תמיסה רב תכליתית לעדשות מגע רכות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

15/06/2011 | 00:38 | מאת: מיכל

אני מרכיבה עדשות כל יום (או כמעט כל יום). שתי שאלות: 1. האם הגיוני שנגמר לי בקבוק תמיסה של 350 מ"ל תוך חודש? (או שאולי אני מבזבזת כמות תמיסה גדולה מדי לחינם?) 2. בהוראות השימוש המצורפות לתמיסה כתוב "שטוף היטב את המחסנית לאחר כל שימוש" (הם לא כותבים שבתמיסה, אבל באזהרות כתוב שאסור לשטוף במי ברז, אז אין אפשרות אחרת). השאלה היא מה אח"כ? כלומר, איך מומלץ להשאיר את המחסנית במהלך היום? עד היום (לאחר הרכבת העדשות) שטפתי במעט תמיסה, ניערתי היטב, שפכתי את התמיסה וסגרתי (כדי לשמור שלא ייכנס אליה כלום והיא לא תיחשף למה שזה לא יהיה); אבל קראתי איפשהו שכדאי דווקא להשאיר פתוח, כדי שהמחסנית תתייבש... אז מה נכון לעשות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, את יכולה לשטוף את המחסנית בסבון ומי ברז רגילים 1-2 פעמים בשבוע. אחרי שטיפה להשאיר אותה פתוחה לייבוש. כל חודש וחצי לערך , כאשר פותחת תמיסה חדשה , בכל תמיסה ישנן מחסניות מצורפות , תשתמשי בהן ותזרקי את המחסנית הקודמת. אם המחסניות המצורפות הן מחסניות שוכבות , ממליץ לבקש מהאופטומטריסט שלך מחסניות עומדות , הן יותר בריאות. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ------------------------------------ http://www.dr-optica.co.il ------------------------------------ ד"ר אופטיקה כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים ---------------------------------------------------------------------------------------

01/07/2011 | 15:14 | מאת: מיכל

1. התמיסה הספיקה לי רק לחודש, ולהערכתי זה מכיוון שהשתמשתי במחסנית עומדת, שלפי בדיקתי צורכת הרבה יותר תמיסה ממחסנית שוכבת. לא ממש ברור לי במה היא בריאה יותר, התחושה שלי היא בעיקר שהיא בזבזנית יותר ולכן טובה יותר ליצרני התמיסות... 2. כמו כן שמתי לב שיש תמיסות שונות במחירים שונים, ולא התרשמתי שליקרות יותר יש הצדקה מיוחדת. התחושה שלי היא שאופטיקאים שונים מקדמים תמיסות שונות, אולי לפי מה שמשתלם להם יותר למכור... ואני חייבת לציין שהוראות השימוש השונות די מפתיעות אותי - בתמיסה אחת כתוב לשטוף במים את המחסנית, באחרת בשום פנים ואופן לא; באחת כתוב לשפשף את העדשה לפני ההרכבה, באחת לפני ששמים אותה במחסנית... וכן הלאה. ממה נובעים ההבדלים בהוראות השימוש? ועוד שתי שאלות אחרונות לסיום: 3. מדוע יש להחליף מחסנית כל חודש-חודשיים? הרי משתמשים בהרבה מוצרי פלסטיק גם לשימושים לא חד פעמיים, ואם שוטפים ומייבשים היטב לא נראה לי שפלסטיק הוא מצע גידול מוצלח במיוחד לחיידקים (לא מדובר במשטח שנשרט או עם חתכים). האם לא ניתן לחטא את הפלסטיק באמצעות אלכוהול או חומר חיטוי אחר? זה נשמע לי ממש מוזר... 4. הבנתי שעדשות יומיות מתאימות ליום כי הן עדינות מאוד; אבל מדוע עדשות חודשיות מתאימות לחודש בלבד? לו זו הייתה בעיה של הגיינה, לא היו קיימות בעולם עדשות לתקופות ארוכות (כמו שנתיות) אבל עובדה שיש... אז מה הבעיה בחודשיות? למה שהן יזדהמו, לכאורה, דווקא לאחר חודש אם מטפלים בהן כראוי? ברור לי שאם הן מתבלות ופשוט לא מחזיקות מעמד אין בררה אלא להחליף; אבל אם לא...? תודה מראש על התשובות ועל הסבלנות.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע