 סמ"ר. לאחר שנה ביקרתי אצל רופא עור וזה טען שזה כלום. לאחר שנה נוספת הייתי באילת ואז חשתי גרוד באזור הנקודות והנקודות הפכו לשטח אדום ובולט מעל העור. ניגשתי לרופא עור וזה הפנה לביופסיה בחשד Bowens disease. לשאלתי הסביר שאם זה הרבה זמן לא טופל, קיים סיכוי שזה הפך ל משהו שנקרא scc.? דר' אני אדם חרדתי ועד שיגיעו התוצאות אני עלול להתפרק. אני ממש מבקש עזרה ומעט וודאות מה עלול להיות: במידה וזה באמת scc אילו גרורות עלול היה הנגע לשלוח. האם אלו גרורות כמו רוב סוגי סרטן שעוברים בדם ואז זה עניין של זמן ומצריך כימותרפיה כדי לשרוד עוד כמה שנים? לא יודע מה לעשות ומה צפוי. אודה מאוד לתשובתך. יוסי ּ
אין סיבה לדאגה. מחלת Bowen היא כבר בעצמה SCC (סרטן תאי הקקשקש) ברמה נמוכה, וחלק מהנגעייי יהפכו עם הזמן לסרטן תאי קשקש "מלא". עם זאת, הסיכוי לגרורות נמוך, וסיכויי הריפוי גבוהים מאוד. המיקום הבעייתי העיקרי הוא נגעים על הפנים - וגם הם לרוב דורשים הזנחה ניכרת עד ששולחים גרורות.
שלום ד"ר אני בת 40 ויש לי כמות גדולה מאוד של קרטוזות סבוראיות בעיקר באיזור החזה, צידי החזה, בטן וגב וכמובן שעם השנים מתווספים עוד. זה מאוד מפריע לי כי הן מגרדות בעיקר באיזור החזיה וכמובן מבחינה אסתטית והייתי רוצה להסיר אותן. הייתי שמחה לדעת מה הן השיטות האפשרויות להסיר אותן. האם ניתן לעשות זאת במסגרת קופת החולים ובמידה ולא האם ידוע לך מה הן העלויות של טיפול הסרה כזה בפרטי- האם זה מאוד יקר וכמה כואב. תודה רבה רבה על הייעוץ
בדיוק לפני כמה דק' יצאתי מהמקלחת ובזמן המקלחת בלי כוונה נתפסה לי נקודת חן קטנטנה בציפורן ונתלשה ירד לי קצת דם אבל אני מודאגת מפני שאני יודעת שנקודות חן זה לא צחוק .. האם ללכת מחר לרופא לבדוק או שזה לא כל כך קריטי והכל בסדר?
מאז מתמיד היו לי 2 נקודות חן בפות. לפני כמה ימים שמתי לב שהופיעו לי כמה נקודות חן בשפתיים הפנימיות ועוד 3 בחיצוניות ואחת במפשעה. אני אמורה לדאוג? למי עליי לפנות? (יש לציין שלפני שנה סבלתי מפפילומה סוג 16 ומאז אני בבדיקות שגרתיות והכל תקין)
מקווה שכתבתי נכון נשלחתי לרופא כירוג עם המלצה להסיר נגע זה מהפנים האם זה מסוכן חייבים להסיר אני חושש מצלקת לחיים מזה האם אתה מבצע טיפול זה לכללית ?
שני הנגעים אינם מסוכנים ולא דורשים הסרה כירורגית כלל (אלא אם הם חשודים כסרטניים ואז המינוח בו השתמשת שגוי). איני עוסק בהסרה אלא באבחון - תוכל לפנות אלי דרך "כללית מושלם".
היי, מזה כחודשיים יש לי נגע עגול ואדום על אמת היד בקוטר של כ-2ס"מ ובגובה של כ-0.5 ס"מ. הלכתי לכירורג ששיער כי זה פצע דלקתי/או תסיסטה. בפרוצדורה רפואית הרופא לקח דגימה שנשלחה למעבדה מיקרו-ביולוגית. הוא המליץ לי על רחיצה תכופה עם סבון ומריחת משחה אנטיביוטית. תשובת המעבדה הייתה כי אין גדילה! במקביל, הייתי גם אצל רופאת עור שראתה את הנגע ואמרה כי יש צורך לקחת ביופסיה. נשלחתי ע"י רופא המשפחה שלי למח' פלסטיקה. הייתי אצל רופא פלסטיקה בקהילה שאמר לי כי לדעתו מדובר ב-Keratoacanthoma ומאחר שאני סוכרתית ומעשנת הוא מפנה אותי למרפאה כירורגית באיכילוב. לשאלתי אם מדובר בגידול סרטני, היסס הרופא בתשובתו ולבסוף אמר כן, זה "סרטן קטן" וכי יש להסיר את הנגע. עוד הסביר לי הפלסטיקאי כי החתך שייעשה לי בעור יהיה באורך של כ-10 ס"מ ואולי אזדקק להשתלת עור ותשאר לי צלקת... אני חרדה ומבקשת לדעת מה דעתך בנדון והאם יש דרך לעקוף את הניתוח הזה - תודה רבה מראש לתשובתך.
הדרך המקובלת להסרת נגע סרטני זה הינה כריתה כירורגית. כל שיטה אחרת כרוכה בסיכון.
שלום דר' נתנזון, תודה רבה לתשובתך. ככל בנוקפים הימים אני שמה לב כי הנגע מצטמצם והולך גם בקוטר וגם בגובה. האם ייתכן כי הנגע יתייבש ולכן כדאי לחכות להתפתחויות טרם ביצוע האקט הכירורגי?
כבר שנים שאני סובלת מםטריה בכף הגגל ובציפורניים. ניסיתי לטפל במלא דרכים ללא שום הצלחה. היום שמתי לב שמסביב לפטריה גדולו להן מלא נקודות חן חדשות. האם זה קשור לפטריה או שעלי להלחץ ולקבוע תור לבדיקה?
שלום דר נתנזון, Melanoma insitu האם היא נחשבת לסרטן או לטרום סרטן? אם לטרום סרטן - מתי, אם בכלל, תהפוך לסרטן? תודה רבה
מדובר בסרטן העור בשלב המוקדם ביותר שלחו. אין דרך לדעת מה יהיה קצב הגידול של הנגע אם לא היה נכרת.
היי לפני כשבוע הופיעה לי נקודה ממש קטנה אדומה על כף היד בחלק הפנימי ואז צבעה השתנה לחום. השאלה אם יש ממה לדאוג או שזה משהו שיכול לקרות? לא נחשפתי לשמש לאחרונה תודה רבה
מוסיפה תמונה
מה זה היה בסוף?
שלום ד"ר נתנזון, עד כמה דחוף הפנייה להסרת נקודת חן: הבוקר הפנתה אותי רופאת עור לכריתת נגע nevus junctional , כתבה שזה "נגע פיגמנטרי בצורה אובלית עד 0.7 סנטימטר בצבע שחור כחלחל עם גבולות ביזאריות" אמרה שהנגע "לא יפה" וכתבה שממליצה לכרות אותו. האם כדאי לפנות לכירורג כללי כמו שהופניתי. האם ישנם כירורגים שמומחים לתחום ומה ההבדל בין ייעוץ/טיפול אצלם לעומת כירורג ככלי. בבירור תורים ראיתי שבעיר מגוריי שבשרון התורים רחוקים לא לפני יולי, בת"א ניתן להשיג תורים לחודש הבא. אשמח לדעת מה סדר גודל הדחיפות- חודש-חודשיים או שניתן להמתין יותר, כששאלתי אם זה דחוף אמרה שכן אך לא כתבה. אשמח לדעת עד כמה דחוף- כדי שאדע לתאם
שלום, הייתה לי נקודת חן די חדשה (נוצרה לפני אולי שנתיים שלוש), רופא עור ראה אותה לפני כשנה ואמר שהיא בסדר. בשבוע האחרון התחילה לגרד ולדמם. עכשיו גליתי שהיא נעלמה אך נשאר המיקום נפוח ועדיין מגרד. היום לא שמתי לב לדימום. זה עלול להיות סרטני או שזה בטח בסדר..? יש לי תור לרופא עור אבל זה רק לעוד חודש..