Us צוואר בלוטות לימפה וקשריות צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

02/07/2024 | 00:10 | מאת: אווה

שלום רב אשמח לחוות דעתך הסיבה לביצוע הבדיקה – בירור האיסטמוס לא מורחב, מרקם אחיד. האונה הימנית: לא מוגדלת, קשר היפואקוגני בודד 0.4 ס"מ עם גבול סדיר וללא וסקולריות. האונה השמאלית: לא מוגדלת, מרקם אחיד. בלוטות הרוק התת-לסתיות והפרוטיס עם הדגמה תקינה. לא הודגמו בלוטות פרתירואיד מוגבלות דו-צדדי. הדגמה תקינה של הרקמות הרכות. בלוטת לימפה תחנה 5 תחתונה ימנית 0.4*1.4 ס"מ אובלית עם מרכז שומני מחוק וסקולריות היקפית וגבול אובלי סדיר. מספר בלוטות לימפה בודדות תחנות 2+3+5 עד כ 0.6*2.5 ס"מ מימין ועד כ 0.6*2.2 ס"מ משמאל, אובליות עם מרכז שומני מחוק בחלקן ווסקולריות היקפית ומרכזית חלשה בחלקן. בסיכום: Tirads - 2 ביקורת עוד שנה. לימפאדנופתיה תגובתית קלה לא חשודה.

שלום רב, לא נשמע מדאיג. הייתי מבצע US איכותי כגון בבית חולים. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר