עדשות עם ציפוי רפלקס

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

25/02/2010 | 12:50 | מאת: עפר

שלום. בשנתיים האחרונות אני מרכיב משקפיים עם ציפוי אנטי-רפלקס של חברת אופטיפלס מסוג ספיר, מספר 6.5, צילינדר 1 , עובי 1.61. מדי כמה חודשים אני שם לב שבציפוי נוצרות שריטות קטנות, שגורמות לאור להיראות "מרוח", כאילו לא היה ציפוי. כל פעם אני זכאי לעדשות חדשות מטעם בחברה (כל עוד לא עברה שנה, האחריות הינה לשנה), ונאמר לי ע"י האופטומטריסט שכיוון שיש לי חדות ראייה גבוהה אני שם לב לדבר, שוודאי קורה אצל מרבית האוכלוסיה ללא אבחנה מצידם. כעת אני מעוניין להחליף לעדשות אחרות, בהן לא ייגרם הנזק לעדשות, ואני מתלבט בין עדשות אופטיפלס "ספיר סופרסטאר" (עולות כ-200 ש"ח יותר לעדשה, בעלות אחריות לשנתיים), לבין עדשות ממפעל אחר - שמיר. האם מישהו מכיר את התופעה שאני מתאר, ויכול להמליץ על העדשות הכדאיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, ברוב העדשות האיכותיות הפגם בציפוי לא אמור לקרות. במה אתה עוסק ? עובד מול חום ? מנקה את העדשות עם הבגדים ? מבין 2 האפשרויות שציינת מעדיף את הראשונה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ------------------------------------ ד"ר אופטיקה כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים http://www.dr-optica.co.il ---------------------------------------------------------------------------------------

25/02/2010 | 20:14 | מאת: עפר

אני חייל, ממש לא עובד מול חום וגם לא מנקה בבגדים. חשבתי שאולי אבק גורם לזה, אבל אני במשרד ולא בשטח (למרות שגם שם לא חסר אבק). אז דווקא לא שמיר? אין להם מוניטין טוב?

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע