תוצאות בדיקת us צווארי

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/06/2024 | 22:07 | מאת: ספיר

מגיל קטן יש לי בלוטת לימפה מורגשת בצוואר, שגדלה כאשר אני לא מרגישה טוב וחוזרת חזרה לגודל ״רגיל״ אך מורגשת תמיד. התקבלו תוצאות של האולטרסאונד- הסיבה לביצוע הבדיקה – בירור האיסטמוס לא מורחב, מרקם אחיד. האונה הימנית: לא מוגדלת, מרקם אחיד. קשרים רקמתיים אקוגניים עם גבול סדיר בגודל עד כ-11 מ"מ. האונה השמאלית: לא מוגדלת, מרקם אחיד. צוואר ימין: בלוטות הרוק התת-לסתיות בהדגמה תקינה. בלוטת הפרוטיס עם הדגמה תקינה. צוואר שמאל: בלוטות הרוק התת-לסתיות בהדגמה תקינה. בלוטת הפרוטיס עם הדגמה תקינה. לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגבלות דו-צדדי. הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. הודגמו בלוטות לימפה אובליות עם מרקם שומני שמור בגודל עד כ-13 מ"מ ללא סימני בסקלרוזציה מוגברת בעיקר בתחנה 2 תת לסתי. אין עדות ללחץ על הקנה. בסיכום: Tirads -3 מעקב חצי שנתי. אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה . אשמח לדעת האם זה נשמע מסוכן?

לום רב, לא נשמע מסוכן. US למעקב כפי שהומלץ. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר