הסבר בדיקת US רקמות רכות

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

07/06/2024 | 23:12 | מאת: שיראל

היי, אשמח בבקשה להסבר רפואי מזה חודש יש לי בעיות נשימה שמלוות בשיעול טורדני כמו כן יש נפיחות בצוואר הפנו אותי לבדיקת US שאלו התוצאות שלה: בלוטת מגן: איסטמוס - ברוחב 0.34 ס"מ , מרקמו הומוגני. אונה ימנית - ברוחב 1.5 ס"מ, אורך 1.29 ס"מ, אינה מוגדלת , מרקמה הומוגני. אונה שמאלית - ברוחב 1.31 ס"מ, באורך 1.4 ס"מ, אינה מוגדלת , מרקמה הומוגני. בלוטות רוק-תת-לסתיות מימין ומשמאל : בגודל ומבנה תקינים. בלוטה תת לסתית מימין – ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות. בלוטה תת לסתית משמאל – הודגמה בלוטת לימפה תגובתית בגודל 0.47 ס"מ. בלוטת הפרוטיס מימין ומשמאל: בגודל ומבנה תקינים. בלוטת הפרוטיס מימין- הודגמו מספר בלוטות לימפה תגובתית הגדולה בהם 0.77 ס"מ, בנוסף הודגמה בלוטת לימפה היפואקוגנית בגודל 2.0 ס"מ. בלוטת הפרוטיס משמאל- הודגמו מספר בלוטות לימפה תגובתית הגדולה בהם 0.67 ס"מ, בנוסף הודגמה בלוטת לימפה היפואקוגנית בגודל 2.56 ס"מ. לאורך הצוואר הקדמי מימין - ללא עדות לבלוטות לימפה מוגדלות. לאורך הצוואר הקדמי משמאל - הודגמה בלוטת לימפה עם קורטקס מעובה בגודל 0.87 אשמח לדעת אם יש משהו חריג ומה עלי לעשות

שלום רב, סה"כ לא מדאיג. יש לחזור על US עוד כ 6 שבועות. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר