ריבוי מי שפיר - דיקור בשבוע 32 התייעצות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

24/01/2011 | 12:23 | מאת: נירית

שלום לך, אני בת 33 נמצאת בשבוע 28, בסקירה שניה נמצא ריבוי AFI 25, בדיקות תקינות עד עתה (העמסה 100 תקינה, אקו לב, חלבון עוברי, שקיפות וסקירות תקינות). נשלחנו גם לייעוץ גנטי, בה הוסברו לנו סיכונים אפשריים כולל המלצה למי שפיר במידה והריבוי ממשיך (לא עברתי עד עתה דיקור אף פעם). יש לציין כי בעברי לידה מוקדמת בשבוע 30 (צירים מוקדמים+סכרת הריון, חשד להיפרדות שיליה), לאחר מכן הפלה (דימומים, דופק נדם שבוע 10) וכעת בהריון הנוכחי נוטלת קלקסן 40 מ"ג + פרוגסטרון 500 החל משבוע 16. בדיקות קרישיות תקינות. עד עתה היו לי בשבועות האחרונים צירונים פה ושם, לחץ דם מעט נמוך. אני נחה בבית בשמירת הריון, מעקב רופא אחת לשבועיים. בביקורות האחרונות במהלך החודש האחרון נמצא ריבוי קל יחסית עד תקין. האם לאור כל הנ"ל כדאי לבצע דיקור מי שפיר בכל מקרה? (כמובן בצירוף בדיקת פיש)? האם המצב הרגיש כרגע בצירוף ההסטוריה המיילדותית רק מגביר את הסיכון ללידה מוקדמת ובכלל מה עושים במידה ומתגלית בעיה עם העובר חו"ח? ואולי רק מספיקה עוד סקירה אחת בשבוע 30 ללא צורך בדיקורים? אשמח לכל עצה והתייחסות, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

קשה לתת עצה לגבי דיחקור מה גם שריבוי מי שפיר גבולי אם בכל - אז גם לבצע צ'יפ גנטי פרופ' יובל ירון, מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 0525-052540 http://www.yuvalyaron.dpages.co.il

24/01/2011 | 19:08 | מאת: נירית

ממה שהבנתי הרוב המכריע של מביני דבר דווקא אינם ממליצים על בדיקה זו, (שגם אינה מקובלת כ"כ בישראל) ומעדיפים בהרבה את הפיש..?

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי