שאלה בנוגע ליציאות שתחילתם גושים קשים ולאחריהם יצאה רכה
דיון מתוך פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות
מטפלת בעצמי בטיפול שמרני. תזונה עשירה בסיבים תזונתיים והמון מים. (התזונה שלי היא בעיקר מנגו, אבטיח, ירקות מבושלים היטב כמו דלעת, בטטה, גזר, טופו מידי פעם, לעיתיים רחוקות לחמניה מקמח מלא, שעועית מושרת ומבושלת היטב) והמון מים כ 12 כוסות ביום. השתמשתי לאחרונה גם במיץ מיצוי שזיפים. הבעיה היא. שתחילת היציאה תמיד מתחילה בכמה גושים קצת קשים (צבעם בהיר יותר) ורק לאחריהם ומיד ממשיכה צואה רכה מאוד (חום כה) ולכן ההרגשה היא שתחילת היציאה מכאיבה נורא ופוצעת. וכך לא אצליח להיפטר מהפיסורה, אם מתחילת היציאה תהיה צואה רכה הסיכויים להחלים יהיו טובים יותר. כמה שחיפשתי תיאור כזה ברשת לא מצאתי. וזאת שאלתי: 1. מה הסיבה שתחילת הצואה בגושים קשים ובהירים יותר ורק לאחריהם ממשיכה צואה רכה כמו משחה סמיכה.
קרה לי גם זה נובע משינוי קיצוני בתזונה והגוף מתקשה לעכל את זה מציע לך להרבות בסיבים אבל לא להפסיק עם שאר הדברים בנוסף לקחת נורמלקס קבוע דעתי בלבד מנסיון עבר