ניתוח פרוטיס- חייבת תשובה דחוף !!
דיון מתוך פורום גידולי ראש-צוואר
דר, חפץ שלום, לפני כחודש וחצי התגלה לאמי (בת 70) גוש בצוואר בצד ימין.בוצע אולטרסאונד שציין כי כנראה מדובר בציסטה. לאחריו בוצע ניקור שבעקבותיו התפתח זיהום מאוד גדול שלווה בנפיחות עצומה של כל הצד הימני של הצוואר. (תוצאות בדיקת הניקור לא היו ברורות או חד משמעיות ודובר על נוזל עכור) בגלל הזיהום אושפזה אמי בבלינסון למשך שבוע וקיבלה אנטיביוטיקה לוריד. לאחר ירידה הדרגתית של הנפיחות שוחררה עם הוראה להמשך אנטיביוטיקה אוראלית וזאת עד לביצוע ניתוח פרוטיס.כבר חודש וחצי היא עם אנטיביוטיקה. נקבע לה ניתוח ליום ב' הקרוב (עוד שבוע). נכון להיום לא רואים כמעט את אותו גוש ואין בכלל נפיחות. אני מודעת לכך שיתכן שאין כרגע זיהום או נפיחות במקום בגלל מטח האנטיביוטיקה הרציף שהיא מקבלת מאז, אבל מצד שני מטרידה אותי המחשבה שיתכן והיה מדובר בציסטה שפשוט נספגה וכל הניתוח הלא פשוט הזה מיותר לחלוטין. המנתח ציין כי אינו יודע בשלב זה אם יצטרך להוציא גם את בלוטת הרוק וזאת ידע רק בזמן הניתוח. מאחר ומדובר הניתוח שאינו פשוט שטומן בחובו סיכון לשיתוק עצב הפנים, שכולל אולי גם הוצאת בלוטת רוק עם כל השלכותיה ושעומד להתבצע לאישה בת 70 - האם ניתן להמנע מהניתוח? אם כן- מה המשמעות של אי ביצוע ניתוח והפסקת האנטיביוטיקה? האם המקום עלול להזדהם שוב ולגרום לשיתוק עצב הפנים? האם אותו גוש (שלא רואים אותו כעת) יכול לההפך לסרטני? מאוד חשוב לי לדעת האם לנתח או לא.
שלום רב, המקרה של אימך עשוי להתאים לגידול ציסטי של הבלוטה. ייתכן וזה מה שהרופאים מביילינסון סבורים. בכל מקרה אנו ממליצים לכרות כל גוש בבלוטת הפרוטיד כי חלקם יכולים להיות ממאירים או לעבור התמרה לממאירים עם הזמן. עצם העובדה שהציסטה קטנה אינו מבטל הצורך בניתוח אך יש לוודא שניתן לזהות אותה בניתוח עצמו. ממליץ להתייעץ עם הרופאים המנתחים בביילינסון. בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il
דר חפץ- אין ציסטות באזור הצוואר שנספגות ונעלמות כמו שקורה למשל בשד? (לי היו כמה כאלה שהיו ונעלמו). האם לכל הציסטות באזור הזה יש תמיד פוטנציאל ממאירות?לגבי ההערה שלך לזהוי הציסטה: באמצעות איזו הדמייה יוודאו את מיקום הציסטה? אולטרסאונד? האם זה יבוצע בחדר הניתוח במעמד הניתוח עצמו? כי היא לא זומנה לבדיקת הדמייה כלשהי לפני הניתוח. אם לא יראו באותו אמצעי הדמייה את הציסטה , האם זה יגרום לביטול הניתוח או שבכל מקרה ינתחו ויפתחו כדי לראות את המקום ? ושאלה נוספת לגבי מצב בו יכרתו גם את בלוטת הרוק: איך הוצאת הבלוטה תשפיע על חיי היומיום שלה? האם יש לכך היבטים לגבי עיכול ופירוק המזון? יובש בפה? וכיו"ב?