בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/03/2002 | 23:17 | מאת: מיכל

אני בת 23,יש לי פעילות יתר בבלוטת התריס וכתוצאה מכך בלט בעין שמאל,אני מטופלת במרקפטיזול כשנה וחצי ללא שום סימנים של היחלשות המחלה,טופלתי לפני חודשיים בסטרואידים וחל שיפור קל בעין. ההצעה כרגע של הרופא זה טיפול שוב בסטרואידים כהכנה לטיפול ביוד רדיואקטבי,האם יש טיפול/תרופה אחרת? איזה השפעה יש לטיפול ביוד רדיואקטבי על העין? אשמח לדעת גם על רופאים מומחים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ליוד רדיואקטיבי אין השפעה על העין. גם היוד הרדיואקטיבי וגם טיפולים אחרים מיועדים לדכא את פעילות היתר של בלוטת התריס. מקוים שכאשר המחלה תדוכא יפסק התהליך הגורם לבלט העין. טיפול זה הוא מקובל מאד כאשר טיפול במרקפטיזול אן תרופה מקבילה לה נכשלים בכל בית חולים קיימת מרפאת מומחים בנושא זה- לא בעיה למצוא

21/03/2002 | 22:45 | מאת: מיכל

בהמשך לתשובתך, כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון אבל אני שואלת האם יש טיפול אחר חוץ מיוד רדיואקטיבי כדי לדכא את פעילות יתר בבלוטת התריס ? ואם אין השפעה ליוד רדיואקטיבי על העין למה לוקחים סטרואידים כהכנה? זה לא כדי לתת גיבוי שלא תהיה החמרה עם העין מהטיפול ביוד רדיואקטיבי? והאם ברגע שהמחלה תדוכא והיפסק תהליך הגורם לבלט בעין והעין עדיין לא תהיה בסדר מה אפשר לעשות חוץ מניתוח?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים