פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17009 הודעות
15765 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
04/06/2003 | 12:23 | מאת: שלי

לרופאים צהריים טובים ושלום רב, אני בשבוע 10 ובבדיקת TSH שערכתי השבוע התקבלו היום הערכים הבאים : TSH 0.06 MIU/L כאשר הערכים התקינים הינם 0.3-5.5 T3 2.87 NMOI/L כאשר הערכים התקינים הם 0.9-2.8 T4 13.5 PMOI/L כאשר הערכים התקינים הם 10-20 אציין כי בתאריך 31.12.2002 תוצאת ה- TSH היתה 1.59 אבקש לקבל חוות דעתכם ומהי המלצתכם להמשך אני מאוד מודאגת. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
04/06/2003 | 19:20 | מאת: שלי

לרופא ערב טוב, בהמשך לשאלתי מהצהריים - ברצוני לציין כי הבדיקה נעשתה באופן שגרתי ובעבר לא סבלתי מבעיות בבלוטת התריס. למעט חום נמוך עד 37.5 , עייפות והבחילות הרגילות אינני מרגישה תופעות נוספות. רופא המשפחה המליץ לי לחזור על הבדיקות ובמידת הצורך ינתן טיפול לפעילות היתר של הבלוטה. בשל החג, בדיקות חוזרות ניתן לבצע רק ביום א'. שאלתי היא - האם לדעתך ניתן להמתין עד לקבלת התשובות בשבוע הבא והאם ההמתנה במצב הנוכחי אינה פוגעת בעובר. כמו כן האם תרופה לטיפול בבעיה אינה מסוכנת לעובר. הרשה לי לברכך על העבודה הברוכה שהינך עושה, יישר כוח. תודה מראש על עזרתך.

כאשר יש ממש פעילות יתר של בלוטת התריס. יהיה דופק מהיר ותופעות נוספות. הייתי מצפה גם ש TSH יהיה יותר נמוך וגם FT4 יותר גבוה. על כן על הבדיקה הגופנית יכול לענות הרופא שלך. בדיקות המעבדה הן גבוליות, לכן בקש הרופא שלך לחזור עליהן וכנראה שהוא צודק שיהיה במזל וחג שמח

אינני נותן המלצות. לא בדקתי אותך , אינני מכיר את כל הנתונים ולבקש שאהיה אחראי למה שקורה לך לא סביר. המלצה על טיפול יכול לתת לך רק רופא שבודק אותך. הבדיקות ששלחת אינן מדאיגות בכלל, אך עלייך להיות בקשר עם הרופא שלך.

03/06/2003 | 14:10 | מאת: רווית

עברתי טיפול ביוד לפני כשבועיים. רציתי לשאול האם עלי להרגיש תחושות כלשהן כאשר גופי יעבור מפעילות היתר לתת-הפעילות ? (כגון, דפיקות לב איטיות, ועוד ). עלי לציין כי גם בעת פעילות היתר מצבי הגופני היה בסדר גמור. בתודה מראש לתשובתך.

03/06/2003 | 14:11 | מאת: אנא התעלם משאלתי זו

עניתי למטה

03/06/2003 | 09:24 | מאת: רווית

אני אחרי טיפול ביוד. רציתי לשאול האם בעת המעבר של תפקוד הבלוטה מפעילות יתר לתת פעילות, עלי לחוש תחושות מסויימת ? משמע, האם עלי להיות עדה לשינויים כלשהם בגופי (דופק איטי, לעומת דופק מהיר) וכיו"ב ? עלי לציין כי הרגשתי הכללית לפני ואחרי הטיפול ביוד (משמע, בעת היותי בפעילות יתר) הייתה הרגשה טובה ללא כל סימפטומים חריגים. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

בדרך כלל המעבר הדרגתי על כן לא מרגישים שינויים. אך מה שקורה הוא אישי לכל אחד

03/06/2003 | 08:32 | מאת: רותי

בס"ד שלום לך דוקטור יש לי ילד שנולד ב-8.8.1988 הוא נולד נמוך, ובמשך השנים במעקב בטיפת חלב, בדרך-כלל הוא לא הגיע אפילו לעמודה הנמוכה ביותר. כיום הוא בעקומה הנמוכה ביותר. הוא שוקל 33 ק"ג, שזה מעט מאוד לגילו (אבא שלו רזה מאוד כנראה שהמבנה דומה לאבא), גובה הילד: 1.57 ס"מ. גובהי הוא 1.70 ס"מ. גובה אביו 1.77 ס"מ. יש לו עוד שלושה אחים, שכולם גבוהים ומתאימים לגילם, ואפילו האח הקטן שהוא כיום בן שנתיים מאוד גבוה לגילו. הוא עבר צילום להערכת גיל העצמות בגיל 14.5, הצילום הראה שגיל העצמות מתאים לגיל 11! שאלתי היא מה עליי לעשות ולמי עליי לפנות מפני שאני די מודאגת, והילד לא כל-כך שמח שהילדים בכתה שלו כבר עברו אותו מזמן.

לקריאה נוספת והעמקה

1. קרוב לוודאי שגם התבגרותו מאחרת. עליו להבדק בהקדם על ידי אנדוקרינולוג ילדים 2. אם עברה חצי שנה כדאי לחזור על צילום כף היד. אם הבעיה היא התבגרות מאוחרת בלבד- די קל לטפל בכך. כיוון שמשקלו נמוך למרות שהאב רזה אני תמיד בודק האם אין הפרעה בספיגת מזון, האם אין מחלה סמויה, האם התזונה לקוייה, האם אין חווסר הורמונלי. 3. עליו להגיע לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים עם צילומי כף היד ואם כל נתוני הגדילה שלו מהעבר. פנקס טיפת חלב ונתוני גדילה שמקבלים מאחות בית הספר 4. כדאי לך לקרוא מאמרים על גדילה באתר: WWW.GDILA.CO.IL

03/06/2003 | 00:20 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 58 סובלת מתת פעילות בבלוטת התריס ומאוזנת ע"י כדורים(בשבוע 550 מג אלקטרוסין) האם מותר לי לקחת כמוסות טבעיות של ספירולינה (349 מ"ג)?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מבין ב"תרופות טבעיות" עליך לשאול את הרופא שלך

03/06/2003 | 08:37 | מאת: רותי

שלום לך לדעתי, תמיד עדיף להשתמש בתרופות טבעיות, אבל רצוי מאוד לוודא כי התרופה אינה מזיקה לך, התייעצי עם הומאופת, או בידקי בחנות למוצרים טבעיים, אולי ישנו הומאופת המגיע לחנות לשם ייעוץ ללקוחות. בהצלחה רותי

06/06/2003 | 15:00 | מאת: פרנק מרים

הTSH שלי בבדיקת דם במעבדה הוא .24 .7 והרופא שלי אומר שזה גבולי רציתי לדעת האם אני צריכה כבר לקחת כדורים או לגשת לבדיקה חוזרת כמו שהציע הרופא בתודה על תשובתך .

02/06/2003 | 23:39 | מאת: חני

שלום ד"ר אני בת 38,סובלת מפעילות יתר של הבלוטה(גרייבס)מעומדת לטיפול ביוד. יש לי מספר שאלות,1)האם הטיפול ביוד עלול לגרום לי לעיינים בולטות עקב עישון?אני מעשנת קופסאה ביומיים.הטיפול אמור להתבצע ביום ראשון הקרוב בכמות של 6 מיליקרי.2)בימים הקרובים אתחיל לשתות פרדניזון30 מ"ג.למה זה טוב?3)אחרי כמה ימים אוכל לחזור ולבשל לילדיי?(לא כתוב באתר גדילה)אני פונה אליך מאחר והרופאה שלי פרשה מקופ"ח ובנתיים אין לי אל מי לפנות ,אשמח אם תוכל להשיב לי,תודה ויום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

1. אין קשר בין הטיפול לעישון. 2. כאשר נעלמת הרדיואקטיביות מהגוף ניתן להתקרב לבני המשפחה. בלי לבדוק את מידת הקרינה, אי אפשר לדעת בדיוק. דווקא כן כתוב באתר גדילה שבדרך כלל תוך 6 ימים הקרינה יורדת לתחום הנורמה. אבל בלי לבדוק, לא ניתן לדעת בבטחון. בהצלחה

02/06/2003 | 23:24 | מאת: יעל

אני אפרט את שאלתי, בזמן חרדות די תכופות שתוקפות אותי ,אני נותנת שתן כל 5 דקות וזה יכול להמשך כשעה שעתיים, האם במצב זה אני מאבדת אשלגן יותר מהרגיל וזה יכול לגרום במשך הזמן לאשלגן נמוך מהרגיל ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר שזו הסיבה לאבוד אשלגן. אבל לא ידוע לי על מחקר שבדק זאת

שלום רב, אני סובלת מדיכאון קל, וברצוני לנסות לעזור לזה ע"י טיפול באור. הרציונל הוא שהחשיפה לאור סמוך לשעת היקיצה, מעלה את הפרשת הסרוטונין וגם האסטרוגן, ששניהם מיטיבי עם דיכאון. (חוקר מפורסם בתחום הוא פרופ' דן אורן מאוניברסיטת ייל http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11904137&dopt=Abstract http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11925310&dopt=Abstract (אם, כרגיל, הקישור לא עובר, אז במדליין לשים: Oren DA" light" ) לצערי אני מאד בהירה (ג'ינג'ית עם עיניים בהירות) ומאד רגישה לקרינת UV, ולכן איני יכולה פשוט ללכת כל יום חצי שעה בשמש. אני מעונינת לקנות קופסת-אור בסגנון http://www.day-lights.com/dl10000.html או שאכין לבד- עם כמה מנורות פלורסנט. המטרה היא להיחשף למנורה במרחק שיאפשר לעוצמה של 10,000 לוקס, כל יום, למשך חצי שעה לפחות. ועכשיו סוף סוף..... אני מגיעה לשאלה- איזה טווח ננומטר יותר אפקטיבי למטרות שציינתי= אור לבן או אור ירוק (בסביבות 550 ננומטר)? וגם אשמח לשמוע הערות נוספות שלך לנושא הזה תודה מראש נטע

לקריאה נוספת והעמקה

שאלות של דיכאון הם מומחיות של הפסיכיאטרים ולא שלנו

02/06/2003 | 21:49 | מאת: יעל

האם חרדות וסטרס מתמשך יכול להשפיע ולהוריד את רמת האשלגן בגוף בצורה קבועה או אפילו ריגעית ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מבחינה מעשית אין באדם דווחים על הורדה משמעותית של אשלגן יש מחקרים המדווחים על השפעת הסטרס על תעלות המובילות נתרן בדופן התאים ובכך משפיעות על מעבר האשלגן. לדוגמא מחקר זה: : News Physiol Sci 2002 Jun;17:127-30 Related Articles, Links ATP-sensitive K(+) channels in the brain: sensors of hypoxic conditions. Yamada K, Inagaki N. Department of Physiology, Akita University School of Medicine, Japan. Rapid minimization of energy consumption in excitable tissues is effective protection from lethal effects of extreme metabolic stress. The ATP-sensitive K(+) channels in the brain respond in ATP-depleted metabolic states such as hypoxia and may be involved in the protection mechanism against energy-consuming generalized seizure.

02/06/2003 | 14:34 | מאת: לירון

שלום רב, מה הם המאכלים או הוויטמינים שעוזרים בגדילה בגיל ההתבגרות? אאא...ותודה רבה מראש

מזון מגוון המכיל את כל הצריכה היומית המומלצת. אם יש חשד שהתזונה אינה מכילה הכל יש להתייעץ עם דיאטנית.

02/06/2003 | 11:30 | מאת: מיטל

עשיתי מעקב באמצעות תירוגין בדיקות דם תקינות (אין נוגדנים של הבלוטה) אבל במיפוי נצפה משהו בצוואר איפה שהיתה הבלוטה האם בגלל שבדיקת הדם תקינה זה חא סרטני , האם צריך לעשות טיפול ביוד שוב ... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

1. נוגדנים אינם הבדיקה לנוכחות סרטן או העדרו 2. בודקים תירוגלובולין 3. בלי להכיר אותך ואת כל הנתונים לא ניתן לתת עצה. 4. בדיקת קליטה לאחר ניתוח נעשית כדי לוודא שאין יותר רקמת בלוטת תריס , אם הוציאו את כולה. 5. אם אין יותר רקמת בלוטת תריס לא צריכים לצמצוא תירוגלובולין ולא צריכה להיות קליטה- אם יש קליטה סימן שיש בלוטת תריס צריך לברר עם מכון איזוטופים ועם הרופא שלך את מהות התשובה שקבלת.

01/06/2003 | 20:19 | מאת: אנט

לפרופ' צדיק שלום רב, שמי אנט ואני בת 67 . לאחרונה ביצעתי בדיקה CT צוואר. לפי הממצאים בלוטת התריס הודגמה בגודל תקין. יש מוקד היפודנסי פחות מ- 0.5 ס''מ באונה השמאלית התחתונה. תוצאות הבדיקות TSH T3 T4 ונוגדנים נגד הבלוטה היו תקינות. ברצוני לשאול אותך מה הכוונה לגבי תהליך היפודנסי בבלוטת התריס. האם יש צורך בטיפול כלשהו או מעקב ? בתודה מראש אנט

פירוש הבדיקה שיש איזור שהרכבו אחר מיתר הבלוטה צריך להחליט מה זה. לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות לשם כך . כגון קליטת טכציום או ניקור האיזור

01/06/2003 | 14:33 | מאת: רוני

לאחרונה אני סובלת מעייפות , דפיקות לב (מידי פעם) חרדה מסויימת , ועור יבש. ביצעו לי בדיקות דם של בלוטת התריס והתוצאות היו: tsh- 17.40 . התוצאה הייתה נראית לי מוזרה מכיוון שמעולם לא היו לי בעיות בבלוטה ולכן ביצעתי את הבדיקה בשנית והתוצאה הייתה- 2.6. כמו כן הרופאה שלחה אותי לבדיקת נוגדנים והתוצאה הייתה טובה. לכן הרופאה יצאה מנקודת הנחה כי הבדיקה הראשונה הייתה הקלדה שגוייה. היום קמתי בבוקר וחשתי מעין לחץ בגרון (איזור הבלוטה) כאילו קשיח כאשר יש בלוטה קטנה לצד קנה הנשימה מוגדלת טיפה. כמו כן, כאשר שתיתי משקה מוגז צרב לי בגרון וכמו כן- יש לי כאבים קלים בחניכיים. קראתי לא אחת על תופעות כגון: גרייב, זפקת, וגוייטר, האם יתכן שיש לי את אחת התופעות (בעקבותת המידע שנתתי?) יש לי כאב באזור הגרון כמו של מתח שרירים , אני מפחדת נורא שמדובר בדבר מסוכן. האם לדעתך יש מקום לדאגה .. עליי לציין שאני עומדת לפני חתונה וההתרגשות בהתאם. האם יתכן שהתחושה הינה מהתרגשות בלבד? אודה על תשובתך. רוני.

לקריאה נוספת והעמקה

אי אפשר לדעת האם הבדיקה הראשונה היתה שגוייה או השניה, על כן יש צורך לחזור על TSH ו- FT4

01/06/2003 | 10:43 | מאת: א

האם תוכל להמליץ לי על מומחה בתחום הפאראתירואידיזם להתייעצות דחופה? אני מתגוררת באזור רחובות - אולי יש מישהו באיזור? תודה.

פני לדר קוזלובסקי בביה"ח קפלן.

01/06/2003 | 00:04 | מאת: פפאיה

שלום לפרופ' צדיק בתי היא בת שנתיים ו10 חודשים ,גילו לה שבלוטת התריס עובדת מהר מדי ,היא לא מקבלת טיפול רק מעקב . ברצוני לדעת האם יש קשר בין הבעיה של הבלוטה לבין צמיחה איטית של השיער +נשירת שיער. תודה

בלי לדעת את תוצאות הבדיקות שלה במדוייק, לא אוכל לענות לך.

01/06/2003 | 22:21 | מאת: פפאיה

פרופ' צדיק שלום ! תודה שהשבת לי ,הנה תוצאות של בדיקות דם ,בפעם הראשונה שביצענו את הבדיקה התוצאות היו מתאריך2.7.02 : TSH-16.23 FREE THYROXINE-14.80 תוצאות מתאריך 6.1.03 : TSH-10.29 FREE THYROXINE-17.90 האם יש קשר בין צמיחה איטית לשיער לנשירת שיער ? הילדה פעילה מאד.חכמה מאד לגילה ,אוכלת בסדר .כרגע אנחנו רק במעקב . מה אתה מייעץ לנו לעשות ? תודה .

הזעה מוגברת בשיער הראש של ילדה, מהיום שנולדה, היום היא בת חמש וחצי. גם בחורף. קמה כשהכרית ממש רטובה. היתה גם בעיה עם צמיחת שיער, וזה השתפר. כיום יש לה דק בצורת בקבוקים. תודה גדולה לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

האם גדילתה רגילה? האם נוטה להתעלפות? האם יש בעיות רפואיות אחרות

31/05/2003 | 15:02 | מאת: יערה

אני בת 30. בעת האחרונה הבחנתי בשעור יתר בפנים (פאות, לחיים, סנטר..). אני שעירה בדרך כלל, אולם בחודשיים-שלושה האחרונים חלה החמרה. אציין כי אני לוקחת גלולות דיאנה מזה כשנתיים. עוד אציין כי רמות הפרולקטין שלי מעט גבוהות (סביב 600-700), ואולם עניין זה עשוי לנבוע מנטילת הגלולות. כבר קראתי את המאמר בנושא שעור יתר באתר "גדילה", והבנתי שלעתים מצב כזה עלול לנבוע מגידול. מאחר שאני דאגנית מטבעי, נבהלתי מאוד, בעיקר משום שההחמרה הנה משמעותית, ומתרחשת על רקע נטילת הגלולות. בכל מקרה, אפנה בקרוב לאנדוקרינולוג, ואולם, האם אוכל להפחית את רף הדאגה? מה פשר ההסתברות של גידול, בהקשר זה? האם ישנם סימנים נוספים? האם ייתכן שבשלב מסוים, כעת, חלה החמרה טבעית בכמות השעור? האם מדובר בשינויים הורמונליים נורמליים? האם התופעה נפוצה? כאמור, מאחר שאני מעט בלחץ, אודה לתשובה.. יערה

גידול הוא נדיר. שכיחה יותר בעיה של יותרת הכיליה עד שלא יבוצעו בדיקות לא ניתן לענות לך בהצלחה

31/05/2003 | 12:02 | מאת: שלומי

אישתי בשבוע ה-10 להריון ובבדיקה התגלה TSH =0.13 הרופא הסביר לנו שזה נמוך מידי והפנה אותנו לבדיקות חוזרות ולאנדוקרינולוג אולם לא ענה לשאלתי מה ההשלכות של TSH נמוך והאם יכול להיות שהנזק כבר נגרם ללא תקנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

TSH כזה כשלעצמו- יתכן ואין בעיה אבל בלי לדעת רמות FT4 ו TT3 לא ניתן לענות לך. אם תגיע לאנדוקרינולוג בלי בדיקות אלה, הבקור יהיה לא יעיל.

01/06/2003 | 21:45 | מאת: שלומי

ft4=14.66 , tt3=2.3 תודה על התיחסותך.

29/05/2003 | 18:24 | מאת: גלית

אני בת 36 ולאחרונה סובלת מכאבים במשפעה. עשיתי בדיקת אולטרסאונד, ואני מודאגת מהתשובה וכך כתוב: קשרי לימפה קטנים עם סינוס שומני שמור דו צדדית. אופי תגובתי. מה זה אומר? האם זה נשמע מדאיג? שני דברים שחשוב לי לציין א. אני חולת סכרת סוג 2 ב. אני מעשנת כבדה תודה מראש

פורום זה הוא לבלוטות אנדוקריניות . בלוטות לימפה אינן בתחום מומחיות זאת. לדעתי את צריכה עזרת מומחה לרפואה פנימית

29/05/2003 | 13:22 | מאת: רוני

לפי תוצאות הבדיקות- רמת הנוגדנים תקינה, כלומר: thyroglobulin - 20 thyroid microsom- 10 הבנתי מערכי הייחוס שזה סדיר. תודה רבה רבה לכם על התשובות, האם יתכן שלמרות בדיקת הנוגדנים יש משהו לא תקין בבלוטה? תודה. רוני.

THYROGLOBULIN אינו נוגדנים אלה חלבון שאין לו כל ערת בהערכת תפקוד הבלוטה. יתכן שכמו שאתה נותן לי פרושים של מה שאתה קורא בפתק נתת לי גם פרוש של זה יתכן שכתוב בפתק ANTI THYROGLOBULIN . גם אז מדד זה לא כל כך חשוב כיוון שהוא יכול להיות שלילי גם כשיש דלקת ANTI MICROSOMAL ANTIBODY הוא יותר ספציפי. יש סוגי דלקת שהוא יהיה נמוך למרות הדלקת. החשובים ביותר הם TSH ו- 4 FT אם הם תקינים, לא סביר שהבלוטה היא הגורם לתופעת המחלה.

29/05/2003 | 12:18 | מאת: יהודית

עשיתי בדיקה של THYROID PEROXIDASE AB והתוצאה: קטן מ- IU/ml 10 האם זה בגבולות הנורמה? תודה מראש,יהודית.

לחלוטין כן. לא תקין כאשר מוצאים נוגדנים נגד הבלוטה.

06/06/2003 | 15:09 | מאת: פרנק מרים

בבדיקת מעבדה ה TSH A שלי הוא .24 7והרופא שלי אומר שזה גבולי ועלי לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים האם לחכות לבדיקה החוזרת או להתיעץ אם אנדוקרינולוג או אפשר לקבל תשובה מהפורום תודה

29/05/2003 | 10:38 | מאת: כרמית

פרופ' שלום רב, רציתי לדעת מהו טווח הערכים התקין של הורמוני LH ו- FSH בגבר (בן 29)? הופננו לבדיקה זו בעקבות מיעוט תאי זרע והתוצאות הן: LH-2.3IU/L ו- FSH-1.4IU/L. טסטוסטרון תקין. תודה רבה על ההתיחסות

הכנתי טבלה באתר גדילה באיזור מילון מונחים: WWW.GDILA.CO.IL

03/06/2003 | 09:21 | מאת: כרמית

28/05/2003 | 22:57 | מאת: נועם

נערה בת 16 אשר המחזור שלה הוסדר רק בעקבות קבלת ארגסט ורמת הפרולקטין שלה כיום היא 100 ובמגמת עלייה(הייתה 50 לפני כ-3 חודשים). לעיתים קרובות סובלת מסחרחורות גם בשכיבה. בבדיקת M.R.I לא נמצא ממצא חריג. האם נדרש טיפול תרופתי? או אולי אחר..?? תודה נועם.

לקריאה נוספת והעמקה

1. האם את עדיין מקבלת כל חודש תרופה כלשהיא להסדרת המחזור? 2. מה היחידות של הפרולקטין?

28/05/2003 | 19:34 | מאת: גלי

פרופ' צדיק שלום, בבדיקות דם שנערכו לי עלו התוצאות הבאות: TSH -5.74 (ערכי ייחוס 5.5 - 0.3) T4 - 12.5 (ערכי ייחוס 20.0 - 10.0) האם ישנה בעייה בתפקודי הבלוטה, או שניתן לומר כי ישנה תת פעילות רק כאשר גם T4 הוא מחוץ לטווח? אודה על תשובתך.

תפקוד הבלוטה שלך תקין. ערך גבולי זה של TSH לא מעיד דבר. אם TSH היה 8 ויותר ניתן היה לדון

28/05/2003 | 18:42 | מאת: רוני

טרם לקחתי אלטרוקסין מכיוון שמעולם לא הייתי חולה, טרם קיבלתי את תוצאות המעבדה של הנוגדנים. האם כתוצאה מהתרגשות ישנה תזוזה בערכי הייחוס של בלוטת התריס? או שהתופעות הן ללא קשר ורק במקרה (אולי) הייתה טעות? כי רופאת המשפחה שלי אמרה לי שמאוד יכול להתקיים שינוי שכזה, וזה נראה לי די מוזר? אילו סימנים נוספים ישנם לתופעה? (כרגע אני מרגישה את התופעות הבאות: דפיקות לב, כאבי ראש מיגרניים, עייפות נוראית שמביאה לחוסר תפקוד, וכמו כן, כאבי שרירים- גב וצוואר, תחושה של לחץ בגרון, ורעד פנימי. אודה לך אם תוכל לענות לי. תודה רוני.

אין לי תשובות נוספות פרט לאלה שכבר קבלת

28/05/2003 | 20:12 | מאת: מיכל

רוני תחכי לתוצאות של בדיקת הנוגדנים ותיראי מה התוצאה כי אני סובלת מהאשימוטו כלומר רמת הנוגדנים שלי גבוהה וגם אני סבלתי מהתופעות שתיארת האם את גם סובלת ממצבי רוח ? ואם יש לך האשימוטו אז זה יכול להיות כי גם לי היו אותם תופעות שבהתחלה סבלתי מתת פעילות ואחר כך זה חזר לנורמה כלומר הבדיקת דם היתה תקינה ובכל זאת סבלתי מדופק מהיר והזעות וחולשה וסחרחורות ואחר כך זה עבר לבד אז תחכי לתוצאות בדיקת הנוגדניםואז תיראי ואם הכל בסדר אז כנראה זה משהו אחר אז מקווה שעזרתי קצת

28/05/2003 | 18:42 | מאת: אלמונית

שלום!!! אני חצי שנה לאחר לידה עם תוצאות של TSH= 6.8 ו T4 =9.3 עם הרגשת עייפות ונוגדנים THYRO Ab 140 ATPO 190 האם על סמך בדיקות אלו בלבד אפשר לאבחן השימוטו ולהתחיל לקבל טיפול? האם אפשר בבדיקת us לאבחן השימוטו ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא בכל השימוטו מטפלים 2. תפקודי בלוטת התריס שלך גבוליים 3. בניקור בלוטה ניתן להוציא תאים ולבדוק רופא צריך לבדוק אותך ולהחליט ממה באה העייפות. בכלל לא בטוח שמבלוטת התריס

28/05/2003 | 18:42 | מאת: אלמונית

שלום!!! אני חצי שנה לאחר לידה עם תוצאות של TSH= 6.8 ו T4 =9.3 עם הרגשת עייפות. ונוגדנים THYRO Ab 140 ATPO 190 האם על סמך בדיקות אלו בלבד אפשר לאבחן השימוטו ולהתחיל לקבל טיפול? האם אפשר בבדיקת us לאבחן השימוטו ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

למה אותה שאלה פעמיים?

28/05/2003 | 18:18 | מאת: אלמונית

שלום רציתי לשאול למה למי שיש השימוטו למה לא נותנים לו סטרואידים ?כי הרי הבנתי שהסטרואידים יכולים לעצור את הדלקת וכך הבלוטה לא תיהרס?הרי בשאר מחלות האוטאומניות מטפלים בסטרואידים אז למה בהאשימוטו לא מטפלים ? אני יודעת אולי שהשאלה קצת מטופשת כי בטח סטרואידים לא בריא לקחת כי זה מחליש את מערכת החיסון פשוט אני רוצה הסבר למה בשאר מחלות האוטמניות כןמטפלים בסטרואידים אודה לך עם תוכל להשיב לי

לקריאה נוספת והעמקה

נסיון טיפולי בסטרואידים עזר תוך כדי טיפול. עם הפסקת הטיפול המחלה חזרה, על כן לא מטפלים בסטרואידים

28/05/2003 | 16:49 | מאת: אשה54

אני אמורה לעבור ניתוח להסרת ציסטה גדולה בבלוטת התריס, עברתי דיקור כדי לשלול שהציסטה ממאירה, וגילו שאכן הציסטה למזלי הרב לא ממאירה. האם יש סיכוי שבשלב הניתוח עצמו יגיעו לתוצאה אחרת, ז"א שזוהי ציסטה סרטנית? בתודה מראש על התגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

סכוי גדול מאד שלא

28/05/2003 | 15:56 | מאת: מפ

לאחרונה נמצאה בבדיקת דם פעילות יתר קלה של בלוטת התריס. אני לאחר טיפול כימותרפי משלים לסרטן השד (בת 34). האם יתכן שיש קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני עונה על שאלות שאין בהן מידע מדוייק מה זה פעילות יתר קלה? מה TSH ? FT4? מה T3 ?

29/05/2003 | 12:57 | מאת: מפ

TSH=0.03 T3=25 T4=23 שקיעת דם בטווח הנורמה

אינני עונה על שאלות שאין בהן מידע מדוייק מה זה פעילות יתר קלה? מה TSH ? FT4? מה T3 ? מתי היה הטיפול ביוד?

29/05/2003 | 12:59 | מאת: מפ

לא היה טיפול ביוד

27/05/2003 | 20:34 | מאת: רוני

ביצעתי בדיקות נוגדנים- טרם קיבלתי את התשובה, כמו כן- ביצעתי בדיקה נוספת של ה- tsh ועכשיו (6 ימים אחרי) התוצאה הייתה 2.3 (כלומר- תקין לחלוטין). יש לי תופעות של דפיקות לב , עייפות מרובה ויובש בעור. גם קצת חוסר תיאבון, לפני שבוע (כפי שציינתי בהודעה הקודמת התוצאה ש ה- tsh הייתה 17.40. אני מאמינה כי חלה טעות בבדיקה, אך האם ישנו סיכוי (ולו הקל ביותר)שהבלוטה "משתוללת" - פעם עובדת ופעם לא? אודה על תשובתך, ותודה על התשובה. רוני

27/05/2003 | 20:44 | מאת: אלמונית

תחכי לתוצאות לבדיקת הנוגדנים האם הבלוטת התריס שלך נפוחה ומוגדלת? כי אם יהיו לך רמה גבוהה של נוגדנים אז התופעות שלך הגיוניות הבלוטה יכולה להשתולל בנתיים תחכי לתוצאות הבדיקה

סימני המחלה שאדם מרגיש בעת מחלה של בלוטת התריס, הם שינויים של פעילות מערכת העצבים הנקראת "אוטונומית" ומשפיעה על דופק, חום, הזעה, הרגשת פחד, אי שקט ועוד... כל הסימנים האלה מופיעים באדם שכל המערכות שלו בריאות, אבל הוא מתרגש. על כן סימנים כאלה יכולים להופיע בלי שום קשר לבלוטה עקב התרגשות, חרדה, פחד ממחלה ועוד

בלוטת התריס היא בדרך כלל די צפויה אם לקחת כדורים באופן מסודר כל יום לפי ההוראות בדרך כלל שינויים כאלה הם בעת החלמה מדלקת של בלוטת התריס או טעות מעבדה

27/05/2003 | 09:23 | מאת: רווית

ד"ר שלום רב. ביום חמישי האחרון (22.5) עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי במינון של 12 מיליקרי. הרגשתי הכללית במהלך ימי הבידוד הייתה טובה יחסית (למעט הרגשת אי-נוחות בצוואר, שהייתה נסבלת). ברצוני לשאול: מתי אפשרי לחזור ולקיים יחסי מין, ללא כל סיכון והסתכנות ? הרופאה בבית-החולים נתנה לי תשובה לא מפורשת והייתי מאוד מבקשת לדעת את המלצתך. אנא אל תפנה אותי לאתר "גדילה" למיטב זכרוני, אין שם תשובה מפורשת לשאלתי. המון תודות.

לקריאה נוספת והעמקה

דווקא כן כתוב באתר גדילה. אבל עבור עצלנים העתקתי את הקטע: "כמה זמן מפרישים חומר רדיואקטיבי-לאחר מתן הטיפול מודדים כל יום את כמות הקרינה הנמצאת בגוף ולכל מטופל באופן אישי יודעים מתי הקרינה יורדת לתחום הבטוח שאין פיזור של קרינה לסביבה. בדרך כלל תוך 6 ימים מגיעים לתחום זה. " זה אומר שבלי מדידת קרינה לא ניתן להגיד בדיוק בלי מדידת קרינה . י סביר ש 12 יום במנת קרינה רגילה.

26/05/2003 | 15:57 | מאת: Roni

איך ניתן לבדוק אם רמת הורמון הגדילה תקין. מה שמו המקצועי.

נקרא הורמון גדילה או GROWTH HORMONE על בדיקות הורמון גדילה , קרא באתר WWW.GDILA.CO.IL

26/05/2003 | 09:27 | מאת: רוני

אני בת 24, מעולם לא סבלתי מליקוי בתפקוד בלוטת התריס. בד"כ בתוצאות הבדוקות התוצאה הייתה בגדר הנורמה- 3.5. לאחרונה אני סובלת מדפיקות לב מואצות, קשיים בנשימה ועייפות רבה. מבדיקת הדם התגלה הממצא הבא: tsh- 17.40 t4 - 10.2 ממה נובע השינוי המשמעותי ? האם הגיוני שיהיה שינוי כה חד (בשלושה חדשים) ומה עוד עליי לבדוק ? תודה רבה מראש. רוני.

לא את צריכה לבדוק, הרופא צריך. יש לבדוק נוגדנים נגד הבלוטה.

27/05/2003 | 14:51 | מאת: אסף

שלום, רציתי לדעת היכן ניתן לקבל מידע נוסף ברשת על הנושא. תודה

25/05/2003 | 22:05 | מאת: שלי

לאחרונה עברתי סדרת בדיקות בבלוטת התריס, ואחת הבדיקות היתה אולטרא סאונד. בבדיקה נתגלה כי בלוטת התריס תקינה את קשרי הלימפה בצד ימין מוגדלים בגודל של 0.7*0.8*1.9 ס"מ. האם עליי לבדוק את הנושא? מה מעידים קשרי לימפה מוגדלים. בנוסף, לאחרונה יש לי כאבים ראומטיים באזור הצוואר ליד אזור הבלוטות. לפני כ-9 שנים חליתי במחלת הנשיקה שאובחנה מאוחר מדי ולא טופלה כראוי, אלא כשפעת. מה אומרים דברים אלו? האם עליי להיות מודאגת ולבדוק העניין?

לקריאה נוספת והעמקה

קשרי לימפה יכולים להיות מוגדלים מסיבות שונות החל בעקבות דלקת גרון או דלקת עור וכלה במחלה כללית כמו "מחלת הנשיקות" וגידולים לא ניתן לנחש באינטרנט. רופא המשפחה צריך לבדות ולהחליט על בצוע כיוון של ברור לפחי הצורך. כל ניחוש באשר לסיבה הוא חסר ערך ולא רציני. בהצלחה

25/05/2003 | 21:30 | מאת: נתן

אודה על תשובה לשאלה אם יש קורלציה בין Hashimoto's thyroiditis לרמות גבוהות של הומוציסטאין. תודה נתן

אינני מכיר קשר כזה

26/05/2003 | 19:54 | מאת: נתן

לאור תשובתך הנ"ל אודה לך אם תבאר עבורי את הכתוב באתר אינפומד www.infomed.co.il/questions/q_081302_6.htm שם בכתבה שכותרתה: " מהו הומוציסטאין במה קשורה עלייתו בדם? ואיך ניתן להורידו? " נרשם: "ישנן מספר סיבות לרמה גבוהה של הומוציסטאין. ראשית חוסר של חומצה של חומצה פולית בדיאטה וויטמיני B שעוזרים להפוך הומוציסטאין לחומצות אמינו אחרות בתהליכים אינזימטיים שונים. שנית הדבר יכול להיות משני לחסר תפקוד של בלוטת התריס, מחלות כליה, תרופות שונות או שמדובר בתופעה מולדת." האמור לעיל ציטוט מדוייק. על כך אני מוסיף, כי אני אישית הגעתי לרמת הומוציסטאין של 40 הגם שטופלתי בחומצה פולית וטרבמין. לאחר טיפול של חודשיים בשל hashimoto's thyroiditis באלטרוקסין במינון נמך מאד 50, רמת ההומוציסטאין ירדה ל 24 וזאת לראשונה. כמובן שאין זה מחקר אמפירי שמוכיח דבר מה, אך יחד עם המצוטט לעיל , אולי לפחות מעורר מחשבה. אודה על תשובתך נתן

25/05/2003 | 21:12 | מאת: דניאל

שלום, ישנו איזור קשיח קטן שהתפתח מתחת לאחת הפיטמות והנ"ל בולטת קלות. (אני בן) במהלך שימוש ב finasteride. ממוגרפיה ואולטרסאונד שליליים. האם זה אומר שבהרכח אין שום צורה של גינו'? מה זה יכול להיות? דניאל

לקריאה נוספת והעמקה

זו תופעת לוואי ידועה של תרופה זו

25/05/2003 | 14:37 | מאת: חן

שלום רב, לפני שלושה חודשים התגלה שיש לי קורטיזול גבוה בדם - נעשו מספר בדיקות והתוצאות נעו בין 1400 ל- 1600. בעקבות זאת עשיתי גם איסוף שתן של 24 שעות (שהיה מלא) ויצאה לי תוצאה תקינה - 16.8. בכדי לבדוק מה הגורם לקורטיזול הגבוה בשתן נתנו לי שני כדורים לקחת בחצות בכדי לדכא את הבלוטה ועשיתי בבוקר בדיקת דם נוספת. התוצאה של הבדיקה הזאת יצאה נמוכה מהנורמה - 89. כעבור חודש עשו לי בדיקה נוספת שבה הקורטיזול היה 840 וכעבור שבוע בדיקה נוספת שהעלתה 927. מה אומר כל הנ"ל ומה ניתן לעשות על מנת לטפל בעניין? (עשיתי עוד איסוף שתן אך עדיין אין לי תשובה) רופאת המשפחה שלי הציעה לעשות בדיקת דם באחת עשרה בלילה ושאם התוצאה תהיה נמוכה אז זה אומר שאין בעיה. האם זה נכון ובאמת יש טעם לבצע זאת? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי עליך לפנות לאנדוקרינולוג כדי שהברור יהיה יעיל.

25/05/2003 | 12:22 | מאת: מיקי יצחקניא

שלום ד"ר צדיק, אודה לך באם תיידע אותי היכן אוכל לקרוא חומר על הזריקה הנ"ל. תודה.

25/05/2003 | 23:14 | מאת: מיטל

שלום שמי מיטל ואני קבלתי טיפול בזירקת תירוזין , אתה יכול למצוא חומר על תרופה באתר : http://www.genzyme.co/il זו החברה שמיבא את התרופה לארץ , אם תרצה לדעת מעבר אשמח לענות לשאלותיך מניסיוני האישי . דואר אלקטרוני : [email protected] בהצלחה מיטל

WWW. GENZYME.CO.IL http://the-thyroid-society.org http://www.thyca.org http://www.tsh.org http://www.thyrogen.com

24/05/2003 | 13:26 | מאת: נורה

שלום רב, אני בגיל 13 וחצי, ומתי שיש לי חופשים או יום בלי לימודים אני לא יושנת בלילה ובמקום זה אני יושנת את כל שעות השינה ביום. השאלה שלי היא האם זה שאני יושנת ביום במקום בלילה יפגע לי בגדילה? כלומר אם נגיד בלילה צריך לישון לפחות 9 שעות אז אם אני יושנת את ה-9 שעות ביום האם זה משנה? אשמח מאוד אם תענו לי בתודה רבה מראש נורה.

לא הוכיחו ששינוי השינה פוגע בגדילה. אבל התזונה אינה תקינה בזמנים אלה וזו יכול להיות בעיה אם הדבר קורה לעיתים קרובות.

24/05/2003 | 10:47 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון שבוע 9. במסגרת בדיקות דם בהריון נתגלו אצלי התוצאות הבאות: T3-TOTAL 2.30 NMOL/L ( 0.90- 2.40 (.*.......) (FREE T4 16.80 PMOL/L ( 8.70- 18.00 (.........)*(TSH 0.15 MU/L הרופא כיקש שעעשה כדיקות נוספות ואגש לאנדוקרינולוג. בבדיקה השניה שהתבצעה לאחר 5 ימים קיבלתי את התוצאות הבאות: T3-TOTAL 1.50 NMOL/L ( 0.90- 2.40 (...*.....) (FREE T4 14.40 PMOL/L ( 8.70- 18.00 (.........)*(TSH 0.13 MU/L ( 0.30- 5.00 כאשר הלכתי לאנדוקרינולוג הוא ראה (עקכ תקלה במחשב) רק את תוצאות הבדיקה השניה ואמר שהערכים תקינים ולא נדרש טיפול כלל. שאלתי - האם כדאי לבצע בדיקה נוספת ואם כן מתי? האם כדאי לראות רופא נוסף. בתודה מראש, יעל

עקרונית אין הבדל בין הבדיקות. אם תשלחי אותו דם למעבדה פעמיים לא תקבלי בדיוק את אותן התוצאות. על כן זה אינו מקום לדאגה. הבדיקות תקינות ואין כל מקום לדאגה בקשר לבדיקה נוספת את יכולה לחזור כעבור חודש.

24/05/2003 | 09:52 | מאת: חני

יש לי ציסטה בבלוטת התריס ולאחרונה היתה לי דלקת בבלוטה. המליצו לי על ניתוח ואני רציתי לשאול, האם בניתוח מוציאים במקרה כזה רק את הציסטה או גם חלק מהבלוטה? והאם זה ניתוח עם סיכונים/סיבוכים?

לקריאה נוספת והעמקה

הניתוח הוא בדרך כלל יחסית קל. לפי הממצאים בבלוטה מחליטים על הקף הניתוח. אם זו סתם ציסטה פשוטה מוציאים רק אותה. את צריכה לשאול את הרופא שלך . רק הוא יודע מה תוכנן לך. בהצלחה

24/05/2003 | 00:19 | מאת: שרון

אני בת 19 וגילו אצלי בעיות תת פעילות בבלוטת התריס לפני 3 שנים בערך. איך גילו זאת? עקב שיעור יתר קל ואני רציתי להיפטר ממנו. טופלתי בכדורים דיאנה21 במשך שנה וקצת, אבל זה לא גרם להפחתת השיעור. לכו נתנו לי טיפול תרופתי באלטרוקסין 50 מ"ג כדור אחד כל יום. אני גם סובלת מהשמנת יתר אבל ירדתי כבר 10 קילו, חשבתי שהאלטרוקסין גם יכול לעזור לי נגד השיעור. בבדיקה האחרונה שלי לפני שלושה חודשים עברתי העמסת סוכר והתוצאות היו תקינות מבחינה הורמונלית. היה לי עוד תור ועברתי גם בדיקת אולטרה סאונד. שם היא הסבירה לי שיש משהו בשחלות שכנראה הם הגורם לשיעור. האם אתה יכול להסביר לי בפירוט על זה, כי לא ממש הבנתי. היא אמרה לי שהיא לא כל כך ממליצה על טיפול של דיאנה 21 אבל שזה יכול לעזור לי. אבל בגלל שכבר הייתי מטופלת בזה בעבר לא רציתי כי ידעתי שזה לא יעזור לי. ויש לי עוד כמה שאלות למה אני צריכה לקחת אלטרוקסין? ממה זה מורכב ? מה זה עושה? ולמה זה לא עוזר לי?

לקריאה נוספת והעמקה
24/05/2003 | 00:45 | מאת: דליה

היי שרון,אני בת 25 וגם לי יש תת פעילות של בלוטת התריס,גיליתי זאת בבדיקת דם רגילה לפני 4 שנים,מצאו לי גם גידול בצד ימין ולכן נותחתי,ואני מטופלת בכדורים אלטרוקסין 50 מ"ל ליום,אני עדיין לא מאוזנת,אני מבצעת בדיקות דם כל חצי שנה והולכת לרופא,אני לא רוצה לבאס אותך ואני לא יודעת בדיוק מה הבעיה אצלך,אבל הכדורים האלה פשוט לא עוזרים לי הם לא מאזנים אותי בכלל,אני כל פעם מעלה או מורידה מינון לפי הוראות רופא ואין שום תוצאות טובות,אני עליתי לפחות 15 קילו והייתי מאוד רזה לפני הניתוח,זה מייאש וקשה לי לרדת כבר שנה,ברצוני לשאול אותך למה עברת העמסת סוכר?ולמה ביצעת אולטרא סאונד?אני אשמח לדבר איתך גם דרך האי מייל שלי עם את מעוניינת כמובן,תרגישי טוב ותשמרי על עצמך,את מוזמנת לשאול אותי כל שאלה שתרצי.

בתת פעילות של בלוטת התריס חסר אלטרוקסין . מורכב מחומצה אמינית טירוזין שעליה מחוברות מולקולות יוד. בתת פעילות של בלוטת התריס- עאשר היא קיצונית כל פעילויות החיים איטיות הקופק איטי המחשבה והתגובה איטיים. נטייה להשמנה ועוד כאשר החוסר אינו קיצוני גם התופעות אינן קיצוניות. אבל- הרבה מהסימנים כמו עודף משקל נגרמים מסיבות אחרות. לאחר שצוברים משקל מכל סיבה שהיא, קשה לרדת חזרה. גם אם זה התחיל בגלל בלוטת התריס ולוקחים טיפול קשה ולא תמיד אפשר להגיע חזרה למצב ההתחלתי. כך גם בגלל שעור יתר. תת פעילות של בלוטת התריס, אם היא מוזנחת, מסכנת את החיים. על כן יש צורך בטיפול. באשר להשמנה יש צורך בפעיולת גופנית ותזונה מאוזנת וקשה לרדת חזרה. באשר לבעיות השער. יש צורך בברור למה התופעה קיימת וטיפול בהתאם. הטיפול שהוצע לך הוא את השיטות המקובלות. אם לא נראה לך גשי לרופא שיתאים לך שיטה אחרת

24/05/2003 | 18:15 | מאת: שרון

מה בקשר לשחלות ולאולטרה סאונד? היא הסבירה לי שכנראה השיעור נובע מהשחלות והביציות. תוכל לפרט לי קצת על הגורם הזה? תודה

23/05/2003 | 16:30 | מאת: אושרת

האם קיים קשר בין תרופות נגד דיכאון כמו:לוסטרה או רימרון למשל ותרופות להרגעה כמו ואבן או אלפיריד לבלוטת מגן מוגדלת?

לקריאה נוספת והעמקה

חלק מהתרופות הפסיכיאטריות משפיעות על פעילות בלוטת התריס. אין לי נסיון בתרופות שאת מזכירה. בתוך כל קופסה בה נמכרת תרופה רשומות כל תופעות הלוואי וניתן לקרוא.

23/05/2003 | 20:31 | מאת: אושרת

תודה!

23/05/2003 | 15:53 | מאת: גילי

שלום דוקטור.עברתי מיפוי והוא אומר שיש לי ירידה ביכולת הריכוז באזור תחתון לטרלי מימין,וחוסר סדירות בקונטור לטרלי. TSH 1.62 FT4 18.5 TT3 1.88 יש לי גם קישריות באונה ימנית ובנוסף מס' קישריות באונה שמאלית,שהגדולה ביניהן היא 14X11 מ"מ,כמו כן ירתי במשקל ואני מרגישה רעד.מה עליי לעשות והאם יש קשר בין הרעד לממצאים? בתודה, גילי.

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום קשר בין הרעד לממצאים, פרט לדאגה, היכולה לגרום לכך יש צורך בהמשך ברור , כדי לדעת מה יש בתוך הקשריות.

23/05/2003 | 20:29 | מאת: גילי

אוקיי,תודה על התשובה!

23/05/2003 | 11:17 | מאת: אני

בגיל 34, לאחר כ- 14 שנים של נטילת גלולות, הפסקתי. במשך כחצי שנה המחזור לא הגיע. בבדיקות הסתבר שהפרולקטין היה כ- 1200 . ע"י טיפול ב DOSTINEX הוא ירד לנורמלי אך המחזור לא הופיע. האם פתרון של לקחת גלולות או arragest באופן קבוע נשמע הגיוני? האם יש דרך לאתר את מקור הבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים לאחר מספר מחזורים מלאכותיים העניין מסתדר, ולא יש להמשיך בבדיקות

23/05/2003 | 11:12 | מאת: ענת

VCAIgG=POSITIVE EBNAIgG=POSITIVE מה זה אומר? האם זה קשור לתשישות וכאבי ראש ושרירים מהם אני סובלת?

לא שייך לפורום זה, פני לרפואת משפחה

23/05/2003 | 00:44 | מאת: טל

שלום! לאחרונה התגלתה אצלי פעילות יתר בבלוטת התריס באופן אקראי עקב מעקב אחר כבד שומני. בלוטת המגן בגבול העליון של הנורמה בגודלה. קיימת פעילות יתר משמעותית (פי 3) וכן גם בלט קל בעין ימין, אך באופן כללי מרגיש טוב. אובחנה מחלת GRAVES עקב מיפוי המראה קליטה דיפוזית למרות שנוגדנים ל TPO שליליים. כרגע אני מקבל THYROIDITS . אין באפשרותי לקבל טיפול ב- THIONAMIDES עקב מס' מועט של כדוריות דם לבנות (הרבה מתחת למינימום ). ידוע לי כי ניתן לעבוד טיפול ביוד רדיואקטיבי או לחילופין לבצע ניתוח להסרת הבלוטה. ברצוני לשאול האם קיימות אופציות אחרות לטיפול ואם לא מהו הטיפול העדיף מבין השניים?

לקריאה נוספת והעמקה

העדפתי היא -טיפול ביוד רדיואקטיבי

23/05/2003 | 22:42 | מאת: טל

כאשר עוברים טיפול ביוד רדיואקטיבי - מהו משך הזמן שעל המטופל להיות בבידוד? האם במשך זמן הבידוד יש באפשרותי להסתובב בכל הבית כאשר יתר בני הבית אינם? האם עדיף לא לחשוף עצמך לילדים פרק זמן רב יותר מאשר למבוגרים? (יש לי ילד בן שנה וחצי).

22/05/2003 | 21:34 | מאת: חסויה

שלום אני בת 21, ולאחרונה אני סובלת מזיעת יתר בבית השחי, פצעיי אקנה, ויש לי גם שיעור יתר. אני לוקחת גלולות דיאנה 35, מזה 4 שנים. הייתי אצל רופאת עור, ועשיתי בדיקות הורמונליות והתברר שרמת הטוטסטרון שלי קצת גבוהה. אני חייבת לציין שהחזה שלי מאז ומתמיד היה קטן. היא נתנה לי מרשם להורמון שאני לוקחת בתוספת לגלולה. במרשם היא כתבה - ANDROCURE. השאלה שלי היא - א. מה התופעות לוואי של התרופה? ב. קיבלתי בבית מרקחת את התרופה - CYPRON 100. האם זו אותה התרופה רק בשם אחר? כי הרופאה אמרה לי שאני צריכה לקחת 15 כדורים בחודש - כל יום אחד (מתחילת הגלולות). ואילו בחבילה הזאת יש 30 כדורים וכל כדור 100 מ"ג. ג. כמה מ"ג אני צריכה לקחת? כמה כדורים ביום?? אודה לך על תשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

1 החומר הפעיל בשני הסוגים זהה- ציפרוטרון אצטט. אינני ממליץ על מינון דרך האינטרנט- עלייך לשאול את הרופאה על כך. אם לוקחים את הכדורים רק 15 ימים בחודש הסיכוי לתופעות לוואי קטן מאד. Medicine Info: Active Ingredients Cyroterone acet. (hormone inhibit) Mechanism: Hormone inhibitor. Antiandrogenic hormone preparation with antiandrogeic effect, progestational effect and antigonadotrophic effect. Blocks the effect of endrogenously produced and exogenously administered androgens at target organs by means of competitive inhibition. The inherent progestational activity exerts a negative feedback on the hypothalamic receptors leading to a reduction in gonadotropin release and therefore a diminished production of androgens. Indications: IN MEN: Reduction of drive in sexual deviations. Anti-androgen treatment in inoperable carcinoma of the prostate. IN WOMEN: Severe signs of androgenisation eg. very severe hirsutism, androgen- dependent severe loss of scalp hair eventually resulting in baldness (severe androgenic aloplecia), often attended by severe forms of acne and/or seborrhoea. IN CHILDREN: Idiopathic precocious puberty. Contra-Indications: Pregnancy and lactation. Liver disease. A history of jaundice or persistent itching during a previous pregnancy A history of herpes of pregnancy. Dubin-Johnson syndrome. Rotor syndrome. Previous or existing liver tumors ( in carcinoma of the prostate only if these are not due to metastases). Wasting disease (with the exception of carcinoma of the prostate). Depression. Previous or existing thromboembolic processes. Diabetes with vascular changes. Sickle cell anaemia. Diabetes with vascular changes. CONSIDER THE RISK AGAINST THE BENEFIT IN EACH CASE Dosage: Management of overdose: Symptoms: See "side-effects" Rx: Symptomatic and supportive. Side-Effects: Gradual reduction in the ability of man to procreate.(reversible on discontinuation of the drug or rarely with dose reduction). Gynaecomastia in men. In women ovulation is inhibited under combined cyclical treatment so that a state of infertility exists. Should a woman fall pregnant signs of feminisation in male neonates may occur. Tension in the breasts. High doses may reduce the function of the adrenal cortex, especially the adrenocortical response to stress. Tiredness, diminished vitality, occasionally temporary inner restlesness, depressive moods, changes in weight. Dyspnoea has been reported. Disturbances of liver function, acute and fulminant hepatitis has been reported on high doses. Liver tumors with intraabdominal haemorrhage may occur. Precautions: Cyproterone may lead to tiredness, diminished vitality, and impair the ability to concentrate...caution if driving/operating machinery until the individual response is known. Caution in patients with cardiovascular disease, ischaemic heart disease, cerebrovascular disease and hypertension. The sexual drive-reducing effect of cyproterone can be diminished under the disinhibitory effect of alcohol. Should not be given before the conclusion of puberty (with the exception of idiopathic precocious puberty) since it may affect longitudinal growth and the still unstabilised axes of endocrine function cannot be ruled out. Appropriate replacement therapy must be considered in children with idiopathic precocious puberty under stress (eg.surgery) because of the limitation of adrenocortical function under high doses of cyproterone. During treatment liver function, adrenocortical function and red blood cell count should be checked regularly. In diabetics carbohydrate metabolism should be monitored carefully. Women shoould have a thorough medical and gynaecological examination (including breasts) and pregnancy must be excluded. Since liver tumors with intraabdominal haemorrhage may occur ... patients should warn the doctor of unusual upper abdominal complaints which do not disappear spontaneously with-in a short time. If during combined cyclical treatment , slight "unscheduled" bleeding occurs, tablet taking should not be interrupted. However if bleeding is heavy, the patient shoould consult the doctor. Haemoglobin and red blood-cell count may decrease on therapy with cyproterone. Pregnancy: Before starting therapy women should have a thorough general medical and gynaecological examination (including breasts). Pregnancy must be excluded. Feminisation of the male foetus may occur. Porphyria: Contentious Sport: Banned

22/05/2003 | 19:07 | מאת: עדי

יש לי דלקת בבלוטת התריס, התנפח וכואב. ידוע על ציסטה גדולה (4 ס"מ) שיש לי שם. מה גורם לדלקת, ומה אפשר לעשות? עשיתי ספירת דם ויש לי WBC גבוהים מהרגיל. מה זה אומר? שקיעת הדם שלי בגדר הנורמה.

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2003 | 22:59 | מאת: עדי

דרך אגב יש לי חום של בערך 38.5 מעלות. האם המצב לא מצריך אנטיביוטיקה?

לכי לבדיקת רופא

מצטער, לא ניתן לבדוק חולים דרך האינטרנט. הבדיקה הגופנית גם היא קובעת. לעיתים נדירות הגורם חידקי הדורש טיפול אנטיביוטי ולעיתים סיבות אחרות