חיסון שפעת לנשים בהריון
דיון מתוך פורום חיסונים לילדים
שלום, אני בהריון שבוע 33 והומלץ על יד האחות לקבל חיסון נגד שפעת, בנימוק שמערכת החיסון של נשים בהריון חלשה יותר. האם יש אמת בטענה זו? על מה היא מבוססת? בנוסף, אשמח לקבל קישור למחקר על תוצאות ניסוי קליני של חיסון שפעת לנשים בהריון והשפעה של החיסון על האם ועל העוברים. תודה!
מיכל שלום, אכן קיימת המלצה לחסן נשים הרות לשפעת בחיסון המומת (החי המוחלש אסור בהריון). מלבד הגנה על האם, ומניעת סיבוכים של ההריון בשל מחלה קשה, הסיבה העיקרית היא להגן על העוברים והילודים, אשר אינם יכולים להתחסן בעצמם (עד גיל חצי שנה), ונוגדני האם, שיעברו דרך השיליה, יגנו עליהם בזמן זה. יש לציין כי שפעת יכולה לגרום למחלה קשה, ואפילו ממיתה, בילודים. מחקרים רבים פורסמו על הבטיחות והיעילות של החיסון בזמן ההריון. למשל בקישורים האלה (ויש עוד רבים אחרים): http://www.safeminds.orgwww.safeminds.org/protect-yourself/fludocuments/Black%20Preg%20Flu%20Vax.pdf http://www.cmaj.ca/content/176/4/463.short http://cid.oxfordjournals.org/content/51/12/1355.short http://www.ajog.org/article/S0002-9378(03)00857-3/abstract?cc=y בברכה,
דר קליבצקי, תודה על התגובה. עברתי על המחקרים שצירפת לי (אני בעלת רקע אקדמאי רלוונטי). לא מצאתי בהם תיאור של ניסוי קליני אלא רק מחקרים רטרוספקטיביים שמטבעם הם נחשבים חזקים הרבה פחות. בנוסף לא מצאתי באחד מהמאמרים שנבדקה השפעת החיסון בנשים בהריון על בעיות התפתחותיות בתינוקות שלהן (למשל, אוטיזם). האם אתה מכיר ניסויים קליניים שנערכו לחיסון השפעת בנשים בהריון ושבדקו בעיות התפתחותיות אצל התינוקות? אם כן - אשמח לקבל קישורים למאמרים אלה. תודה רבה!