פציאליס-מה הטיפול? מי אמור להיות הרופא המטפל?
דיון מתוך פורום נוירוכירורגיה
שלום לפני כשבוע קמתי להפתעתי כאשר חצי מהפנים שלי "משותקות" חצי מהפה לא ניפתח ועין ימנית ממעטת למצמץ, רופא המשפחה נתן לי פרדינזון וימי מחלה, שלח אותי למנוחה בבית וביקור 5 ימים אחר כך, כאשר ביקשתי הפניה לנוירולוג הוא טען שאין צורך, גם יומיים אחר כך כאשר שבתי אליו עם מה שהיה לדעתי החמרה במצב שהתבטא בסחרחורות,כאבים בעור בכל בגוף חוסר מיקוד בראיה, כאבי גרון ואזניים. כאשר משפחתי רצתה לפנות אותי לחדר מיון - גם אז הוא סירב לתת לי הפניה לחדר מיון או לנוירולוג. השאלות שלי הן כאלה - מי הרופא שאמור לטפל במחלה שכזו? מה הטיפול הנכון? (לדעתי קיבלתי טיפול ראשוני נכון) איזה רופא אמור לראות אותי שכן אני עדיין במצב זה, עוד אוסיף שאני נמנעת מלנהוג בלילה כיוון שהראיה מקשה עליי נהיגה בלילה. אודה על תגובה מהירה
בעלי סובל כנראה מאותה בעיה והבוקר ביקר אצל רופאת משפחה שאף היא הליצה לו על פרדינזון במינון די גבוה של 60 מ"ג ביום. רופא אחר אצלנו (לא נוירולוג) אמר שמדובר במינון כנראה גבוה מידי. כל תופעות הלוואי שהזכרת, דרך אגב ,הינן תגובה לקורטיזון, היינו לפרדינזון. לנו המליצו לפנות לנוירולוג מומחה. מתברר שזו תופעה שכיחה לא ידוע מקורה , ולצערנו כנראה, חולפת רק לאחר מס' שבועות ואפילו חודשים, אבל לשמחתנו ברוב המקרים חולפת. כנדע יותר פרטים ניצור עימך קשר שוב. נשמח אם תעשי זאת גם את. הרבה בריאות.
האם יש קשר בין מחלת ה-PHAR לבין פציאליס? אימי סובלת ממחלת ה-PHAR ולפני כשנה עברתי בדיקת C.T לשלילת התפתחות המחלה אצלי, השאלה היא האם יש קשר בין המחלות והאם אזדקק לבדיקות נוספות לשלילת הקשר?
שלום שמי אמנון הרופא שלך צריך ללכת לבית הסוהר אתה במיידי חייב לעבור בדיקות דם ובמקביל ללכת לנרולוג שיביא לך כדורים להלחם בוירוס לעבור פסוטרפיה בפנים שבועיים רצוף כל יום לגבי העין תלך צמוד עם טיפות עניים
הרופאת משפחה אכן הפנתה אותנו לנוירולוג אבל לא בדחיפות, בעלי ילך מחר בדחיפות לנוירולוג. כמו כן רופאת המשפחה כן נתנה הפניה לבדיקות דם. מאין הידע שלך בנושא, גם אתה חלילה, חלית בזה?
בחיפוש אחר הנושא באינטרנט, לצערנו עוד לא קיבלנו חוו"ד מנוירולוג, מדובר בשיתוק על שם בל, היינו, שיתוק חלקי של עצב הפנים, הרפואה לא יודעת מה המקור לזה , כמו שלא יודעים מה הטיפול, ממליצים לטפל בעין החלשה, כדי שלא תתיבש וכן לתפעל את השרירים החלשים, להיות חזקים עד שיעבור כי לוקח הרבה זמן (מדובר בשבועות עד חודשים) , מה שכן ברוב המקרים זה עובר. הרבה בריאות לכולם.
ככל הנראה הטיםול שקיבלתי היה מינון נמוך למחלה פרדינזון 20מ"ג, היא המליצה על המשך טיפול בפרדינזון כולל הפניה לאא"ג, וכמובן דיקור סיני. המחלה נובעת המדלקת של האוזן האחראית לפציאליס, כמו גם לתופעות של כאבים בשאר הגוף, המחלה החלה מחשיפה למזגן או לרוח ישירה לאוזן, לא תמיד ניתן לראות באוזן החיצונית את הדלקת אך תופיע רגישות מאחורי האוזן.
שלום רב דיקור סיני עשוי לעזור לפציאליס (במקביל לטיפול תרופתי). אני מטפל בדיקור סיני בביה"ח איכילוב (אינני רופא). אם תרצה מידע נוסף אתה יכול לשלוח מייל בברכה מוטי צ'חנובר
כמה עולה אצלך טיפול? כמה זמן הוא כל טיפול? איזו התמחות/לימודים יש לך?