כאבי ראש ואוכל
דיון מתוך פורום נוירוכירורגיה
שלום רב, יש לי נטייה לכאבי ראש מסיבות שונות כמו לחץ אך הייתי רוצה להבין מדוע כאשר אני לא אוכלת מספר שעות מתחיל כאב ראש וכמו כן מדוע כשאינני שותה קפה ביום מסוים יכאב לי הראש (למרות שאני משתדלת להמעיט מאוד בכמות הקפה שאני שותה). בברכה, ש
שלום רב למזון וקפה יש השפעה מסויימת על חלק מציבור הסובלים ממיגרנה וכאבי ראש. חשוה לזכור כי קפה בעצם הוא צמח אשר בני האדם צורכים אותו כמשקה . הקפה מכיל רכיב ( אלקלואיד קפאיני ) המשפיע על התכווצות של כלי דם ומכאן השפעתו על הופעת כאבי ראש. לעיתים המצב הוא הפוך. גמילה מקפה מעוררת כאבי ראש , כפי שאנו מכירים מצום יום הכיפורים בו כאב ראש מופיע במהלך הצום. אפשר לסייע לך בטיפול משלים. בברכה רמי מור
שלום, הבעיות הנ"ל אינן יחודיות לך. אני סובל מכאבי ראש הרבה שנים ולמדתי שכדי לסבול מזה כמה שפחות אני א' מוודא שלא אחוש רעב. משתדל לאכול איזה פרי או מוצר חלב בין הארוחות וארוחת לילה. לא מחכה שכאב הראש יזכיר לי. ב' אני מקפיד לשתות קפה לפחות 3 פעמים, על הבוקר, אחה"צ, בשעות הערב המוקדמות. ג' משתמש במרגיע כאבים שמכיל קופאין מיד עם התחלת הכאב! לא מחכה אולי זה יעבור מעצמו כי אסבול הרבה יותר וזה יהרוס לי את היום. נכון שיש הרבה צדק בכל עניני הדיאטה והמנעות מקפה אך מי שמטיף לזה לא סובל מכאבי ראש!
שלום P תודה על תגובתך, השאלה היא האם למרות העובדה שאתה צורך 3 כוסות קפה ביום, הגוף לא דורש יותר. או שברגע שאתה מוותר על אחת מכוסות הקפה מתחיל כאב ראש?. אני מאוד מסכימה לגבי העובדה שמי שלא סובל מכאבי ראש ככל לא מבין על מה אנחנו מדברים... לאחרונה המליצו לי על לקיחת כדורי מגנזיום (תוסף מזון) כפעילות מנע לכאבי ראש ועלי לציין שאכן, להערכתי, זה עוזר. בברכה, ש.