בלוטות לימפה מוגדלות וביצוע FNB

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

06/07/2024 | 10:37 | מאת: מיכל

היי שלום, אני בת 34 אמא לשלושה ילדים , הייתי בריאה לחלוטין עד לפני חצי שנה שילדתי את בני. חודש לאחר הלידה חליתי במה שהיה נראה כמו שפעת , למרות כמה ימים של חום שעבר סבלתי חודש ומשהו מהזעות לילה מאוד קיצוניות (החלפת בגדים כמה פעמים במשך הלילה) מציינת שהנקתי הנקה מלאה , ירידה במשקל (אם כי גם בגלל שאני אחרי לידה וגם אכלתי פחות) ועייפות קיצונית , ניגשתי לרופא אשר איתר בלוטות לימפה נפוחות (עד 3 סמ בגדולה שבהן) והופנתי מיד לאולטרסאונד ובדיקות דם , בבדיקות דם התגלה כי אני עם מחלקת הנשיקה (CMV ו EBV חיובים) וגם LDH מאוד גבוה , הופנתי למחלקה לאבחון מהיר בבלינסון על מנת לשלול לימפומה . הבלוטות לא גדלו אחרי 3 פעמים של מעקב (במשך 3 חודשים) אך גם לא קטנו, הזעות הלילה עברו מזמן ולא סובלת מזה יותר, וגם בדיקת דם חוזרת התוצאות השתפרו וגם LDH חזר להיות בטווח התקין. מכיוון שהיו תסמיני B שאמנם עברו מזמן אבל הבלוטה לא ירדה הוחלט בבלינסון על ניקור במחט עבה וביופסיה מאחת הבלוטות בצוואר (FNB) בצד ימין תחנה 3 קצת מתחת ללסת . חשוב לציין שהייתי בלחץ מאוד קיצוני והתקף חרדה גדול ומתמשך במהלך כל הימים אחרי הביופסיה . התוצאות הגיעו ובשורה התחונה נאמר על ידי הרופאים שם כי אין ממאירות או משהו אגרסיבי והרופאים נרגעו ,למרות שרשום בתוצאות שלא ניתן לשלול לחלוטין כי אין מספיק חומר לצביעות ויש לעשות ביופסיה חוזרת במידה וחשד קליני גבוה , עפי הרופאים החשד לא גבוה כי אחרי הכל תסמיני B חלפו ואמרו רק לחזור על אולטרסאונד עוד 3 חודשים יחד עם בדיקות דם מקיפות חוזרות . מה שמפריע לי זה שמאז הביופסיה הבלוטה שלקחו ממנה דגימה ממש התקשתה וגדלה להערכתי (ממש רואים אותה) ויש לי כאבים ואי נוחות בלתי פוסקת כל הזמן באיזור הצוואר בצד ימין שבו לקחו את הביופסיה עם הקרנה לפינה של האוזן וקן הלסת התחתונה תחושה של לחץ וצריבה וכאילו כורחים לי משהו חזק סביב הצוואר כל הזמן ובנוסף הופיעה מאז הביופסיה אי נוחות בבית שחי שמאל . מציינת כי אני גם מאוד מאוד עייפה בצורה בלתי רגילה . מחכה לעשות את האולטרסאונד החוזר והבדיקות דם . אבל האם יכול להיות קשר בין הכאבים האלה שאני מרגישה ללימפומה ? האם יכול להיות שהביופסיה עצמה עשתה נזק כלשהו? או האם פספסו בגדול וזה המשיך לגדול ומכאן הכאב והאי נוחות? איזה עוד בדיקות אוכל לעשות ? עם איזה רופא עליי להתייעץ ? אני אובדת עצות מאמא שמתפקדת 100% מהזמן עם הילדים הפכתי להיות ממש חסרת כוחות ולא מצליחה להתאפס ולתפקד בבית בעבודה כבר חצי שנה בתוך מערבולת כזאת , וכל שבוע חולה במשהו אחר פעם וירוס בטן , פעם וירוס ויראלי ובדיוק מתאוששת מקורונה..כאילו אין לי מערכת חיסונית כלל. תוצאות ביופסיה: ״התקבלו פירורים בלתי סדירים של רקמה לימפטית וקטעי רקמה חיבורית צמודים , בקטעים אלה לא ניתן לזהות בוודאות את מבנה של קשר לימפה. צביעה CD20 מדגיש מספר מבנים נודולריים רחוקים אחד מהשני ותאי B קטנים מפוזרים. בצביעות KI67 ניתן לראות ריכוזים שת פרוליפרציה גבוהה במבנים דמוי נודולריים, קרוב לוודאי מדובר במרכזי נבט ביתר האזורים פחות מ5%. ליתר הצביעות לא נשאר חומר בבלוק. בחומר שהתקבל לא ניתן להגיע לאבחנה וודאית במידה וקיים חשד קליני גבוה לתהליך לימפופרוליפרטיבי ממאיר או גרוגרתי מומלץ לשקול ביופסיה רחבה״ אני כבר חודשיים אחרי הביופסיה ומרגישה שמשהו לא תקין , האולטרסאונד החודש יתבצע רק בעוד חודש כי ביקשו שלא יהיה לפני 3 חודשים מאז האולטרסאונד והביופסיה האחרונים . האם עליי בכל זאת להקדים את הבדיקה ? סליחה על האורך ותודה. מאוד מודאגת וחרדה ומרגישה שמשהו לא תקין.

שלוםן רב, נשמע שהכל קשור למחלת נשיקה כזו או אחרת אבל במידה וקשרי הלימפה לא נסוגים יהיה כדאי לבדוק אותם שוב ואולי לכרות קשר אחד לבדיקה. יש לחזור לרופא אאג לבדיקה. בהצלחה. פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

07/07/2024 | 13:30 | מאת: מיכל

תודה רבה פרופ על תשובתך המהירה , אני אחזור לאף אוזן גרון ( כרגע בבדיקה האחרונה שהייתי אמר שהכל נראה תקין ויש רק סימני ריפלוקס וצרבת ) כמובן מחכה לאולטרסאונד החוזר בבילינסון ובדיקות דם , כדאי לגשת לאולטרסאונד הוסף לדוגמא אצל פרופ עדה קסלר שהמליצו לי ? והאם הגיוני שבלוטות לא נסוגות כלל חצי שנה אחרי מחלת הנשיקה? תודה רבה

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר