פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16996 הודעות
15751 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
11/07/2006 | 11:17 | מאת: גילי

לביתי בת השמונה יש דגדגן הבולט מבין שפתי הפות. שמנו לב לזה בערך כשהיא היתה בת שש רק בגיל שבע בערך עירבנו רופאים (רופא ילדים שהמליץ ללכת לאנדוקרינולוג). ביקרנו אצל אנדוקרינולוגית ילדים. נשלחנו לבדיקות גדילה (צילום כף יד) ובדיקות דם לזיהוי הורמונים והכל נמצא תקין. גם בביקורת כעבור חצי שנה הכל תקין והעליה בגובה ובמשקל היא בהתאם לנורמה. הרופאה אומרת שהכל בסדר ואין שום בעיה. לשאלתי, היא אמרה שזאת לא פעם ראשונה שהיא רואה כזה מקרה אך זוהי כן פעם ראשונה שהיא רואה את התופעה ללא הסבר הורמונלי או אחר. היא נשמעה רגועה לחלוטין וטענה שלאור תוצאות הבדיקות אין לי מה לדאוג. הרופאה נראתה יסודית ומקצועית. וכל זאת הייתי רוצה לדעת מה כן יכולה להיות הסיבה לתופעה? האם אתה נתקלת במקרה של דגדגן מוגדל ללא סיבה לכאורה? האם באמת לא צריך לדאוג כלל? תודה רבה

11/07/2006 | 23:24 | מאת: ל

ל

שלום רב תודה עבור תשובתך לגבי אופן יצירת קשר עם הועדה האנדוקרינולוגית: שאלתי את האנדוקרינולוג המטפל בילדי , ולדבריו לא משנה אם הוא שולח את הבקשה לועדה או ההורים. הוא הנחה אותנו לשלוח את המלצתו בצירוף עקומת גדילה, ולא הזכיר טפסים שצריך למלא. אנא עזור לי להתקדם ביצירת קשר עם הועדה - מה לעשות ? ממי מקבלים את הטפסים ? שוב תודה עבור זמנך ותשובתך. בברכה ורדה

יותר לא תקבלי מענה ממני הגיע זמן שתקבלי את ההסבר , כי הוא לא ישתנה רק אנדוקרינולוג יודע לספק מידע רפואי לוועדה פני לאנדוקרינולוג שלך כל נייר שתגישי לוועדה יוחזר אלייך כלעומת שהגיע

10/07/2006 | 16:43 | מאת: יוסי

הילד שלי בן שנה ושבעה חודשים. הוא יורד בעקומות, גם במשקל ובעיקר בגובה (כרגע גובהו 73 סמ'). בבדיקות דם יצא IGF-1 = 30. כמו כן, הפריטין נמוך ו-AST (GOT) יצא טיפה גבוה (46). מה זה אומר? האם יש מחסור בהורמון גדילה? או בעיה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הפריטין ו- IGF נמוכים יתכן מאד שהבעיה תזונתית

10/07/2006 | 10:34 | מאת: זואי

שלום ד"ר נכבד. בני עולה לכיתה ה. גובהו 130 ס"מ. משקל 26.5. עשינו צלום כף יד שהראה התאמה לגיל 11 (גילו המדוייק 10 ו5 חודשים כמעט). הרופא היה מרוצה וטען שאין חוסר בהורמון גדילה. (גם בדק אותו גופנית). אנו במשפחה לא גבוהים.(סבתות של הילד בגובה 140..). שאלותי: הוצגו בפני גרפים של עקומות גדילה של ילדים שקפצו בטיפול בהורמון גדילה למעלה מאחוזון 5, לאחוזון 50. הבנתי שאז מפסיקים את הטיפול. מה קורה אז? הילד ממשיך באחוזון 50? האם יש תופעות לוואי לשימוש בהורמון גדילה? האם לא מה שקורה בפועל הוא שהילד מגיע לגובה אליו היה אמור להגיע מלכתחילה, רק בפרק זמן קצר יותר? מהם אחוזי ההצלחה של טיפול כזה? האם יש ילדים שעליהם הטיפול לא משפיע, ותוך כמה זמן "עולים על זה"? ולסיום, האם להגיע אליך עוד חודשיים זה לא כבר מאוחר מידי.. תודה מקרב לב.

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי ששמעת סיפורי אגדות קראי על הנושא באתר WWW.GDILA.CO.IL כאשר לא הוכח שצריך טיפול , לא ברור לי מה המהירות.

09/07/2006 | 23:59 | מאת: יפתח

האם יכול להיות שיתר פעילות בבלוטת התריס מגבירה חרדות שגם ככה יש לי? או שזה ייצר את זה?

ביתר פעילות של בלוטת התריס יתכנו שינויים רגשיים.

09/07/2006 | 23:09 | מאת: אייל

לאחרונה התנפחו לי האיזורים שמסביב לעיניים (גם מלמעלה וגם מלמטה) והופיעו לי שקיות שחורות שמתחילות מהעפעף התחתון ועד אמצע הלחי. מבחינה בריאותית הרגשתי טוב למעט יומיים בהם חשתי סחרחורות(בהפרש של שבוע) איזה בדיקות עלי לעבור?

פנה לרופא המשפחה- זה אינו נושא הפורום הזה

09/07/2006 | 21:40 | מאת: שאול

מה זה בדיוק IUGR? מה הסיכון, מהו הטיפול, והאם יש סיכוי לצאת מזה?

לקריאה נוספת והעמקה

נא לקרוא על תינוק שנולד קטן למשך ההריון באתר WWW.GDILA.CO.IL

09/07/2006 | 18:18 | מאת: טלטל

אני ובן זוגי יוצאים כשנה וחצי אני בת 24 והוא 32, אנו מעוניינים להינשא בקרוב אך לבן זוגי מפריעה העובדה כי שנינו נמוכים (אני-1.43 מ' והוא- 1.65מ') וכן גם המשפחה הקרובה(אחים, אחיות, הורים) יש לציין כי הוריי הם בני דודים אך במשפחתי המורחבת כולם החל מ-1.70 מ' ומעלה(בעיקר הבנים), שאלתי היא איך זה ישליך בעתיד על ילדינו? האם יכול להיות שיהיו ילדים בגובה של 1.45 או 1.55 (מדובר על בנים בעיקר)? סביר להניח שזהו עניין גנטי. אם כן איך ניתן לפתור את הבעיה- שמענו על הורמון הגדילה אך כשהעניין גנטי אין כלכך הרבה תועלת בו, יש עוד אפשרויות מעבר לזה שתוכלו לייעץ לי? אנא עניין זה מאד מטריד אותנו, ובעיקר את בן זוגי שעבר הצקות כילד נמוך ולא רוצה שהילד שלו יעבור את אותו הדבר. אודה מראש על תשובתכם המהירה.

אם אין מחלה מוגדרת והקומה הנמוכה היא תורקשתית- אין כל פתרון יעיל לבעיה.

שלום רב ילדי בן 10.5 נולד באורך 43 ס"מ (מתחת עקומה 3), מקבל הורמון גדילה באופן פרטי למעלה משנה. כיצד ליצור קשר עם הועדה האנדוקרינולוגית, ומהם הטפסים/הניירת שצריך לשלוח כדי לקבל את אישור הועדה, לקבלת הורמון במסגרת הסל - לאחר שמתאריך 1.7.06 הוגדרו הקריטריונים לקבלת הורמון כאשר לא הוכח חוסר בהורמון. קיבלנו בכתב את המלצת האנדוקרינולוג המטפל. אודה לך עבור תשובתך בברכה ורדה

את הטפסים שצריך ידע רפואי למלא אותם שולח אנדוקרינולוג ולא הורים פני לאנדוקרינולוג שלך שידאג לבצע את תפקידו כפי שהורה משרד הבריאות.

11/07/2006 | 00:53 | מאת: ל

ל

07/07/2006 | 18:18 | מאת: שרית

שלום רב, בתי בת חמש וחודשיים. גובהה 101 ס"מ והיא שוקלת 13 קילו. אנחנו, הוריה, בגובה 1.65 שנינו עם בעיות אכילה כילדים, היום שנינו מלאים. בצילום כף יד לגיל עצמות שעשינו היום כתב הרופא המפענח שהצילום מתארים לגיל 3 בערך. ספירת דם שלה תקינה. היא אוכלת מכל אבות המזון - פשוט אוכלת מעט ומוציאה המון אנרגיה במהלך היום. הילדה גבהה בשנתיים האחרונות 14 ס"מ (פשוט לא סימנו את המדידות הקודמות ) אך במשקל אין שינוי. מה כדאי עוד לבדוק? אם בכלל. אני מאוד לא רוצה להתחיל "לדקור" אותה ולהכניס אותה לבדיקות לא נעימות לבירורים נוספים, אלא אם כן כמובן יש צורך ברור ומובהק. אודה לדעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

ילד שאינו עולה במשקל זמן כה ארוך יש צורך בבדיקה גופנית מקצועית יש צורך בהערכה תזונתית מדוייקת על ידי דיאטנית יש צורך בבצוע בדיקות כדי לשלול מחלה גופנית כללית בכל אחת ממערכות הגוף בהתחשב בבבדיקה הגופנית ובהערכת הדיאטנית יש לראות את צילום כף היד עצמו ולא את תשובת המפענח. נסיון לפתרון באינטרנט -אינו רציני, אינו לוקח את בעית הילד ברצינות וחבל. פנו לאנדוקרינולוג ילדים.

11/07/2006 | 13:42 | מאת: שרית

תודה על תשובתך ודתעך בעניין. עם זאת, משתמע מדבריך כאילו התייעצות עימך באינטרנט הינה הטיפול היחיד שאנחנו נוקטים בו למען הילדה. קצת יומרני מצידך לאמר שאיננו לוקחים ברצינות את הנושא אם אנחנו פונים לאינטרנט. הפורום קיים לשם התייעצות ואינו מחליף מבחינתי טיפול בילדה וטעות בידך לחשוב כך. תודה בכל אופן

07/07/2006 | 18:08 | מאת: שרון

בני בן 10 ילד ממוצע קומה, ( לפי צילום כף יד שנעשה לו כבר פעמיים במשך השנים) קומתו בהחלט ממוצעת, תואמת גילו, אולם יש לו אשכים קטנים ( כך זה נראה לי ) אם כי הפין נראה בגודל סביר. האם מוכרת תופעה כזו? אפנה עמו שוב לאנדוקרינולוג אולם עד שאקבל תור מהקופה אני מודאגת ומבקשת לדעת האם מוכרת תופעה כזו? האם יתכן שהאשכים יגדלו מעט מאוחר יותר ובעקר האם יש טיפול לאשכים קטנים על מנת שיתפתחו? תודה רבה על תשובתך והתייחסותך והבן את דאגתי.

לקריאה נוספת והעמקה

אינני חושב שיש לך ניסיון בהערכת מידת הגודל הנורמלי של האשכים מישהוא מקצועי צריך לבדוק זאת ולתת תשובה הפתרון אם יש בעיה לפי הבעיה

שלום פרופ' צדיק בני בן ה 14 עובר כל שנה בדיקות דם ושתן מכיון שאביו מושתל כליה חלק מהבדיקות השנה יצאו חריגות אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי את משמעות התוצאות : ערכי יחוס ======= 10.5 - 8.2 . . . . . . . 7.61 ...........CALCIUM 4.5 - 2.5 . . . . . . . 4.8 .........PHOSPHORUS 129 - 40 . . . . . . . 209.........ALK. PHOSPHATASE 4.8 - 3.5 . . . . . . . 5.1 .........ALBUMIN ערכי יחוס ======= 5.5- 0.3 . . . . . . . . 5.85.<--------- TSH 20- 10. . . . . . . . . 13.4 <--------- T4- FREE 670- 180 . . . . . . . . 180 <-------- VITAMIN B12 45.0- 7.0 . . . . . . . 9.8 <--------- FOLIC ACID שאר הבדיקות תקינות !! בתודה מראש עדנה

הבדיקה הבולטת היא סידן נמוך, B12 גבולי. לפני שקופצים למסקנות יש לחזור על הבדיקה, לוודא שאין טעות. לא סביר שבלי להכיר עוד פרטים על הילד ופרטים על כל הבדיקות שלו ניתן להגיע לאבחנה. אחת האפשרויות היא חסר תזונתי גשי לרופא הילדים לברור. פני לדיאטנית עם רישום תזונה של 3 ימים כדי לוודא האם תזונתו סבירה.

06/07/2006 | 22:47 | מאת: יפית

לפני כ-5 שנים סבלתי כאבי גב בשורה תחתונה הגעתי לאינדוקרינית לבדיקה מקיפה כולל כל בדיקות דם לסוגיהםהרופאה גילתה לי על בלוטה במוטן שמאל בגב ששמה קישרית כששאלתי מה זה קישרית סרבה הרופאה לפרט בתואנה שרפואה לא למדים על רגל אחת אני עדיין לא יודעת מהי קישרית אבל כל חצי שנה אני בבדיקות של איסוף שתן +בדיקות דם הדבר מאוד מטריד ובמיוחד תשובת הרופאה עברתי בין היתר גם בדיקת בלוטת התריס אגב אני בת 54 אודה אים מישהו יפענח לי חידתי יפית

לקריאה נוספת והעמקה

קשרית זה כינוי לגוש קטן זה לא שם של בלוטה מיוחדת. אינני יודע מה הכוונה לבמותן-בגב. עליך לפנות לרופא אחר עם כל הבדיקות ולקבל הסבר מלא.

שלום, לפני כ- 4 חודשים התגלתה אצלי מחלת השימוטו עם תת פעילות בלוטת הטיירואיד. מאז, בערך כל שבוע "נדבק" בי וירוס אחר, אני חולה רבות, כולל וירוסים בגרון, בבטן, בעיניים ודלקות שונות. בעבר לא הייתי חולה כל כך בקלות. יש לציין כי במקביל התחלתי לעבוד עם ילדים. שאלתי היא: האם יכול להיות קשר בין מצב הבלוטה (שעדין לא מאוזנת) לבין המערכת החיסונית שלי. בתודה מראש, ש.

לקריאה נוספת והעמקה

סביר יותר שנדבקים במחלות וירוסים מהילדים שאת עובדת איתם. את המערכת החיסונית יכול לבדוק רופא המשפחה שלך בקלות

06/07/2006 | 14:53 | מאת: עומר

לאחרונה הופיעו לי שקריות שחורות מתחת לעיניים ונפיחות. ביצעתי בדיקת כליות ונתגלתה רמת אוריאה גבוהה, רמות חומרים אחרות היו נורמליות. ממה הדבר יכול לנבוע?

לקריאה נוספת והעמקה

אוריאה גבוהה יכולה לנבוע ממחלת כליות אבל לפני הסקת מסקנות יש לפנות לרופא המשפחה עם כל הבדיקות אולי הבעיה אחרת

05/07/2006 | 23:09 | מאת: אמא בלחץ

בני בן 12.2 בבדיקת כף היד מתאים לגיל 13 סימני התפתחות מינית מלאים כולל שפם וזקן ופיצעי בגרות ההינו אצל מס רופאים שלא רצו להתערב במצב הגובה 1.45 המשקל 42 קילו .היום ההינו אצל רופא שמציע טיפול בזריקות הגובה של האב 1.65 מה הסיכוי להצלחת הטיפול ומה משמעותו לגבי העתיד ואיך נערך יש לציין שאנו אמורים לעשות בדיקת כף יד עדכנית ולחזור לרופא אשמח לקבל חוות דעת נוספת בתודה מראש אמא.

07/07/2006 | 09:25 | מאת: ל

ל

05/07/2006 | 23:09 | מאת: אמא בלחץ

בני בן 12.2 בבדיקת כף היד מתאים לגיל 13 סימני התפתחות מינית מלאים כולל שפם וזקן ופיצעי בגרות ההינו אצל מס רופאים שלא רצו להתערב במצב הגובה 1.45 המשקל 42 קילו .היום ההינו אצל רופא שמציע טיפול בזריקות הגובה של האב 1.65 מה הסיכוי להצלחת הטיפול ומה משמעותו לגבי העתיד ואיך נערך יש לציין שאנו אמורים לעשות בדיקת כף יד עדכנית ולחזור לרופא אשמח לקבל חוות דעת נוספת בתודה מראש אמא.

לקריאה נוספת והעמקה

חוות דעת נוספת תוכלי לקבל אם תשלחי גם את הנער דרך האינטרנט ויבדקו אותו אין מספיק נתונים כדי לדעת מה הבעי ומה גרם לה.

05/07/2006 | 10:18 | מאת: מיכל

ביתי בת החמש ילדה בריאה מפרישה ריח זיעה מוגבר מבית השחי כמו אצל מבוגרים. האם זה מצביע על בעיה? מה יכולה להיות הסיבה?

לא בהכרח אם אין כל בעיה או סימן אחר בבדיקה-אין בעיה

שלום. שמי מיכל ואני כבת 19. אני סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס כבר הרבה זמן ואני משרתת בצבא כתומכת לחימה בתפקיד שהוא דורש ריכוז גבוה והעבודה יחסית קשה פיזית. במהלך תפקידי אני סובלת מעייפות יתר, חוסר ריכוז וחולשה שמונעת ממני להתרכז ולבצע את תפקידי כראוי. אני רוצה לפנות לקרדיולוג שלי בקשר לפסילת תפקיד והשאלה שלי עד כמה הוא יכול לעזור לי בנושא והאם הוא יכול להמליץ לי לפסילת תפקיד מכיוון שאינני מסוגלת עוד להמשיך לתפקד כראוי.

לקריאה נוספת והעמקה

ליעץ לך יכול רק מי שבודק אותך ורואה את כל הבדיקות שלך לא סביר שבלוטת התריס גורמת לבעיה - בתנאי שאת במעקב מסודר, לוקחת טיפול מסודר ועל כן מאוזנת.

04/07/2006 | 17:13 | מאת: מיכל

כיצד משפיע פיתוח הגוף על יד הרמת משקולות על הגדילה בגיל 13 והאם מומלץ לעבוד על פיתוח הגוף בחדר כושר

לקריאה נוספת והעמקה

1. בגיל הזה מומלץ לפתח את הידע והשכל 2. אין לכך כל השפעה על גדילה

04/07/2006 | 09:55 | מאת: ziv

שלום לביתי יש שיעור יתר על הידיים והרגלים הדבר די מפריע לה אין לה בעיה הורמונלית (ביצענו ברור בביה"ח שניידר) האם יש בעיה להוריד לה את השיער באמצעות מכשיר אינפראדום (לא לייזר). הכוונה האם קיימת בעיה רפואית ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל בעיה אם נעשה במקום מסודר ומבוקר

09/07/2006 | 10:55 | מאת: ziv

האם יתכן נזק ברמת הקרינה ? כלומר, אם בגיל ההתבגרות היא תצטרך סבב נוסף של טיפולים והרי יש כמות קרינה מסויימת שגוף האדם יכול לספוג האם אז תתעורר בעיה כלשהיא ?

03/07/2006 | 15:09 | מאת: ערן

שלום רב, אני בן 30 וסובל מהשימוטו מזה כשנה. בבדיקת US של בלוטת התריס לפני שנה, התגלתה אצלי קשרית בגודל 15 מ"מ בקוטב ימין תחתון שזוהתה לאחר מכן ע"י ניקור FNA כאופיינית להשימוטו. כיום אני מטופל באלטרוקסין 100 מק"ג. לפני כ-4 חודשים עשיתי בדיקות תפקוד לבלוטת התריס שמצאו כי כל המדדים תקינים ומאוזנים. (TSH=2.57 ו- FT4=16.6). בבדיקת US חוזרת לאחר שנה (מעקב) התקבלה התוצאה הבאה: "שתי אונות בלוטת המגן בעלות מרקם הטרוגני. קשרית 12 מ"מ מימין, קשרית שניה 9 מ"מ. משמאל לא נראתה קשרית מוגדרת. מתחת לבלוטה בצד זה נראית מעין קשרית בגודל 11 מ"מ, יתכן קשרית של טירואיד, אולם יש לקחת בחשבון גם בלוטת פאראטירואיד מוגדלת. בלוטות לימפה קטנות בצוואר משני הצדדים." לפי מיטב הבנתי, השימוטו בד"כ מלווה בקשריות מרובות. האם זה המצב כאן? מה משמעות התוצאה והאם יש לי מה לדאוג? האם במקרה כזה מבצעים FNA שוב? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

כאשר מוצאים קשריות יש לבצע קליטת טכנציום כדי לוודא שאין איזור שאינו קולט. אם מוצאים איזור שאינו קולט מבצעים ניקור כדי לוודא שהוא אינו גידול הדורש ניתוח.

03/07/2006 | 10:45 | מאת: ארי

שלום רב, הילד שלי בן שנתיים. יש לי חשש שיש לו איבר מין קטן. אני תוהה האם טיפול הורמונלי יכול לעזור. אם כן מהם סיכויי ההצלחה? תודה רבה,

אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק אותו כדי לראות : 1 האם יש בעיה? 2. אם יש בעיה , מה מקור הבעיה? 3 טיפול מכוון לבעיה

02/07/2006 | 14:28 | מאת: איציק

יש לי ילדה בת 10 שגובה בערך מטר ושלושים זה נמוך לגילה. אנחנו הורים לא נמוכים אישתי בגובה 1.70 ואני 1.75 וגובהה של הילדה די מטריד אותי .האם יש סיבה לדאגה ?עלינו לעשות משהו?למי לפנות על מנת לבדוק? מחכה לעצתכם . בברכה ויום טוב איציק

פנו לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים עם כל נתוני הגדילה מעברה: פנקס טיפת חלב, נתוני גדילה מאחות בית הספר

01/07/2006 | 17:40 | מאת: אנה

שלום! בתי בת 3.5 חודשים - כבר בשבועות הראשונות אחרי שנולדה שמתי לב שהינה מזיעה מאוד בכפות ידיים ורגליים כך שהריני מחליפה לה גרביים כ שלושה פעמיים ביום כי הינם רטובות מאוד וכל זה כאשר בבית לא חם בכלל (בגלל המזגנים). בטיפת חלב הרופא לא ענתה לי מה הבעיה עם הילדה אלא אמרה שאין סיבה לדאגה ושהרבה תינוקות סובלים מבעיה כזו בתחילת חייהם. האם אכן אין סיבה לדאגה או שבכל זאת כדאי לבדוק בלוטת התריס ובכלל לבצעה בדיקות ברור בנושא הנ"ל? הודה מאוד לתשובתך.

אם מדובר בבלוטת התריס, יהיו סימנים נוספים. לא ברור לי מדוע בחרת דווקא את בלוטת התריס. עליך לפנות לרופא ילדים לבדיקה

בדקנו גיל עצמות בכף יד ונמצא תקין.האם ישנה דרך להתערבות שתסייע.אנחנו ההורים בגבהים ממוצעים.

לקריאה נוספת והעמקה

פנו לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים הוא יבדוק את הילד, יבצע בדיקות לפי הצורך ויראה האם ואיך ניתן לעזור

30/06/2006 | 01:54 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לדעת, במידה ואני סובלת מאקנה בשל בעיות הורמונליות , אם אני אקח רואקוטן,אז זה יעזור לי ויעלים לי את הפצעים לתמיד??.. או שהם יחזרו אחרי הטיפול? ועוד שאלה קטנה עד איזה גיל נמשכות הבעיות ההורמונליות?

קודם יש לברר האם יש "בעיה הורמונלית" אם יש , צריך טיפול אחר והרואקוטן לא יעיל כמה זמן- תלוי בבעיה פני לאנדוקרינולוג

שלום, רציתי לדעת איפה ניתן לבצע בדיקה כזאת?? האם צריך הפנייה מרופא לשם כך?? זה עולה כסף? אני בן 18 ומשחק כדורסל כבר 8 שנים, וההורים לא רצו לעשות לי את הבדיקה בגיל צעיר יותר כשהיתה לי הזדמנות לכך, מפני שהם לא רצו שהתוצאות ידכאו אותי (אני כרגע 1.75, ולא גבהתי כבר שנה שלמה). מצד שני, יכול להיות שהסיבה לכך שלא גבהתי היא התזונה שלי בשנה האחרונה - בתחילת השנה עשיתי דיאטת חלבונים למשך חודשיים, והפסקתי אותה לאחר מכן לקצת זמן, ושוב התחלתי אותה וכבר קרוב ל3 חודשים אני מבצע אותה עוד פעם (עם הפסקות כאלו פעם פעמיים בשבוע)

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי כבר גמרת לגדול ובצוע הצילום הוא בזבוז זמן.

29/06/2006 | 19:16 | מאת: גבי

בבדיקת קורטיסול באיסוף שתן התוצאה היא פעם ראשונה 176 ובדיקה נוספת לאחר שבוע התוצאה 263. מה פרוש התוצאות? בבדיקת דם שעשיתי בשעות הבוקר לאחר לקיחת כדור התוצאה היתה 44. האם זה גבוה/נמוך/נורמלי? תודה על התשובה

על פתק המעבדה צריכות להופיע הנורמות של המעבדה שלך. אני חושד שזה גבוה

29/06/2006 | 18:29 | מאת: מיכל מלר

שלום רב, אני בת 32 חולת סוכרת נעורים מזה כבר 11 שנה, ולאחרונה התחלתי לסבול מתופעות של יתר פעילות בלוטת המגן עקב דלקת בבלוטה ועכשיו המצב נרגע אך לדעתי לכיוון הלא טוב. ברצוני לדעת מה אומרת תוצאת בדיקת המעבדה שבצעתי היום: THYROG.ABS 92.2 ANTI TPO ABS 398.50 T3-TOTAL 1.5 FREE T4 9.2 TSH 5.9 אודה לך על תגובתך המהירה. מיכל מלר

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות לא אומרות דבר

29/06/2006 | 17:57 | מאת: רוני

שלום, בתי נולדה בגובה 50 ס"מ ובמשקל 4850 גרם. עם הזמן היא המשיכה לעלות יפה במשקל אך נעצרה בגובה. כיום היא בת 7 וחצי חו' שוקלת 9100 גרם ובגובה 65 ס"מ. האחות בטיפת חלב אמרה כי זו ירידה בגובה מאחוזון 75 לאחוזון 25. האם יש מקום לדאגה? ולמי יש לפנות? הילדה ניזונה משילוב של תחליף חלב וחלב אם וכן צורכת פירות וירקות בגיוון ובשר. חשוב לציין כי מדובר בילדה ש"אוהבת לאכול" ומסיימת יפה את כל המנות המוגשות לה. אולי יש קשר לעובדה כי ב3 חודשי חייה הראשונים גילתה רגישות לחלב פרה שאופיינה בצרחות בלתי פוסקות במשך כל היממה, ולוותה בחוסר שינה לאורך 3 חודשים (ישנה כ 4-5 שעות ביום במצטבר). האם חוסר השינה השפיע על הגדילה?

פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים לפני הבדיקה , נא לא להמציא תאוריות

29/06/2006 | 14:15 | מאת: שושי

שלום, בבדיקות דם שגרתיות בהריון התגלתה אצלי בשבוע 8 תת-תריסיות (TSH 11.5). (בעבר הנושא לא נבדק לכן יתכן שהמצב קיים עוד מקודם, יש רקע משפחתי). התחלתי טיפול באלטרוקסין 75 מ"ג ולאחר כשבועיים בבדיקה חוזרת התוצאה היתה TSH 4.25. עם זאת בבדיקת נוגדנים התקבלה התוצאה הבאה: Thyroid Microsom Ab 927.00. מה ההשלכות לגבי העובר והמשך ההריון? האם יש משהו שצריך לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שמירה על TSH תקין במשך ההריון היא הדבר היחיד שיש לעשות. הנוגדנים מסבירים מה הבעיה- קראי על מחלת השימוטו באתר: WWW.GDILA.CO.IL

29/06/2006 | 12:09 | מאת: הילה

שלום! בתי כיום בת 10, מקבלת כבר 4 שנים טיפול (זריקות) עקב התפתחות מוקדמת. בני כיום בן 6, בתמונת מחזור של הגן שקיבלנו לפני כמה ימים שמתי לב לתדהמתי שהוא משמעותי גבוה יותר משאר בני גילו. לאיזה סימנים נוספים אני צריכה לשים לב שיכולים להצביע על התפתחות מוקדמת אצל הבן? האם לא כדאי בכל מקרה לגשת לצילום כף יד? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קחי אותו לבדיקת רופא. בבנים - התבגרות מוקדמת מתבטאת בהגדלת האשכים- אין לך הידע להעריך זאת.

29/06/2006 | 00:18 | מאת: בחורה

שלום רב האם יש משמעות לתוצאת בדיקת LH - 19.7 ו-FSH- 5.4 כאשר המחזור סדיר וגם בדיקות אולטראסאונד וגינלי תקינות? אך בדיקות ה- U.S נעשו לפני שנה בערך ובדיקת הדם נעשתה כיום. הרופאה אמרה משהו על זה שאין ביוץ וזה נשמע מפחיד, אבל הוסיפה שיכול להיות שזה רק החודש. ביצעתי את הבדיקה ביום ה-17 בערך של המחזור לאחר ששאלתי רופאים בפורום אחר ואמרו לי שכדאי לבצע בדיקה זו לאחר הווסת, האם זה חשוב מתי מבצעים בדיקת הורמונים זו? אני רווקה ללא ילדים בת 31. יש לציין שביקשתי בדיקת הורמונים מלכתחילה על מנת לבדוק למה אני סובלת משיעור יתר מפני שאני מעוניינת בהסרת שיער בלייזר והרופא לא נתן לי לבדוק טסטוסטרון שזה לפי מה שהבנתי הכי חשוב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2006 | 22:16 | מאת: בחורה

לא נוטלת גלולות. תודה

בעת מתן גלולות - אין לבדיקות ערך

בדיקה אחת אינה אומרת דבר משנה אם בדיקת הדם נלקחה בתחילת המחזור או באמצעו. משנה מה היתה רמת האסטרדיול. אם המחזור סדיר- אין מקום לדאגה. כאשר יש שעור יתר אלה לא הבדיקות החשובות ביותפני לאנדוקרינולוג

28/06/2006 | 22:30 | מאת: איבון

אני נוטלת פרופיל תיוציל ואומגה 3. שאלתי היא, האם עלולה להתרחש תגובה המפריעה לפעילות הרפואית של התרופה פרופיל תיוציל?

לא מוכרת לי אי התאמה בין שני החומרים

28/06/2006 | 22:26 | מאת: אברהם

שלום אני אברהם. בן 18. בן אדם בריא ושומר על תזונה נכונה. גובהי הוא כ164 ס"מ אך מבנה גופי רזה. הייתי רוצה לדעת אם אני אוכל לקבל טיפול בהרומוני גידלה על מנת לגבוה קצת אעפ"י שאני לא נמוך מהנורמל ?

לא - לא יועיל

28/06/2006 | 21:47 | מאת: שלי

בתי תהיה בעוד כשבוע בת 8 בביקור שערכנו אצל אנדקרינולוגית ילדים נאמר לנו שצילום כף היד תואם את הגיל חשוב לציין שהיא שעירה באופן חריג לגילה הן בידיים וברגליים והן בבית השחי ובאיבר המין. האם יש אפשרות שהפרשות ריריות +כתמי דם בהירים מאיזור הפות מעידים על קבלת וסת?

אינני יודע לנחש דרך האינטרנט

28/06/2006 | 16:18 | מאת: יעל

בתי בת 12 והיא נמוכה1.4 בבקורת אינדוקרינית אמרו שמאחר ובשנה האחרונה גדלה אין טעם בהורמון הגדילה , בינתיים היא קיבלה פעם שלישית מחזור שהם מגיעות לה כל 20עד22 יום. מה עלי לעשות? והאם יש סיכוי שתצמח וכמה המקסמום?

07/07/2006 | 09:35 | מאת: ל

ל

28/06/2006 | 16:18 | מאת: יעל

בתי בת 12 והיא נמוכה1.4 בבקורת אינדוקרינית אמרו שמאחר ובשנה האחרונה גדלה אין טעם בהורמון הגדילה , בינתיים היא קיבלה פעם שלישית מחזור שהם מגיעות לה כל 20עד22 יום. מה עלי לעשות? והאם יש סיכוי שתצמח וכמה המקסמום?

לאחר מחזור גדלים 4-6 ס"מ אין יכולת התערבות

שלום פרופ' צדיק, גילו לי תת פעילות של בלוטת התריס לפני כשנתיים. אחרי מספר חודשים הגעתי לאיזון ומאז לא הייתה בעיה. אני לוקחת כדורי אלטרוקסין מידי יום. בחצי השנה האחרונה התחלתי להרגיש עייפות ובבדיקות TSH שביצעתי ה TSH יצא בערך באמצע (כלומר, תקין). לפני מספר ימים ביצעתי שוב בדיקה וה TSH הוא 6.83 כעת. מה עושים? האם צריך לפנות לאנדוקרינולג? איך יתכן שה TSH חורג מהנורמה תחת כדורים? תודה

השינוי מינימלי ואינו בעיתי- נא לפנות למי שמטפל בכם

28/06/2006 | 13:16 | מאת: יפעת

אני סובלת בהיפרטירואיד מטופלת בפרופיל טיוציל מזה כחודשיים בעוד חודש אני רוצה ליסוע לחול רציתי לשאול אם יש בזה בעיה מבחינת עייפות ומאמץ?

תלוי במצבך הגופני ובבדיקות שלך- התיעצי עם הרופא המטפל בך

27/06/2006 | 21:55 | מאת: עידית

בתי בת 7 שנים הופנתה לצילום כף יד שמאל לגיל עצמות לאחר אבחון ניצני שדיים, ללא סימנים לשיעור. גובה - 127 ס"מ, משקל 27 ק"ג. בבדיקה - גיל העצמות מתאים ל - 8 שנים ו - 10 חודשים, סטיית התקן לגיל: 8.3 חודשים, נמצא בטווח של 2.5 סטיות תקן מהממוצע. 1. האם על פי תוצאות אלה ניתן לקבוע האם נדרש טיפול הורמונלי לעיכוב ההתפתחות? 2. לקראת הביקור אצל אנדוקרינולוג (נקבע לסוף אוגוסט) - האם מומלץ לבצע בדיקות הורמונליות, ואם כן - אילו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקות: LH FSH ESTRADIOL: אולטראסאונד רחם ושחלות

27/06/2006 | 15:53 | מאת: שירי

ביתי בת 4 חודשים, סובלת מהזעה מרובה בכפות הרגליים והידיים, גם כשנמצאת בחדר ממוזג. התופעה החלה לפני כחודש. פרט לכך הילדה בריאה. האם התופעה נורמלית או שיש צורך בבירור?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין לה כל תופעות אחרות - מעקב רופא ילדים בלבד

27/06/2006 | 15:52 | מאת: אגם

בבדיקה שיגרתית שעברתי TSH מעט גבוה מהנורמה 6.5 מה זה אמור להעיד הנורמה עד 5

מה תוצאת FT4?

27/06/2006 | 14:16 | מאת: דנה

שלום, ביצעתי את הניקור שלגביו שאלתי בעבר. התוצאות הן כדקלמן: בניקור באונה השמאלית תחת סונר התקבל דם, קולויד חופשי רב וסמיך, קבוצות לא רבות של תאים פוליקולרים רגילים ומאקרופאגים בודדים. לא נראו תאים ממאירים. נראה שאלו סה"כ תוצאות חיוביות, אך הייתי שמחה לדעת מה בכל זאת נראה לא תקין, ומה פירוש קולויד חופשי. המון תודה, דנה

קולואיד הוא חומר שהבלוטה מיצרת ואין לו שום משמעות בקשר למחלה או בעיה בריאותית. הוא תוצאה של גרוי לפעולת הבלוטה.

27/06/2006 | 13:21 | מאת: ron

בבדיקות דם מסתבר שבני בן ה-19 סובל מתת פעילות של בלוטת התריס, והניתן לו טיפול של 150 מג' אלקטרוסין. באולטרסאונד צוואר נרשם כי התסמינים מתאימים למחלת השימוטו?? אונה ימנית בגודל 5.1 * 2.8* 3.4 ס"מ מירקם היפוסונרי עם מוקדים היפוסונרים קטנים - מרובים פסים פיברוטים בתוכה בבדיקת דופלר הודגמה hyperemia אונה שמאלית בגודל 4 * 8*1.* 1.9 ס"מ מירקם היפוסונרי עם מוקדים היפוסונרים קטנים - מרובים פסים פיברוטים בתוכה בבדיקת דופלר הודגמה hyperemia איסטמוס בעל מרקם דומה אין סימני לחץ על הקנה, קנה בקו האמצע אין דחיקה של כלי דם צוואריים מזה כמה ימים שבני נוטל את התרופה, וסובל מעייפות בלתי נסבלת (שינה של 20 שעות ברצף) דיכאון עמוק . אני מודאגת מאוד מה עושים ומה הכוונה של מחלת השימוטו, עם העייפות ובעיקר הדיכאון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1. צריך סבלנות עד שהטיפול יפעל את פעולותו המלאה . בדרך כלל כ-3 שבועות. חוזרים אז על בדיקת דם ל- TSH ו- FT4 2. חומר מפורט על מחלה זו שהיא בדרך כלל קלה ולא בעיתית ניתן לקרוא במאמר מפורט באתר: WWW.GDILA.CO.IL

27/06/2006 | 15:42 | מאת: ron

ראשית תודה על התשובה המהירה אודה לך באם תוכל לענות לי האם הממצאים של האולטרסאונד כפי שציינתי בהודעה הקודמת תקינים והאם זה חד משמעי שבני סובל ממחלת השימוטו ומה ההשלכות לכך. כמו כן האם העיפות והדכאון העמוק בו הוא שרוי נורמאלי למצבו.. תודה

שלום, האם יש מידע מדוייק על הקשר שדובר עליו לא מזמן בתקשורת על הקשר בין בקבוקי האכלה לתינוקות והימצאות הורמון מיני מוגבר אצל תינוקות/ התפתחות מינית מוקדמת ? איך ניתן לזהות אם בתי בת שנה נפגעה מכך ? (היא במעקב אצל אנדו בגלל שדיים מוגדלים משהו בבדיקות הדם היה לא תקין אבל שכיח) והאם ניתן להאמין לפרסומות של חברות בקבוקים שטוענים שבבקבוקים שלהם אין את החומר הפוגע? בריאות לכולנו

לקריאה נוספת והעמקה

1. הקשר להפרעות במערכת המין הוכח בחיות בלבד! 2. החומר נמצא בכל בקבוק פלסטי פרט לבקבוק הנמכר כ- B FREE 3. לא סביר לי שיש קשר בין החומר לבעיה של הבת. הבעיה של הבת היא נפוצה מאד

27/06/2006 | 06:56 | מאת: dorit

האם מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי לברר את הסיבה לתת פעילות של בלוטת התריס בגיל 55 ? תודה, דורית.

תת פעילות כשלעצמה אינה סיבה לבדיקה זו. אם הבלוטה מוגדלת וממששים ושים מבצעים בדיקה זו

27/06/2006 | 05:33 | מאת: שם בדוי

שלום מתי ובאילו מצבים מופרש הורמון הגדילה (ואם זה משנה: אצל ילד בן 14...)? והאם זה נכון שרעב מגביר את הפרשת ההורמון ואכילה מדכאת את ההפרשה? תודה!

אין לתשובות לשאלות אלה כל השלכה מעשית. כל הגרויים משפיעים לטווח קצר, אך לא ישנו את סך הכל של ההפרשה במשך היממה. הורמון גדילה מופרש ב9-11 שיאים ביממה. בילדות ובגיל מבוגר החלק המושפע משינה בולט. בגיל ההתבגרות אחוז ההפרשה מסך הכל ההפרשה ביממה, המופרש במשך היום הולך ועולה. דיכוי הורמון גדילה על ידי מזון הוא קצר טווח. ברעב הורמון גדילה עולה אך הקולטנים יורדים כך שהשפעתו פוחתת. נא לקרוא מאמרים באתר WWW.GDILA.CO.IL