אפונה יבשה מול אפונת הגינה קפואה
דיון מתוך פורום אבחון בקשתית העין - אירידולוגיה
לפי תשובתך להילה הבנתי את תשובתך לגבי הערך התזונתי השונה ביניהם. לא מבינה איך יתכן שבאפונה יבשה יש יותר חלבונים ופחות פחמימות מהאפונה היבשה. הרי מדובר באותה אפונה שעברה ייבוש . האם בתהליך הייבוש "הפחמימות" מתאדות ונוצרים חלבונים ? אשמח לקבל הסבר. תודה
לקריאה נוספת והעמקה
היי דבורה, ביבוש האפונה הסוכר מתפרק ויחס החלבון גדל ולכן באפונה יבשה יש יותר חלבון ופחות פחמימות מאפונת הגינה. רק בריאות