פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים
מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים
אני בת 46. הלכתי למרפאת אנטי אייגינג. הציעו לי שם לקבל בזריקות הורמון גדילה וכן כדורים של DHEA-S-. בקשו ממני לעשות בדיקת IGF 1. בבדיקה התוצאה שלי היתה 350. הטווח העליון היה 300. האם זה שהתוצאה שלי מעל לנורמה היא טובה או רעה? אני מטופלת באלטרוקסין - 200 ליום כבר 15 שנה. מחזור סדיר ואין לי גם שיער שיבה וקמטים. מה דעתך על כל הענין?
קראי תשובה להורמון גדילה מ- 18.1.02 IGF-I תלוי בתזונה - אין כל משהו יוצא דופן בתשובה זו
בני בן 2.3נולד כשגבו שעיר מאוד, השיער לא רק שלא נשר (כמו מיתר חלקי הגוף) אלא ממשיך להתפתח, האם זה מצב נורמלי?
האם דגם גדילתו רגיל? האם יש שעור גם במקומות אחרים? האם השעור מוגבל לאיזור אחד?
גדילתו תקינה, ניתן להגיד שהשיעור מוגבל לאיזור הגב. ישנו שיעור עדין יותר על האמה (החלק שבין גב כף היד לבין המרפק) ועדין עוד יותר על הרגליים. אולם התופעה בולטת בצורה חדה באיזור הגב כולו, במיוחד באיזור הגבי של הכתפיים. מדובר בשיעור מרובה וצפוף יחסית ובשערות עדינות אך לא "תינוקיות" שצבען כהה עד שחור(כצבע שיער הראש) ומרקמן עדין.
פרופ' צדיק שלום רב. לאחרונה ערכתי מס' בדיקות הורמונליות אליהן שלח אותי רופא הנשים. כל הבדיקות יצאו תקינות מלבד הורמון הפרולקטין שיצא 1300 . האם תוכל לומר לי מה פרוש הדבר? והאם יש לכך השלכות לעתיד? תודה מראש.
קראי את המאמר על פרולקטין ב- www.gdila.co.il בניוחד איך לוקחים את הבדיקה אם יש שאלות נוספות בבקשה
אצל בת 13 נמצא: זרחן 3.8 (נורמה 4-6), סידן 10.1 (נורמה 8.5-10.5) , אלבומין 4.1 (נורמה 3.4-5) , alk.phosphatase 117 (נורמה 112-470). האם יש משמעות לזרחן הנמוך מעט מהנורמה ול-alk.phosphatase בגבולה התחתון?
אני בת 29.5, סבלתי מפעילות יתר חריפה בבלוטת התריס לפני כ- 8 שנים וטופלתי ב PTU ובמרקפטיזול אליהם נתגלתה אלרגיה חריפה במהלך השימוש (אלרגיה ליוד??). בעקבות כך, נכרתה 90% מהבלוטה (סב-טוטאל תירואידקטומי) וטופלתי באלטרוקסין שאיזן את המצב. לפני כשנה וחצי הבלוטה גדלה והחלה פעילות יתר. לאחר טיפול (הפחתת מינון האלטרוקסין) נתגלתה תת-פעילות. מבדיקות שנערכו אובחנה מחלת השימוטו. כעת משחקים עם מינון האלטרוקסין לאיזון. הרופאה המטפלת יעצה לי לטפל ביוד רדיואקטיבי כדי למנוע תנודות עתידיות, במיוחד לאור העובדה שברצוני להרות בעתיד הקרוב. לפי הבנתי, הרופא המטפל הקודם שלי טען שיוד לא יסייע במקרה מעין זה, בשל בעיית ספיגתו בבלוטה. מה דעתך? הרופאה המטפלת אמרה לי לחשוב על כך משום שיתכן שתתעורר פעילות יתר דוקא בתחילת ההריון ולא יהיה איך לטפל בה. ברצוני לציין שעלי להשיל מספר קילוגרמים לפני שאכנס להריון, כלומר זה לא יהיה מיידי ומשאיר לי שהות לטיפול ביוד. מאידך, אני מתלבטת אם לעשות כן. אשמח לקבל ייעוץ. תודה מראש. נינה.
קודם כל צריכים להיות בטוחים מה האבחנה!! 1. אם נכון מה שהבנתי מדברייך , הרי שעכשיו מדובר בתת פעילות של בלוטת התריס. 2. הטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס הוא תירוקסין ולא משהו אחר. קל מאד לאזן תת פעילות של בלוטת התריס- אינני מבין מה כל הבעיה- אלא אם כן האבחנה היא אחרת 3 . הטיפול ביוד רדיואקטיבי מיועד להרוס בלוטה הפועלת ביתר - על כן אם יש לך תת פעילות טיפול ביוד רדיואקטיבי אינו עוזר 4 .נוגדנים נגד הבלוטה יש גם במחלת יתר פעילות של בלוטת התריס
שלום. אני בת 38 אבל לצערי יש לי כבר המון שיער שיבה והרבה יותר מידי קמטים. פניתי לרופא מיוחד לאנטי אייג'ינג והוא המליץ מחום על הורמן גדילה בשם GH אומנם המחיר לא זול אבל הרופא הבטיח תוצאות מצוינות. הבעיה שאחת הבנות שעובדת איתי ממש לחצה לא לעשות את זה כי שמעה שזה לא טוב ומזיק. לכן אני שואלת כאן את המומחה ומודה מראש על התשובה. האם הורמון גדילה זה דבר טוב???
1. הורמון הגדילה הוא מעולה למי שמוכר אותו ולחשבון הבנק שלו ושל המטפלים מסביב 2. אין שום הוכחה מדעית שיש להורמון גדילה פעולה נגד הזדקנות 3. במסמך רשמי שהוציא משרד הבריאות בעקבות וועדה שהוקמה לנושא זה , אף אני השתתפתי בה, המסקנה שאוסרים לעסוק בנושא זה. 4. רישום הורמון גדילה למטרה זו הוא עבירה על החוק.
תודה
באתר גדילה מצויין , אם הבנתי נכון, כי אחת הסיבות לפרולקטין מוגבר יכולה להיות החלבון VASOACTIVE INTESTINAL PEPTIDE. האם נהוג לבדוק את רמתו אצל בעלי פרולקטין מוגבר?
אילו סמנים?
שלום האם עודף פרולקטין בגבר ניתן לטפל רק ע"י ברומוקרפטין? אריק
אני בת 21 וחצי. אני סובלת משיעור יתר בפנים- בעיקר בסנטר, בצוואר וקצת בפיאות, סביב הפטמות, בקו הטבור, ובחלק הפנימי של הירך. השיעור המוגזם החל אצלי בגיל 18 וחצי- 19 בערך. משקלי- 48 ק"ג, גובה- כ-1.60. אין רקע משפחתי לתופעה. מוצא: אשכנזי- ספרדי. בסוף 1999 ביצעתי את הבדיקות הבאות: בדיקה גופנית.אולטראסאונד שחלות- תקין. אולטראוסנד בלוטת יותרת הכליה- תקין. בדיקה שבה הוכנס לי בעירוי חומר מסוים ולאחר חצי שעה נלקחה לי בדיקת דם. בדיקות הדם העלו שיש לי קצת יותר טוסטרון לעומת האסטרוגן. הרופאים(רופאת נשים ואנדוקרינולוגים) אמרו שלא מדובר בסטיה משמעותית.קיבלתי טיפול בדיאנה 35 למשך כשנה וחצי- הטיפול לא עזר ולכן הופסק.במקביל לאורך כל התקופה אני עושה טיפולים קוסמטיים- ע"י שעווה. השיער גדל במהירות תוך מס' ימים- כהה.רופא הומופאט- טען ששחלה אחת אצלי יותר גדושה מהשניה(בניגוד לאולטרסאונד של קופ"ח) ובגלל שיש לי חוסר באסטרוגן יש לי טוסטרון גבוה. אני ממש מיואשת- והדבר גורם לי לירידה בבטחון העצמי במיוחד כשאני מדברת עם אנשים פנים מול פנים. אשמח מאוד לשמוע על המלצה להמשך טיפול- ואת הסיכונים ותופעות הלוואי שכרוכות בכך. תודה רבה מראש.
רותי!!! לי המכשיר להסרת שיער רקורק 5 עשה נפלאות!!!! פתר לי את כל הבעיה ותוך זמן קצר יחסית והתשלום סביר. בררי עליו אצל הקוסמטיקאית שלך ואם את מאיזור המרכז אמליץ לך על מישהי בהצלחה!
מסוכן להמליץ מניסיון אישי שכן אין לדעת אם הבעיות ותוצאות הבדיקות זהות בשני האנשים
1. אם לא נמצאה הפרעה אנדוקרינית - הטיפול אינו ממוקד למחלה מסוימת. 2. באינפורמציה שאת נותנת לי אין לי בטחון שנבדק כל כוון אפשרי 3. לעיתים דיאן בלבד אינו מספיק ויש צורך בשילוב מסויים שהוא יעיל ביותר.
קודם כל תודה רבה על ההתייחסות. אז מה לדעתך עלי לעשות? לאן לפנות? לאנדוקרינולוג בקופ"ח להמשך בדיקות? האם יש באפשרותך להעלות ע"ס הנתונים במכתבי הקודם אילו אפשרויות יכולות להיות מוצעות לי כטיפול ואילו גורמים יכולים להיות אחראיים לשיעור יתר? האם החריגה בטוסטרון יכולה להשפיע על נסיון להכנס להריון (לא רלוונטי כרגע, אבל מבחינה היפוטטית). תודה רבה מראש.
גם אני סובלת משיעור יתר קשה בעיקר באיזור הפנים,צוואר,סנטר וגם בגוף.אנילא יודעת אילו בדיקות עשו לי בדיוק,מלבד בדיקות דם,שתן ואולטרא סאונד אגן,ששם נמצא לי מבנה מתאים לשחלות פוליצסיטיות. לקחתי דיאן במשך שנה וחצי וזה לא עזר כ"כ,לאחר מיכן ניתן לי גם אנדרוקור שאותו לקחתי במשך חודש אחד בלבד מפני שאז שמתי לב לכתמי פיגמנטציה על פניי והפסקתי גם את הדיאן מסיבה זאת. האנדו' שהייתי אצלו לא נתן לי שום תחליף(לא מצא חן בעיניו שהפסקתי על דעת עצמי)ובגלל סיבה זאת הפסקתי ללכת אליו . האם יש טיפול אחר שלא גורם לפיגמנטציה?שמעתי על תרופה בשם אלדקטון וביקשתי אותה כתחליף אך הרופא שלי סירב לתת לי ,הוא תירץ את זה בכך שזה יפגע לי במחזור עוד יותר. האם יש בזה אמת?בתודה מראש.
זה בדיוק העניין. אנא קראו בזהירות. לילד הנולד להורים אשר שניהם(!) נשאי הגן למחלה, יש סיכוי של אחד לארבעה להיות חולה, שניים לארבעה להיות נשא כמו הוריו בלי להיות חולה, ואחד לארבעה להיות בריא(!) ואפילו לא נשא. כיצד זה יתכן? הרי שני הוריו נשאים? שהרי גנים הם גנים! או שיש גנים או שאין.
פרט לאשר כתבתי בעבר אינני מוכן לדון יותר בנושא. העיסוק בפורומים לוקח שעה וחצי ביום מזמני ולא נותר לי זמן להכנס לנושא שאינו שייך להורמונים. נושא זה שייך לפורום הדן במחלות גנטיות או מחלות דרכי הנשימה או העיכול.
זה בסדר פרופ' צדיק. לא התכוונתי לגזול מזמנך הדחוק בוודאי ממילא. סתם חשבתי לי שמכיוון שאין כאן פורום לגנטיקה או נשימה, הרי שהכי קרוב למערכת האקסוקרינית, היא המערכת האנדוקרינית..... בכל מקרה, תודה.
אני אמא לילד בן 10 הסובל מבעית גדילה הננו נמוך מבני כיתתו וזה מאוד מציק לו אנו הורים לא גבוהים במיוחד גובהי 1.52 ובעלי גובהו 1.70 לכן אני יודעת שזה טורשתי אך אני מבינה שיש היום ברפואה המקדמת פתרונות לגובה האם ישנו איזה פתרון לגובה תרופה או טיפול כלשהוא שיכול לעזור בברכה מאיה
ביום שלישי הבא יתנהל דיון באינטרנט בנושא זה שתחילתו על יסוד המאמרים באתר www.gdila.co.il
שלום לאימי אובחנה רמת TSH של 18.8 ראיתי שהגבול העליון הינו בערך 5 האם זה מצביע על עודף או חוסר פעילות של בלוטת המגן וממה התופעה יכולה להגרם בתודה מראש ענת
ענת היי, אני רוצה להיות זהירה איתך, אבל היה לי TSH ברמה כזו, וזה לפי דברי הרופאה שטפלה בי, הראה על תת פעילות והיא די לא הבינה איך אני הולכת על שתי רגליים. האם יש לך סמפטומים? יש לך את תוצאות רמת ההורמונים האחרים (T3 ו-T4?( עדי
שלום עדי קודם כל תודה על התשובה היתה תוצאה של אחד מההורמונים - לא זוכרת בוודאות מה היתה אבל התוצאה היתה בטווח הנורמאלי _לפי הגבולות שצוינו בבדיקה). הבנתי שהטיפול המקובל הוא הורמונלי קראתי גם בהרבה מקומות שמלח ים דגי ים ואצות מעלים את הפעילות של הבלוטה וכדאי להאכול מהם יותר לעומת זאת ברוקולי וכרוב דוקא מאיטים את הפעילות ולכן כדאי להמעיט באכילתם במקרים של תת פעילות ענת
קראתי שילד הנולד להורים אשר שניהם נשאי הגן למחלה, יש סיכוי של אחד לארבעה להיות חולה, שניים לארבעה להיות נשא כמו הוריו בלי להיות חולה, ורק אחד לארבעה להיות ממש חולה. אני שואל כיצד זה יתכן? שהרי גנים הם גנים! או שיש גנים או שאין. אודה לכל מי שיאיר את עיני.
הכוונה כמובן שאחד לארבעה יהיה בריא לחלוטין ואפילו לא נשא. הכיצד?
היי אלון, לפי הידע שלי, הגן הנושא את המחלה הוא גן רדססיבי. כלומר: צריך שהכרומוזום יישא שני גנים פגומים כדי שהילד ייצא חולה. עדי
יש מחלות שכדי שיהיה להן ביטוי יש צורך לקבל גן אחד מהאבא וגן אחד מהאמא אחרת אין מחלה. אם קבלו רק גן אחד הרי שהאדם נשא ולא חולה יש מחלות שבהן גם אם גן אחד מספיק להעביר מחלה, ההעברה אינה באותה עוצמה בכל אחד, הדבר נקרא חדירות.
יש לי בן בן 8.5 מאוד נמוך לגילו 128 ס"מ יש לו בעיה של קשב וריכוז והוא נוטל ריטלין בגלל הריטלין הוא משמין ומתחיל לקבל נפח באיבחון שנעשה לו בתחנה הפסיכולוגית התגכה אצלו ערך עצמי נמוך, וכל הזמן הוא מבקש ממני ללכת לרופא ולקבל טיפול. הרופא שעוקב אחר גדילתו טוען שהמצב לא קריטי והוא מזמן אותנו פעם ב5 חודשים וזה נראה לו המון זמן . הוא מאוד מתוסכל מהמצב האם אפשר לתת לילד שהוא גבולי מבחינת הורמון הגדילה את ההורמון בצורה מלכותית והאם יש תופעות לוואי לכך
1. טיפול בריטלין אינו גורם להשמנה בד"כ להפך 2. אם נבדק הורמון בלוטת התריס? 3. האם קצב גדילתו תקין? 4. נא לקרוא את המאמרים המתאימים ב:www.gdila.co.il 5 נראה לי שהמאמרים יענו על חלקן הגדול של השאלות
אני נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג וערכתי בדיקת הומוציסטאין מה הרמה התקינה ? ומה הרמה עם נטילת החומצה הפולית נוטלת בגלל כניסה להריון....... תודה
בביה"ח אסף הרופא יש שרות הנקרא הריופון המיעץ לגבי תרופות בהריון. נראה לי שאת צריכה יעוץ מעבר לכך והם המקום הטוב ביותר בארץ למטרה זו.
פרופ' צבי צדיק שלום רב ! אחותי סבלה שנים רבות מכאבים בצלעות, לאחר סדרת בדיקות ארוכות היא אובחנה לאחרונה ע"י אנדוקרינולוגית כחולת : fibrous dysplasia .והטיפול שהומלץ לה הוא: aredia.מאחר ומדובר במחלה נדירה מאוד וכמעט שאין עליה מידע (ממה שאני התרשמתי) , הייתימעוננינת לדעת : 1 .האם אתה מכיר רופא מומחה בתחום הזה או שאתה בעצמך מטפל בזה, אודה לך מאוד אם תיידע אותי,זה חשוב לנו מאוד ע"מ לקבל חוות דעת שנייה. 2. האם aredia זהו הטיפול המקובל במיקרים אלו ? ומה הסיכונים של תרופה זו ? בתודה מראש על עזרתך, מיכל.
יש צורך בפרטים נוספים על הבעיה יתכן מאד והשם שנתת הוא חלקי לתסמונות שאני מכיר שבהרכבן מופיעות מילים אלה יש בעיות נוספות
שלום, בשנה האחרונה עברתי שתי הפלות נדחות בשבוע 8 בערך. האם ישנן בדיקות שמומלץ לבצע על מנת לברר סיבה ו/או למנוע הישנות המקרה? תודה
אילו הורמונים יש בגוף האדם?
מהי היפופיזה? מה הקשר בינה לבין מחזור לבין לידה? אם המחזור שלי ויש לי פרולקטין גבוה 1800 מה יכולות להיות עוד הסיבות מלבד דחק נפשי ? הבנתי שאם אר אי היא בדיקה שרופאים לא ממהרים לעשות עקב עלותה הגבוהה, זה לא קצת לא אחראי למנוע מאיתנו החולים לוודא בדיוק מה מצבנו? האם ישנם סיכונים בבדיקת אם אר אי ?
1. קראי את הכתבה על פרולקטין באתר www.gdila.co.il 2. בקשר להערתך: "הבנתי ש-אמ. אר אי....." אני מטיל ספק בהבנתך המרובה. להטיל ספק על סמך חוסר הבנה ומסקנות מוטעות מראה פרט לחוסר הבנה על חוסר טקט. כל האתר הזה מתבסס על רופאים המקדישים מזמנם החופשי ללא תמורה לעזור לאנשים וחבל שזה היחס של קהל המנצל את התנדבותם להשמצות ללא הבנה יתרה
צר לי שהשתמע מדברי כי אני מטילה ספק בך או ברופאים אחרים או חס וחלילה ב"עבודת הקודש " אותה אתם עושים יום יום , ממש לא . פשוט נאמר לי ע"י פרסונות שונות כי כך הדבר ואני מבינה מתגובתך הכועסת כי לא כך ושוב אני מתנצלת אם דברי פורשו לא כפי שהתכוונתי. הידע שלי הוא מועט מאוד ומסתמך בעיקר על פיסות מידע אותן אני שומעת או קוראת , אני לא מתיימרת לדעת ואו להטיל ספק בידיעותיך , כל שעשיתי היה לשאול ולשמוע את חוות דעתך האובייקטיבית ההיפך הוא הנכון אני מוצאת כי אתר זה ותשובותיך המלומדות עוזרות לי ומחכימות אותי . שוב איתך הסליחה זיוה
האם יש חידושיים בנושא קומה נמוכה עקב בעיות בעצם כמו דיסקונדרופלסיה (לא מאויית נכון)
בבדיקת דם התגלה אצלי עודף סידן. הנורמה היא 8.6-10.2 אצלי התוצאה היתה 10.54 אני נוטלת אלטרוקסין - 200 ביום ואני מאוזנת. נאמרו לי 2 דברים לגבי העודף סידן: 1. עודף אלטרוקסין גורם לעודף סידן בגוף. 2. עודף סידן בדם גורם להסתיידות העורקים ומאוד מסוכן. האם 2 הדברים נכונים או לא ומה עלי לעשות? והאם זה גרוע שיש עודף סידן בגוף?
פרופ' שלום, הייתי מעוניין לשמוע את חוות דעתך באשר לנושא שעלה תוך הבירור בו אני נמצא. לפני הניתוח, בבדיקת US חוזרת נראה כי הבלוטות הן ראקטיביות. יש שטוענים כי זה מוריד את הצורך בביוספיה משום שהן תגובתיות ויש מי שטוען שאין זה משנה, הצורך נשאר ויש להוציאן. אני אודה לך עד מאוד אם תוכל להשיב לי על סוגייה זו
לכבוד פרופ צדוק שלום רב אמי קשישה בת 87 סובלת ממליחות מוגברת על העור, במיוחד בפניה, כל הזמן, כנראה עניין בלוטות. לפני מספר שנים היתה לה הרעת בלוטת המגן מיודופוספולור (טיפות נגד גלאוקמה של העיניים). מה שם המחלה שלה ? כיצד אפשר להקל עליה ? למי עלי פנות אפילו פרטי. ?(אנו גרים בגליל המערבי) תודה רבה על התשובות.
אין קשר בין מליחות מוגברת של העור לבלוטת התריס מליחות מוגברת של העור יכולה לקרות בגלל אבוד מלח. למשל כאשר יש הפרשה לקויה של ההורמונים השומרים על מלח מיותרת הכיליה ניתן לפנות לאנדוקרינולוג במקום מגוריכםחפשו בספר השרות של בטוח הבריאות שלכם וודאי תמצאו
תודה פרופ' צדיק, נעשה כמצוותך שושן
בעקבות ירידה בחשק המיני, הלכתי לבצע בדיקות. הרופא המשפחתי שלח אותי לבצע בדיקות הורמונים ובנוסף שלח אותי לאורולוג. תוצאות הבדיקות הן: LH - 2.1 FSH - 2.4 PROLACTIN - H5151.0 TESTOSTERON - L5.73 הבנתי כי תוצאות אלו מראות על בעייה בהורמונים. אנא אמור לי: * מהי הבעייה המדוייקת הניכרת מתוצאות בדיקות אלו? *מהו הטיפול? * האם יש קשר בין תוצאות אלו לחוזק הזרע? יש לציין כי אני בן 28 ואין לי עדיין ילדים (וכמובן שאני רוצה) אני אובד עצות ומבוהל אנא ייעץ לי בהקדם בתודה מראש רועי
אם הבנתי נכון נמצאה הפרשה גבוהה של פרולקטין והפרשה נמוכה של טסטוסטרון פרולקטין גבוה מדכא טסטוסטרון. יש לפנות לאנדוקרינולוג שיבדוק מדוע הפרולקטין גבוה טיפול מכוון לבעיה מביא פתרון פנה לאנדוקרינולוג במקום מגוריך קרא את הכתבה על פרולקטין ב: www.gdila.co.il
תודה רבה על התשובה המהירה. אך, מה לגבי החלק השני של השאלה - האם ניתן להביא ילדים במצב זה? ומהו הטיפול המקובל בבעית הורמונים זו? יש לציין שקיבלתי מהרופא - אורולוג - הפניה לבדיקת N.P.T . מה ההשלכות של בדיקה זו , כלומר, אילו ממצאים מחפשים על-ידיה? אני מאוד מוטרד. אנא ענה לי במהרה.
פרופ' צבי צדוק שלום רב,ע"י טיפול בליתיום בעבר התגלה אצלי היפוטירוידיזם לא יציב אצלי עד היום והשמנה בעת נטילת הליתיום.טופלתי בתרופות שונות.לאחרונה בוולפוראל. לאחר ורמת הוולפוראל ירד למצב לא תקין ועלייה של הדיכאן/מועקה רוצים להחזיר אותי לליתיום. האם אוכל להבדק על ידך מבחינת בלוטת התריס וקשר עם הפסיכיאטר שלי? אם יש לך המלצות אשמח לקבלן. בכבוד רב,
כדאי לך לפנות לאנדוקרינולוג במקום מגוריך. קרוב לוודאי שבמרכז הרפאי המטפל בך יש אנדוקרינולוג מבוגרים מחלקתי מטפלת עד גיל 18 בלבד
ערב טוב. משנת 97 בלוטת התריס בהיפר אצלי. מטופלת בפרופיל תיוציל. ביום ראשון הקרוב נקבע לי זימון למיפוי /בדיקות לפני טיפול ביוד רדיואקטיבי. הבנתי שהבדיקות כוללות זריקה עם יוד ?? רציתי לדעת אם ידועות תופעות לוואי כלשהן אחרי הבדיקות או אחרי הטיפול עצמו. בכתבה שקראתי באתר קראתי על הזעה, בלבול חוסר מנוחה הפרעות קצב, אבל לא הבנתי אם זה אחרי הבדיקות או הטיפול, או שזה במיקרה שרמת התירוקסין עולה בדם.
נדיר שיש תופעת לואי לבדיקה אי אפשר לשלול תופעת רגישות יתר לאף חומר התאורים של הסימנים התיחסו לסימנים של עודף הורמון בלוטת התריס
שלום רב ! אני סטודנט, בן 29. לפני יותר משנה (9/2000) נתגלתה אצלי סמינומה באשך ימין ועברתי תוך שלושה ימים כריתה שלו, ללא בדיקות של רמות זרע או הורמונים מבעוד מועד. כמה חודשים לאחר הניתוח, עברתי (ביוזמתי) בדיקות של ספירת זרע (אני לא נשוי, עדיין) ורמות הורמוני-מין (testosterone, PRL, LH, FSH). ספירת הזרע הראתה על 10 (זו לא טעות) ובבדיקות נוספות והקפאות בחודשים הבאים עלתה לרמה של מאות עד אלפים. טסטוסטרון: עמד על רמה של 9 nmol/L ועלה עד 11 (כיום שוב 9.4). prolactin -תקין. LH ו- FSH גבוהים מאוד (כיום 12 ו- 19 IU/L, בהתאמה). בדיקות דינאמיות של העליה רמת LH ו- FSH בתגובה למתן תוך-ורידי של LHRH היו תקינות. - יש לציין שלא קיבלתי רדיותראפיה או כמותראפיה ואני במעקב אונקולוגי צמוד של בדיקות CT ורמות מרקרים (AFP ו- beta-HCG) כל 3 חודשים. כולן תקינות עד היום. כחודשיים לאחר הניתוח התחלתי להרגיש בירידה בחשק המיני, זיקפות בוקר לא הופיעו תמיד, כהרגלי, עייפות רבה הרבה יותר ועלייה משמעותית במשקל. כעבור כמה חודשים הרגשתי הטבה מסויימת, אך ללא חזרה למצב שלפני הניתוח. כיום אני עדיין לא במלוא אוני, גם מבחינה מינית וגם תפקודית כללית וכן אני מבחין בירידה משמעותית בשיעור בגוף (למרות שעדיין יש לי שער בגוף וגדל לי זקן). אני חייב להזכיר שיש לי חברה קבועה תומכת ונפלאה. - ברצוני לשאול (לאחר ההעמסה בפרטים הרבים, אך החשובים, לדעתי), האם יש לשקול באופו חיובי טיפול בטסטוסטרון, עם רמה של 9.4-11 nmol/L (ידוע לי שהתחום הנורמלי לגברים, בגיל 18-80 הוא: 11-27), תוך התייחסות לשינויים שהזכרתי ? בתודה מראש לכל עצה ועזרה ! ח.ר.
1. עליה ברמות LH ו- FSH מעל הנורמה קורית כאשר יש בעיה לאשך הקיים, זאת בגלל שה-LH ו-FSH מגיבים לתוצרי האשך ומשתדלים לגרום לרמת תוצר הורמון ברמב נורמלית 2. אם מספר תאי הזרע הולך ועולה סימן שהם מצליחים למרות כשל מסוים לגרום לתגובת האשך 3. מתן טסטוסטרון מבחוץ אמנם גורם לעליה בכוח ובמסת השרירים, אך, גורם לירידת רמות LH ו- FSH ע"י היזון חוזר שלילי ודיכוי האשך והקטנתו. אם רמות הטסטוסטרון הולכות ועולות לכוון הנורמה יתכן ויש התאוששות מסויימת
פרופ' צדיק, 1. קודם-כל, תודה רבה לך על ההתייחסות המהירה, אך עדיין אני מעוניין לשאול, מה דעתך לגבי תוספת חיצונית של טסטוסטרון, כאשר רמתו היא 9 nmol/L (בעייה בכתיבה בעברית - תשעה ננו-מול לליטר) גם יותר משנה לאחר הניתוח, ללא שיפור ברמתו, וכשספירות הזרע התייצבו על מס' אלפים. שוב, יש גם להתייחס לתופעות הפחות מדידות שצויינו על-ידי, כמו עייפות, ירידה בליבידו, ירידה משמעותית בשער הגוף, עלייה במשקל וכו'. 2. האם לא ניתן לקבל טסטוסטרון ובנוסף גם LH, FSH לפי הצורך, אם וכאשר תרד רמתם, בהתאמה למשוב השלילי (בתגובה לעלייה בטסטוסטרון), כפי שציינת ? שוב, תודה על העזרה, ח.
פרופ' שלום, בעיניין הגוש בפרה תיאוריד שתואר "גוש כישורי, 13 מ"מ, וסקולרי, מתאים לאדנומה פראתיריאודלית". הוחלט שלא לבדוק אותו, כלומר, במילים אחרות הוחלט שלא לבצע לו ביופסיה בצורה כלשהיא. הסיבה לכך, שהגידול הזה לא מפריש כלום בבדיקות הדם שעשו לי. שאלתי היא האם העובדה כי הוא אינו מפריש כלום, מאפשרת להמתין עם הגוש הזה ? אודה על תשובתך לנושא
לפרופ' צדיק שלום! אני בת 55. לפני כשנה אובחנה אצלי מחלה האשימוטו, במצב סב-קליני. רמות T3 ו-T4 תקינות. אולם רמת ה-TSH שואפת לאפס. התוצאות חוזרות על עצמן בכ-6 בדיקות רצופות. מיפוי בלוטת התריס תקין. אני מטופלת בפרולול 10 מ"ג במינון של חצי כדור שלוש פעמים ביום. האם יש מקום לדעתך לטיפול הורמונלי נוסף או להתמיד בטיפול זה? דרך אגב: איך ניתן להבדיל בין האשימוטו ומחלת גרייבס? תודה אהובה
שכחתי להוסיף פרט חשוב: רמת הכדוריות הלבנות שלי היא באופן קבוע כ-4500 עד 5000. (אינני ממוצא תימני...). אין לכך כל השפעה על בריאותי, ואינני סובלת כלל ממחלות עונתיות.
במחלת גרייבס נכרת פעילות יתר של בלוטת התריס. מופיעים סימנים של עצבנות, רעד ידיים, דופק מהיר, שלשולים , אכילת יתר בד"כ עם ירידה במשקל רמות T4 ורמות T3 גבוהות במחלת השימוטו תופעות של פעילות יתר קורות רק בתחילת המחלה עקב הרס של תאים בתחילת המחלה נשפך הורמון בלוטת התריס מהתאים הנהרסים לדם ומצב זה חולף. תמונת קליטת חומר רדיואקטיבי מבדילה בין ששני המצבים
לפרופ' צדיק שלום! תודה על תשובתך, אולם לא התיחסת לשאלתי ביחס לטיפול שאני מקבלת, וזה שעלי לדעתך לקבל. האם תוכל לענות לי על כך? בתודה אהובה
הבדיקה אותה עלי לעבור היא בדיקה בה כל חצי שעה במשך שעתיים לוקחים לי דם לבדיקה האם לחץ/דחק נפשי בו הייתי שרויה לפני כשנה וחצי למשך חצי שנה יכלה להשפיע על רמת הפרולקטין? האם גידול ביותרת המוח מצריך במקרים מסוימים התערבות כירורגית ? האם סטטיסטית לאחר טיפול בכדורים להורדת רמת הפרולקטין יש סיכוי להכנס להריון ?
עדיין לא אמרת מה מזריקים לך ואני מנחש שהחומר הוא TRH גם אם לחץ גורם לעלית פרולקטין עדיין לא ניתן להגיד בבטחון מלא שזה אשר קרה אצלך. השאלה שלך על גידול היא כללית מדי. אענה לך רק על גידול המפריש פרולקטין - לא מנתחים גידול כזה אלא נותנים טיפול המעכב הפרשת פרולקטין טיפול זה יכול לגרום לגידול להעלם. ע"י טיפול מוצלח אפשר להרות
האם כדאי לבדוק את רמת הלפטין אצל ילדה עם עודף משקל?
נדיר מאד שיש בבדיקת הלפטין תועלת. היא שימושית בעיקר למחקר. תוארו מקרים בודדים בבני אדם בהם בהשמנה היתה רמה נמוכה של לפטין. בדרך כלל יש יחס יר בין לפטין להשמנה.
האם לפטין נמוך יכול להתבטא בדברים נוספים מלבד השמנה?
עברתי מיפוי בלוטת התריס מהו זפק דיפוזי? בלוטה מוגדלת? האם תקין או לא?
שלום, אני לא רופאה, לכן אתייחס למושגים בלבד... זפק (=גויטר) - נפיחות בצוואר בגלל הגדלה של בלוטת התריס. דיפוזי - "מתפשט לכל הכוונים במידה שווה - כלומר אין גושים מיוחדים והמבנה אחיד" (פרופ' צדיק, בתשובתו לדנה, 8.1.02)
בעברית פשוטה זו בלוטה מוגדלת. הדבר לא אומר מה סבת ההגדלה
אודה לך אם תוכל לומר לי האם יש קשר בין לימפומה לבין גידולים בפרה תיאוריד ? לגבי הממצא במיצר - יש דעות לכל הכיוונים.
צריך לשאטול אונקולוג
פרופ' צדיק שלום קראתי את תשובותיך לשאלות קודמות בנושא, כמו כן קראתי את הכתבה באתר "גדילה". אני בת 27 סובלת משיעור יתר בכול הגוף אבל עיקר בעיתי היא בפנים. כמו כן ראוי לציין שאני סובלת מעודף משקל. הייתי במעקב אנדרוקריני במשך שנים. עברתי את כל הבדיקות של כל הבלוטות -MRI , בדיקות דם וכו'. כמו כן בבדיקות דם התגלה אצלי פרולקטין גבוה , אבל לאחר בדיקת 'טסט' - כאשר המחט הייתה בתוך הוריד -עים ברנולה - הבדיקה הייתה תקינה. נאמר לי שהכל תקין והבעיה היא בשחלות. הייתי בטיפול תרופתי של דיאנה ואנדרוקור 10 *2 (שתי חבילות אנדרוקור), במשך כמה שנים. טיפול זה לא פתר את הבעיה לשביעות רצוני (השיעור לא נעלם). לפני כשנה החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי.-לאחר 6 שנים. כמו כן ירדתי במשקל בצורה ניכרת אבל עדיין אני סובלת מעודף משקל. לאחר הפסקת הטיפול השיעור התגבר וכן הופיעו על פניי פצעי בגרות (בגיל התבגות לא סבלתי מכך). שאלתי היא כזו : האים קיים טיפול שכן יכול לעזור לי מלבד הטיפול שקיבלתי - האים יש משהו שהוא לא על בסיס גלולות. אשמח לקבל תשובתך כי אני די נואשתי מהמצב. תודה מראש על זמנך.
מה תפקידה של בדיקת העמסת פרולקטין ? אם בשלוש בדיקות קודמות רמת הפרולקטין שלי הגיעה ל1835 יש סיכוי כי בדיקה כזו תראה אחרת ? האם לחץ נפשי בו הייתי נתונה לפני שנה וחצי במהלך חצי שנה יכול להיות שגרם לעליית הפרולקטין? מהי יותרת המוח?
יותרת המוח היא בלוטה המפרישה הורמונים רבים ביניהם הפרולקטין אני לא מכיר בדיקה הקרוה העמסת פרלקטין- אלא קרוב לוודאי הזרקת TRH הוא משפיע על ההיפופיזה להפריש פרולקטין. אם בבדיקה זו הרמה עולה לשיא ואחר כך יורדת חזרה מניחים שזו הפרשה של בלוטה רגיה הנמצאת תחת בקרה ולא הפרשה של גידול. בדיקה זו לא תמיד מביאה למסקנה המקווה.
פרופ' צדיק שלום רב, לא השבת על שאלתי מתאריך 7.1.01 אודה לך אם תשיב נעמי
סליחה, עד מחר תהיה תשובה
במחקר שפורסם באוקטובר 2001 על נשים מניקות וסטרס. הנקה נמצאה כממתנת תגובות לסטרס. הפרולקטין אף הוא הורמון העולה בסטרס. אולם עצם ההנקה מעלה אותו. עצם התגובות של הפרולקטין כפי שנמדדו במחקר זה לא עלו על על 110 בערך. א יש תגובות הרבה יותר גבוהות צריך לחפש סיבה.
מהו גויטר דיפוזי ? מהי מחלת "גרייבס" אני שואלת זאת על-פי ממימצאים של מיפוי בלוטת התריס.
תרגום ללשון בני אדם: 1. גויטר - הגדלה של בלוטת התריס 2. דיפוזי - מתפשט לכל הכוונים במידה שווה- כלומר אין גושים מיוחדים והמבנה אחיד 3. מחלת גרייבס - פעילות יתר של בלוטת התריס 4. קראי את התשובה לאנדי על מיפוי
אתה מתכוון לבלוטת הלימפה המוגדלת במפשעה או לבלוטה בצוואר של הפרה תיאוריד המוגדלת, שמצאו כזכור ב - US ?
לרופא שלום ! בדיקות דם גילו אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס. מיפוי הבלוטה גילה כי שתי האונות מוגדלות. מקבלת טיפול תרופתי של MERCAPTZOL עשרים מ"ג. הרופא הסביר לי על כל מספר תופעות לוואי בלקיחת התרופה, בין היתר בעיה של כדוריות הדם. אני נדרשת לספירת דם מידי שבוע. אבקש מידע נוסף. תודה,
לאיריס שלום! בחלק קטן מהמטופלים יש ירידה משמעותית של הכדוריות הלבנות המגינות מפני זיהום חידקי. הסכנה באותו הזמן היא התפשטות זיהום. כאשר קורית תופעה כזו מופיעה עלית חום במקרים רבים מקובל להשאיר מכתב בידי המטופל המסביר שמחלתו היא פעילות יתר של בלוטת התריס. שם התרופה והמינון שהמטופל מקבל, שתופעת הלואי שיכולה להיות היא ירידת מספר הכדוריות הלבנות. ובעת עלית חום המטופל נדרש לגשת לחדר מיון של בית חולים לבצע ספירת דם דחופה ולנהוג בהתאם לתוצאה. אינני נוהג לבצע ספירת דם כל שבוע. אלא אם כן באותו אדם מספר הכדוריות הלבנות גבולי. דרך אגב, אין סיבה לחיות בפחד, כי נדיר שראיתי תופעה זו.
ברצוני לברר אלו "הכנות" יש לבצע לפני ביצוע מיפוי לבלוטת המגן - Technetium scan. האם יש להפסיק נטילת אלטרוקסין ? אם כן - כמה זמן לפני המיפוי ? אשמח לדעת כיצד מתבצעת הבדיקה, ומה מטרתה ? בתודה, אנדי.
לאנדי שלום! מטרת קליטת טכנציום של בלוטת התריס היא לבדוק: א. האם הבלוטה קולטת את החומר- במצב של דלקת שפגעה בתאים לא תהיה קליטה ב. האם הקליטה אחידה- אם יש רקמה גידולית במקררים רבים היא אינה קולטת- הממצא נקרא גוש קר (חומר רדיואקטיבי נקרא חומר "חם" ג. האם יש איזור הקולט בהרבה יותר- יש מצב של פעילות יתר של הבלוטה הנגרם בגלל איזור חם שאינו תחת בקרה ומפריש כמויות גדולות של הורמון וגורם לפעילות יתר. ד. האם הקליטה בלתי סדירה - בדלקת של הבלוטה מסוג השימטוט בגלל הדלקת אין קליטה אחידה- בדרך כלל מיותר לעשות זאת מסיבה זו כי יש דרכים טובות יותר לאבחנה ה האם הבלוטה במקומה או במקום אחר? - יש פגמים התפתחותיים מלידה ביצירת בלוטת התריס. הבלוטה נוצרת בעובר בבסיס הלשון ונודדת למקומה הסופי בקדמת הצואר במהלך החיים העובריים. יתכן פגם התפתחותי בו הבלוטה תמצא בבסיס הלשון. בדיקת הטכנציום תגלה זאת הכנה לבדיקה: כיוון שרוצים לתת לבלוטה תנאים לקליטה מירבית של החומר צריך להמנע מחומרים המפריעים לקליטה. בגון חומרים המכילים יוד, אלטרוקסין. נהוג להפסיק אלטרוקסין כחודש לפפני בצוע הבדיקה. יש לעשות זאת באישור הרופא המטפל.
אני עשיתי בדיקה זאת לפי מס' ימים, ההכנה היחידה היא הפסקת אלקטרוקסין חודש לפני הבדיקה, מזריקים יוד לוריד והבדיקה נמשכת כרבע שעה בה צופים בבלוטת התריס, התוצאה מגיעה תוך שבוע
שלום, האם רמת אשלגן הנמצאת בגבול התחתון (בערך 3.7 אחרי כדור אחד ביום קודם), יכולה לגרום לתופעה של שלשול, בחילה, ועוד ועוד? (בינתיים בבדיקות גם אלדוסטרון גבוה ורנין נמוך, יתר הבדיקות תקינות בינתיים). חשוב לי לדעת באופן עקרוני אם זה יכול להיות (למרות שזה בנורמה), היות וכדור קליום אחד מסדר את כל התופעות הנ"ל. אני כמובן מקבלת חצי כדור קלוריל וואסקס. תודה תודה
רק אם כל פעם הכדור גורם לכאב בטן ושלשול אפשר לחשוד בכדור כגורם. אם זה חד פעמי, הסיבה אחרת מי שלא מקבל תרופות ואלדוסטרון גבוה ורנין נמוך ואשלגן קצת נמוך הדבר מעיד על גידול קטן מפריש אלדוסטרון מיותרת הכיליה אם נותנים כדור כגון לאסקס הגורם לאיבוד מים ומלח מהכייה הייתי מצפה שגם האלדוסטרון וגם הרנין יעלו. אלא אם יש סיבה נוספת
תודה על התשובה אבל השאלה ששאלתי היא, האם התופעות שחוזרות על עצמן כמו שלשולים , הקאות ועוד, יכולים להגרם כתוצאה מקליום שרמתו לא פחות מ -3.5. שוב תודה
אני סובלת מתת פעילות של בלטות התריס ומטופלת באלטרוקסין 50 מ"ג פעם ביום כל יום לאחרונה התחלתי לסבול מכאבי רגליים בכל חלקי הרגל,רציתי לדעת אם יש קשר בין כאבי הרגליים לבין בלוטת התריס. בנוסף אני סובלת משיעור יתר בכל חלקי גופי-בטן גב פנים ומטופלת בלייזר. הרופא שאני מטופלת אצלו המליץ לי להתחיל לקחת גלולות-דיאנה אבל עד כה לא ראיתי שינוי.. אשמח לקבל תשובה.
אם תוך טיפול באלטרוקסין בדיקות הדם מראות על איזון- אי אפשר להאשים את הבלוטה בסימנים הנוספים שיש לך. דיאן לא גורם לנשירת שיער , הכדור מונע צמיחת שער. על כן יחד עם דיאן יש צורך בטיפול קוסמטי
לפני כ 5 שנים עברתי כריתה של בלוטת התריס עקב גידול בבלוטה עברתי טיפול של יוד,השבוע אני צריכה לעבור צילום סיטי עם הזרקה של חומר ניגוד שמעתי שאסור לקבל את ההזרקה של החומר ניגוד לאחר כריתה וטיפול ביוד לפני שלוש שנים עשו לי הכנה לפני צילום ושאלתי את הרופאים איזה הכנה עלי לעבור והם אמרו לי שעלי לקחת prednisone,phenergan ו-cimetidine האם זה ההכנה שעלי לקבל לפני צילום? מפני שבתקופה הזו היה לי גם חשש למאסטניה גרביס ואנני יודעת עם הכדורים האלו נועדו למאסטניה או אכן נועדו להכנה לקראת צילום אודה לך עם תעזור לי.
מאורבים במקרה שלך גורמים רבים מידי. יתכן שיש גם סיבות נוספות להחלטות הרופאים שאין לי מידע עליהם. לדעתי את צריכה לבקש פגישה עם הרופא שלך שיסביר לך את כל הבעיות סביב הטיפול- מגיע לך הבר.
פרופ' צבי צדיק -אני מודה לך, אך מאחר וגם הרופא שלי אננו יודע מה לעשות -מפני שהתרופות האלו היו רשומות בפרוטוקול שהוא קיבל מבית החולים רק תאמר לי אם אוכל לערוך צילום סיטי עם חומר ניגוד לאחר כריתה של בלוטת התריס וקבלת יוד ? תודה!!!!!!!
את צריכה להתקשר למי ששלח אותך לבדיקה. חובתו היא לתת הוראות ולהסביר כל דבר. מסוכן לקבל הוראות מגוף שלישי. אם אין יכולת לקשר טוב צריך לחפש רופא אחר.
שלום רב, אני בת 30 וילדתי (לידה ראשונה) לפני כחודשיים וחצי ואני מניקה. פניתי לרופאת הנשים בעקבות תופעות של הזעת יתר, גלי חום ומצבי רוח. מהבדיקות שעשיתי עולה כי יש לי פרולקטין 3001. מה המשמעות של זה ומה עושים? האם יתכן שבגלל שיש לי פרולקטין גבוה ההנקה מוצלחת? תודה, נעמי
בנוסף ברצוני לציין כי תוצאת ה - tsh שלי הינה 1.31 (והפרולקטין 3000 - והוא נלקח בשעה 11 לאחר כשעתיים וחצי של עירנות. תודה, נעמי
בננו בן 17 וסובל ממחלת קרוהן מזה 4 שנים ובנוסף סובל מהתקפים של גלי חום (flushing). בבדיקת סרוטונין בדם נמצאו ערכים 83, 78, 76. (טווח נורמה 4-8). 5hiaa תקין. בכל הבדיקות והמיפויים שנעשו לא נמצא קרצינואיד. 1. מה אתה ממליץ לעשות לעשות? 2. האם ידוע על גורם אחר שיכול לגרום להתקפים הרבים ממנו סובל הבן? 3. לאיזה תחומים ברפואה שייך נושא הקרצינואיד ו/או סרוטנין ו/או גלי החום? בתודה מראש רוני
בנושא מחלת כרון ובנושא הורמונים המופרשים מדרכי העיכול יש שיתוף פעולה בין גסטרואנטרולוגים ואנדוקרינולוגים המתמחים בנושא. גם אונקולוגים לעיתים עוסקים בכך. הסרוטונין יכול להיות מופרש מתאים הנמצאים בפנקריאס, בקיבה ובמעי. מחפשים צברים של תאים כאלה באיזורים אלה ע"י אולטראסאונד, ו- CT עיתים אם לא מצאו צריך לאחר תקופה מסוימת לחזור על ההדמיה שוב. המאמר האחרון שמדבר על שיטות חיפוש , אמנם הוא מתרכז בגידולים, אך הוא מסכם יפה את הנושא יצא ב: Ann Oncol 2001; 12 Suppl 2:s95-9: Epidemiology, clinical features and diagnois of gastropancreatic endocrine tumors בהצלחה:
שלום , אחת הסיבות הטבעיות להתקרחות אצל גברים היא עודף הורמונים: 1. על איזה הורמונים מדובר? 2. האם ואיך ניתן לווסת את רמתם כדי למנוע התקרחות ?
שלום רב, 1. הוחלט כי תבוצע ביופסיה לבלוטת הלימפה המוגדלת במפשעה. 2. באשר לגידול במיצר - הוחלט בדיון לא לעשות בו כלום 3. הוחלט לא לעשות כלום באשר לגידול הוסקולרי בפרה תיאוריד 4. הוחלט כי לאחר שתהיה תשובת הביופסיה - רק אז יהיה סיכום... ** אשמח לקבל את דעתך.
במיפוי בלוטת התריס לאחר הזרקת 01 מיליקירי של TC פרטכנטט, נמצא כי הבלוטה מוגדלת, הקליטה בה הומוגנית ובסיכום נרשם: הממצאים במפוי יכולים להתאים לזפק דיפוזי למה הכוונה?
1. בשפת בני אדם- הבלוטה מוגדלת ואין בתוכה גושים שלא קולטים חומר. זה סימן טוב. כי אם יש גוש שאינו קולט חומר הוא חשוד כגידול 2. יש צורך לבדוק נוגדנים אנטימיקרוזומל כדי לוודא אם יש דלקת מסוג השימוטו
שלום רב, האם ידועות בעיות שינה= קשיי הירדמות עקב נטילת ריטלין
1. בדרך כלל בעית השינה היא לא בגלל הריטלין אלא בגלל הבעיה היסודית שבגללה את לוקחת ריטלין 2. לעיתים אם בעית השינה קשה נותנים לפני השינה תרופה כמו כלונידין זה לא בתחום המומחיות שלי אלא של נוירולוג
האם יש קשר בין השמנה לבין קורטיסול סרום? האם ערך - 19 של קורטיסול סרום הוא נורמלי (לאחר נטילת שני כדורי DEXAMETHASONE 0.5 כהכנה לבדיקה )
1. במצבים בהם יש הפרשת יתר של קורטיזול יש עליה במשקל 2. מתן דקסמטזון מועד לדכא הפרשת הורמון מיותרת המוח (ACTH ) המשפיע על יותרת הכיליה ליצר קורטיזול. אם הטיפול מדכא את ההפרשה סימן שהפרשת היתר מקורה ביותרת המוח. אם הדקסאמטזון לא מדכא את ההפרשה- סימן שיותרת הכיליה פועלת עצמאית והבעיה ביותרת הכיליה. לא מספיק לי המספר שאתה נותן צריך לדעת מה יחידות. לדוגמא יש הבדל בין 5 גר ל- 5 קילוגרם
מה הסיבה לכך שתרופות פסיכיאטריות מעלות את רמת הפרולקטין?
הסיבה נעוצה במנגנון שחרור ההורמון. הפרשת הורמונים רבים תלויה בהפרשת חומרים העוברים במערכת העצבים ונקראים נוירוטרנסמיטורים (נוירו-תא עצב, טרנסמיטור-מעביר גרוי) תרופות פסיכיאטריות רבות מגבירות את הפרשת הנוירוטרנסמיטורים הגורמים להפרשת הפרולקטין.