תזונה לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

01/01/2010 | 23:31 | מאת: דניאל

שלום מיכל, עברתי השבוע גרידה בשבוע השישי להריון. הבנתי שיש דברים שעדיף שאוכל על מנת להתחזק, כמובן שאין מי שיספר לי מהם.. אני מרגישה מאוד מאוד חלשה ולא בטוחה מה עושה לי טוב מבחינת תזונה (תחושה שלא אופינית לי) בנוסף, בטעות אנושית יצרית קיימתי יחסי מין אתמול, שזה שלושה ימים אחרי הגרידה - האם יש סיכוי שאיכנס להריון? אשמח לעצתך תודה ושנה אזרחית טובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דניאל נתחיל מהסוף- האם יש סיוכי שנכנס להריון לאחר הגרידה ? אם היית סביב הביוץ - אז אפשרות כזו בהחלט קיימת. לגבי תזונה לאחר גרידה - בד"כ מדובר באיבוד דם ולכן רצוי תזונה מחזקת דם: מזונות מחזקי דם: 1. מזונות בשריים (עוף ובקר) הם העשירים ביותר בברזל וב- B12 . דווקא אכילת מנות קטנות מדי יום תאפשר ספיגה טובה יותר של מרכיבי הדם מתוך הבשר – לעומת מנה גדולה X3 פעמים בשבוע. בשר מוכשר (שעבר הוצאה של הדם על ידי שימוש בכמויות גדולות של מלח) מכיל פחות ברזל ו-B12. כבד- הוא המקור העשיר ביותר לברזל ו- B12 , אך הוא איבר מזוהם ביותר- לכן רצוי לצרוך כבד אורגני. 2. דגים – על פי הרפואה הסינית הם מחזקי דם – אבל חשוב לזכור שכמות הברזל וה- B12 בהם הרבה יותר נמוכה בהשוואה לבשר. 3. מוצרי חלב וביצים- מכילים B12. מובן שרצוי לצרוך מוצרי חלב צאן המכילים עד 5% שומן. אלה קלים יותר לעיכול ולכן ספיגת הויטמינים מהם טובה יותר. 4. מזונות צמחיים עשירים בברזל- פולי סויה, שעועית, אפונה, שיבולת שועל, פירות מיובשים, שקדים, טחינה משומשום מלא, רימונים, גרעיני חמניות (לא קלויים), כרשה ואצות. 5. מזונות עשירים בחומצה פולית: אצות (סושי), נבטים, מזונות עליים ירוקים, דגנים מלאים, כבד, קטניות למיניהן, אגוזים. 6. מזונות ירוקים נחשבים למחזקי דם על פי הרפואה הסינית. הם עשירים בכלורופיל, הנחשב לאחד החומרים המחזקים ביותר. מזונות ירוקים מכילים גם ברזל ומנגן. 7. פירות וירקות אדומים – עגבניות, פירות יער, רימונים, סלק, אבטיח, פומלית אדומה, אשכולית אדומה, צנון, צנונית, פלפל אדום. 8. פירות וירקות כתומים. 9. דבש מלכות ופולן (לבדוק שאינו מהווה גורם אלרגני). מי שאלרגי לפולן יכול לצרוך מזון מלכות ללא פולן. 10. כדאי לצרוך עשב חיטה בצורת GREEN MAGMA. נספג היטב ונחשב למחזק דם. -חשוב לאכול מזונות מלאים. ספיגת מרכיבי המזון ממזונות אלה טובה יותר. -כדאי לשלב מזונות המהווים מקור לברזל סמוך לאכילת מזונות עשירים בויטמין C – פרי הדר, פלפל אדום, קיווי , עגבניות וגויאבות – מגביר ספיגת הברזל פי 4. - בעת הצורך חשוב ליטול תוספי מזון – ברזל, ויטמין B12, חומצה פולית. בהצלחה מיכל שלזינגר רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 03-9012411 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית