שאלה לגבי בלוטות בצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

17/06/2024 | 12:05 | מאת: אנה

ד״ר שלום רב, אני בת 27, כבר קרוב ל 10 שנה יש לי בלוטות מאחורי שני צדדי האוזן , בשני הצדדים באותו מקום, בלוטות קצת קשות במגע, הייתי במהלך העשר שנים האלה אצל רופאי משפחה, רופאי אאג שלא התרגשו מכך. רופא אאג אחד אמר שהייתי קטנה היה לי מחלת הנשיקה וקרוב לוודאי שהמחלה השאירה את הבלוטות לימפה הלו. רופא אאג אחר לאחר מישוש אמר שאין מה לדאוג, ורופא אאג נוסף שלח אותי לבדיקת us , בתוצאה נכתב בצוואר הודגמו בלוטות לימפה בודדות עד כ 0.2 סמ. כל כמה זמן אני מרגישה מן לחץ בבלוטות האלה… למרות כל הביקורים הללו אני עדיין לחוצה מזה. אשמח לשמוע דעתך האם כדאי לפנות לייעוץ נוסף!? האם עצם העובדה שזה הרבה שנים זה לא מסוכן? תודה מראש

שלום רב, לא נשמע מסוכן. ממליץ לחזור למעקב הרופאים שלך. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר