דלקות אוזניים מפרישות מרובות אך תרבית שלילית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/10/2023 | 12:38 | מאת: ךכבב

שלום. לבני דלקות מרובות מפרישות שלעיתים מסתדרות אם האנטיביוטיקה, ולפעמים עם טיפות מקומיות, אך חוזרות מהר מאוד פעם שנייה שנתנו תרבית לבדיקה, ויצאה תרבית שלילית. איך זה ייתכן? הדלקות אזניים לא נגמרות פשוט

שלום רב תרבית יכול הלהיות שלילית מהרבה סיבות . בדכ זה עקב שימוש אנטיביוטי שמחסל חלק מהחיידקים ואין צמיחה מספקת בתרבית. לעיתים הנטילהשל התרבית לא מהמקום הנכון ולעיתים הזיהום אינו חיידקי אלה פטרת רצוי לפנות לרופא אאג לאחר סיום הדלקת לשלילת בעיות מבניות באוזן שיכולות לתרום לחזרתיות

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים