מחקר על מאכלי סויה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/05/2012 | 17:57 | מאת: אודליה

ד"ר צבי שלום, נחשפתי לאתר של ליאורה פסקר העוסקת בתחום של אוכל בריא.. והיא ציינה באתר שאתה ביצעת מחקר על מאכלי סויה.. "מה הם הגורמים לחשש מן הסויה? עקב ההפחתה בילודה בעולם מצד אחד ותופעות של התפתחות מינית מוקדמת מצד שני, המדע עוסק בחיפוש הגורמים לתופעות אלו ובין השאר, הופנו החשדות כלפי הסויה, בגלל האסטרוגן. מחקרים מקיפים שנעשו בנושא, כולל בארץ על ידי פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג ילדים בכיר לא נמצאה ולו הוכחה אחת לבעיה שנגרמת כתוצאה מהסויה. להפך, הובהר שהסויה אינה גורמת כל שינוי בהתבגרות ילדים וכל ההתלהמות התקשורתית הייתה נטולת כל בסיס מחקרי. מהמחקרים ברור שעד היום, לא נמצאה אף הוכחה לתופעות לוואי בלתי רצויות. מן הראוי לזכור כי הסויה היא רכיב מזון מרכזי בתפריטן של מדינות המזרח הרחוק אלפי שנים ואין שם כול בעיות הורמונליות או התפתחות מואצת. מחקרים על אוכלוסיות אלו לא הראו כל הבדל בין אוכלוסיה הצורכת סויה לאוכלוסיה שאינה צורכת סויה בהקשר לגובה, משקל, התבגרות, ילודה או תפקוד בלוטת התריס." ברצוני לדעת האם אכן ביצעת מחקר זה.. ואם כן האם אוכל בבקשה לדעת את תוצאות המחקר..

לקריאה נוספת והעמקה

מהמחקרים שבצענו, לא מצאנו אף הוכחה לתופעות לוואי בלתי רצויות. לא ראינו שינוי בהתבגרות לא ראינו שינוי בגדילה או בגובה הסופי. לא נתקלנו אף פעם בשינוי תפקוד של בלוטת התריס.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים