מעקב של us צוואר מודאגת

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/05/2024 | 10:13 | מאת: שני

שלום דר אני בת 27 לפני שנתיים עשיתי us על בלוטה תת ליסתית שיצא כתגובה ויראלית שלחתי לך להתייעצות וכתבת שלא נשמע מדאיג כבר שנתיים היא באותה מצב עשיתי שוב אולטרסאונד לפי בקשת א.א.ג ואלו התוצאות בלוטות רוק תת לסתיות : בלוטות הרוק התת ליסתיות מימין ומשמאל בגודל ובמבנה תקינים . בלוטה תת ליסתית מימין -הודגמה בלוטת לימפה בגודל עד 3.1 ס״מ תגובתית בלוטה תת ליסתית משמאל -הודגמה בלוטת לימפה בגודל 3.1 ס״מ תגובתית בלוטת הפרוטיס: בלוטת הפרוטיס מימין ומשמאל בגודל ובמבנה תקינים . לאורך הצוואר הקדמי מימין הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 2.4 ס״מ תגובתיות לאורך הצוואר האחורי מימין הודגמה בלוטות לימפה בגודל 1.0 ס״מ תגובתית לאורך הצוואר הקדמי משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל 1.6 ס״מ תגובתיות לאורך הצוואר האחורי משמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 1.2 ס״מ תגובתיות אני אשמח לדעת מה זה אומר אני מודאגת מאד וממש בלחץ ומה הסיכוי שמצב כזה הוא סרטני ומה היית ממליץ לעשות תודה רבה

שלום רב, לפי ה US הבלוטות נראות תגובתיות, דהינו לא סרטניןת. עדיים הייתי מגיע לבדיקת רופא אאג . בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר