היפוגליקמיה בתינוקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/04/2006 | 23:03 | מאת: מיטל

לפני כשבועיים וחצי ילדתי בן במשקל 2760 בניתוח קיסרי , הכל היה תקין , הנקתי מההתחלה וביום השני בני לא הסכים לינוק , היה חסר סבלנות ,בכי של כאב ישנוני לבסוף ינק בשעה 20:30 בערב ובמהלך הלילה והבוקר שלמחרת הוא לא הסכים בשום אופן לינוק . בבוקר בשעה 10:00 כשהוא היה אפטי והתחיל להכחיל בשפתיים לקחתי אתו לחדר אחיות והסברתי את הבעיה שמו אותו שעתיים בהשגחה כדי שיהיה רעב ואח"כ ניסיתי להניק , לא היה לו רפלקס מציצה בכלל והוא התחיל להכחיל כשבדקו לו דקסטרו הרמה הייתה 18 מ"ג ואז החלו לתת לו עירוי של סוכר , איזנו אותו ובהמשך הוספנו לו חלב אם בזונדה ובהמשך עברנו להאכלה כל 3 שעות ובדיקת דקסטרו לפני כל האכלה. בבדיקת צום שבוצעה יום למחרת אחרי 5 שעות רמת הסוכר ירדה שוב ל- 37 מ"ג ובבדיקת צום שבוצעה שוב יום אחרי , אחרי 5 שעות שוב ירדה רמת הסוכר ל-37 מ"ג. כל זמן שקיבל האכלה בזמן רמת הסוכר נשמרה מעל הגבול ( מעל 45 מ"ג ) ביצעו סדרה של בדיקות : קורטיזול , הורמון גדילה , ועוד. רמת הקורטיזול הבסיסית לפני הזרקת החומר הייתה נמוכה מהנורמה אבל לא נמוכה מדי ולאחר שהוסיפו את החור בהפרשים של חצי שעה במשך 3 פעמים הייתה מגמה של עלייה וכל הערכים היו בנורמה. כרגע אין לנו עדיין תשובה ממה נבעה ההיפוגליקמיה , האם מהעובדה שבני לא אכל מעל 14 שעות או שישנה איזושהיא בעיה אנדוקרינית? שאלתי היא מהי השכיחות ( אם קיימת ) להיפוגליקמיה בתינוקות במהלך ה- 48 שעות הראשונות לחייהן במקרה של מחסור באוכל בטווח שעות שכזה ? ואם לא מחסור באוכל הוא הבעייה אז מה יכולות להיות ההשלכות של ההיפוגליקמיה על ההתפתחות של בני והאם יכולות להיות השלכות על בריאותו בעתיד ?

לקריאה נוספת והעמקה

יש צורך לקבל תשובות מלאות על הפרשת הורמון גדילה וקורטיזול- חוסר גורם לכך יש צורך לברר סיבות רבות אחרות רק אנדוקרינולוג רואה את כל הבדיקות ואתצ המהלך יכול לתת לך תשובה מדוייקת ירידה של סוכר הדם ב- 48 השעות הראשונות, כתופעה חולפת היא לא דבר נדיר. אם קיימת ירידה יותר ממושכת, יש צורך בברור מסודר.

07/03/2011 | 01:23 | מאת: נטלי

אחיינית שלי היא בת חודשיים ואובחנה כהיפוגליקמית יש סיכון לבריאות התינוקת? מגבלות???

08/03/2011 | 17:37 | מאת: מיטל

שווה לבקש שיעשו להורים ולתינוקת בדיקה גנטית להיפראינסולינזם , צריך ששני בני הזוג יהיו נשאים כדי שזה יעבור לתינוק אבל אצל הבן שלי רק האבא נשא ובכל זאת הילד נושא את הגן, צריך המון השגחה ובדיקה קפדנית , ישנה אנדוקרינולוגית מעולה בביה"ח תל השומר שהיא זו שהסבירה וליוותה אותנו אינני זוכרת את שמה אבל שווה לבדוק מולם היא בעקרון בפנסיה אך מגיעה אחת לשבוע לקבל מטופלים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים