פורום גינקולוגיה
אני משתמשת בגלולת יסמין. סיימתי את המחזור ושכחתי לקחת את הגלולה הראשונה בחפיסה. באותו לילה קיימתי יחסי מין. האם אני יכולה לקחת למחרת בהפרש של פחות מ-12 שעות את הגלולה שכביכול פספסתי? מה עליי לעשות בהמשך החודש?
הגלולות הראשונות בחפיסה הינן החשובות ביותר. כיון ששכחת את הגלולה הראשונה, יתכן שהחלו כבר תהליכי ביוץ, ובקיצור: יעילות הגלולה למניעת הריון בחודש זה יורדת. עלייך להמשיך כ ר ג י ל את לקיחת הגלולות (אין צורך להקדים ב-12 שעות את הגלולה הבאה), ולבצע אולטרסאונד וגינלי לשלילת זקיקים מתפתחים בשחלה העשויים להביא לביוץ בעוד יומיים. במידה ואין זקיקים מעל גודל של 11 מ"מ - בצעי שוב אולטרסאונד זקיקים כעבור שלושה ימים נוספים. אם גם הפעם אין זקיקים מעל 11 מ"מ - את מוגנת. אם הפעם יופיעו זקיקים מעל 11 מ"מ - המשיכי הגלולות אך השתמשי החודש גם בקונדום. במידה ויראו כבר בעוד יומיים זקיקים גדולים של 16 מ"מ או יותר (דבר נדיר ביותר בתחילת מחזור) - הרי שעשוי, לפחות תאורטית, להיות הריון כבר מקיום היחסים אותו תיארת, ואז יש לקחת פוסטינור באופן מיידי.
הייתי צריכה להתחיל את החפיסה החדשה לאחר 7 ימי הפסקה כלומר ביום ה-8 ולא לקחתי אבל גם הייתי עדיין במחזור אבל ביום ה-9, 10, 11 לקחתי ואז קיימתי יחסי מין. השאלה שלי היא: האם אני מוגנת למרות שחיכיתי 3 ימים לאחר לקיחת הגלולה או שהייתי צריכה לחכות 7 ימים כדי לקיים שוב יחסי מין?
אודה לך באם תענה לי על כמה שאלות: עברתי הפלה נדחית עקב אי התפתחות עובר ואי דופק מאז ההפלה עברו 3 חודשים התחלנו לנסות שוב אני מודדת את חום הבוקר כדי לדעת מה הביוץ כי המחזור לא סדיר וסת אחרונה 1.9.02 האם מדידת החום היא אמינה או עדיף לקנות ערכת ביוץ? 2. אני סובלת מפסוריאזיס האם יש לזה השפעה על ההריון או שזה לא קשור אודה לך התשובות לשאלות בתודה מאיה
1 במידה ולא סבלת מבעיות פוריות בעבר, ניתן להסתפק במדידת חום, למרות שזו בדיקה לא אמינה במיוחד (החום יכול לעלות כבר מעט לפני הביוץ או רק מספר ימים לאחר הביוץ). לדעתי, במידה ומוכח בבדיקת דם לרמות פרוגסטרון בימים 22-25 למחזור כי קיים ביוץ, הרי שאין צורך לקבוע את מועדו המדוייק במידה ומקיימים יחסים סדירים של כ-3 פעמים בשבוע. 2. אין קשר.
ביצעתי בדיקת b-hCG שבועיים לאחר הפריה והתוצאה שהתקבלה היתה 19, יומיים לאחר מכן בבדיקה חוזרת התוצאה 22, יום לאחר מכן החל דימום מאוד חלש. רציתי לשאול 1. מה הסיכוי שזהו הריון מחוץ לרחם? 2. האם יש איזשהו סיכוי להתפתחות הריון תקין? תודה
1. סיכוי קטן מאוד. מכל מקום חייבים לחזור על הבדיקה כעבור שלושה - ארבעה ימים נוספים ובמידה והמספר ירד לפחות מ-10, הרי שהסיפור מבחינתך נגמר, לא משנה אם היה רחמי או חוץ-רחמי. 2. ההריון אותו את מתארת איננו תקין. קרוב לודאי מדובר ב"הריון כימי", דהיינו, הריון שנגמר תקופה קצרה לאחר ההפרייה ומופל עצמונית. יש לציין את העובדה המעניינת לכשלעצמה, שכ-70% מכלל הביציות המופרות (דהיינו, ההריונות הצעירים), מופלים בדר זו בסמוך לוסת, לרוב ללא מודעות האשה על כך שהיתה בהריון.
שלום, גילי הוא 28, והייתי רוצה להתחיל לקחת זריקות להפסקת המחזור. אשמח לדעת מהן היתרונות והחסרונות של זריקות אלו. תודה.
יתרונות: 1. יעילות יחסית גבוהה (כ-97-98% במניעת הריון) 2. קל לשימוש - לא צריך לזכור לקחת גלולה כל יום חסרונות: תופעות לואי: 1. דימומים והכתמות באופן לא סדיר - שכיח 2. שינויי מצבי רוח -עד כדי דכאון - נדיר כמו כן, חסרון נוסף מהווה הפעולה ארוכת הטווח. כלומר לא ניתן להחליט פתאום שלא מעוניינים יותר לקחת, שכן משך ההשפעה הינו מספר חודשים לכל זריקה, ולעיתים המחזור ו/או הביוץ חוזרים רק לאחר תקופה ארוכה (6-12 חודש) מלקיחת הזריקה האחרונה.
שלום, אני בהריון, שבוע 23 ונמצא אצלי ממצא ציסטי, בחיבור בין הקלוויקולות (בסקירה מורחבת בשבוע 16), בקוטב העליון בעצם הסטרנום (בגודל6.8 מ"מ) לאחר ניקור מי שפיר תקין, בעלי סבל בילדותו משפרינגלס דפורמטיון, כאשר אחת מעצמות הכתפיים הייתה ארוכה יותר והוא עבר ניתוח אצל שאר המשפחה זה בא לידי ביטוי במבנה השלדי בצורה שונה (חוליות הצוואר, עצם בית החזה, צלעות אחוריות) א. האם יש לך אינפורמציה או אפשרות להפנות אותי למקור אינפורמציה בנושא שפרינגלס ב. האם ידוע לך כיצד זה בא לידי ביטוי אצל עובר (ציסטה כנראה מחוברת לעצם, לא כלי דם) ג. האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות בתודה מראש
התשובה לכל שאלותייך מתרכזת בהמלצה אחת: פנייה ליעוץ גנטי (אותו ניתן לקבל גם בקופ"ח דרך הפניית רופא נשים). ליועצים הגנטיים יש את כל האינפורמציה על המחלה אותה תיארת.
שלום. הפסקתי להניק לאחר 3 חודשים,כאשר גם במהלכם כבר נתתי תוספת כך שרמת הפרולקטין ירדה מאוד.לעומת זאת, טרם קיבלתי מחזור. האם זה תקין? אני בת 28, מחזור חודשי לפני הלידה היה סדיר (וקצר) וללא בעיות כלשהן בתחום. אודה על תשובתך.
לא ברור משאלתך לפני כמה זמן הפסקת להניק (רק ציינת כמה זמן הינקת). מכל מקום, זה נורמלי לגמרי שהמחזור יופיע לראשונה רק כעבור מספר חודשים (3-6) מסיום הנקה. עם זאת, ברוב המקרים המחזור מופיע תוך 6-8 שבועות מגמר ההנקה.
שלום רב, אני מבקשת לברר האם בשליש הראשון של ההריון מותר לשחות בים המלח ובבריכות הגופרית. תודה,
כן, במידה ולא היו סיבוכים כגון דמומים. עם זאת, לא מומלץ להכנס לג'אקוזי, ובודאי שלא למרחצאות בהם חום המים עולה על 37.5 מעלות צלזיוס או לסאונה לחה או יבשה.
האם מותר לי היום כשבוע לפני הביוץ לקחת כדורים מהסוג שציינתי ורק אם מאחר לי המחזור לעבור לאקמול ?? , אני בטיול בחול ולכן צורכת את הכדורים בתדירות גבוהה יותר
כן.
מה הסיכוי שלאשה לא יהיו ביציות בשחלות (הכוונה לפני גיל הבלות), האם הדבר נדיר?
לאחר גיל 40 התופעה הולכת ונהיית שכיחה יחסית. גיל 50 בערך הינו הגיל הממוצע להופעת הבלות (ואז כמובן אין ביציות בשחלות). בלות מוקדמת, בשנות ה-30 ואף ה-20 לחיים הינה נדירה יחסית,אך בהחלט קיימת, ויכולה לנבוע מסיבות שונות. ככל שגיל הופעת הבלות מוקדם יותר (אפילו בשנות העשרה לחיים ) - כך עולה יותר הסיכוי לקיום בעייה גנטית כגון טרנר, ועוד. הטיפול בכל המצבים הללו הינו: א. לאשה שמעוניינת בהמשך קיום מחזורים - לקחת תכשיר כגון פרוגילוטון. ב. לאשה שמעוניינת בהריון - תרומת ביצית.
האם דם מעט כרוש בוסת מעיד על בעיה כלשהי ?
יש צורך בבדיקה על-מנת לענות על שאלתך, אך ברוב המקרים התשובה לשאלתך הינה שלילית.
סליחה שאני מתפרצת אבל גם לי יש דם קרוש בווסת והייתי רוצה לדעת איזה בדיקה צריך לעשות כדי לשלול בעיה. תודה מראש
שלום, בת 32 ,לפני כ-4 חודשים סיימתי טיפול ברואקוטן. מאז הטיפול אני מרגישה צריבה בנרתיק לאחר קיום יחסים. יש לי חבר קבוע אולם מאז הטיפול אני במצב רוח ירוד בשל המון תופעות לוואי בעקבות התרופה שעדיין לא עברו כך שגם ככה בקושי מקיימים יחסים פעם בשבוע. לעניין הנרתיק באופן קבוע לאחר קיום יחסים אני מרגישה צריבה שמתגברת ביום למחרת ואני רואה שהשפתיים למטה מקבלות צבע אדום חזק. בנוסף מופיע לי הפרשה לבנה. 1. ייתכן שיש לי פטריה קבועה ולכן רק אחרי קיום יחסים הבעיה מחריפה או האם זה מעגל קסמים? אני כל הזמן צריכה לטפל באגיסטן ודומיו אך הבעיה חוזרת כעבור זמן קצר (תוך שבועיים). יש לציין שיש לי התקן (אחרי 2 לידות, ההתקן נמצא כמעט 5 שנים). סבלתי בעבר מפטריה ואפילו דלקת אבל ממש לא בתדירות כזאת. 2. האם יכול להיות שזה תגובה בעקבות הייבוש הכללי שהרואקוטן גרם לי בעור? 3. מה אפשר לעשות כדי להקל כלומר האם יש טיפול מניעתי מראש לפני קיום היחסים כי זה כאילו הטריגר. ? אני מרגישה ממש כאב של צריבה קלב בזמן החדירה (כאילו שנהייתי יותר צרה) ואילו לפני הרואקוטן לא היתה לי שום בעיה עם יחסי מין. 4. האם כדאי לי להוציא את ההתקן? 5. ואם כבר התקן.. במידה ורוצים להיכנס להריון האם צריך לחכות פרק זמן מסוים מרגע הוצאת ההתקן (למשל חודש או חודשיים?)? האם הוצאת ההתקן מתבצעת בזמן מחזור (בדומה להכנסתה) או שיכולה להתבצע בכל יום בחודש? סליחה על האריכות בדברים. אודה מאד להתייחסותך באשר לשאלותי. חג שמח, בברכה איריס
לא נראה לי סביר שלהתקן יש קשר כלשהו לתלונתך. על-מנת להתייחס ברצינות למצבך המעיק יש צורך בבדיקה מקפת של הנרתיק והערייה, תוך לקיחת משטחים וטיפול ספציפי בתוצאות שהתקבלו. יתכן ויהיה צורך בטיפול מניעתי ארוך טווח לפטריה, אולם יש לחקור באופן מקיף יותר האם קיימים טריגרים חדשים (כגון: שימוש אנטיביוטי, ממתקים, עלייה ברמת הסוכר בדם, שימוש בסבון חדש בעל PH לא מתאים, תחתונים סינטטים, תכשירים הורמונלים, מחלות רקע שונות ועוד). הטיפול הנכון יהיה: הסרת גורמי רקע מהסוג שציינתי, במידה וקיימים, וטיפול בהתאם לתוצאות המשטחים, יתכן ויהיה צורך לאחר מכן גם בטפול מניעתי ארוך טווח. ניתן להכנס להריון מיד לאחר הוצאת ההתקן. ניתן להוציאו בכל זמן שהוא. יש המעדיפים להוציא ההתקן דווקא במחזור, שכן אז צואר הרחם פתוח מעט יותר, וההוצאה אולי מעט פחות טראומטית (אך בד"כ ההוצאה איננה טראומטית בכל זמן שהוא).
לרופא היקר ומשפחתו שלומות. מקווים להשתמע בחג. נפגש בצפון לאיזה ארוחה טובה?
האם יכול להיווצר מצב שטמפון ינכס לצוואר הרחם ויתקע שם. היום בבוקר הכנסתי טמפון וכשרציתי להוציאו לאחר שעה לא מצאתי אותו, בדקתי עם האצבע (סליחה על התיאור הפלסטי) באיזור הנרתיק אבל לא היה זכר לטמפון ולא לחוט. האם ייתכן מצב שהטמפון נדחף כה עמוק והגיע לצוואר הרחם? מה לעשות במקרה זה?
קורה שטמפון נאבד בנרתיק. אם זה קורה בד"כ המיקום שלו הוא בין הדופו האחורית של צוואר הרחם לבין דופן הנרתיק. הטמפון לא יכול לחדור ממש לתוך צוואר הרחם. לצערי חבל שאיני יכול לצייר לך את המיקום. אם אינך מצליחה לבד למצוא ולשלוף אותו פני לרופא (כרגע בא בחשבון במסגרת מוקד של קופתך או מיון).
מסכים עם כל מלה של הרופא. ה ט מ פ ו ן ל א נ כ נ ס ל ך ל ר ח ם א ו ל צ ו א ר ה ר ח ם ! או שהוצאת אותו ולא זוכ רת, או שמתחבא בנרתיק כפי שתיאר הרופא, והמלצתו בעינה עומדת.
אני לוקחת גלולות ומופיעים לי מדי פעם כאבי ראש וכן מסביב לעיניים זה עובר לאחר יום יומיים במרשם רשום שזה עלול להיות אחד מתופעות הלוואי ממה נובעים הכאבים (הם לא חזקים ובהחלט נסבלים ) - כיצד ההורמונים שבגלולות משפיעות על כאבי ראש ועיניים ???
גלולות עלולות לעורר כאבי ראש מסוג מיגרנה. ההורמונים שבגלולה מעוררים את השינויים הביוכימיים המשפיעים על התכווצות כלי דם בראש וכך נוצר התקף מיגרנה. כדאי לאבחן אצל רופא המשפחה אם אכן הכאבים שלך=מיגרנה. אם כן הרי שבמידה ואת נוטלת גלולות דור שני למשל ניתן לנסות גלולות דור שלישי עם תכולה הורמונלית נמוכה יותר.
יפה אמר הרופא! (אבל הוא לא צריך שאני, הקטן, אתן לו ציונים).
אני לוקחת מזה 4 חודשים גלולות הרמונט למניעת הריון . יום חמישי הוא היום בו אני מתחילה חפיסה חדשה לאחר 7 ימי הפסקה. ביום רביעי בטעות! לקחתי גלולה 1 מחפיסה חדשה במקום יום חמישי והמשכתי למרות זאת לקחת גם אתמול- יום חמישי. מה לעשות???? להמשיך את החפיסה (אני אסיים יום קודם ... ) או לעצור - להפסיק - ולהתחיל שוב מהחפיסה הבאה??? תודה מראש, חג שמח
המשיכי לקחת את הגלולות כסדרן. לא קרה דבר. מעתה יום רביעי יהא היום בו תתחילי חפיסה.
נכון, כדברי הרופא. ובאופן כללי: אם התחלת קופסא חדשה לפני המועד בו היית צריכה להתחיל (כלומר - פחות מ-7 ימי הפסקה - לא קרה שום דבר, ועלייך פשוט להמשיך בחפיסה ולשנות את היום הקבוע לתחילת קופסאות חדשות. אולם, אם התחלת קופסא חדשה ל א ח ר המועד בו היית צריכה להתחיל, דהיינו, יותר מ-7 ימים הפסקה, אזי את בבעייה, כיון שכבר התחילו אולי תהליכי ביוץ. במקרה כזה יש להמשיך, ולהשתמש באותו החודש באמצעי נוסף כגון קונדום.
אני מתכננת להיכנס להריון בזמן הקרוב וברצוני לדעת כמה זמן לפני הביוץ עליי להפסיק לקחת כדורי שיכוך כאבים אותם אני לוקחת לכאבי גב ( אלגולזין פורטה ורוקסט פלוס)
שולמית, גם אני סובלת מכאבי גב כיצד מקיימים יחסי מין עם כאבי גב??? יש לי בלטי דיסק - האם עלולה להיות החמרה בהריון ?????????????????
הריון בודאי עלול להחמיר בעיות גב. כדאי טרם הריון לטפל בהן. גם לגבי יחסי המין קודם כדאי לדאוג לטיפול לגב ואז ממילא לא תהא בעיה בקיום היחסים. מעבר לטיפולים להרגעת הגב הכואב כדאי להתמקד גם בטיפולים למניעת חזרת כאבים. יש כמה עצות לכך: הפחתת עודף משקל אם קיים, שמירה על יציבה נכונה (ישיבה נכונה, הרמת משא בדרך נכונה) וחיזוק שרירי הגב.
אינך חייבת להפסיקם. עם זאת, במידה והרית, הרי שבמהלך הטרימסטר הראשון (לא מדובר על השבועיים הראשונים שאת עדיין לא יודעת שאת בהריון וטרם האיחור בוסת) רצוי לעבור לשימוש באקמול בלבד.
אימי בת 61 בריאה בדר"כ ללא רחם (לפני לפחות כ-15 שנה) במתן שתן מרגישה צריבה וכאבים עזים לאחר שטופלה אנטיביוטית/ויטמינים/כדור לשכוך כאבים כלום לא עזר כמו כן עברה את כל הבדיקות המקיפות ולא מצאו כלום וזה מאוד מטריד ובלתי נסבל. לכן אני פונה בשאלה אופיו או מי בארץ מתמחה בתחום פרטי או דרך קופ"ח אשמח לקבל אינפורמציה בהקדם. תודה מראש וחג שמח. דוד
אם לא מדובר בזיהום בשתן או בנרתיק, יתכן מאוד שמדובר בשינויים ניוונים ברירית הנרתיק ושמסביב לשפכה, עקב חוסר אסטרוגן. במידה וזו הסיבה, הרי שהשמת משחת אסטרוגן מקומית מידי יום עשוייה להביא לשיפור בתסמינים תוך כשבועיים - שלושה.
שאלה מביכה אך מסקרנת. לעיתים אני סובלת מפטריה נרתיקית הגורמת לעיקצוץ וגרד בלתי נסבלים. אלא שעם האורגזמה (מכל מגע שהוא) התופעות נעלמות למספר שעות. האם זו תופעה פרטית שלי או שיש לכך הסבר הגיוני. תודה, בילי.
שינוי PH הנרתיק כתוצאה מהפרשות בלוטות הסיכה שבנרתיק כתוצאה מהאורגזמה יכול להסביר את התופעה אותה ציינת.
אני 4 ח' אחרי לידה קיסרית ושבעויים לפני המחזור המשואר אני מרגישה כאבים בבתן תחתונה. כאב דומה לזה שהרגשתי תמיד יום לפני מחזור, אבל עכשיו זה נמשך שבועיים, כבר לא ישנתי בלילה בגלל זה... התקשרתי לגינקולוג שלי : הוא אמר לי שזה כשור לביעוץ ושאין לי מה לדאוג... אבל למה זה כ"כ כאב?! אקמול לא עזר... ממה זה נובעה?
כאבי ביוץ בד"כ לא נמשכים שבועיים אלא יום-יומיים, מה גם שהתופעה אצלך חדשה. לפיכך יש לבדוק האם לא מדובר בגורם אחר לכאב כגון דלקת אגן, ציסטה שחלתית, אבן בדרכי השתן, זיהום בדרכי השתן, בעייה במערכת העיכול, ועוד ועוד... בקיצור: בדיקה גופנית רצינית הינה הכרחית במקרה שלך, כנראה גם בשילוב בדיקות הדמייה ואולי גם בדיקות גם ושתן.
עברתי כריתת חצוצרה בשל הריון מחוץ לרחם לפני מספר חודשים. מאז משתנה וגדל מספר הימים שבין ווסת אחת לשניה. כעת עברו 39 ימים מאז וסת אחרונה וישנם סימפטומים המזכירים הריון (בחילות, עליה בתדירות מתן שתן, כאבים בפטמות) כבר שבועיים. אבל בדיקת הדם שעשיתי היום יצאה שלילית. מכירים מצבים שכאלה? אולי הפנייה לחומר כתוב? האם יכול להיות שהסימפטומים שציינתי נובעים מהיעדר חצוצרה ולא מהריון? בעבר לא היו לי סימפטומים כאלה בין וסתות.
הסמפטומים אותם את מתארת לא קשורים כלל וכלל להריון החצוצרתי ולכריתתו. הסמפטומים אותם את מתארת, במידה ואינך בהריון, יכולים להצביע על מצב של איחור בוסת כתוצאה מהעדר ביוץ, דבר שיכול לפעמים לקרות. העדר ביוץ הינה תופעה שכיחה שקורית לפעמים (אין הדבר מצביע על כך שתמיד אין ביוץ, וכן אין הדבר קשור להריון מחוץ לרחם שעברת). העדר ביוץ יכול לנבוע ממתח נפשי, ציסטה שחלתית, הפרעה הורמונלית, או גם מהעדר סיבה ספציפית כלשהי. רצוי לבצע אולטרסאונד לבדיקת תקינות אגן והעדר ציסטה שחלתית. במידה ותקין - ניתן לחכות למחזור, או לחלופין, לקחת תכשיר פרוגסטטיבי כגון ארגסט למספר ימים לשם קבלת המחזור.
שלום רב, לפני כשלולשה שבועות ילדתי (לידה שניה, וגינלית, ללא סיבוכים ועם חתך מינימלי שהתאחה). הדימום שהחל עם הלידה טרם פסק. כמות הדמם פחתה, אך עדיין עלי להחליף בין פד אחד לשניים ביום. צבע הדם חום-אדמדם (לא טרי) ואין ריח חריג. לא זכור לי דימום כה ארוך בלידה הקודמת. האם פרק זמן זה חריג? עד מתי צפוי הדמם להמשך? האם יש לפנות לבדיקה ע"י רופא (קבעתי תור בתום 6 שבועות מהלידה). תודה!
דימום לאחר לידה נמשך בד"כ עד 6 שבועות (וגם לעיתים עד8 שבועות, ואין הדבר חריג במיוחד). מכל מקום, המהלך אותו את מתארת הינו תקין לחלוטין. בדיקה לאחר 6 שבועות רצוייה בכל מקרה לבדיקת תקינות האגן לאחר הלידה ולשקילת התאמת אמצעי מניעה. מזל טוב!
בבדיקת אולטרסאונד שערכתי נמצא כי רחם שרירני, קיר אחורי שרירן בגודל 38x43. בצואר הרחם נמצאו מס' מבנים ציסטים בגודל עד 4 מ"מ. שאלותי הן: 1. מה משמעות המימצאים בצוואר הרחם? 2.כיצד ניתן לטפל בהם? 3. האם גודל השרירן ברחם אמור להדאיגני? 4. האם ישנה אפשרות טיפול בשרירן ללא הוצאת רחם (טכניקה חדישה)? 5. האם כאבי הבטן מהם הנני סובלת לאחרונה קשורים למימצאים הנ"ל? לתשובתך אודה
1. הממצאים בצואר נקראים NABOTIAN CYSTS והינם נעדרים כל משמעות קלינית. 2. אין צורך ולא ניתן לטפל בהם. 3. השרירן אותו תיארת הינו בעל גודל בינוני. שרירנים ברחם קיימים בכשליש מהנשים מעל גיל 35, אך יכולים להופיע גם בגיל צעיר יותר. הם ל א הופכים לסרטניים. יש לעקוב באולטרסאונד פעם בחצי שנה לודא שאינם גדלים יתר על המידה. אין כל צורך לטפל בהם אם: א. אינם גורמים בעיות כגון דימומים, כאבים שלא מגיבים לתרופות, לחץ על שלפוחית השתן, וכד'. ב. אינם גדלים באופן חריג. לכן: אם אינך סובלת מכאבים, דמומים חריגים או תופעות אחרות, אין צורך כלל להתייחס לשרירן, ורצוי מעקב חצי-שנתי בלבד. 4. יש היום טכניקות חדשות יותר לטיפול בשרירני רחם, אך הטיפול יתבצע רק אם האשה סמפטומטית (דהיינו, סובלת ממה שתארתי לעיל). בין השיטות החדשות אציין שלושה: א. קבלת זריקה בשם דקקפטיל פעם בחודש. הזריקה מצמקת בד"כ את השרירן, אך חסרונות השיטה: 1. לאחר גמר הטיפול - השרירן יכול שוב לגדול חזרה. 2. הזריקה גורמת להופעה זמנית של "בלות" אם כל תופעות גיל המעבר הכרוכות בכך. ב. חסימת כלי הדם המספקים את השרירן, בתהליך הנקרא ANGIOGRAPHIC EMBOLIZATION . בתהליך זה, תחת בקרת שיקוף רנטגני, נכנסים עם קטטר דק דרךעורק הירך, עד שמגיעים לכלי הדם הרחמיים המזינים את השרירן. דרך הקטטר חוסמים את אספקת הדם לשרירן בטכניקות שונות. ג. "המסת" השרירן ע"י גלי אולטרסאונד. הטיפול נעשה במספר פגישות, כל אחת במשך שעה-שעתיים. הטיפול הינו עדיין בגדר נסיוני, ואין מספיק הוכחות ליעילותו. בנוסף, ניתן לטפל לא במיומה עצמה, אלא ב ב ע י ו ת אותה היא עשוייה לגרום. למשל, לטפל בדימומים ע"י תרופות שונות לעצירת הדימום, או בכאבים - ע"י משככי כאבים למיניהם. 5. יתכן שכן ויתכן שלא. הדבר ניתן לאיבחון משוער בבדיקה גינקולוגית פשוטה.
לד"ר רוזנק תודה מקרב לב על תשובתך המפורטת. חג שמח!
שלום רב, אני בת 47, נשואה בעבר סבלתי מוסטבוליטיס נותחתי בהצלחה מרובה(מאז לא ביקרתי כמעט אצל רופאי נשים)לא מכבר התגרשתי והיו לי מספר פרטנרים והכל היה בסדר מאז שהכרתי את בעלי הנוכחי מזה כשנה וחצי יש לי בעיות רציניות, אני סובלת מפטריה חוזרת בנרתיק אני מטופלת כל הזמן בכדורים להחדרה לתוך הנרתיק,משחות למיניהם וכן מזה כשנה אני לוקחת טריקן למניעה()אוי ואבוי לי אם לא לקחתי בזמן), לאחרונה שמתי לב שאני חוזרת עם גרד עז וצריבה אם אני מבלה בים,גקוזי,או בריכה, מאז אני כמעט נמנעת מללכת למקומות כאלה,בתקופה האחרונה לאחר חזרתי מחופשה חזרתי עם גרד עז וכאבים וכמובן שהלכתי מיד למיון נשים ,עשו לי תרבית, והתברר שאני סובלת מקנדידה, כמו כן מחיידק שנמצא במעיים בד"כ, כרגע אני מטופלת באנטביוטיקה צפורל למשך 10 ימים ויודעת בודאות שהפטריה תחזור לאחר השימוש באנטיבוטיקה, עליי לציין שבעלי עבר את כל הבדיקות הכמעט אפשריות,כגון:בדיקה אצל רופא נשים, בדיקות דם,בדיקת זרע, וכן לקח טריקן למשך חודש ימים, וכו' והכל יצא תקין ברצוני לדעת האם אפשר לדעת ע"י בדיקות דם של שנינו התאמה פיזית היש דבר כזה? אנא עיזרו לי בקשר לפטריה החוזרת ונשנית שלא לדבר על מחיר העלות הגבוה לכדור זה שגורם לחור בתקציבי. תודה מראש לילי
הבעייה שתיארת הינה אכן קשה, ודורשת מספר בדיקות, יתכן גם ביופסיה. ממליץ במקרה זה לפנות לרופא שתחום התמחותו הינו "מחלות העריה ולהדן". בררי בקופ"ח שלך או במרכז הרפואי בקרבת מגורייך.
מנסיון אישי ממליצה לך לנסות לקחת כדורי אצידופילוס! מוכרים ללא מרשם בכל בית מרקחת בהצלחה
מעיין בוקר טוב ותודה רבה לך! אך ברצוני לדעת כמה פעמים לוקחים ואיזה אורך תקופה, כמו כן הייתי מבקשת אם את יכולה לספר לי קצת מנסיונך האישי ושוב תודה על תשובתך הכנה. לילי
מעיין בוקר טוב ותודה רבה לך! אך ברצוני לדעת כמה פעמים לוקחים ואיזה אורך תקופה, כמו כן הייתי מבקשת אם את יכולה לספר לי קצת מנסיונך האישי ושוב תודה על תשובתך הכנה. לילי
שלום! קיבלתי טיפול של 6 נרות אגיסטן ומשחת קומאגיס, שאלתי האם ניתן להשתמש בטיפול, כאשר יש ספק של הריון ( מנסה להיכנס להריון, צריכה לקבל מחזור בעוד שבוע, ללא גלולות)? תודה
חיובי.
לפני שבוע הייתי אצל רופא נשים בגלל פטריה. הוא נתן לי 3 נרות לשלושה ימים ומשחה לבוקר ולערב. בנוסף הוא נתן לי כדור אחד של אטריקן. עשיתי את הטיפול לפי ההוראות והמצב יותר טוב אבל יש לי טיפה הפרשות. השאלה שלי היא האם קיום יחסי מין יזיק לי עכשיו או שזה לא משנה? האם זה מדבק? כלומר יכול להדביק את בן זוגי? תודה
במידה ואכן מדובר בפטריה (וקרוב לודאי שכן, לאור התגובה הטובה לטיפול), קיום יחסי מין לא יזיק. אין צורך לטפל בבן הזוג במידה ויש זיהום פטרייתי, ולכן, בבן הזוג, גם אם הוא "נדבק", זה שטחי על פני העור בלבד, ויעבור מעצמו במידה וטופלת.
אני נוטלת גלולת מסוג פמולן באופן קבוע -לא פיספסתי שום יוםבמשך כחצי שנה , אני מניקה באופן מלא, חודש שעבר קבלתי מחזור לראשונה בתאריך 10.8, המחזור היה באופן רגיל כמו לפני הלידה, החודש משום מה עדיין לא קיבלתי מחזור, האים יתכן שאני בהריון, ואים אני בהריון זה מסוכן שאני ממשיכה לטול גלולות, והאים זה שקיבלתי מחזור בחודש שעבר אומר שאני אמורה לקבל באופן סדיר כל חודש, אודה מאוד לתשובה מפורטת ומהירה .
הרבה פעמים מחזורים בהנקה אינם סדירים, ויכולים להופיע גם פעם בחודשיים-שלושה, כך שאין הדבר שתיארת מצביע על הריון. אולם בכל מקרה כדאי לבצע בדיקת הריון למען השקט הנפשי. לא תוארו מומים עובריים כתוצאה מלקיחת פמולן, אך יש להפסיק לקחתו מיידית במידה ואת מגלה שאת בהריון. הסיכוי להריון על פמולן והנקה מלאה הינו נמוך (כ-2-3%). מתשובתי לעיל משתמע שאם אינך בהריון, לא בהכרח תמשיכי לקבל כל חודש. יתכן שתקבלי כל כמה חודשים ויתכן שלא.
האם ישנו מצב שבו שום טיפול תרופתי לא יעזור לבייץ? מה הן שחלות שהתנוונו? וכיצד מאבחנים זאת?
כן. לאחר גיל המעבר אין ביוץ כי אין יותר ביציות. באופן נדיר נגרם מצב בו "גיל המעבר" מופיע מוקדם מהצפוי, דהיינו, לפני גיל 40, מצב הנקרא "בלות מוקדמת". בד"כ הסיבה לתסמונת לא ידועה, והיא נדירה למדי. אבחנת המצב נעשית בבדיקות חוזרות של הורמוני בלוטת יותרת המוח LH ו-FSH שהינם באופן קבוע ברמה גבוהה (מעל 25). מצב כזה מלווה לעיתים קרובות גם בהעדר וסת, למרות שדווחו מקרים בהם המצב לא היה קבוע. במצב זה לא ניתן לגרום לביוץ באמצעים תרופתיים והפתרון היחיד להריון הינו דרך תרומת ביציות. (בספרות דווחו מקרים בודדים של הפיכות המצב וגרימת ביוץ בסופו של דבר ע"י פרגונל, אך זהו היוצא מן הכלל).
שלום. קראתי את ההודעות הקשורות בנושא ואני מבינה שהלחות הרבה באיבר מיני בזמן גירוי - נורמלית לחלוטין . העניין מפריע לחבר שלי בזמן קיום יחסי המין ,היות והלחות מפחיתה את החיכוך ואת ההנאה שלו. האם יש דרך להפחית מרמת הרטיבות באמצעות תכשיר כלשהו?
נראה לי כי חברך צריך להתרגל למצב ולברך על כך שאת מגורה כראוי. זוגות רבים סובלים מבעיה הפוכה של יובש. למיטב ידיעתי לא קיים תכשיר כלשהו להפחתת הרטיבות (ואולי טוב שכך).
אני בת 35 ולאחר צילומי אולטראסאונד נתגלה אצלי "ציסטה" בשחלה הימנית,אך לאחר בירור נוסף מסתבר שהדימום אינו נובע מהציסטה,הרופא שלח אותי לעשות קולפוסקופיה?...מה הוא מחפש ?זה מאוד מלחיץ אותי.בעבר עברתי 2 ניתוחי לייזר לאחר שנתגלה אצלי "טרום סרטן" "דיספלזיה אני חושבת שזה המונח הנכון?! בהתחלה בדרגה 1 ואח"כ חזר בדרגה 2 האם יכול להיות שזה חזר? אני מדממת כבר חודש כמעט ללא הפסקה למעט בזמן שניתנו לי כדורים.הרופא לא רצה למסור יותר מידי מידע לפני שהוא יהיה בטוח,אולי תוכל לעזור לי קצת ולשתף אותי לאן הוא חותר אם הבדיקה זו? אני מאוד לחוצה.
קולפוסקופיה הינה בדיקה המיועדת לשינויים היכולים לחול בצואר הרחם. לאור ההסטוריה שקיימת אצלך לדיספלזיה צוארית ולאור הדמם הממושך אותו את חווה, הרופא, בצדק, מתמקד בצואר הרחם, שכן הדיספלזיה יכולה לחזור למרות הטיפול שעברת. עם זאת, זה שהדמם פסק בזמן שלקחת כדורים מצביע על כך שיתכן מאוד ומקור הדימום איננו מצואר הרחם אלא נובע מדמם רחמי כתוצאה משינויים הורמונלים כאלו ואחרים. מכל מקום, צודק הרופא ברצונו לשלול שינויים בצואר הרחם.
האם יש אפשרות הדבקה מ-הרפס סימפלקס טייפ 1 ל-טייפ 2 ?
לא. אלו שני זנים נפרדים של הוירוס, וזן אחד לא "הופך" לזן. שני. זהומי הרפס של מערכת המין הינם ב-85% מזן ("טייפ") 2 ו-15% מזן 1. לעומת זאת, זהומי פנים ולוע הינם בעיקרם של זן 1.
אני מבינה שההדבקות הינה במגע מיני בלבד.איך הדבר אפשרי כאשר יש לי בן זוג קבוע שנים רבות והוא אינו סובל מהרפס?
שלום רב, אני בחורה בת 31. שמתי לב שמזה כשנה (לאחר שעברתי את "מחסום ה-30") אני חווה מחזורים תכופים יותר (במרווח של פחות מ-28 יום בין מחזור למחזור), ארוכים יותר (שבוע ויותר) וקשים יותר (תשוקה בלתי נשלטת למתוק, כאבים עזים ביותר עד כדי הפרעה בתפקוד, דימום קשה). שאלתי היא: מהם השינויים ההורמונלים העשויים לגרום לשינוי זה, והאם יש קשר לתזונה ולהגברת הצריכה של שומן רווי במזון (הקשר: יצירת פרוסטגלנדינים מעודדי דלקת בעלי השפעה שלילית על המערכת ההורמונלית ומערכת הדם). לתשובתך המקצועית אודה.
כאמור שאלתי לגבי הגורמים המשפיעים על שינויים במחזור הווסת לאחר גיל 30 וזכיתי להתעלמות מוחלטת. זו בגלל שאין מי שיודע לענות לי או מה?? התשובה חשובה לי על מנת שאוכל לשקול טיפול מתאים. אגנס.
היי אגנס. לעניות דעתי אין קשר לגיל או לסגנון החיים.ולבעיה שהצגת. יש לגשת לרופא לבדיקה כדי לשלול אפשרות למיומה או ציסטה שעלולים להיות הגורם לדימומים הקשים והארוכים אותם את מתארת.
ד"ר שלום אני ובן זוגי לא משתמשים בקונדום (אני לוקחת גלולות) . כל פעם אחרי שאנחנו מקיימים יחסי מין שורף לי..שאלתי גניקולוגית שבדקה אותי למה זה קורה והיא אמרה לי שזה בגלל שיש לי דלקת אבל עדיין שורף לי גם אחרי שהדלקת עברה. האם יכול להיות שהזרע שלו גורם לתופעה, כי שורף לי רק שיש מגע עם הזרע ואם יש בעיה..היא אצלי או אצלו? איך אפשר לרפא את זה? תודה מראש.
יתכן ומדובר בדלקת פטרייתית או חיידקית, אך יתכנו גם המון סיבות אחרות. מומלץ בשלב ראשון להבדק שוב אצל רופא נשים המומחה למחלות הלדן והערייה. בררי על רופא נשים בעל סוג התמחות זה בקופ"ח שלך או במרכז הרפואי במקום מגורייך. קרוב לודאי שהרופא יבדוק שוב את הנרתיק, יקח משטחים ואולי אף ביופסיות, ויציע לך טיפול מתאים. באופן גס ניתן לחלק את הגורמים ל:פטרייתים, חיידקיים, וירלים, אלרגניים ומחלות אחרות השייכות לתחום העור. בטוחני שניתן להגיע לפתרון ע"י כך שתנקטי בגישה שציינתי לעיל, ואל לך להתייאש.
לקחתי גלולות מסוג דיאנה במשך 6 שנים, בחודש וחצי האחרונים איני נוטלת גלולות, לא קיבלתי מחזור אבל ישנם לעיתים כתמים חומים (של דם כנראה) אך לעיתים רחוקות ולא כל יום (הפרש של יום יומיים בין לבין). אני מעונינת להמשיך לקחת גלולות ןכידוע יש לקחת גלולות עם קבלת המחזור. רופא נשים נתן לי כדורים לקבלת מחזור, השאלה היא האם לקחת אותם או שה"כתמים" שהופיעו מספקים וניתן להתחיל בגלולות? האם יש צורך להשתמש באמצעי מניעה נוספים בתקופה זו?
הכתמים שראית אינם מהווים מחזור, ולכן יש להתחיל לקחת את הכדורים שקיבלת מהרופא לפי הוראותיו, לקבל מחזור לאחר מכן, ואז להתחיל לקחת את הגלולות כפי שהסביר לך. ודאי שאינך מוגנת מהריון עד קבלת הוסת, ולכן, עד אז יש להשתמש באמצעי מניעה כלשהו כגון קונדום.
המחזור שלי לא סדיר כלל. אני בקרוב מתחתנת ולא מעוניינת שהמחזור יופיע בתקופה הזו. מה עושים?
לוקחים גלולות זה הפיתרון היעיל...
התשובה תלוייה - א. בתאריך בו קיבלת וסת ב. בתאריך החתונה. אודה לך אם תתני 2 תאריכים אלו לקבלת תשובה הולמת.
התשובה תלוייה - א. בתאריך בו קיבלת וסת ב. בתאריך החתונה. אודה לך אם תתני 2 תאריכים אלו לקבלת תשובה הולמת.
התשובה תלוייה - א. בתאריך בו קיבלת את הוסת האחרונה. ב. בתאריך החתונה. אודה לך אם תתני 2 תאריכים אלו לקבלת תשובה הולמת.
שלום יש לי סימני מתיחה באיזור הישבן והרגליים העליונות אבל המקום שהכי מפריע לי זה החזה צבעם הוא ורדרד לבן ובחזה הם יותר בולטים מאשר בשאר המקומות משקלי הוא 65 בגובה של 1.67 מה עליי לעשות כדי לטפל בהם? אנא עזרי לי. תודה.
האם את בהריון? האם לאחר לידה? ישנם מספר תכשירים שניתן באמצעותם "להבהיר" את סימני המתיחה הללו כגון "ליידי פצפון" ועוד. קשה להעלימם לחלוטין, בטח לא בתקופת הריון. שאלי את הרוקח או רופא עור.
אני לא בהריון ומעולם לא הייתי סימנים אלה קיימים מאז שאני בערך בת 15
האם באמת ניתן להעלים את הסימנים או אפילו רק להפחיתם?
לרופא שלום, אני נוטלת גלולות מסוג מרסילון כבר תקופה של שנתיים. לאחרונה החל להופיע דימום קל מאוד באמצע החודש, והדבר חוזר על עצמו. נבדקתי אצל גניקולוג שאמר לי כי הכל בסדר, פשוט הגלולה חלשה מדי ושעליי להתעלם. ברצוני לדעת מה זאת אומרת גלולה חלשה? וממה נובע הדימום?
גלולה חלשה משמעותה שכמות האסטרוגן בתוכה הינה במינון נמוך. (20 מיקרוגרם). זהו מינון נמוך מספיק על-מנת להבטיח מניעת הריון מצויינת, אך "המחיר" של מינון נמוך כזה הינו לעיתים כתמים, כיון שכמות האסטרוגן לא מספקת להחזקת רירית רחם יציבה. הדבר הינו חסר משמעות קלינית, אינו מעלה סיכוייך להריון, אך אם עדיין מפריע לך מסיבות כלשהן, ניתן להשתמש בגלולות במינון גבוה יותר כגון אורטוציקלן, מינולט וכד' המכילות 30 מיקרוגרם אסטרוגן, אך שוב, אין בכך כל צורך רפואי.
שלום! בזמן האחרון בזמן המחזור החודשי יורד לי כמות דיי נכבדת של מיים ללא צבע וללא ריח ולכן הגעתי למסקנה שזה לא בריחת שתן, ואם כך מהיא התופעה הזו? תודה מראש,קרן
יש צורך בבדיקת ההפרשה עליה את מדברת ע"י רופא הנשים שלך. אין אפשרות לאבחן את המצב דרך האינטרנט.
עיינתי באופן מיוחד ברשימת הפורומים הקיימים, ולא מצאתי משהו מתאים. לכן, בדלית ברירה, תוכלי לפנות גם לפורום זה, ובכוחותי הדלים אשתדל ככל יכלתי להיות לך לעזר כלשהו.
שלום, יש לי מחזור די סדיר של 37 יום. שאלתי היא האם הדבר אומר כי בשל המחזור הארוך אין לי ביוץ?
לא בהכרח. מאוד יתכן שקיים ביוץ אך הוא מאוחר, קרוב לודאי ביום ה-23 פלוס מינוס יומיים (דהיינו יום 21-28). על-מנת לודא קיום ביוץ, הפשוט ביותר במצב שלך יהיה לבצע בדיקת דם לרמות פרוגסטרון בערך ביום 29-30 למחזור (כשבוע לפני הוסת המיועדת). לפי ערכי המעבדה אליה תפני תוכלי לדעת על נקלה אם היה ביוץ או לא.
לא בהכרח. מאוד יתכן שקיים ביוץ אך הוא מאוחר, קרוב לודאי ביום ה-23 פלוס מינוס יומיים (דהיינו יום 21-25). על-מנת לודא קיום ביוץ, הפשוט ביותר במצב שלך יהיה לבצע בדיקת דם לרמות פרוגסטרון בערך ביום 29-30 למחזור (כשבוע לפני הוסת המיועדת). לפי ערכי המעבדה אליה תפני תוכלי לדעת על נקלה אם היה ביוץ או לא.
ראשית תודה על תשובתך. אינני מבינה דבר אחד, במידה ולא קיים ביוץ כיצד ייתכן שכל 37 יום לערך יש מחזור - באופן קבוע? וכן גם לאחר שלקחתי גלולות שנתיים והפסקתי לחודש הופיע כרגיל המחזור?
מבקשת עזרה בנושא לשון שורפת. מה גורם לכך? התייעצות עם רופא פנימי ועם גסטרו לא הועילה, הועלתה השערה כי זוהי הםפרעה הורמונלית כלשהיא? תודה
יתכנו מגוון סיבות בינהן השכיחה הינה פטריה אך יכולות להיות גם סיבות אחרות כולל חוסר במינרלים וויטמינים מסויימים ועוד. עדיף לפנות לרופא אף-אוזן-גרון שיבדוק ואולי גם יקח משטח וישלח לבדיקות דם מסויימות.
2 שאלות: 1) אני בהריון בשבוע 27 ויש לי דימומים מהאף ומהחניכיים כבר משבועות ראשונים. לאחרונה עשיתי בדיקת קרישה ויצאה תוצאה מחוץ לתחום - FIBRINOGEN DIR = 540 (התחום: 200-400) שכחתי את הערכים. הרופא שלי בחו"ל לכן עלי לדעת כבר - מה הדבר אומר? האם יש בכך סיכון לעובר? האם יש טיפול? האם ניתן לדחות הטיפול לאחר ההריון? והאם יש לטפל בכלל בנושא? - אציין כי לפני ההריון תופעה זו לא הופיעה לעיתים קרובות (כל יום) כמו בהריון עצמו. 2) לפני ההריון הייתי אצל רופא נשים עקב בעיות במחזור ולראשונה נאמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות לאחר בדיקת US. מאז נכנסתי להריון והחלפתי רופא שכלל לא הזכיר את התופעה - לא לפני הכניסה להריון ולא אחריה, למרות שערכתי בדיקות US במרפאה לעיתים קרובות. גם בבדיקות סריקת המערכות שעברתי על ידי רופאים שונים (שבוע 15 + 24) לא נכלל או הוזכר ממצא זה. האם הדבר אומר שכבר אין לי שחלות פוליציסטיות? או שהתופעה קטנה ולא חשובה או לא נראית? האם נהוג לציין ממצא כזה באופן שגרתי בבדיקות US או בבדיקת סריקת מערכות כמו ציון יתר הממצאים (שיליה, רחם, איברים...)?
1. אם זו אכן הבדיקה החריגה היחידה מכל בדיקות הקרישה שביצעת הרי שאין זה מסביר את הדימום מהחניכיים כיון שרמות פיברינוגן בד"כ עולות קצת בהריון, והרמה איננה גבוהה בהרבה מהתחום העליון של הנורמה. אין בכך סיכון לעובר, כאמור בהנחה ויתר בדיקות הקרישה בגדר הנורמה. 2. אין משמעות לשחלות פוליציסטיות בהריון. המשמעות הקלינית היחידה של שחלות פוליציסטיות הינן בהיותן לעיתים קרובות גורמות למחזורים לא סדירים, שיעור יתר, השמנה וקושי בהתעברות. כיון שהרית - הרי אין לכך כל משמעות כעת. לציין שלא כל התופעות שציינתי תמיד מופיעות בהקשר לשחלות פוליציסטיות. השחלות בד"כ כבר לא מודגמות מעבר לחודש הרביעי להריון בהיותן מוסתרות ע"י הרחם הגדל, ולכן לא צויינו בבדיקות שעברת. לסיכום, תשכחי מהשחלות הפוליציסטיות במהלך ההריון הנוכחי. אין לכך כרגע שום משמעות.
אני רווקה בת 31. לפני כחצי שנה, בעקבות מקרה חד פעמי של ביוץ מחוץ לרחם, הומלץ להתחיל ליטול גלולות מסוג מליאן. המחזור נכנס לשיגרה קבועה, אולם אתמול, שבוע לפני תאריך המחזור המיועד הופיע דימום שנראה כתחילת מחזור. האם עלי להתחיל לדאוג, מה פשר הדבר. אני מעוניינת בתשובה דחופה מכיוון שרופאת הנשים שלי אינה כה נגישה.
א. לא ברור לי מה זה "ביוץ מחוץ לרחם". ביוץ הינו תמיד תהליך בו משתחררת ביצית מהשחלה. ב. דימום תוך כדי לקיחת גלולות יכול לנבוע משכחה של גלולה אחת או יותר, שלשולים, לקיחת אנטביוטיקות מסויימות, גלולות "חלשות" כגון מליאן, ועוד. אם את בטוחה שלקחת את הגלולות כסדרן את מוגנת מהריון ואין לך מה לדאוג. עומדת בפנייך האופציה להמשיך כרגיל (ויתכן שימשיך דמם חלש פה ושם אך הדבר חסר משמעות קלינית), או להפסיק את החפיסה (במידה ונשארו לך רק 7 גלולות או פחות), לקבל וסת, ולהתחיל חפיסה חדשה בעוד שבוע (דהיינו, אם הגלולה האחרונה נלקחה אתמול - יום שלישי, את מתחילה את החפיסה הבאה ביום רביעי בשבוע הבא, וזה תמיד יהיה היום בו תתחילי חפיסה חדשה - פעם בארבעה שבועות). נראה לי כי אופציה זו עדיפה. במידה ושכחת לקחת גלולות - יש לשלול קודם כל מצב של הריון. במידה והדמם לא מסתדר גם בחפיסה הבאה - יש לפנות לרופא נשים לבדיקה וביצוע אולטרסאונד לשלילת גורמים נוספים העשויים לגרום לדמם רחמי בלתי סדיר.
ראשית, תודה רבה על התשובה הארוכה, המעמיקה והעניינית. שנית, לגבי ה"ביוץ מחוץ לרחם"-כמה ימים לפני קבלת המחזור החודשי שלי בתקופה שלפני נטילת הגלולות תקף אותי כאב חזק במיוחד באיזור הבטן התחתונה שמנע ממני לעמוד, ללכת ובכלל מכל תזוזה שהיא. אושפזתי בעקבות כך בביה"ח ולאחר בדיקות אלטראסאונד ושמירה קפדנית של אחות צמודה נאמר לי כי התפוצץ לי זקיק בתהליך הביוץ. בעקבות כך הומלץ כי עליי להתחיל לטול גלולות. הפחד שלי נובע מחזרה של הבעיה הזו היות והכאבים היו כאבי תופת.
אני מקיימת יחסי מין בתקופה של שלוש שנים עם בעלי ועם מאהבי שאלתי האם זה יכול לגרום לזיהומים דלקת בשתן או פטריה?? האם זו גם סיבה לזה והאם בכלל זה נורמלי מבחינה גופנית מצב זה?? תודה רבבה
התשובה לשאלתך הראשונה הינה חיובית. השאלה השניה לא מובנת לי לצערי.
שלום אנו זוג צעיר, אני בן 32 ואשתי בת 27 אנו נשואים 4 שנים וגמלה בליבינו ההחלטה להיכנס להריון וכי הגיעה העת לכך. האם אתה ממליץ על כל אותם בדיקות גנטיות כולל טי זקס אדמת וכו... שכל כך מומלצות? מה הן יכולות לתרום? אני מעוניין לעשות זאת רק למען השקט הנפשי שלי שהכל בסדר. אגב, שנינו ברון השם, בריאים מאוד, אשכנזים ללא שום עבר רפואי או מחלה כלשהיא מה למעשה אותן בדיקות תורמות ? או קובעות? האם לבצע אותן לפני הכניסה להריון או לאחריו? והאם יש להמתין עד מתן התוצאות טרום נסיונינו להיכנס להריון? מה דעתך בנושא זה ? ואייך תמליץ לנו לנהוג? כמה זמן נמשכות הבדיקות? במה הם כרוכות ? ותוך כמה זמן יש תוצאות מהן? תודה רבה מראש על הענות ושנה טובה ומאושרת...
החלטתכם המשותפת הינה חשובה, והרשה לי לברך על כך ולאחל לכם הצלחה ושנה פוריה. הבדיקות שציינת הינן חשובות ומומלצות לביצוע עוד בטרם ההריון, ומתחלקות לשני סוגים: 1. בדיקת חיסוניות: כאן נכנסים בעיקר אדמת. חשוב מאוד!!! לבדוק את חיסוניות בת-זוגך לאדמת, מכיון שהדבקות באדמת בזמן ההריון לאשה לא מחוסנת נושאת בחובה פוטנציאל של מומים קשים לעובר. במידה והבדיקה תגלה שאיננה מחוסנת, כל שנותר לה לעשות זה להתחסן לאדמת בסניף טיפת-חלב הקרוב למקום מגוריכם, ובא לציון גואל. וירוס נוסף שעומד היום במוקד תשומת הלב הינו CMV. יש הממליצים לבודקו ויש שלא. גם הידבקות בוירוס זה, כמו באדמת, עלול לגרום למומים עובריים בשיעור של כ-15% במידה והאשה לא מחוסנת. הבעייה היא שאין עדיין חיסון נגד הוירוס, ולכן , אם יתגלה שהאשה לא מחוסנת (כ-90% מהאוכלוסיה מחוסנים), הרי שההמלצה היחידה תהיה להמנע ממגע עם אדם הנחשד כחולה ב"מונו" (CMV הינו סוג של "מונו") ובנוסף, לבדוק מידי פעם במהלך ההריון שלא חלה הדבקה בוירוס במהלך ההריון, שכן אם דבר זה קורה - יש לבצע בדיקות מיוחדות. 2. בדיקות גנטיות: אף הם חשובות ומומלצות בעיקר בקרב בני זוג אשכנזים, כאשר החשובים ביותר הינם: א. טאי-זקס - גן הנמצא ב-1:30 אשכנזים. במידה ושני בני הזוג נשאים (סיכוי של 1:900 ), הסכוי שלהם להוליד ילד פגוע הינו 1:4 (ואם עקבת אחר הסטטיסטיקה עד כה, זה יוצא 1:3600 ילדים, במידה ולא יעשו כלל בדיקות). המחלה הינה מזוויעה. תינוק נולד בריא וחמוד, אך במהלך חודשים ספורים מפתח פיגור שכלי, עוורון ומוות ודאי עד גיל 4. ב. CF (ציסטיק פיברוזיס) מחלה קשה עם פגיעה בעיקר בדרכי הנשימה הגורמת לנכות וסבל\ קשים עם תוחלת חיים של 10-30 שנה בממוצע. הסטטיסטיקה, שעור הנשאות והתורשה - דומים לאלו של טאי-זקס. ג. מחלות נדירות יותר הקיימות באשכנזים כוללות: גושה, נימן פיק, פמיליאל דיסאוטונומיה בלום ועוד הרבה. ד. מחלת ה-X השביר - קיים לא רק באשכנזים והגורמת לפיגור שכלי קשה, בעיקר בזכרים. שכיחותה באוכלוסיה כ-1:1300. מומלץ מאוד לבצע את הבדיקות ל-א, ב, ד. ג- לשיקול דעתכם, ודאי לא יזיק. לגבי כל המחלות פרט ל-X השביר - גם אתה יכול לבצע, שכן לצורך תחלואה בילוד - צריך ששני בני הזוג ישאו את הגן. רק אם יתברר שאתה נשא - תצטרך גם בת זוגתך לבצע את הבדיקה. במידה ושניכם נשאים - יהיה צורך לבצע בדיקת סיסי שליה בכל הריון בערך בשבוע 11-10 ולהמליץ על הפסקת הריון במידה והתשובה לעובר חיובית. במידה ואתה אינך נשא - הנושא ירד מעל הפרק. לגבי ה-X השביר - כאן רק אשתך יכולה לבצע את הבדיקה, ולכן אולי כדאי שהיא כבר תבצע את הכל. מספיק לבצע רק בדיקה אחת במהלך החיים, ולכן כדאי לעשות זאת כעת. עלות כל בדיקה הינה כ-200 ש"ח במעבדות "זר" ובמקומות נוספים. יש השתתפות הביטוחים המשלימים. טאי-זקס - הבדיקה חינם בלשכת הבריאות במקום מגוריך - ברר ימים ושעות. התוצאות מתקבלות תוך מספר ימים עד שבוע. עד קבלת התוצאות מומלץ לחכות (חיכיתם כבר ארבע שנים...) בהצלחה!
Hi- Can a person who tested negative for HIV after approximately 6 months of potential exposure be sure that he/she was not exposed to the virus? Thanks
The conversion period from sero-negative to sero-positive is no more than 3 months
So testing negative after 6 months means no virus, right? Thanks very much for your response!!
שלום, ילדתי לפני כשנה ושמונה חודשים, אולם עקב הנקה וחששות בגלל פטרת חוזרת, התחלתי לקחת גלולות רק בחודשים האחרונים. תחילה נתן לי הרופא גלולות מהדור החדש (אינני זוכרת את שמן כרגע), כשהתחלתי את הגלולות כבר היתה לי פטרת, לקחתי את הגלולות הללו במשך כשבועיים, אבל הפסקתי ליטול אותן בהוראת הרופא כי הוסת לא פסקה לי במשך כל אותם השבועיים. כמה ימים אחר כך הפסיק הדימום אבל המשיכה הפרשה חומה. הרופא אמר שהוא לא רואה את הסיבה להפרשה ולכן נתן לי שוב אגיסטן במקרה שזו אכן פטריה. בוסת הבאה התחלתי גלולות אחרות בשם "גינורה", וגם הפעם הדימום לא נפסק לי במשך כשלושה שבועות ועוד למעלה משבוע לאחר הפסקת הגלולות. אגב, בד"כ הוסת הרגילה שלי נמשכת בין 5 ל- 7 ימים ולא יותר. שאלותי: ממה יכול לנבוע הדימום? אולי הסיבה איננה סוג הגלולות? האם לא אמורים לבצע בדיקות לפני שמחליטים על סוג הגלולות? תודה,
רצוי לבצע בדיקות מקיפות לבירור סיבת הדימום: בדיקה גינקולוגית, אולטרסאונד, בדיקות הורמונליות. במידה ואלו יצאו תקינות, מומלץ להתחיל שוב עם גלולות בהם שכיחות הדימום נמוכה יותר כגון מיקרוגינון או אורטוציקלן. מכל מקום, רק לאחר ביצוע הנ"ל. יש לציין שיתכן דימום בחודש הראשון על גלולות, ובכל זאת אין להתייאש, יש לגמור קופסא ראשונה, שבוע הפסקה ולהתחיל קופסא שניה. בד"כ על הקופסא השנייה - הסיכוי לדמם נמוך בהרבה.
יום הביוץ שלי חל לפני כשבוע, אנחנו מנסים להיכנס להריון וכמובן שניסינו ברציפות מספר ימים לפני הביוץ ועד היום. ביומיים האחרונים יש לי לחץ בבטן ותחושה כמו של כאבי מחזור כמו כן היום היתה לי בחילה (לאורך כל היום) האם זה מעיד על הריון? האם כבר אפשר לבצע בדיקה שתעיד על הריון? האם זה נורמלי לחוש כאבים מהסוג שחשתי (בטן תחתונה) בפרק זמן זה (10 ימים לפני מחזור צפוי)? האם כאבי בטן שכאלו שוללים קיומו של הריון? אשמח אם תענה על כל שאלה בנפרד תודה מראש
קרוב לודאי שכל התופעות שתיארת לא נובעות מהריון שכן זה, במידה וקיים, טרם השתרש ברחמך (ההשרשה חלה רק ביום השביעי -שמיני, והתופעות מתחילות בד"כ רק לאחר שבועיים לפחות מהביוץ). בדיקת הריון רגישה הופכת לחיובית בערך ביום ה-11 מהביוץ אך מומלץ לחכות ליום ה-13.
אני לאחר לידה ראשונה ומתלבטת בין המשך נטילת גלולות לבין התקן. מה הסיכונים של התקן?
סיכוני התקן נדירים יחסית וכוללים: 1. דלקת אגן (רחם וחצוצרות) שיכולה להביא להדבקויות תוך-רחמיות וחצוצרתיות, ובעקבות כך לעקרות. 2. גרימת חור ברחם תוך כדי הפרוצדורה, ואף לאחר מכן. 3. הריון (בשעור של כ-1-2%) ששכיח יותר מהריון רגיל שיגרום להפלה מזוהמת או הריון מחוץ לרחם (אם כי סה"כ שעור ההריונות החוץ רחמיים יורד, שכן הסיכוי להריון יורד) 4. דמומים לא סדירים ומחזורים קשים יותר העלולים להביא לאנמיה של חוסר ברזל. סה"כ שעור הסבוכים (פרט ל-4) הינו נמוך ביותר, אך קיים.
סיכוני התקן נדירים יחסית וכוללים: 1. דלקת אגן (רחם וחצוצרות) שיכולה להביא להדבקויות תוך-רחמיות וחצוצרתיות, ובעקבות כך לעקרות. 2. גרימת חור ברחם תוך כדי הפרוצדורה, ואף לאחר מכן. 3. הריון (בשעור של כ-1-2%) ששכיח יותר מהריון רגיל שיגרום להפלה מזוהמת או הריון מחוץ לרחם (אם כי סה"כ שעור ההריונות החוץ רחמיים יורד, שכן הסיכוי להריון יורד) 4. דמומים לא סדירים ומחזורים קשים יותר העלולים להביא לאנמיה של חוסר ברזל. סה"כ שעור הסבוכים (פרט ל-4) הינו נמוך ביותר, אך קיים.
האם גלולות דיאנה יכולות להוות תחליף לכדורי ארגסט? ואם כן מהו המינון? ( לא קיבלתי מחזור במשך 2.5 חודשים, ואני מעונינת לקחת אותם על מנת לקבל מחזור.)
יכול, אך לא כדאי. ארגסט למטרה אותה ציינת עדיף בהרבה.
לפני חודש וחצי אובחנה אצלי ע"י משטח (בחו"ל) קנדידה. טופלתי במשחה פנימית ואחרי שבועיים זה חזר, טופלתי שוב בטבליות ומשחה והפעם אגיסטן וזה לא עובר למרות שאני כבר שבועיים מורחת את המשחה חיצונית. אני בשבוע 30 להריון וסובלת מאוד !!! גם בזמן שאצלי כבר לא כואב ונראה שהמצב משתפר והפטריה נגמרה עדיין בזמן חדירה שורף מאוד לבעלי למרות שאצלו אין כל סימן שיצביע על בעיה. 1. האם יש צורך במשטח נוסף? 2. האם יכול להיות שזה משהו אצל בעלי והוא מדביק אותי? (כל פעם זה מחמיר אחרי יחסים) 3. אני יודעת שיש קשר לסוכרת אבל עשיתי העמסת סוכר של 100 והתוצאות תקינות (למרות שאני יולדת תינוקות מעל 4 ק"ג) האם בכל אופן יכול להיות קשר? האם מומלץ שאטופל בדיאטה? אני סובלת מאוד וכבר לא יודעת מה לעשות. אנא ענה לי על כל השאלות הנ"ל.
קנדידה הינה מצב שכיח בהריון, והטיפול צריך להיות גם בתוך הנרתיק ולא רק חיצונית ולזמן ממושך יותר. מומלץ שתטפלי בטבליות וגינליות (כגון אגיסטן 0.2 גר') למשך 6 לילות רצופים, וכן המנעי ממצבים נוספים העלולים לגרום לפטריה כגון ממתקים, שטיפות, סבונים, תחתונים סנטטים וכד'. העדיפי סבון לשטיפה אינטמית בעל PH חומצי (כגון לקטופיל). במידה ולאחר 6 לילות של טיפול כזה אין הטבה - חזרי על המשטח. במידה ויש הטבה - זכרי שבהריון יש לעיתים צורך לחזור על טיפול דומה פעם בכמה שבועות.