קיום יחסים כל החודש?
דיון מתוך פורום גינקולוגיה
אני לא מצליחה להרות כחצי שנה.למרות כל החישובים אני לא מצליחה "לאתר" את יום הביוץ. האם כדאי (למרות שמטיש) לקיים יחסים כל החודש (3 שבועות מכיוון שהמחזור שלי בן שבוע). האם זה יגרום לדילול הזרע או לסיכוי יותר גדול להכנס להריון?
אם המחזור שלך במרווח 28-30 יום הרי שהביוץ חל ביום 14-16 למחזור בד"כ. זאת אומרת שלא כדאי להתאמץ עד הין ה 12 למחזור או אחרי היום ה 24, כבר צמצמנו את הימים. גם אם לא תקיימי יחסים כל יום אלא כל יומיים עד שלושה לא יקרה דבר, כי אם בייצת הביצית תחכה לזרע 3-4 ימים. חוץ מזה אם קיום היחסים כרוך בלחץ כמו שאת נשמעת הדבר לא תורם לסיכוי להרות.
ממליצה מאד להשתמש בערכות הביוץ הקיימות בשוק. ניתן לרכוש אותן בכל בית מרקחת ללא מרשם. ההוראות פשוטות להבנה וביצוע. (די דומה לערכה לבדיקת הריון). בהצלחה.