רגיל ומועשר
דיון מתוך פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי
פ.נ. מדוע חלב רגיל (100 מ"ג סידן, ללא ויטמין די) עדיף בעיניך מחלב מועשר (180 מ"ג סידן, וכן ויטמין די בנוסף), כאשר רמת הוויטמין די של הצרכן וצפיפות העצם שלו נמוכות מהנדרש, כפי שהמצב בפועל אצל חלק ניכר מגילאי הגיל השלישי? רוביק
רוביק כי האנזימים של האדם אינם מותאמים למוצרים מתועשים אלא רק למזון טבעי/אמיתי ולכן כל המוסיף או גורע - גורע. בברכה
בפירות וירקות - חומרי ריסוס וגם ג'יפה שהם יונקים ממי תהום. בעופות ובשר- שאריות הורמונים ואנטיביוטיקה. בדגי ים - כספית ומתכות רעילות אחרות. האם האנזימים של גוף האדם מותאמים ל"תוספים" אלו יותר מאשר לסידן וויטמין D המוספים לחלב או נלקחים כתוספים? האם לפרופסור הנכבד יש מחקרים קליניים המוכיחים כי מי שלוקח סידן וויטמין D כתוספים להשלמת החסר מזיק לעצמו?
פ.נ. האם לדעתך רצוי לחסל את תעשיית המזון, על רקע טענתך שהאנזימים של האדם אינם מותאמים למוצרים מתועשים אלא רק למזון טבעי? כמו כן, האם שיטתך דוגלת בטבעונות, בהתאם לטענתך דלעיל? רות
על מה מבוססת הטענה שהאנזימים שלנו מתאימים רק למזון טבעי ולא מתועש? באיזה כתב עת מדעי ומתי הוצגה הוכחה לכך? רוביק