אי הופעת מחזור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה

14/09/2002 | 13:06 | מאת: רוית

לרופא/לבנות שלום אני בת 27 ועברתי לפני 8 שבועות הפלה בגרדה. מאז לא קיבלתי מחזור. יש לציין כי הרופא שלי לא ערך לי בדיקות לאחר ההפלה(בדיקת דם, אולטראסאונד או בדיקה גניקולוגית) ואמר כי האיחור נובע ממתח על רקע ההפלה. מהי תקופת הזמן המקסימלית בה המחזור אינו מופיע בשל מצב נפשי? האם במהלך התקופה בה המחזור אינו מופיע יש ביוץ, כלומר האם אפשר להיכנס להריון והאם בכלל כדאי לנסות לפני שמופיע המחזור? יש לומר כי אני באמת מתוחה מאוד וחוששת מכך שלא אוכל להיכנס שוב להריון ומסיבוכים שלאחר הפלה.

לקריאה נוספת והעמקה
15/09/2002 | 00:58 | מאת:

הופעת המחזור יכולה להתעכב גם לחודשיים, אם כי משך הזמן הממוצע בו מופיע מחזור לאחר גרידה הינו כחודש ימים. במידה ומחזורייך אינם סדירים או מופיעים בתדירות נמוכה - יתכן והמחזור יתעכב גם במקרה זה. ידוע על מקרים בהם מחזור איננו מופיע במשך חודשים רבים על רקע נפשי. מכיון שביוץ מופיע לעיתים לפני המחזור - הרי שניתן להתעבר גם ללא קבלת וסת לאחר גרידה (או לידה). התשובה כדאי להרות לפני שמופיע מחזור נתונה במחלוקת. בעבר המליצו על שלושה חודשי הפסקה, כיום ממליצים לפחות על מחזור אחד, אולם אין לכך ביסוס מדעי מוצק, וקיימים הריונות מוצלחים רבים גם ללא קבלת וסת. לסיכום: על מנת להרגע הייתי מציע - 1. ביצוע בדיקת הריון - יתכן והרית. 2. במידה והבדיקה שלילית - בצעי אולטרסאונד לשלילת מצבים כגון ציסטה שחלתית היכולה לעכב ביוץ, או שחלות פוליציסטיות המראות בד"כ על העדר ביוץ בתקופה האחרונה. 3. במידה ואולטרסאונד תקין - הרגעי (הרגעי בכל מקרה!) וחכי לוסת (או להריון). 4. במידה ועדיין הוסת מתעכבת (נניח לשלושה חודשים) ואינך בהריון - יש מקום לבדיקות דם לקביעת מצב הורמונלי. 5. באופן נדיר ביותר(!!!) עלול להגרם נזק לרחם בעקבות גרידה המתבטא בהדבקויות תוך- רחמיות, דבר הגורם לדמם מועט או העדר דמם כלל. במידה וכל 4 הסעיפים שלעיל תקינים ולא מופיע וסת תוך כשלושה חודשים - מומלץ לתת טיפול תרופתי לגרימת דמם. במידה ודמם לא יופיע כתוצאה מהטיפול - יש לבצע צילום רחם או היסטרוסקופיה לשלילת הנאמר בתחילת הסעיף. שוב, הדבר נדיר ביותר וקרוב לודאי לא נוגע אליך.

17/09/2002 | 21:21 | מאת: רוית

ד"ר רוזנ ק שלום לאחר בדיקת אוטרסאונד התברר כי 2 השחלות שלי פוליציסטיות. מה פרוש הדבר? כיצד זה משפיע על כניסה להריון הבא? יש לציין כי לפני בדיקה זו לא היו לי כל בעיות במחזור, ולא ידעתי כלל כי יש לי שחלות פוליצסטיות (האם זה מצב שנגרם כתוצאה מההפלה שעברתי??)