טרום ניתוח
דיון מתוך פורום גידולי ראש-צוואר
שלום, עלי לעבור ניתוח להוצאת חלק אחד של בלוטת התריס עקב הימצאות גוש שגודלו 18 מ"מ שנמצא ב US (לאחר ניקור, ממצאים לא חד משמעיים). במהלך הניתוח יוחלט אם תוסר הבלוטה כולה. האם הבלוטה תוסר בכל מקרה גם אם הגידול קטן וממאיר או קיימת תלות בגודל הגוש?
שלום רב, לא בכל מקרה אנו מסירים את כל הבלוטה- אפילו כשהגידול ממאיר. אם מדובר בגידול פפילרי קטן מ 1 סמ עם רושם שאין פריצת קופסית הגידול (רושם קליני ופתולוגי בזמן הניתוח)- אז ניתן להסתפק בכריתת אונה בלבד. בגידולים גדולים מ 1 סמ- במידה ומדובר בנשים צעירות (מ 45) יש שיסתפקו בכריתת אונה בלבד- אך המקובל הינו כריתת כל הבלוטה. בכל שאר החוולים- מומלצת כריתת כל הבלוטה בשלמותה. הסיבה לכריתת כל הבלוטה הינה האופציה של מתן יוד רדיואקטיבי שמחסל כל תא של בלוטת המגן לאחר כריתתה (כולל גרורות אם קיימות) ואופציה זו לא קיימת אחר כריתת אונה בלבד. הטיעון שלא לכרות את כל הבלוטה (ולא לתת יוד רדיואקטיבי) לחלק מהחולים הינו שההישרדות מהמחלה קרובה ל 100% באותם חולים גם אם לא נכרות את כל הבלוטה- ולכן רופאים אלו לא כורתים את כל הבלוטה (בגידולים קטנים ובנשים צעירות). שוב- המקובל ברוב המקומות הינו כריתה מלאה של כל הבלוטה לגידול מעל 1 סמ. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il
אני בת 46, האם היית ממליץ להסיר את כל הבלוטה גם אם הגידול קטן ? לא הבנתי אם מעל 45 או מתחת ל45 מומלץ להסיר את כל הבלוטה.