דלקת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/04/2003 | 11:18 | מאת: רותי

אני בת 48, באפריל 2002 התגלתה דלקת בבלוטת התריס. בלוטה מוגדלת ש"ד =179 , בוצע מיפוי בלוטת מגן ונמצא "אונה שמאלית עם קשר קר" ,בוצע ניקור ונמצא "ממצא מתאים ל- Subacute Thyroiditis"". לקחתי תקופה קצרה אספירין ללא הטבה ועברתי לפרדינזון במינון 30 מ"ג (ש"ד=178). במהלך 11 החודשים נעשו מספר ניסיונות להקטין באופן הדרגתי להפסיק את לקיחת הפרדניזון אבל פחות מ-7 מ"ג שקיעת הדם שלי עולה. בשנים האחרונות סובלת מעווטות חוזרות בפה, בחודשים האחרונים מנשירת שער מוגברת. ב-3 חודשים האחרונים נעשה ניסיון נוסף להקטין באופן הדרגתי את הפרדניזון היום אני על 5 מ"ג. הבדיקות האחרונה ש"ד בתחום 30-37, בדיקות הדם האחרות כולל בלוטת התריס וקורטיסול =452 לפי דברי הרופא תקין. אני מטופלת ע"י רופא המשפחה ומרפאת חוץ של בי"ח והטיפול מתמקד בפרדינזון בלבד!. 1.האם ש"ד בתחום 30-37 נחשבת לגבוהה. 2.האם ניתן לטפל בצורה אחרת בדלקת לא בקורטיזון, האם יש תחליף לפרדינזון. 3.האם ניתן למזער את הנזקים של הקורטיזון ע"י תוספים מתאימים כמו ויטמינים? 4.האם תזונה מתאימה יכול לעזור לטיפול בדלקת. 5.האם יש סיבה לברור מחודש, אולי לא אובחנה המחלה שלי, ואז לקבל טיפול מתאים. 6.האם יש מרכז שמתמחה בבעיות מהסוג הזה. תודה מראש, מצטערת שהמכתב ארוך.

לקריאה נוספת והעמקה

1. השקיעה מעט גבוהה 2. לעיתים ל מטפלים בדלקת זו בכלל והיא חולפת מעצמה - תלוי אם למטופל יש סבל מהמחלה או לא 3. אין דרכים למזעור הנזק של הקורטיזון. וודאי שאין קשר לויטמינים 4. אין קשר לתזונה 5. כל מומחה בעל ניסיון אמור להכיר מחלה זו - בכל המרכזים- פני לחוות דעת נוספת.

06/04/2003 | 21:59 | מאת: רותי

ד"ר תודה, מתשובתך ניתן להבין שלא חייבים לטפל בדלקת ומטרת הקורטיזון העקרית למנוע סבל(כאב), במקרה שלי לא חשתי בכאב גם כאשר ש"ד הייתה גבוהה (מעל 100) ובלוטת התריס היתה נפוחה. האם עליית ש"ד לערכים גבוהים אינה גורמת לנזק לבלוטת התריס? ואם כן איזה מאיזה ערכים יש בעיה?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים