"כי האנזימים של האדם אינם מותאמים למוצרים מתועשים"

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

02/08/2011 | 11:28 | מאת: סובסטרט

כך אתה כותב, פרופ' קידר. האמנם? האם לחם, קרקר, עוגה, קוטג', גבינות קשות, יוגורט, פסטה ועוד מזונות רבים הם לא מוצרים מתועשים? האם האנזימים שלנו לא יודעים לפרק אותם? האם אלפי התרופות שלוקחים חולים הם לא מוצרים מתועשים? האם האנזימים שלנו לא יודעים לשנותן, לפרקן ולגרום להפרשתן מהגוף? האם כשלוקחים כתוסף ויטמין D מתועש האנזימים שלנו לא מסוגלים להפוך אותו לצורתו הביולוגית הפעילה (1,25)? בקיצור, פספסת.

לקריאה נוספת והעמקה

סובסטרט "פעילותם של אנזימים יכולה להיות מושפעת מנוכחותן של מולקולות אחרות: מעכבי אנזימים מסוגלים להקטין את קצב הפעילות האנזימטית, ומנגד ישנם חומרים המבצעים את הפעולה ההפוכה - enzyme activators (מפעילי אנזימים). ישנם מעכבי אנזימים רבים המשמשים כתרופות או כרעלים. פעילותם של אנזימים מושפעת גם מהטמפרטורה, מה-pH, מריכוז היונים ומריכוז הסובסטרט." תלמד ואל תהיה חוצפן.

08/08/2011 | 17:04 | מאת: סובסטרט

חבל. תשובתך לא רלוונטית לשאלתי. במקרה יש לי גם Ph.D באחד מתחומי הביולוגיה.........

08/08/2011 | 19:40 | מאת: דני

אתה כותב שישנם חומרים מפעילי אנזימים ומדכאי אנזימים. האם זה נכון רק לגבי מזונות מתועשים, או שחומרים אלו מצויים גם במזונות טבעיים.

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי