קומה נמוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/03/2015 | 14:06 | מאת: מור

פרופ' צבי צדיק שלום. בתי בת 12 תאומה בגובה 134 ס"מ. נולדה במשקל 2.120 בריאה ללא בעיות בספיגת מזון וללא מחסור בהורמון גדילה גובהי 164 וגובה בעלי 182. בצילום כף יד בגיל 6 גיל העצמות היה מתאים לגיל 4 ובצילום לפני חצי שנה התאים לגילה. הרופא מעריך שהיא תגיע לגובה סופי של 152. היא תמיד היתה באחוזון 3 ולפעמים מתחת. האם כדאי לנסות מתן הורמון גדילה?

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל 12 , נזכרת מעט מאוחר המחקרים על מתן הורמון גדילה ללא חוסר שהתחילו בגיל 7-8 שנים , הראו תוספת של 5-5.5 סמ לגובה הסופי בממוצע בטיפול עד גיל 16-17 שנים. טווח 3-7.5 סמ. ככל שגיל העצמות צעיר יותר, התועלת גדולה יותר. נכון להיום באירופה מתנגדים לטיפול כי לדעתם לעומת הטיפול הארות, התועלת אינה גדולה. בארהב אומרים לך זה מה שזה עושה-את רוצה תקני ההחלטה היא של ההורים 1) תופעת הלוואי הכי גדולה היא של המטופלים בסוף הם מחכים להיות גבוהים לאחר זריקה כל יום במשך שנים והם לא יהיו גבוהים. 2) יש לקחת בחשבון אתצ אישיות הילד. אם הילד מסכן ומתוסכל מנסים הכל כדי לעזור לו. אם מקומו בחברה ובחייו טוב אין סיבה להציק לו בגלל רצון ההורים 3) הטיפול מראה בתחילה שיפור באחוזון שמירה על האחוזון בהמשך ועל הסוף הודעתי לכם. 4) כאשר מתחילים טיפול כשיש התבגרות התועלת מינימלית אינני נגד הטיפול אני עוזר למי שרוצה עזרה אבל עליו לדעת את העובדות ויש עוד הסברים נוספים המותאמים לכל מטופל. 5) חשוב לעזור לכל מטופל גם בדרכים אחרות להעלות את בטחונו העצמי ולספק לו דרכים להתמודד בחברה בו הוא נמצא

17/03/2015 | 12:17 | מאת: מור

תודה רבה על תשובתך המפורטת. רציתי לציין שהבדיקת הורמון גדילה שהיא עשתה היתה בדיקה רגילה ללא זרז. וזה היה בגיל 6 והרופא קבע על סמך בדיקת דם רגילה שאין לה חוסר. במידה וכן יש לה חוסר הטיפול יכול לעזור לה יותר?

הבדיקות היחידות המוכרות בעולם לבדיקת הורמון גדילה הן בדיקות לגרוי הפרשת ההורמון - כנראה מה שאת קוראת מתן זרז. בדיקת דם "רגילה" אינה בודקת את הפרשת הורמון גדילה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים