צמאון יתר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/12/2001 | 13:34 | מאת: שרון

מזה חמישה חודשים שאני סובלת מצמאון מוגבר, וכפועל יוצא גם ממתן שתן תכוף, כמו כן הופיעו אצלי פצעים בגוף (בעיקר אזור הגב) ובזמן האחרון כאבי ראש, אציין גם ששמנתי מאוד בתקופה זו מבלי שאני אוכלת יותר, ואפילו מנסה דיאטות ללא הועיל. ערכתי בדיקה של העמסת סוכר - GTT, כשנלקחו ממני ארבע דגימות דם, והתשובה שהתקבלה - עקומה "שטוחה", כלומר בבדיקת הדם הראשונה לפני ששתיתי את החומר היתה התוצאה - 85, בבדיקת הדם השניה, אחרי ששתיתי את החומר, היתה התוצאה - 74, בבדיקת הדם השלישית היתה התוצאה 62, ובבדיקת הדם האחרונה היתה התוצאה - 59. מה קורה? מה לא בסדר? אני מבינה שבזה הסכרת נשללת, אך מה בכל זאת הבעיה? איך מתגברים על הצמאון? (אציין כי יש לי תור לאנדוקרינולוג, אך רק בחודש פברואר). להתייחסותכם לפנייתי אודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. צימאון יתר הוא הרגשה ההרגשה יכולה להגרם ע"י מצב אמיתי גופני או הרגשה שאין מאחוריה מחלה. את האפשרות האחרונה משאירים לסוף ומחפשים קודם סיבה גופנית. 2. צמאון יכול להגרם בגלל איבוד מים - מאבדים מים בשתן, בשלשולים (בצואה) או בזיעה 3. הדרך השכיחה ביותר לאיבוד היא בשתן או בגלל בעיה שהכיליה לא מתפקדת חוסר יכולת ריכוז שתן או יותר שכיח איבוד חומרים בשתן הסופחים איתם מים בגון סוכר, סידן - אם סידן גבוה בדם, יתכן פגיעה בכושר הריכוז של הכיליה בגלל איבוד אשלגן. תיתכן גם בעיה של חוסר בהורמון המונע איבוד מים בכיליה (ADH) נפרש מיותרת המוח=ההיפופיזה. בדיקה מאד חשובה היא בדיקת כושר ריכוז השתן בצום. אם אין יכולת לרכז את השתן בצום יתכן שזה חוסר ADH. יש כאמור אפשרויות שונות וקל לבדוק אותן. אם את שותה הרבה ונותנת הרבצ שתן גם בלילה. לא סביר לחכות לפברואר ואפילו לא עוד שבוע.

26/12/2001 | 16:45 | מאת: שרון

פרופ' צדיק, ראשית, אודה לך על תשובתך המהירה. בשנית, אציין כי נבדקתי בעבר ע"י אנדוקרינולוג אשר שלל בעיה בהורמון ADH. ובשלישית, אני מסכימה כי אין טעם לחכות לחודש פברואר, מה גם שאני סובלת מבעייתי מאז חודש יולי ומרגישה כבר אפיסת כוחות מהענין. האם אפשר להגיע אליך לטיפול? האם אתה מטפל גם בחברי קופ"ח של מכבי? תודה שוב.

29/12/2001 | 02:36 | מאת: חורחה

היורדת שלה מה משמעותה של זה באשר לשתיה, אני מכיר אנשים פתחו שתיה מרובה עקב התיבשות [כמובן שבדיקות לא העלו דבר] אצלי בשלב מסוים היה קשר ישיר לאכילת סוכרים/פחממות אשר גם היו מעלים את הדופק בערך ב20% [מעבר לדיאטה דלת פחממות וגם שומנים מסוימים גרמה לחזרת הדופק לרמתו ה"רגילה" הקטינה את השתיה וגרמה לתחושה כללית טובה יותר חזרה לפחממות הראתה את הקשר הישיר] אצלי זה חלק ממצב כללי גרוע [ואני היתי ספורטאי חובב] לדעתי במקרה שלך רצוי לברר טוב אם אכן ההשמנה היא עקב "התפנקות" או שלא לא מן הנמנע שהבעיות הן בתחום הT3 [שהוא ההורמון הפעיל] ולא בתחום הT4 [אלטרוכסין] ישנם אבים שנעזרים באלטרוכסין ולפי הבדיקות מצבם מצוין אך בפעל לא כך הם מדווחים סיבות אפשריות: בהמרת האלטרוכסין לT3 , בעיה בתזמון המרה כנ"ל בעיה בניצול הT3 ועוד אציין שלפי מיטב ידיעתי בחו"ל טיפול משולב של T3 וT4 הנו מקובל ואם הגוף שלנו מצא לנכון ליצר T3 כנראה הוא יודע למה [-: אינני רופא אלא חולה המשתמש באלטרוכסין אשר איננו מהוה הפיתרון המושלם עבורו ואשר כתבתי היא דעתי האישית בלבד ונא להתיחס לכך בהתאם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים