ציסטות בנזופרינקס ב-MRI

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

07/06/2024 | 08:42 | מאת: ציסט

שלום דוקטור, להלן תוצאות בדיקת MRI מוח שהרדיולוגית סימנה בה "ממצאי הלוואי"הנ"ל: " 1. מבנה ציסטי כ-1 ס"מ מיד סגיטלי, בדופן אחורית של נזופרינקס. cyst thornwaldt? 2. מבנה ציסטי אובלי באורך עד כ-11 מ"מ, ממוקם בדופן הלטרלית מימין של הנזופרינקס, ),601-3 ,803-17 האם בפוסה על שם רוזנמילר? דרושה קורלציה עם הסתכלות ישירה - אא"ג" אני מתמודד כבר הרבה זמן עם כאבי ראש, לחץ בראש, בעיות ריכוז וירידה בראייה. בגלל זה עשיתי MRI מוח. אני גם מרגיש סוג של לחץ באוזניים כאילו שהאוזניים סתומות וצריך לפתוח אותן אחרי טיסה + לחץ באזור האף. האם יכול להיות קשר עקיף או ישיר בין התסמינים (שקורים כ-ל יום כבר הרבה זמן) ובין הציסטות הנ"ל? תודה רבה.

שלום רב, הציסטה שהם מתארים נשמעת שפירה ולא גורמת כאבי ראש אך במקרים מסויימים עלולה לגרום לבעיה באחזון לחצים באוזן ותחושת אטימות. ממליץ להגיע לבדיקת רופא אאג ניתן במוקד ארם (03-5117204) שם בודק רופא אאג מידי יום כולל שישי שבת. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר