פורום חיסונים לילדים
מנהל פורום חיסונים לילדים
שלום רב האם משך ההידבקות דרך הרוק היא כמו בצואה שישה שבועות? מאיה
אכן
אני בת 63 מקבלת תרופה בשם HUMIRA שמחלישה את המערכת החיסונית. חליתי בפוליו בשנות החמישים ואני משותקת. האם אני מחוסנת נגד פוליו בגלל שחליתי בה בילדותי?
הי יעל הטיפול בהומירה אינו פוגע בחיסוניות לוירוסים ורמות הנוגדנים נשארות תקינות, כך שאת מחוסנת
שלום יש לי תינוקת בת 6 חודשים ואנחנו מתכוונים לטוס איתה לאירופה, האם יש חיסון שצריך לעשות במיוחד לפני טיסה לאיזור כזה? תודה רבה
יש לחסן ע"פ תוכנית חיסוני השגרה
האם 2 מנות מחומשת לילדה בת כשנה (שעוד לא קיבלה את כל המנות)מספקות הגנה מספיק טובה כרגע? הולכת לגן, עדיין לא קיבלה את החיסון החי-מוחלש.
2 מנות נותנות הגנה סבירה כנגד הנגיף הפראי, אך לא מלאה, יש להגיע ל 4 מנות בהקדם האפשרי.
שלום, יש לי 3 ילדים בגילאי 8, 6 ותינוק בן 3 חודשים אשר קיבל בגיל חודשיים את החיסון ע"פ השגרה. 1. טרם חיסנתי ב- "2 טיפות" את הגדולות, מהחשש לשלומו של התינוק, האם יש סיכון בכך בשבילו? 2. האם הוא גם צריך להתחסן, למרות שטרם הספיק לקבל את 3 המנות של המחומשת ? תודה מראש שרון
במידה שחלפו 4 שבועות ממתן החיסון המחומש התינוק מוגן מתופעות הלוואי של החי המוחלש, ויכול לקבל את החיסון בעצמו, כך שוודאי שניתן לחסן את הגדולים
הי ביום ראשון האחרון חיסנתי את בתי בת הארבע וחצי , אתמול יום שלישי לגמרי במקרה אכלו ביחד מנה משותפת עם אותו מזלג ,כעת אני בשבוע 19 וע"פ המדובר ניתן להדבק בנגיף גם דרך הרוק האם קיים סיכון לעובר ? אשמח לקבל תשובה נורא לחוצה מרגע שנוצר בי החשש. תודה רבה
הי לימור אין סיכון לעובר (וגם לך)
בני בן 4. בבדיקת דם שעבר בהיותו בן חצי שנה לערך נמצאו הערכים הבאים: IgG 313 IgM 38 IgA 41 האם יכול להתחסן כעת בחיסון החי מוחלש או שהדבר מעיד על מערכת חיסון מוחלשת? תודה.
הי דורון, אין מניעה לביצוע החיסון
סליחה אך שכחתי לשאול דבר מה- האם יש איזו סכנה במתן חיסון חי מוחלש לילד שכבר ביקר בגן ונחשף אליו תחילה דרך ילדים שחוסנו?
לא
שלום, א. האם ילדים עד גיל 4/5 שחוסנו במסגרת טיפת חלב וקיבלו את כל המנות של המחומש מוגנים לחלוטין מפני הנגיף? האם החיסון החי- מוחלש מוסיף להגנתם האישית או רק מונע נשאות והעברתו הלאה (קראתי את שמופיע באתר שלכם אך עדיין לא ברור לי לגמרי)? ב. האם הדבקות ונשאות הינן חד פעמיות ונמשכות כ-6 שבועות או שיכולות לחזור על עצמן מספר פעמים לאורך השנים ? ג האם ילד שחוסן בחיסוני המחומש המבקר בגן ונדבק מילד אחר שקיבל את החיסון החי מוחלש מוגן כאילו קיבל את החיסון בעצמו? ד. האם החיסון החי מוחלש מגן מפני זן נוסף ומוסיף הגנה?
לגבי סעיף א - כל מה שכתבת - נכון. ב. ניתן להידבק ולהפריש יותר מפעם אחת. ג. אין מספיק נתונים בספרות המקצועית בקשר לכך. ד. ההגנה הנוספת היא ביצירת נוגדנים מקומיים במעי
אנחנו משפחה 5 נפשות שנוסעים בעוד שבועיים לנפאל בטיול עצמאי(47,46,18,15,10 ), האם צריכים לקבל חיסונים לפני נסיעה של שבועיים? אם כן- האם יש לי מספיק זמן להתחסן ? לילד שלי בן 18 יש חוסר מוחלט של G6PD - האם יש מגבלה בנסיעה? אודה על תשובה מהירה בשל הזמן הקצר עד הנסיעה. תודה אביבה
הי אביבה יש להגיע למרפאת מטיילים 4-6 שבועות לפני הנסיעה ולהשלים מתן חיסונים להפטיטיס A, הפטיטיס B, טיפואיד,אדמת/לצבת/חזרת, וטטנוס/דיפטריה. יש לקבל מרשמים לטיפול מונע למלריה ע"פ מסלול הטיול תוך התחשבות בחסר ה G6PD.
נרשם כאן שתוך 4 שבועות ממתן המנה הראשונה של החיסון המומת הילד מוגן. התקשרתי למשרד הבריאות ושם אמרו שבועיים- מה נכון?
שלום רב האם חיסון IPV חזק מספיק לילד עצמו על מנת שלא נפגע בפוליו ? תודה רבה.
4 מנות של IPV נותנות הגנה מקסימלית כנגד פוליו פראי. http://www.chisunim.co.il/Article.aspx?id=38
שלום רב בנותיי חוסנו בנגיף המומת ולפני שבוע בנגיף הפוליו החי מוחלש אני מאוד בלחץ בעקבות כל העובדות שצצות ע"י הורים בנוגע לנגיף. שאלתי היא כזו מתי אני יכולה להיות רגועה בנוגע לחיסון שהנגיף יצא מגופן ואני לא צריכה יותר לחשוש מתופעות לוואי (כולל שיתוק ילדים הבנתי שהיה מקרה של ילד שקיבל את המומת והחי וקיבל בכל זאת שיתוק ילדים) האם רק אחרי 6 שבועות או שכבר עכשיו שהן שבוע אחרי וברוך השם עברו את זה טוב אני לא צריכה לדאוג? האם בעתיד הרחוק הנגיף יכול פתאום להתפרץ להן בעקבות החיסון?.
הי שני לאור העובדה שבנותייך מחוסנות כהלכה האפשרות לתופעות לוואי היא אפסית, ואת יכולה לישון בשקט. הנגיף מופרש מהגוף במשך מספר שבועות (סביב שישה).
שלום רב, הבת שלי בת 2 ושמונה חודשים. קיבלה את כל סדרת החיסונים כולל הנגיף המומת של הפוליו. אתמול ניגשתי לטיפת חלב לחסן אותה ואת אחיה הגדולים בנגיף המוחלש. האחות טפטפה לה שתי טיפות והילדה מיד עיוותה את הפרצוף והחלה להוציא רוק ואז מיד האחות דחפה לה כוס עם פטל לפה והילדה הוציאה לתוך הכוס את הפטל.נוצר ספק אם בלעה את הטיפות או לא. האחות לא ידעה מה לעשות והמליצה לתת עוד טיפה ליתר ביטחון. אני לא רציתי לתת אם יש ספק ולכן לא נתתי. יש לציין שהאחים הגדולים שלה כן קיבלו את החיסון המוחלש. 1. מה מומלץ לעשות במקרים של ספק? 2. מה הסיכוי שהטיפות נספגו בכ"ז בלשון? 3. האם יש סכנה בלקבל עוד טיפה במידה שכן נספגו הטיפות? 4. האם יש בדיקת דם בה ניתן לראות אם היא קיבלה את החיסון או לא? 5. אם בעתיד יוולד לי תינוק נוסף, האם במידה שהיא נשאית היא עלולה להדביק אותו חלילה או את ילדיה שלה בבוא היום?? 6. האם ילד שמחוסן רק בנגיף המומת, יכול להיות נשא ליותר מפעם אחת בחייו או שמא אם יהיה נשא פעם אחת, תהא לו כבר הגנה טבעית? תודה מראש!
הי דפנה ההמלצה במקרים אלו היא לתת מנה נוספת, רצ"ב קישור לתדריך משרד הבריאות בנושא: http://www.chisunim.co.il/Upload/Documents/Bivalent%20Oral%20Poliomyelitis%20Vaccine%20Types%201%20and%203%20(bOPV)%20(6).pdf אין דרך לדעת האם החיסון נספג או לא, וגם בדיקת דם לא תדע לאבחן זאת מטרת החיסון היא למנוע מצב של נשאות - שבו ילד שחוסן נדבק ומפריש את הנגיף מספר שבועות ניתן להידבק ולהפריש את הנגיף יותר מפעם אחת.
שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות בנוגע לחיסון החי מוחלש שניתן כעת נגד הפוליו- לי יש קרוהן או קוליטיס כיבית (אין אבחנה מדויקת) מזה מספר שנים ואני נוטלת רפאסאל. הבנתי שלא אוכל לחסן את ילדיי- בן 4 ובן שנה ושמונה חודשים בגלל מצבי. יש לציין שלא היה לי, טפו טפו טפו, התקף אחד מאז המחלה הופיעה. 1.כיצד אוכל לשלוח את ילדיי לגן? הרי גם אם הם אינם חוסנו במוחלש הם עלולים "להביא" את החיסון הבייתה, לא? 2.כיצד אוכל לדעת שחיסוני השגרה שניתנו להם עד כה (קיבלו את כל המנות של המחומש) יצרו אצלם הגנה מספקת? האם כדאי ואפשר לבדוק נוגדנים לנגיף? הרי אם, לא עליהם, לא נוצרו אצלם נוגדנים הם למעשה לא מחוסנים כלל. כלומר, לא יוכלו, גם אם ארצה, לקבל את החיסון החי מוחלש? באותו עניין של חלילה אי יצירת נוגדנים- מה באשר לשהייתם בגן בו הילדים חוסנו? 3.אני מנסה לשמור על הגיינה יותר מהרגיל בימים האחרונים בבית אך זה קשה מאוד להתקרצף אחרי כל מגע עם רוק שלהם. הרי זה באוויר ועל חפצים ובזמן ארוחה משותפת עדיין עוזרת להם עם האוכל. עד כמה עליי להקפיד? 4.האם אני יכולה להיות במחיצת אנשים שמעולם לא חוסנו כנגד הנגיף? 5.האם עבורי ועבור הילדים שהייה בסביבת ילדים שחוסנו היא כמו לקבל את החיסון החי מוחלש? 6.לא יהיה יותר פשוט אם אתחסן בעצמי בחיסון המומת למרות שקיבלתי בילדותי את חיסוני השגרה? תודה, פשוט הכל נורא מבלבל ומורכב.
הי תמר טיפול ברפאסאל בלבד אינו מדכא את מערכת החיסון. אם אינך מקבלת טיפול נוסף כדוגמת סטרואידים, אימוראן וכו' - אין שום מניעה לחסן את ילדייך, ואינך נמצאת בשום סיכון יתר שהוא.
שלום רב, 1. האם שחיה בבריכת תינוקות שם רמת הכלור נמוכה יותר מבריכות רגילות, עלולה להוביל להידבקות בנגיף הפוליו (גם בנגיף המוחלש)? 2. משחקיות - מה מידת הסיכון בשימוש בהן בתקופה זו כשכולם מתחסנים במוחלש? אם ילד שנושא את המוחלש מותיר את הנגיף על המזרנים במשחקיה (נניח באמצעות מגע ביד נגועה) ותינוק אחר זוחל שם לאחר מכן, הוא יכול להידבק? כמה זמן הנגיף יכול לשרוד על המזרן? המון תודה.
כלור קוטל את הפוליו ולכן מומלץ יש לשחות רק בברכות עם תקן של משרד הבריאות הוירוס הפראי, יכול להישאר על משטחים (כמו גם מזרון במשחקיה) זמן ממושך , הוירוס המוחלש - פחות, לא ברור בדיוק מה יכולת ההדבקה שלו.
שלום, חיסנו את הילדה בחיסון אחד מומת שבוע שעבר. מעולם לא חוסנה קודם, בת 4. רק בעוד חודש וחצי- מנה שניה של המומת. מתי אוכל לחשוף אותה למפגש עם ילדים שחוסנו בחי מוחלש?
אם מדובר בילדה ללא ליקוי משמעותי במערכת החיסון אין מניעה "לחשוף, אותה לחברת ילדים, כדאי לשמור על כללי הגיינה של רחיצת ידיים, אי אכילה מכלי אוכל משותפים וכד'
עקב חזרתנו מחו"ל יש לי מספר שאלות בנוגע להבדלים בתוכניות החיסונים ואשמח אם תוכלו לעזור לי... - לגבי חיסון ה-DTAP,הילדה שלנו בת השלוש קיבלה בודאות שלוש מנות (בערך בגילאי חודשיים, ארבעה חודשים וחצי שנה), כמו כן קיבלה ארבע מנות של HIB, וארבע מנות של IPV אך לא ברור האם קיבלה את הרביעית של ה-DTAP. במידה ואכן לא קיבלה אותה, האם היא עדיין נחשבת מוגנת, באיזו מידה? האם זה בסדר לחסן אותה בעוד מספר שבועות או שזה דחוף? במידה ואכן קיבלה את המנה הרביעית, האם יש בעיה בקבלת חיסון נוסף? ( שיתכן והוא החמישי במספר ולא הרביעי) כמו כן, לגבי החיסון לצהבת B, החיסון הראשון ניתן ב-15.9.10 והשני ב-8.10.10 האם זהו מרווח זמן מספק? הבנתי מצד אחד שצריך לעבור חודש אך מצד שני הבנתי כי מקובל גם להתיחס לסטית תקן. אשמח לחוות דעתך. תודה רבה על העזרה!
הי, לגבי ה dTaP -כדאי לתת כעת נוספת בהקדם 3 מנות מנות מקנות הגנה טובה, 95%, ל 100% יש לתת 4 מנות לגבי הפטיטיס B, המרווח המקוצר הוא בעיתי, ממליצה לתת את המנה ה 3 במרווח של חצי שנה מהראשונה, ולהוסיף מנה רביעית במרווח שנה מהראשונה
שלום רב יש לי מספר שאלות: 1. יש לי ארבעה ילדים קטנים שחוסנו היום הקטנה בת תשעה חודשים. האם יש האפשרות להדבקות דרך נשיקות או כשאני מאכילה אותה והיא מוציאה זאת מהפה? 2. אימי מקבלת זריקות בגב המכילות סטרואידים את האחרונה קיבלה לפני שישה שבועות האם זה מהווה סכנה עבורה? 3. אחת מהבנות אסתמטית ומשתמשת במשאף פלקסוטיד למניעה האם בזה יש בעיתיות האחות אמרה שלא וחיסנתי אותה אך אני דואגת. תודה מאיה
הי מאיה, ניתן להידבק דרך הפרשות, כולל רוק זריקות סטרואידים מקומיות ומשאף סטרואידים אינם גורמים לדיכוי חיסוני.
רציתי לדעת האם ילד בן 4 וחצי שקיבל את החיסון המומת יכול להידבק ולחלות בפוליו מהסוג שהתגלה בדרום הארץ או שהוא מוגן בעקבות החיסונים ?
אם הילד חוסן ב 4 מנות חיסון הוא מוגן באופן מלא כנגד מחלה מנגיף הפוליו ה"פראי", אך הוא יכול להפריש את הנגיף ולהפיץ הלאה
שלום רב, מאחר ואין פורום חיסונים למבוגרים ,אני פונה אליכם -בני קבל בגיל 18 חיסון ראשון של הפטיטיס B .החיסונים לא הושלמו. ידוע לי כי ניתן לתת את החיסון השני והשלישי גם לאחר זמן. אם כן, באילו מועדים ? תודה, רחל
הי רחל יש לתת את המנה השניה כעת, ולאחר 5 חודשים את המנה השלישית.
חיסון OPV נגד פוליו נחשב ליעיל במיוחד ובעל פרופיל בטיחות גבוה. ילדים שמעולם לא קיבלו חיסון OPV וקיבלו את כל מנות החיסון IPV נגד פוליו עדיין עלולים להעביר את הנגיף לבני משפחה לא מחוסנים. השאלה : עדיין עלולים להעביר את הנגיף לבני משפחה לא מחוסנים ב IPV או ב OPV ? תודה
הכוונה למקורבים שאינם מחוסנים כלל
שלום, תינוקת בת שנה וחצי חלתה במחלת הנשיקה לפני 4 חודשים ועדיין יש עליה בתפקודי כבד. האם זה מונע לעשות חיסון של גיל שנה וחצי- מנה של היפטיטיס A? תודה.
הי מאיה אין מניעה למתן החיסון. (להפך - רצוי להגן עליה ביתר שאת כנגד פגיעה כבדית נוספת)
מדוע נקבע פרק הזמן שבין מנות החיסון המחומש על חודשיים? האם יש לכך סיבה מבחינת רמת הנוגדנים האופטימאלית? האם מתן מנה שלישית כעבור כשנה וחצי מהמנה השניה נותן הגנה פחות טובה מאשר אילו ניתן חודשיים לאחר המנה השניה? תודה על תשובהתכם.
הי מלי, פרק הזמן המינימלי בין החיסונים נגזר ההתהליך שעוברת מערכת החיסון בתגובה לכל מנת חיסון, פרק זמן מקוצר עלול לתת תגובה פחות טובה. אין פרק זמן מקסימלי בין מנות וניתן לתת את המנה השלישית גם כעת,
שלום, האם שלוש מנות של החיסון המומת נותנות הגנה מירבית ומספקת מפני הנגיף? אם לא ניתנה מנת הדחף הרביעית, האם כדאי לתת אותה כעת (כעבור כארבע שנים מהמנה השלישית האחרונה)? מה מוסיפה מנת הדחף הרביעית אם שלוש מנות נותנות הגנה מירבית? אודה על תושבה מהירה.
3 מנות נותנות הגנה של 95% כנגד הנגיף הפראי להגנה מלאה יש צורך ב 4 מנות, וכדאי לתת בהקדם האפשרי
שלום רב. יש לי תינוק בן חודש וחצי וילד בן 6.היה לי חשש לחסן את בני בן השש, שמא התינוק יידבק. בשיחת טלפון עם נציגה ממשרד הבריאות היא טענה שיש לחסן את בני בן השש ללא כל דיחוי. כשצילצלתי ל"טיפת חלב" (חיפשתי סניף אחר, משום שהסניף הקרוב לביתי סגור עקב חופשה...) האחות אמרה לי לחכות עד שהתינוק יהיה בן חודשיים ואז אחסן את שניהם. את התינוק בחיסון המומת, ואת בן השש בחיסון המוחלש. כעת אני מאד מאד מבולבלת ודואגת. מה יקרה שבני בן השש ילך לביה"ס מחרתיים? האם הוא בסיכון להידבקות מצד שני אם אחסן אותו אני מסכנת את התינוק??? אודה אם תבהירו את הדברים, כך שאדע מה נכון לעשות.
הי יפית שתי ההמלצות בסדר התינוק אמור להיות מוגן מפני החיסון החי המוחלש בזכות הנוגדנים שקיבל מהשליה ניתן לחסן כעת וניתן לדחות מעט עד לאחר שהקטן יקבל את החיסון המומת
בתי בת שנה וחודש.לפני חודש קיבלה חלק מהחיסונים לגיל שנה.בשבוע האחרון היתה חולה עם חום גבוה(39.7)ביום חמישי.השבוע אמורה לקבל את יתר החיסונים .האם ניתן לחסן או שיש צורך לחכות?
הי לנה כאשר החם והמחלה חולפים - אין מניעה למתן חיסונים
בתי בת שנתיים 10 חודשים, וחוסנה בכל חיסוני השגרה (קרי עד כה 4 מנות IPV). מס' שאלות שלא ככ קיבלתנו עליהן תשובה: 1. חוסנו כמו כולם בשנת 88' לפני יותר מ-20 שנה ולא ברור אם יש לנו נוגדנים במעי להתמודדות עם החי-מוחלש שיועבר אלינו מביתנו (כולם מציינים שזהו יתרונו של החיסון ומטרתו - הדבקת המשפחה). האם אנחנו לא בסכנה לקבל את הפוליו? אנחנו גם מוצאים סתירה בין המטרה - להדביק את המשפחה בחי-מוחלש (לחסן אותנו דרך הטיפול בבת) - לבין ההמלצה להקפיד מאוד על שטיפת ידיים וכו'. 2. אנחנו מתכננים היריון ומנסים -- האם אין סכנה להיכנס להיריון כאשר בגוף האשה נגיף חי-מוחלש (בימים שלאחר "הידבקות" מחיסון הבת)? האם כדאי להמתין חודש או יותר? (באתר "חיסונים" של וולפסון כתוב שלא נותנים opv לאישה בהיריון או למתככנות הריון ב-3 חודשים הקרובים. מה ההבדל בין opv ישיר לפה לבין הדבקה משנית?) תודה מראש
מטרת החיסון אינה להדביק את המשפחה או הסובבים מטרתו ליצור נוגדנים במעי של מי שמקבל אותו, כך שאם יידבק בוירוס הפראי הוא לא יפריש אותו זמן ממושך ויפיץ אותו הלאה אין סיכון להריון מהחיסון החי המוחלש לפוליו: ככלל מומלץ להימנע ממתן חיסונים חיים מוחלשים במהלך ההיריון, אולם ידוע, על בסיס הניסיון שנצבר בעבר בעולם כי החיסון החי לפוליו בטוח למתן בהריון ומכאן שחשיפה סביבתית לחיסון החי אינה בעייתית.
לא הצלחתי להבין כיצד החיסון המוחלש מגן על אוכלוסיות חלשות כמו תינוקות או אנשים עם ליקוי במערכת החיסונית... זה לא מסכן אותם דוקא בחשיפה לילד שחוסן ?
מפנה אותך להסברים באתר - חיסונים כל מה שחשוב לדעת http://www.chisunim.co.il/Article.aspx?id=38
שלום בני בן 11 חודשים עד היום עבר את כל החיסונים בטיפת חלב החלטנו שלא לחסן אותו בחי מוחלש האם קיימת סכנה שיפגש עם ילדים בגילו או גדולים ממנו שכן חוסנו
שבועות לאחר מתן המנה הראשונה של החיסון המומת התינוק מוגנת מפני תופעות הלוואי של החיסון החי המוחלש
תינוקת בת חצי שנה קיבלה 2 חיסונים של הנגיף המומת(מחומשת) האם יש סיכון במפגש בפעוטון עם תינוקות שחוסנו בנגיף המוחלש
4 שבועות לאחר מתן המנה הראשונה של החיסון המומת התינוקת מוגנת מפני תופעות הלוואי של החיסון החי המוחלש
שלום, ביתנו בת כמעט 3 ואנו מנסים להיכנס להריון בימים אלו ממש. קראנו באתר "חיסונים.co.il" של וולפסון שאסור לנשים בהריון או שמתכננות הריון בקרוב להתחסן בחי-מוחלש. למיטב הבנתנו חיסון ביתנו בת ה-3 "ידביק" גם אותנובחי-מוחלש וזו אף תכליתו של החיסון.... האם אין סכנה לאישה ולעובר (ככל שתיכנס להיריון החודש או בחודשים הקרובים) אם נחסן את הבת ונקבל ממנה או מילדים אחרים בסביבה חי-מוחלש. שלא תתגלנה חלילה, בעוד 9-10 חודשים תוצאות נוראיות של החיסון אצל מי שהיו בהריון בעת מתן החיסון. אודה לתשובתכם
ככלל מומלץ להימנע ממתן חיסונים חיים מוחלשים במהלך ההיריון, אולם ידוע, על בסיס הניסיון שנצבר בעבר בעולם כי החיסון החי לפוליו בטוח למתן בהריון ומכאן שחשיפה סביבתית לחיסון החי אינה בעייתית.
בני בן שנתיים וחצי, קיבל עד כה מנה אחת של חיסון מומת ובסוף ספטמבר עתיד לקבל מנה שניה. בשבוע הבא אמור להתחיל ללכת לגן. האם מנה אחת של חיסון מומת, אותה קיבל לפני כחודש, מספיקה על מנת לשמור עליו או שמא עלי להשאירו בבית לפחות עד שיקבל עוד מנת מומת אחת, שכן נכון לעכשיו אין בכוונתי לחסן בחיסון המוחלש? תודה.
הי שרון 4 שבועות לאחר קבלת מנה ראשונה של חיסון מומת, הילד מוגן מפני תופעות לוואי של החיסון המוחלש
שלום, הייתי שמחה להבהרה בנושא: האם מנה אחת של מחומשת מגנה על בתי בת 5 מהווירוס החי מוחלש? כמו שהבנתי הווירוס פראי נמצא בביוב?? והחיסון המומת נותן הגנה מפניו, האם נכון? האם ילדה שחוסנה בכל החיסונים פרט לטיפות מוגנת מהוירוס המוחלש? אשמח לתשובה ברורה תודה מראש
מנה אחת מגנה מפני תופעות הלוואי של הנגיף המוחלש יש צורך ב 3-4 מנות חיסון מומת להגנה מפני הנגיף ה"פראי" ילדה מחוסנת מוגנת הן מתופעות הלוואי של החי המולש והן ממחלת הפוליו - אך לא מהידבקות בהם http://www.chisunim.co.il/Article.aspx?id=38
שלום, האם זה בטוח לנסוע לחופשה בתאילנד (רק באיזור האיים ), עם תינוק בן 8 חודשים, אשר עדיין לא קיבל את החיסונים של גיל שנה? האם יש צורך לתת לו חיסונים נוספים לפני הנסיעה? האם יש צורך/אפשרות להקדים מתן חיסון צהבת A לגיל 8 חודשים? איזה מזון בטוח לתת לו בטיול? (מעבר לסימילאק/גרבר)? האם יש צורך להרתיח עבורו מים מבקבוקי מים מינרליים מקומיים? תודה רבה!
הי תמר לא ניתן להקדים את החיסון להפטיטיס A לגיל זה לגבי מזון וכו- ממליצה לך לקרוא באתר - חיסונים - כל מה שחשוב לדעת http://www.chisunim.co.il/ תחת - עצות לילד המטייל
שלום, בתי בת שנה.בשבוע שעבר סבלה ממחלת חום.חום שהגיע ל39.7 ביום חמישי, מלווה בשיעול חזק.ביום שני אמורה להתחסן בחיסונים של גיל שנה.האם ניתן לחסן אותה או שיש לחכות מספר ימים או שבועות?
הי לירון ברגע שהחם חולף אין מניעה להתחסן
בני בן ה 12 יליד 2007 חוסן בארבע מנות של ipv מומת ו שלוש מנות של opv מוחלש , את כולם עבר עד גיל שנה וחצי לפי התכנית המקובלת אז. הוא לא עבר את החיסון של גיל שבע שנהוג היה בכיתה ב לתת. האם יש צורך בהשלמה או שהוא מחוסן ?
הי לילך, אין צורך במנה נוספת כעת, אלא אם תהיה החלטה לחסן את כלל האוכלוסיה במנה נוספת
יש לנו ילד בן 14 וחצי, שלא "חטף" עד היום אבעבועות רוח. מה עושים?
הי אלון, ניגשים לרופא המטפל ומבקשים הפניה לחיסון, נותנים 2 מנות, עם מרווח של לפחות 6 שבועות בינהן
דר' שלום, ידוע לי שההמלצה לחסן במומת ילד שלא חוסן. אשמח להבהרה: בתי בת שלוש לא חוסנה מעולם. ידוע שלאחר נתינת חיסון, מערכת החיסונית בגוף חלשה כי היא מתמודדת עם יצור נוגדנים לנגיף שהוזרק. מה הסיכון לילד בימים אלו -שהסביבה מלאה בנשורת מהחיסון המוחלש - לאחר קבלת החיסון המומת ? הרי מערכת החיסונית תצטרך להתמודד עם שני נגיפים , במידה ותדבק הדבקה משנית מחיסון מוחלש. יש סיכון לחלות ???
הי דינה התמודדות עם חיסון היא בטלה בשישים לעומת היכולת של מערכת החיסון, ולא נגרמת שום "החלשה". תוכלי לקרוא בהרחבה באתר חיסונים - כל מה שחשוב לדעת www.chisunim.co.il
שלום, לא הצלחתי להבין את ההסטוריה של החיסונים בארץ. האם ילדי (מרץ 79, אפריל 82 ופברואר 89) מחוסנים בשני החיסונים נגד פוליו או רק אחד? האם IPV ניתן בכל השנים? אגב, אי ילידת 51 ומחוסנת בOPV וגם IPV שניתנו לי באופן פרטי. מה ההבדל בין OPV של שנת 58-59 ושל היום? תודה
שלום, בשנים שהזכרת ניתן חיסון מוחלש בלבד ולא חיסון מומת. הוחל בחיסון מומת בתכנית משולבת משנת 1990. הוחל לחסן בישראל ב- OPV בתחילת שנות ה- 60 (החיסון לא היה עדיין בשימוש בשנות ה- 50). ה- OPV שניתן כל השנים דומה ל- OPV הניתן כעת בהבדל אחד: החיסון הניתן היום אינו מכיל את זן 2 מאחר שזן 2 פראי נכחד מהעולם. ניתן לקרוא בפרוט על הנושא באתר: http://www.chisunim.co.il בברכה,
בוקר טוב בתי בת שנה ותשעה חודשים קיבלה שלוש מנות של החיסון המופילוס אינפלואנזה B. קראתי כי "תינוק שהגיע לגיל 12 חודשים ולא קיבל את החיסון המלא מספיקות 2 מנות חיסון בהפרש של חודשיים להשגת חסינות. מעל גיל 15 חודש מספיקה מנת חיסון אחת להשגת חסינות." האם לחסן אותה גם במנת הדחף ? תודה מראש
שלום, באם שלוש המנות ניתנו לפני גיל שנה יש צורך במנת דחף אחת שניתנת החל מגיל 12 חודשים.
שלום רב . בתי בת שנה ושמונה חודשים קיבלה את שתי המנות הראשונות של חיסון דלקת כבד B בזמן . שמתי לב לאחרונה כי את חיסון הדחף שהיתה אמורה לקבל בגיל חצי שנה , היא לא קיבלה . האם הדבר מסוכן ? האם הדבר אומר כי החיסון לא יהיה פעיל גם כאשר תקבל את מנת הדחף ? מה לעשות ? האיחור משמעותי ? תודה
הי, ניתן לתת את המנה השלישית בכל מרווח זמן, אין בכך בעיה.
שלום, יש לי תינוק בן 11 וחצי חודשים, עוד שבועיים אמור לקבל את החיסון המחומש של גיל שנה. האם יש צורך גם בחיסון פוליו המוחלש? ואם כן מתי נכון לעשות אותו לפני או אחרי החיסון של גיל שנה? וכמה זמן הפרש ביניהם? תודה מראש טליה.
ע"פ המלצות משרד הבריאות וארגון הבריאות העולמי מומלץ לחסן את כל הילדים שלא חוסנו בעבר בחיסון החי המוחלש על מנת לבלום את התפשטות הפוליו ה"פראי" בארץ. ניתן לתת בו בזמן עם חיסוני גיל שנה או בכל מרווח זמן שהוא מהם(כולל חיסון ה MMRV )
בתי בת השנה ו 8 חודשים חוסנה היום, ובטעות ניתנו לה כ7-8 טיפות במקום 2. מה הנזק?
הי סימה, האם את בטוחה בכך? בכל מקרה,לא אמורה להיות השפעה משמעותית.
שלום רב. 1.מה השוני במרכיב/בדרך החיסון בזריקה/בטיפות שיוצר את השוני בתגובת הגוף לחיסון כלומר איך הגוף מגיב לכל אחד מהחיסונים שמאפשר באחד רק הגנה על המחוסן ובשני מאפשר גם לא להדביק אחרים? 2.באתר משרד הבריאות נירשם שהתגלו מספר נשאים .מה הסימפטומים ?איך אפשר לבדוק זאת? ומה הטיפול שיהיה להם? 3.חיסון בטיפות מותנה בזריקה אחת לפחות אם כך מדוע נותנים את המחומשת המכילה פוליו שלוש פעמים? אם פעם אחת מספקת הגנה ראויה? תודה מראש
הי מיכל מצרפת קישור עם מענה לרב שאלותייך http://www.chisunim.co.il/Article.aspx?id=38 נשאות מעצם טובה היא מחוסרת תסמינים, אין טיפול לפוליו או לנשאות חיסון אחד מקנה הגנה מפני תופעות הלוואי המשמעותיות של הנגיף החי המוחלש אך יש צורך בכ 4 מנות ע"מ להקנות הגנה מהנגיף ה"פראי".
שלום, ביתי בת 7 חודשים אינה מחוסנת כלל לפוליו ( גם לא חיסון מומת. מתוך החלטה מושכלת ואידאולוגית שלא לחסן בשלב זה).. בשבוע הבא היא אמורה להיות אצל מטפלת יחד עם תינוק נוסף בן 4 חודשים שחוסן בחיסון המומת והחי-מוחלש. האם שהות איתו עלולה לסכן אותה ? ואם כן לאיזה פרק של זמן קיימת סכנת הדבקה? תודה רבה
הי הדר לאור הימצאות נגיף הפוליו ה"פראי" בצורה משמעותית מאד הארץ, ממליצה לך בחם לסור בדחיפות לטיפת חלב ולהתחיל במתן סדרת החיסון המומת.
שלום,רציתי לדעת מהו משך ההתרחקות מילדים אחרים שלא חוסנו וממבוגרים עם מערכת חיסונית חלשה? בבקשה,אני חייבת תשובה להיוםםםם !!!!! הבנות שלי חוסנו אתמול (יום חמישי) ובשבת רוצים ללכת למשפחה.
אין צורך בהרחקה מילדים שלא חוסנו בחיסון החי המוחלש לגבי אנשים עם ליקוי במערכת החיסון, תלוי בליקוי ויש להיוועץ ברופא המטפל, אם מדובר למשל בחולה המטופל בכמותרפיה, ע"פ הוראות משרד הבריאות יש להרחיק למשך 6 שבועות.
שלום. החלטתי לחסן את הילדים בני 5 ן1.שניהם מחןסנים בארבעה חיסונים מומתים.אשמח לתשובה לשאלה שמאד מציקה לי: אני אוכל לחסן אותם רק בתחילת.שבוע הבא לאחר שיתחילו ללמוד.האם בימים האלה שבהםנ יהיו בגן ללא חיסון חי מוחלש הם עלולים להידבק מילד שחוסן בחי מוחלש ולהפוך לנשאים של פוליו???כי אם כן אז לא יהיה טעם לחסן אותם...אשמח מאד לתשובה ברורה יעל
זה ייתכן, אך לא ניתן לוודא זאת ואין לכך משמעות מבחינת הכוונה לחסנם
שלום.יש לי שלושה ילדים בגילאים חמש, שלוש ותינוקת בת 7 שבועות.אם אתן את חיסון הפוליו (הטיפות) לילדי בני החמש והשלוש- האם התינוקת יכולה להידבק בפוליו מהפרשותיהם במידה ולא ישטפו ידיים כראוי?יש לציין כי שניהם קיבלו את המחומשת.
חיסון הילדים הגדולים אמור להגן על התינוקת מהאפשרות שיידבקו בנגיף ה"פראי" ויביאו אותו הביתה, לציין שהיא מוגנת מפני הנגיף החי המוחלש מהנוגדנים שקיבלה ממך
האם ניתן להפגיש ילדים שחוסנו בנגיף מוחלש אתמול עם ילדים שלא חוסנו בנגיש מוחלש אלא רק במומת מה הסיכונים הכרוכים במפגש כזה ????
אם מדובר בילדים שאין להם ליקוי משמעותי במערכת החיסון, וקיבלו לפחות מנה אחת של החיסון המומת אין בכך סיכון